Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
260.326
Cevap
2.669
Favori
13.910.179
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
634 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

DHL ile ilgili verilen bilgi yanlış.Öncelikle gümrük konusundaki en lanet firmadır.Yetki belgesi istemiyor diyede birşey yoktur.Yetki belgesi almadan gümrükten onlar zaten çıkartamaz.Gümrükte kalan ürün için UPS gibi DHL de e-mail atar.Hatta extra ücret bile isterler.Bu kadar lanet bir firmadır.Gümrük olayına balıklama girmeyin bu kadar.

Şuan DHL ile aldığım saat eve ulaşmış. Tam zamanında getirdiler herhangi bir belge istemediler. Ups hala gümrük işlerini halletsin diye bekliyorum bakalım :)

Ups ile gelen kargon 93.5 Usd.Yani gümrükte kalır sınırı geçtiği için.Gümrükte kaldığı için zaten senden yetki belgesi istedi.Eğer aldığın saat sınırın altındaysa gümrükte kalmadığı için DHL senden yetki belgesi zaten istemez.Eğer gümrükte kalsaydı yetki belgesi isterdi.Şuda var.Amazon senden önceden import free kestiyse yetkiyi alıp direk gümrük bedelini ödeyip ürünü geçirtiyor.Ama buna rağmen yinede yetki belgesi isteyebiliyorlar.Ürünün gümrükte kaldıysa hangi firma olursa olsun yetki belgesi isterler senden.DHL ile gelen kargon gümrükte kalmadığı için zaten senden belge istemediler.Amazon ana konusunda okursan sınırı 1 usd geçti diye ürün gümrükte kalıyor ve DHL belge istiyor.Üstünede masraf çıkartıyor.O yüzden dolayı diyorum zaten ürününüz gümrükte kalırsa parasını amazon bile ödese en son DHL ile gelsin.Çok lanet bir firmadır.Ama sayfayı düzelt.DHL yetki belgesi istemiyor diye birşey yok.En iyi kargo her zaman için devlet kargosudur.

Kargonuz özel firmayla ups,dhl ile geldiyse gümrük işlerini gümrüğün takıldığı ilden hallediyorsunuz.Daha doğrusu firmaya vekalet verip o hallediyor.Devlet kargosuyla geldiyse bulunduğunuz ilden gümrük bedelini ödeyebilirsiniz postaneye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Wayne

DHL ile ilgili verilen bilgi yanlış.Öncelikle gümrük konusundaki en lanet firmadır.Yetki belgesi istemiyor diyede birşey yoktur.Yetki belgesi almadan gümrükten onlar zaten çıkartamaz.Gümrükte kalan ürün için UPS gibi DHL de e-mail atar.Hatta extra ücret bile isterler.Bu kadar lanet bir firmadır.Gümrük olayına balıklama girmeyin bu kadar.

Dhl benden gümrük için evrak istedi bugün ürünü 95 dolara almıştım 94 dolara kadar güblük kurdan kabul ediolarmış 1 dolar için gereksiz yere insanı yoruyorlar.
    Dhl istemiyor diye birşey yok gerçektende istiyor.
  • Mr. Wayne kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam bilgisayara oturayım düzelteceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DTP kapsamında gümrükte kalan ürünler gümrük masrafları ödendiği için size ek ücret yansıtmıyorlar bir an önce belgeleri hazırlayıp göndermeniz lazım ürün size ulaşması için.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    hocam yetki belgesi ne oluyor bendende istemişlerdi ne olduğunu anlamadım kimlik fotokopisiyle ödeme bilgilerini gönderdim yanlışmı yaptım acaba

birde teslimat tarihinde belirtilen saat tr saatimi amerika saatimi tr saatiyse sürenin bitmesine 2 saat kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_dn

DTP kapsamında gümrükte kalan ürünler gümrük masrafları ödendiği için size ek ücret yansıtmıyorlar bir an önce belgeleri hazırlayıp göndermeniz lazım ürün size ulaşması için.

