Peugeot 207 1.4 HDI Trendy aracımın 40.000 bakımı için TR' deki yetkili sevisler 490-500TL civarında fiyat çıkarıyorlar. Bu bakımları BG' deki yetkili serviste yaptırtsam aracımın garantisi bozulur mu?
Birde benim aracımda cruse control yok. TR' de her servis bunu takmıyor, takanlarda cruse control' ü 250TL civarında fiyata takıyorlar. Cruse Control' ü Bulgaristanda taktıran varmı? Yetkili Servislerde çalışanlar tecrübeli mi? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ederim.
Burdan bulgaristana ne kadara gitmeyi planliyorsun?
En iyisi pejonun distributorune telefon edip sorman olacaktir ama sana olumlu cevap doneceklerini pek zannetmiyorum.
aldık burdan bir araba, çıktık avrupa turuna. avrupa turu yaparken de bakım zamanı geldi. ne yapacağız, sırf garantisi bozulmasın diye aracı daha fazla km yapmadan gemiye, uçağa vs. yükleyip türkiye'ye mi getireceğiz bir yağ değişimi için? oldukça saçma olurdu di mi?
garantiyi bozma hakları olduğunu sanmam. hukuksal olarak böyle bir hakları olamaz. türkiye'deki sorumlular, aracı üretenler değil ki, alıp satan adamlar. ne hakla tüm dünya'da satış ve servisi olan aracın garantisini kendi kafalarına göre bitirecekler? garanti onlara değil, üreticiye ait bir olgu...
yalnız bununla birlikte, ben de bulgaristan'a gitmenin gerekliliğine takıldım. yani 3 kuruş fazla vermemek adına, aracı bulgaristana ne ile götüreceksiniz? bedeva mı gidecek? ya da diyelim çok yakınsınız bulgaristan'a. arada bir sınır var. eviniz sınırın hemen yanında ve sınırı geçer geçmez de servis var. yani bu iş için yapacağınız yol topu topu 50-60 km bir şey. peki orda bu bakımı bedava mı yapacaklar? ne kadar daha ucuz olacak? yani burdaki 500 lira yerine orda 100 lira mı vereceksiniz? attığınız taş, ürküttüğünüz kurbağaya değecek mi?
Avrupa birligine tabi olsak anlarim ancak turkiyedeki otomobil pazarlama sirketinin Bulgaristandaki resmi servisin yaptigi bir islemden oturu sorumluluk alacagini dusunmuyorum.