Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
260.326
Cevap
2.664
Favori
13.911.353
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
634 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Amazon da yapmış olduğum chatte kargom takilirsa ne olcak diye sorduğumda biz bisey yapamayiz her ulke kendi kanunlarina tabidir dedi o zaman demeliydiki biz vergiyi alıyoruz rahat olun aldığım saat bu satanda amazonun kendisi neyin inadını yapiyosunuz anlamış değilim bende dahil olmak üzere kimse bu konuda herşeyi bilmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• rpdstar R kullanıcısına yanıt
    İnat yapan kişi belli zaten. İstisnai bir durumu hak bayram tutup bunu dayatmaya çalışan sizsiniz.

Şimdi, özel kargo şirketlerinin gümrük hususunda ne kadar ketum olduklarını, süresi geçtiği anda yok ardiyeydi yok bilmemneydi adı altında ne kadar fahiş fiyatlarla resmen haraç aldığını hepimiz artık biliyoruz. Aldığımız ürün buraya geldiğinde sürpriz bir vergiyle karşılaşıp bu duruma düşmeyi kimse istemez sanırım.
    Bizim görevimiz gümrük kanunlarında, yönetmelikte ne deniyorsa onu yazmaktır. Bu da çok açık. 75€ üzerindeki ürünlerden AB ülkelerinden geliyorsa %18, diğer ülkelerden geliyorsa %20 vergi alınır der. Eğer okumak isterseniz buyrun mevzuatı okuyun. Ben saat yada çakmaklarla ilgili özel bir hüküm görmedim.

Bu da özeti:
    quote:

Soru: Posta/hızlı kargo eşyası için muafiyetin kapsamı nedir?
    Cevap: Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 75 Avro’yu geçmeyen eşya önemli değeri olmayan eşya olarak kabul edilmekte ve muafiyet tanınmaktadır.

Soru: Vergileri ödenmek suretiyle posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya nedir?
    Cevap: Her bir sevkiyat için kıymeti 1500 Avro'yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;
    - AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
    - Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20
    olarak uygulanmaktadır.

Söz konusu eşyanın,
    - Yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
    - Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
    - Diplomatik eşya ve yolcu eşyası hariç olmak üzere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi,

gerekmektedir.

Söz konusu eşyanın vergilendirilmesinde, eşya kıymetinden önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin olan 75 Avro mahsup edilmeyecektir.

Ben ne Amazon'un sahibiyim nede yetkilisi. Verdiğiniz linklerdeki ürünlerden, neye dayanarak vergi almadıklarını bilmemiz mümkün değil. Bunu Amazon'a sormanız da birşey ifade etmiyor. Eğer hayır bunlardan vergi alınmaz derlerse ve ürün buraya geldiğinde 75€ yu geçtiği için sizden vergi isterlerse bizim gümrüğe "ama ben Amazon'a sordum vergisi yok dediler" diyemezsiniz (Kaldı ki onlar da her ülkenin kendi kanunları var diye yazmış orası da ayrı). Yapacağınız şey Amazon'a tekrar yazıp vergisi yok dedikleri halde sizden vergi istedikleri için ürünü iade etmek olacaktır. Eminim, sizin sözünüzle birşey getirip te vergiyle karşılaşan arkadaşlara söyleyecek birşey de bulamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 29 Aralık 2014; 3:03:19 >

• chatin_62 kullanıcısına yanıt
    Tamam siz mevzuatin dışına çıkmamak adına vergi eklenmesede ben türkiyede vergi kazığı yemeye alıştım alışkanlık yapti sayın amazon yetkilisi benim ürününe vergi koyun deyin konu yeterince kirlendi herkesin bildiği kendine

• quote:

Orijinalden alıntı: rpdstar

Tamam siz mevzuatin dışına çıkmamak adına vergi eklenmesede ben türkiyede vergi kazığı yemeye alıştım alışkanlık yapti sayın amazon yetkilisi benim ürününe vergi koyun deyin konu yeterince kirlendi herkesin bildiği kendine

