Şimdi Ara

Tracert sonuçlarım sağlıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Adana'da oturmaktayım ve Kablonet müşterisiyim. Herhangi bir adrese tracert attığımda her zaman reverse.superonline.net adlı bir hosttan bağlanıyorum, bazı arkadaşlarım bunun CGN IP'si ile alakalı olduğuunu söyledi. Şu an statik ip kullanmaktayım ve IP adresim 178.xxx ile başlayıp devam etmekte. Müşteri hizmetleri CGN'de olduğumu söyledi ve statik ip hizmeti aldığımı görünce şaşırdı.
    Fakat, benim bildiğim kadarıyla 100.xxx şeklinde başlayan ip'ler bu CGN havuzuna dahil. Ayrıyetten benim modem arayüzümdeki IP ile internette görünen IP aynı. Fakat, CGN belirtisi olarak port açamıyorum, modem arayüzünde açık görünse dahi portcheck sitelerinde kapalı görünüyor.

Örnek bir tracert:
    Tracert sonuçlarım sağlıklı mı?

SS'de de göründüğü üzere ilk işaretli olan host hiç değişmiyor, ayrıca bu adrese pingim de ortalama 62.

Ayrıyetten pingimin biraz yüksek olduğunu düşünüyorum, karşılaştırmak için Adana'da yaşamakta olan kullanıcılar bu adresten veya yaygın oyunlardan kaç ms ping aldığını söylerse memnun olurum.

Lol TR: 34-35 ms.
    Lol EuW: 75 ms.
    Rocket League: 76-90 ms.
    Fifa 20: 64-68 ms.

Şimdiden teşekkürler.

• Ek olarak, Kablonet bölümünde gördüğüm bütün tracert ss'lerinde static.turktelekom adlı host ile başladığını gördüm, benimki SOL. Hangisi daha iyidir, hangi ip bloğu en iyi pingi verir bilmiyorum fakat coğrafi olarak İstanbul'a uzak olduğumdan pingim fazla ve azalacak 3 ms ping bile benim için önemli.
  • TT, KabloNet'i trafik önceliği olarak geriye atıyor. SOL iyidir.
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yanıt için. Peki bölgeme göre ping değerlerimi nasıl buluyorsunuz? Tracert testine göre bağlantı önce host.SOL(isanbul)'a gidiyor sonra Ankaraya geri dönüyor bu normal mi?
  • Senseight S kullanıcısına yanıt
    İstanbul üzerinden çıkış sağlıyorsunuz, trafiğiniz Ankara'ya dönmüyor, Ankara pingini merak ediyorsanız 176.233.84.1'e test yapın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    Hop sırasına bakarak bu kanıya varmıştım, zaten istanbula 9 ms pingimiz olması da saçmaymış harbiden. host.SOL ip2tolocation sitelerinde istanbul gösteriyordu da.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.