Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (13002. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
96 Misafir (60 Mobil) - 36 Masaüstü60 Mobil
5 sn
260.328
Cevap
2.661
Favori
13.943.883
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
634 oy
Öne Çıkar
Giriş

valla ben baya oldu yapalı tam hatırlamıyorum ama hesap ayarlarındaydı sanırım ama ayrıca dolar yada euro hesabı açılmıyor bunu hatırlıyorum benimki iş bankası her bankada farklıdır sanırımTR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] lakin bakıver dersen hesaba girip bakarım işine yararsa

• Bay Robot kullanıcısına yanıt

İptal ettiysen hesabında siparişler bölümünde iptal edilen siparişlerde görünmesi lazım. bir de iade 1 haftayı bulabilir belki de fazla ama iptal edince e posta falan geliyor biliyorum.

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Email gelmiş hocam ama yok yani ram gözüküyor bilgisaye silinmiş hiçbir yerde gözükmüyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Gelen e mail de iptal edilen ürün yazıyorsa tamam yazmıyorsa iptal siparişlerde olmaması garipTR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU]  mh yaz durumu sor derim

Hocam mhlerine yazamıyorum çünkü bağlanmıyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

valla bilemedim görünmemesi garip. Sadece telefon uygulamasından giriyorsan onda sorun olabilir pcden girip bakmak gerek çünkü alınan bir ürün yok olmaz ilk kez duyuyorumTR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] 

• Vadesiz $ ve € hesabım var. Sizin bahsettiğiniz aynı şey ise nasıl ödeme yapıyorsunuz bu hesaplarla?

• Hesaba gerek yok, örnek benim kartım maximum ve maximum uygulamasına girip kartı seçiyorsun orada kart ayarlarına girip hesap özeti ayarlarından hesap özeti para birimi değişikliği var oradan TL EURO USD yi seçip onaylıyorsun bende böyleTR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] 

• Amazon turkiye'den oldukca uygun fiyata bir işlemci aldım iki hafta beklettikten sonra bana haber dahi vermeden "Maalesef siparişinizde bulunan bir ya da birden fazla ürünün teknik bir aksaklık sebebiyle birkaç gün içerisinde iptal edileceği bilgisini üzülerek sizinle paylaşmak durumundayız. Bu durumun neden olduğu rahatsızlıktan dolayı içtenlikle özür dileriz." diye mesaj atıp dalga gecer gibi 20 tl hediye çeki tanımlamışlar.Tabi ben işlemci gelene kadar ona uygun ram ve anakart vs.almıştım onlar'da elimde kaldı bir sürüde zaman kaybettim ve magdur oldum bu durumda durumu tüketici mahkemesine taşımanın bir getirisi olurmu yada sizce nasıl bir yol izlemem gerekir ? böyle bir durumla karşılaşan arkadaşlar varmıdır?

• herhangi1i kullanıcısına yanıt

Tam anlamadım satıcı amazon tr mi yoksa amazon germany mi? gerçi iptal ettiyse pek yapacak bir şey yokTR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] 

• amazon.tr den aldım nasıl olmaz ya :( aldıgım ürünü iki hafta bekletip habersiz iptal ediyor ben ona uygun ankart ram hdd alıyorum zaman ver para kaybediyorum iki hafta gectigi icin adlıgım ürünlerinde iade edemem apacık mağdur ediyorlar tüketici hakem heyetine gitsem de bir sonuc cıkmazmı dersin

@mito1172

• herhangi1i kullanıcısına yanıt

konu amazon tr değil o yüzden sordum diğer konuya yaz amazon türküye olan sonuç varsa da orada yazar bilenTR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] 

Amazon Türkiye ve Fırsatları [ANA KONU] | DonanımHaber Forum » Sayfa 5224 (donanimhaber.com)

• Arkadaşlar Logitech UPS ile değişim ürünü göndermiş.

UPS muhtemelen biraz dan evrak yollayacak. Çıktı alma imkanım kesinlikle yok. Çıktı almadan gümrük işini halledebilir miyim ?

USB belleğim babacığım da kalmış. Yazıcım da yok :'(

• Amazon tr üzerinden Amazon Germany satıcısından 2000 TL lik bir ürün alacaktım(fritöz). Mh ile görüşürken gümrükten ekstra bir ücretin yansıması olabilir de olmayabilir de dedi
    Gümrük yasası değiştiği için net bilgi veremiyorum dedi. Yardımcı olabilirseniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • destannn kullanıcısına yanıt

Hocam bende amazon germany satıcısından Airfryer fritöz alacaktım aynı şeyi sormuşuz.Amazon MHsi bana ödenen miktar dışında (ödeme içinde zaten gümrük ücreti var) ödeme çıkmaz dedi.Ama satış sonrası arıza çıkarsa ne olur dedim.Normalde 30 gün içinde iade hakkı var.30 günden sonra satıcı ile iletişime geçmeniz gerekmektedir dedi.Anladığım kadarıyla satış sonrası garanti yok gibi.

Satış sonrası ürün arızalanırsa ne yapılması gereken birşey varsa bilen birisi varsa yazabilir mi?

"Merhaba xxx Bey,

Amazon Global Store'dan satın alınan veya üçüncü taraf satıcılara ait ve Amazon tarafından gönderilen bazı ürünler Türkiye dışından gönderilir, bu nedenle ürünler için gümrük harcı ve vergisi ödenmesi gerekebilir. İthalat Ücreti Depozitosu, ürün Türkiye'ye girdiği zaman ürünün miktarı ve kategorisine göre vergi/harç ödemesi yapılması gereken siparişlerde tahmini olarak hesaplanır ve tahsil edilir.

- İlgili siparişiniz için İthalat Ücreti Depozitosu tahsil edilmiyorsa bu, ürünün vergi beyanı gerektiren tutarın altında olduğu anlamına gelir.

- Depozitonun eksik tahsil edilmesi durumunda ücret farkı Amazon tarafından karşılanır.

- Depozitonun fazla tahsil edilmesi durumunda ücret farkı size otomatik olarak siparişte kullanılan ödeme yöntemine iade edilir. (İşlemin gönderim tarihinden sonra 60 güne dek sürebileceğini lütfen unutmayın.)

• beyler amazon usada bir ürün aldıktan sonra fiyatı düşünce düşen miktar kadar para iade etmiyorlar mıydı? biraz önce canlı chatten sordum. maalesef bu mümkün değil dediler.

• Meticulous kullanıcısına yanıt

Öyle bir şey yoktu. Hem kimse yapmaz bunu

• destannn kullanıcısına yanıt

İyi de alırken gümrük vergisi çıkıp fiyata dahil oluyorsa neden ekstra vergi çıksın?

• Meticulous kullanıcısına yanıt

Bayağı bir süre önce vardı böyle bir durum ama çok eskide kaldı. TR'de kampanya döneminde yaptılar diye hatırlıyorum ama insanlar söylüyordu iade geldi diye. Genelde iade edin bir daha ürünü alın diyorlar da yurt dışı ürünlerinde mantıksız bunu yapmak. Nette bir kereliğine iade alanlar olmuş ama istisna hep genel uygulama yazdığım gibi.

Eskiden vardi. Suresini hatirlamiyorum ama 2 hafta - 1 ay icinde fiyati duserse soyleyince iade yapiyorlardi.

$200'luk urun, $80'e dusunce $120 iade almistim.

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU]
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.