limit var kesin kart başkasına ait üyelik başkasına ait ben birde usd olarak deniyim arkadaşın hesabı ile yeni hesap acıp arkadaşın adını girsem olurmu alırken sorun |
TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (13015. sayfa)
-
-
Tam anlayamadım kart ve hesap artı adres aynı kişiye aitse sorun olmaz adres isim dahil senin adres ise bu sorun olabilir. Veya kart ve üyelik farklı kişilere aitse yani kart Ahmet'in hesap Mehmet'inse buda sorun olabilir
-
Şimdi söyle anlatim yeni hesap acıyorum adını selim koyuyorum adrese selim ergüven yazıyorum adresi yazıyorum vb satın alırken kartta ise ahmer erdemli yazıyor sorun olurmu yoksa iki isimde aynımı olacak
-
adres hesap aynı isim olmalı kartta öyle, yani kartta salim erguven yazmalı artı tr karakter kullanılmayacak adres ve kartta hesap amazon yurt dışı sitesinden açılıyorsa
-
Türkiyeden acı verdim hocam olursa sizinle hallede bilirmiyiz ürünü sizin hesaptan ala bilirmiyiz havale edi versem pazartesi adrese benim adresi yazı verseniz
-
Benim limit dolu maalesef bu ay çok şey aldım ama olması lazım isimler aynı olursa ve satıcı da yollarsa
-
tamam hocam bi bakim ben teşekkür ediyorum
-
Amazon Germany satıcısından Columbia mont almıştım 20 Kasım tarihinde, 26 Kasımda ürün gönderildi diye kargo bilgisi girildi. O günden bugüne kadar hiç bir hareket olmadı. Amazon ile irtibata geçtim üründe barkod sıkıntısı oluştuğu söylendi. Kerry Lojistik ile geliyormuş ürün kargo takip bilgisi ulaşmış ama ürünün akıbeti şu an bilinmiyor. Teslim tarihi geçti son teslim 29 Aralık olarak gözüküyor. Başına böyle bir iş gelen var mı? Fiyat olarak da baya uyguna almıştım, şu an neredeyse 1,5-2 katı fiyata satılıyor. 2 taksidini bile ödendi hesap kesiminden dolayı. Bu durumda ne yapabilirim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun Kerry Lojistik lanet bir firmaymış kayıp veya gümrüğe takıp iade kargolarıyla meşhur. Büyük ihtimal para iadesi yapılır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 14 Aralık 2023; 1:57:15 > -
Aynı siparişte birden fazla 150 euro'yu geçmeyen ürünlerden birkaç tane olacak şekilde ama toplamda 150 euro'yu geçen bir sipariş oluşturursak gümrükten geçer mi yoksa 150 euro limitine takılır mı gümrükte?
örneğin:
1 adet 100 dolarlık RAM
1 adet 100 dolarlık SSD
sipariş etsek, vergi haric 200 dolar yapar toplam. 150 euro'yu geçer toplamda. sıkıntı çıkar mı böyle bir siparişte?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var. Amazon.com.tr üzerinden Amazon Germany satıcısından iki kere alışveriş yaptım ve iade olayları bizim firmalara gönderi kadar kolaydı. Bunun gazı ile bu sefer amazon.com üzerinden hanıma mont aldık ancak kolları çok uzun montun. İade etmek istiyorum, sohbet kısmından yardım da aldım ama kafam bir hayli karıştı. Tüm ücret geri ödenecek ama kargo ödemesi yapmanız lazım dedi, 15$ a kadar biz karşılıyoruz dedi karıştırdı kafamı ☺️ şimdi bu ürünü kendi imkanları ile mi göndermem gerekiyor? Var mı amazon.com a iade gönderen. İlk msj içerinde konu sahibi bahsetmiş ama köprünün altından çok su aktı çok şey değişmiştir diye sormak istedim.
Amazon Almanya iadesi için belge gönderiyordu amazon. 3 barkodlu (dhl özellikle böyle olması gerektiğini söylemişti) bunda belgeler tek barkodlu..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
E ben mont aldım her şey dahil 222 dolar ödedim geldi. Sadece ürün bedeli olarak mı bakmak gerekiyor. Ürüne 136$ ödemiştim.
Amazon Fr kulaklık aldım hangi kargo ile gönderiliyor önceden alışveriş yapan bilgi verebilecek olan var mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
amazon.com'dan vergi ve kargo hariç 97 dolarlık bir sepet yaptım. Ürünler bilgisayar parçaları. vergi ve kargo dahil 154 dolar tuttu. Sepet içinde 4 tane ürün var. Ürünlerin tamamı amazon tarafından gönderilen ürünler. Gümrükte bir sorun çıkma ihtimali var mı sizce?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 30 Ocak 2024; 10:1:27 >
Merhaba hocam, amazon fransa üzerinden aynı durumla karşı karşıyayım. Mont aldım ve bedeni büyük geldiği için iade talebi başlattım. Fakat iade gönderi kodu ön ödemeli değil. DHL ya da UPS ile ücreti benim ödeyip göndermemi söylüyor talimatlar. Sonrasında gönderi tutarı iade edilecekmiş. Fakat gönderi tutarını DHL'de online hesaplattırdığımda 3000-4000TL fiyatlarla karşılaştım. Siz bu durumu nasıl çözdünüz acaba?
-
Arkadaşlar com.tr üzerinden hoparlör siparişi vericem fakat ürünler yurtdışından göndereliceğı için taksit çıkmıyor ziraat kart üzerinden sonradan taksitlendirme yapabiliyor muyum?
Bildiğim kadarıyla çıkmıyor arkadaşım. Miktar çok büyükse riske girme derim.
Kardeş çok araştırdım ama maalesef ücretsiz gönderi olmuyor. Baya yazıştım ben müşteri hizmetleri ile, en son birisi tamam sen gönder ürünü sonra bizimle irtibata geç faturayı gönder biz ödeyeceğiz kargonu dedi ama ben riske girmek istemedim. Ptt kargoda in kabaca hesaplattım 900tl gibi bir fiyat istiyorlardı.
Bizim montun sadece kolları uzundu, bir terziye götürdük 500 e harika bir iş çıkartıp orijinal kollaro gibi kısaltıp dikmiş. Kullanıyoruz şimdi.
Senin için şöyle bir şey önerebilirim, bir torba içine katlayıp (düzgünce) koy sonra torbayı süpürge ile vakumla sonra bir kutuya ya da başka bir poşete daha koyup ptt ye götür fiyat al. Ebat küçültürsen PTT den en hesaplı fiyatı alıp gönderebilirsin. En kötü 15$ geri verecekler. Fiyata göre kararını veririsin. Satmaya da çalışırsın diyeceğim ama bizimkine talip çıkmadı.
Kargonun bir önemi yok! DHL/UPS olacak diye nir şey yok. Ben gidip DHL ile konuştum, abi hiç bize gelme bizde en az 2/2.5k tutar ptt ya da mng ile görüş dedi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armyoflovers -- 30 Ocak 2024; 23:39:40 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yok! Hepsi gelir. Bir sıkıntı olsa zaten, ürünler belirttiğiniz adrese gönderilemiyor diyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armyoflovers -- 30 Ocak 2024; 23:41:14 >
Önce bir uluslararası taşıyıcı firmaya veriyorlar, büyük ihtimal aramex olur. Tr ye girince genellikle kolaygelsin alıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi armyoflovers -- 30 Ocak 2024; 23:42:50 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X