Şu "Türkiye'deki vergi kazığı" sakızı da artık iyice çürüdü. Başka birşey bulun artık.
    Herkesin bildiği kendine yazmışsınız ama sanıyorum sizin bilginiz başka bir ülkenin kanunu. Çünkü sizin bilginiz ile bizim kanunlarımız arasında büyük fark var. Yukarda linkini de verdim, özetini de ama o kadar hızlı cevap yazdınız ki özetini okuduğunuzu bile sanmıyorum. Yoksa kendinizi küçük düşürecek böyle bir cümle yazmazdınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

Şu "Türkiye'deki vergi kazığı" sakızı da artık iyice çürüdü. Başka birşey bulun artık.
    Herkesin bildiği kendine yazmışsınız ama sanıyorum sizin bilginiz başka bir ülkenin kanunu. Çünkü sizin bilginiz ile bizim kanunlarımız arasında büyük fark var. Yukarda linkini de verdim, özetini de ama o kadar hızlı cevap yazdınız ki özetini okuduğunuzu bile sanmıyorum. Yoksa kendinizi küçük düşürecek böyle bir cümle yazmazdınız.

ney bulalım canım kardeşim ? 150 liralık ürünü 700 liraya alıyorsan buradaki farkı kime ödüyoruz biz ? hükümeti yöneten çok sayın yöneticilerimizin ceplerine işte, çocuk felan mı kandırıyorsunuz. Dünyanın en fahiş vergileri var bu ülkede.

Tamam pes anlamayana laf anlatmak dünyanın en zor işi pes ediyorum vergi kazığı ne kadar klişeyse gümrük kanunlarını kopyala-yapistir yapmak ta bir o kadar klişe

• @MühendisMurat
    Burası siyaset yapılacak bir mecra değil. Bu konulara girersek çıkamayız. Bu yüzden asıl konumuza dönelim isterseniz.
    Konumuz 75€ üzerinde de olsa her üründen vergi alınmadığıydı sanırım. Siz de arkadaşın yazdığı gibi yönetmelikte yazanları hiçe sayıp mevzuat benim, en iyisini ben bilirim mi diyorsunuz yoksa 1. sayfada kendi yazdıklarınızın arkasında mı duruyorsunuz?

@rpdstar
    Tamam. Ben anlamak istiyorum. Herşeyi bir kenara bıarktım. Bana sizin bildiğiniz ve yönetmelikte yanlış yazılmış olan sınırı yazabilir misiniz? Yada sınırı geçen ama vergiden muaf olan ve yönetmelikte yazılmayan hangi ürünler olduğunu yazabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatin_62 -- 29 Aralık 2014; 3:27:29 >
    Ben, dikkat ettiyseniz kendimde dahil.olmak üzere kimsenin bu konuda garantör olamayacagini soyledim ama ürün alıyorum ödeme kısmına geldim deposit almiyo ee ne yap caz zorla vergi al mi demeliyiz sonucta net bir istisna gumruk kurallarinda yok ama amazon deposit almiyosada zorlamak yada muhalefet yerine ürünü alıp keyfini çıkarmaktır yapılacak olan

• quote:

Orijinalden alıntı: rpdstar

Ben, dikkat ettiyseniz kendimde dahil.olmak üzere kimsenin bu konuda garantör olamayacagini soyledim ama ürün alıyorum ödeme kısmına geldim deposit almiyo ee ne yap caz zorla vergi al mi demeliyiz sonucta net bir istisna gumruk kurallarinda yok ama amazon deposit almiyosada zorlamak yada muhalefet yerine ürünü alıp keyfini çıkarmaktır yapılacak olan

Siz olayın başka bir boyutundasınız. Bizim burada bahsettiğimiz konu Amazon değil Türkiye. Amazon vergi almış yada almamış bunu tartışmıyoruz. Ürün buraya geldiğinde önünüze vergi çıkarırlarsa ne yapılır onu konuşuyoruz. "Amazon vergi almadı ben de buna göre ürünü aldım, vergi falan ödemem" diyemeyeceğinizi, kargo firmalarına yasal olarak tanınan 3 günlük süre içerisinde vergisi ödenip ürün teslim alınmazsa, fahiş fiyatlarla ardiye, ordinyo bilmem ne gibi masrafların ödenmek zorunda kalınacağını söylüyoruz. Amazon'un vergi almamasının bir istisna olduğunu bizim gümrüğümüzü bağlamadığını söylüyoruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• İndirimdeyken 75 Euro altında saat almıştım. Saatte bir sorun çıktı ve yenisini gönderiyorlar haliyle faturada $00.00 yazıyordu. UPS ile bugün ülkeye giriş yaptı ve mail geldi ve gümrüğe takılmış. Bilgileri yolladım tarayıcıdan taratıp, ama arıyan bayan yılbaşıdan sonraya kalıcağını söyledi. Boşu boşuna iş çıktı
  • AmazonGlobal Expedited Shipping (averages 9-16 business days)