DTP kapsamı diye belirttiğiniz Geçişi izni olmayan ürünlerden geri kalanımı ?

quote:

Orijinalden alıntı: sfr+10

hocam yetki belgesi ne oluyor bendende istemişlerdi ne olduğunu anlamadım kimlik fotokopisiyle ödeme bilgilerini gönderdim yanlışmı yaptım acaba

birde teslimat tarihinde belirtilen saat tr saatimi amerika saatimi tr saatiyse sürenin bitmesine 2 saat kaldı

ilk sayfaya koydum kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 4 Aralık 2014; 18:12:50 >

• harika bir konu olmuş , çok fazla bilgi eksikliğim vardı şu Amazondan ürün sipariş etme hakkında. Sorunsuzca bir sipariş verdim sayenizde , teşekkürler
  • Teşekkürler yararlı bilgi
  • kargo nasıl bedavaya geliyor ben onu anlamadım bi türlü hızlı chat felan diyorlar alsammı logitechi :/
  • Arkadaşlar i-parcel kargosuyla bi urun sipariş ettim ama i-parcel benden TC kimlik no İstemek için mail atmadi 4 gün geçti sipariş vereli neden olabilir?

• Logitech G30 kulaklık aldım ben 72$ tutuyor fiyatı benim hiç yetki belgesi veya başka belge doldurmama gerek yok dimi i-parcel getirecek benim kargoyu inşallah 2015 e kadar
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Hocam, tommy holfliger saat icin 10 yil garanti oldugu yaziyor..biz 10 yil suresince sadece amazonlami muhatap olacaz yani her sorunda oraya mi gonderecez..

Ikinci olarak, amazon store card icin 10 dolar indirim yapiyor bunu nasil temin edebilirim...?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kauseg

Arkadaşlar i-parcel kargosuyla bi urun sipariş ettim ama i-parcel benden TC kimlik no İstemek için mail atmadi 4 gün geçti sipariş vereli neden olabilir?

TCKN'yi Adres bilgilerine giriyorsun bildiğim kadarıyla.
  • Evet amazona TC mi vermiştim zaten sipariş ten önce fakat i-parcel de TC istemiş diğer arkadaşlardan benden öyle bir istek gelmedi mail adtesime

• Kauseg kullanıcısına yanıt
    Konuda geç gelebildiği yazılmış, sanırım biraz daha bekleyeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrCaner

kargo nasıl bedavaya geliyor ben onu anlamadım bi türlü hızlı chat felan diyorlar alsammı logitechi :/

siz bilirsiniz.

quote:

Orijinalden alıntı: Kauseg

Arkadaşlar i-parcel kargosuyla bi urun sipariş ettim ama i-parcel benden TC kimlik no İstemek için mail atmadi 4 gün geçti sipariş vereli neden olabilir?

Amazona üye olurken verdiyseniz zaten sormaz vermeyenlere sorar.

Ayrıca zaten i-Parcel yavaştır söyledik 4 5 gün sonra bilgi girişi yaptılar bana en son Edisonda bekliyor hala, haftaya perşembeye kadar süresi var sonuna kadar kullanırlar diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 5 Aralık 2014; 0:38:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alibro47

Hocam, tommy holfliger saat icin 10 yil garanti oldugu yaziyor..biz 10 yil suresince sadece amazonlami muhatap olacaz yani her sorunda oraya mi gonderecez..

Ikinci olarak, amazon store card icin 10 dolar indirim yapiyor bunu nasil temin edebilirim...?

evet bir sıkıntı olursa amazona ulaşabilirsin.

ben bu karta başvurmadım bir sıkıntı çıkmasın diye çünkü daha sonra bu 6 aylık paket 12 aylık paket diye bize birşey ödetiyor galiba emin olamadım baya uzun bir form çıkınca doldurmak istemedim ama sadece amerikaya geçerli oluyor diyenler var.
  • quote:

quote:

evet bir sıkıntı olursa amazona ulaşabilirsin.

ben bu karta başvurmadım bir sıkıntı çıkmasın diye çünkü daha sonra bu 6 aylık paket 12 aylık paket diye bize birşey ödetiyor galiba emin olamadım baya uzun bir form çıkınca doldurmak istemedim ama sadece amerikaya geçerli oluyor diyenler var.

Anladim hocam sagolun..,

Bir de odeme kismina gelince sadece dolar olarak yaziyor..bunu tl kuruna falan mi cevirmemiz gerek.? Nasil yapilir o?

• quote:

Anladim hocam sagolun..,

Bir de odeme kismina gelince sadece dolar olarak yaziyor..bunu tl kuruna falan mi cevirmemiz gerek.? Nasil yapilir o?

hayır USD olarak kalsın.
  • quote:

quote:

Anladim hocam sagolun..,

hayır USD olarak kalsın.

Peki sonra hesap ekstresinde nasil olacak, direk o gunun tl bazinda karsiligu mi kesilecek..?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.