AmazonGlobal Priority Shipping (averages 2-4 business days)
    hangisni seçmeliyim 35$üstü bedava kargo diyor alttaki bedavamı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilcinar51

AmazonGlobal Expedited Shipping (averages 9-16 business days)

AmazonGlobal Priority Shipping (averages 2-4 business days)
    hangisni seçmeliyim 35$üstü bedava kargo diyor alttaki bedavamı ?

Ya hocam ayıptır artık yemin ederim. 1. sayfada yazmasına ve rahat 20 kişinin sormasına rağmen hala bu soruyu sorabliyorsunuz. Az araştırmacı ruhunuz olsun. Kargo bedava ibaresi sadece US için geçerli, Türkiye'ye gönderimde kargo ücreti alınıyor. (!)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raydr1c -- 29 Aralık 2014; 18:21:02 >
  • Raydr1c kullanıcısına yanıt
    (!)
    Free shipping to your country
    ha bide 40$lık toplam ürün alıyorum 35$ üstüne ücretsiz kargo vardı türkiye için beleş oluyor mu yani :D
  • kredi kartı dışında nasıl alışveriş yapabiliriz alternatifler nelerdir ? sadece bankamatik kartım var.
  • quote:

(!)
    ha bide 40$lık toplam ürün alıyorum 35$ üstüne ücretsiz kargo vardı türkiye için beleş oluyor mu yani :D

Hocam sana kim dedi Türkiye'ye ücretsiz kargo var diye. O $35 dolar üstü ücretsiz kargo yazısı sadece US için geçerli. Ama yorumlarda gördüm ücretsiz kargo alan var diyosan o farklı bir durum. Müşteri temsilcisine bağlanıp 1 defaya mahsus ücretsiz kargo isteyebiliyorsun.

quote:

Orijinalden alıntı: barancilo

kredi kartı dışında nasıl alışveriş yapabiliriz alternatifler nelerdir ? sadece bankamatik kartım var.

Ön ödemeli kart olabilir. Örneğin İninal veya Enpara.
    .

• quote:

Orijinalden alıntı: Raydr1c

quote:

(!)

Hocam sana kim dedi Türkiye'ye ücretsiz kargo var diye. O $35 dolar üstü ücretsiz kargo yazısı sadece US için geçerli. Ama yorumlarda gördüm ücretsiz kargo alan var diyosan o farklı bir durum. Müşteri temsilcisine bağlanıp 1 defaya mahsus ücretsiz kargo isteyebiliyorsun.

quote:

kredi kartı dışında nasıl alışveriş yapabiliriz alternatifler nelerdir ? sadece bankamatik kartım var.

.

abi ücretsiz verilen birisnin order numarasını verir misin bedava kargo olayını konusuyorum chattan örnek ver diyor lütfen
    Me:Shipping
    Hello
    Tejaswi:Hello, my name is Tejaswi. I'm here to help you today.
    Me:I will buy 2 products
    they are over 35$
    but i am living in Turkey
    it adds 20$ more cargo price
    but it says free shipping
    what can i do ?
    Tejaswi:I'm happy to help you with this, but to be able to pull up your account associated with your Amazon.com, please help me with the name, e-mail address and billing address associated with it.
    Me:h1@hotmail.com Halil Cinar, Istanbul Turkey
    I hear that my friends ask for one time free shipping to Turkey and amazon.com accepted it
    for one time
    Tejaswi:Thank you for the information.
    Me:I thank you
    Tejaswi:Please allow me a minute while I check this for you.
    Me:okay
    Tejaswi:Could you please help me with the complete billing address?
    Me:Please allow me a minute

Tejaswi:Thank you so much Halil.
    May I know if you've placed the order?
    Me:i am not placed
    i will proceed to checkout when the cargo is free
    my neighbours' are buying for free cargo for one time
    could you do it for me ?
    i will buy
    AmazonBasics 15.6-Inch Laptop and Tablet Bag by AmazonBasics
    and
    Anker® 2nd Gen Astro E4 High Capacity 13000mAh 3A Fast Portable Charger External Battery Power Bank with PowerIQ Technology for iPhone, iPad, Samsung and More (Black/Orange) by Anker
    Tejaswi:I'm really sorry Halil.
    It is not possible to waive off the shipping charges for an international order.
    Me:how ?
    my friends are buying for FREE shipping
    they are 44$and over 35$ it says Your order qualifies for FREE Shipping Choose this option at checkout.
    how it is ?
    Tejaswi:Could you please help me with the item links?

they
    Could you please help me with your shipping address?
    Me:
    Turkey
    ID Number: 6
    Phone: +
    Please allow me a minute while I check this for you.
    Tejaswi:I truly apologies for the situation.
    I won't be able to waive off the shipping charges of $20.48
    Me:MY FRIENDS' ARE BUYING FOR FREE SHIPPING THEY CAN DO BUY I CANT DO WHY?
    Tejaswi:This usually doesn't happen.
    Could you please help me with their order number, so that I can verify it?
    if i send their order number can you make it free ?

• quote:

quote:

(!)

quote:

.

abi bana bedava kargo alanlardan birinin order numarasını verir misin atmamı istiyor
    Me:Shipping
    Hello
    Tejaswi:Hello, my name is Tejaswi. I'm here to help you today.
    Me:I will buy 2 products
    they are over 35$
    but i am living in Turkey
    it adds 20$ more cargo price
    but it says free shipping
    what can i do ?
    Tejaswi:I'm happy to help you with this, but to be able to pull up your account associated with your Amazon.com, please help me with the name, e-mail address and billing address associated with it.
    Me:@hotmail.com Halil Cinar, Istanbul Turkey
    I hear that my friends ask for one time free shipping to Turkey and amazon.com accepted it
    for one time
    Me:I thank you
    Tejaswi:Please allow me a minute while I check this for you.
    Tejaswi:Could you please help me with the complete billing address?
    Me:Please allow me a minute

Istanbul, Turkey 3
    May I know if you've placed the order?
    Me:i am not placed
    i will proceed to checkout when the cargo is free
    my neighbours' are buying for free cargo for one time
    could you do it for me ?
    i will buy
    AmazonBasics 15.6-Inch Laptop and Tablet Bag by AmazonBasics
    and
    Anker® 2nd Gen Astro E4 High Capacity 13000mAh 3A Fast Portable Charger External Battery Power Bank with PowerIQ Technology for iPhone, iPad, Samsung and More (Black/Orange) by Anker
    Tejaswi:I'm really sorry Halil.
    It is not possible to waive off the shipping charges for an international order.
    Me:how ?
    my friends are buying for FREE shipping
    they are 44$and over 35$ it says Your order qualifies for FREE Shipping Choose this option at checkout.
    how it is ?
    Tejaswi:Could you please help me with the item links?

they
    Could you please help me with your shipping address?
    Me:
    Turkey
    ID Number:1
    Please allow me a minute while I check this for you.
    Tejaswi:I truly apologies for the situation.
    I won't be able to waive off the shipping charges of $20.48
    Me:MY FRIENDS' ARE BUYING FOR FREE SHIPPING THEY CAN DO BUY I CANT DO WHY?
    Tejaswi:This usually doesn't happen.
    Could you please help me with their order number, so that I can verify it?
    if i send their order number can you make it free ?

• quote:

quote:

(!)

quote:

.

paypal nakit kart vs baya araştırdım sizin tavsiye ettiğiniz bir kart var mı, enpara dışında ?

• Tecrübeli arkadaslar yardım içinde Sıvı malt vardı. bu ürün

• quote:

paypal nakit kart vs baya araştırdım sizin tavsiye ettiğiniz bir kart var mı, enpara dışında ?

Neden Enpara dışında dediniz bilmiyorum ama onun haricinde seçenek olarak Paypal Nakit veya İninal kalıyor.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.