Şimdi Ara

TürkNet Tracert - Bu Nasıl Oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu yukarıdakiler Almanya'da olan sunucular.

Arkadaşlar hangi IP adresine tracert atarsam atayım, hepsinde 3 adımda bitiyor tracert. Başkalarının tracertlerine bakıyorum ordan oraya gitmiş, başka bi yerden başka bi yere gitmiş. Ben Adana'da yaşıyorum nasıl böyle bir şey olabiliyor?

Buyurun bu da valve'nin tracerti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jungesterne -- 22 Mayıs 2022; 9:41:19 >

• Bilmiyorum forumdan mı böyle yanlış bir yönlendirmeye maruz kaldınız ama bu BGP ile alakalı. Sizin bağlı olduğunuz cihazda/cihazlarda bu şekilde girilmiştir. Bu başkalarından daha kısa veya daha uzun bir rota izliyorsunuz anlamına gelmiyor.

• internet katmanlardan oluşur, yönetimi kolaylaştırmak için TürkNet sizinle sunucu arasındaki router ve switchler köprü modunda çalıştırıyor, böyle olunca da tracert-traceroute komutlarında gözükmüyor fakat network büyüdükçe bu durum problemlere neden olabiliyor. TürkNet trafiği 3. katmanda taşıyor fakat olması gereken 2. katmandır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LGR9 kullanıcısına yanıt

Bu sadece Türknet'e özgü değil ki hocam. Tier 1 ISS'lerden GTT, Telecom Italia'da bu şekilde yapıyor, yani trafiği atıyorum TT Bükreş'te GTT'ye teslim ediyor GTT'de ae4-cr1.buc1.ip4.gtt.net daha sonra da xe4-0-16.cr8.nyc4.ip4.gtt.net diye varılacak yer neresi ise oraya bırakıyor. Verdiğim örnek tamamen farazi ama eğer bu şekilde ağı yönetmek zor ise Tier 1 ISS'ler nasıl yapıyor? Keza Telecom Italia'da Singapur'dan Turkcell'e traceroute yapıyorum Singapur sonra direk İstanbul diye atlıyor. Hayır SMW5 gibi kablolar ile yapıyor diyeceğim ama SMW5'i de TT Milano, Marsilya ve Frankfurt'a yönlendirmiş. Zaten Telecom Italia'nın Türkiye ağı çok geniş TT'den kiralayacak kadar muhtaç değiller.

• mustifb M kullanıcısına yanıt

bu şekilde yönetmek daha zor ama bu sayede router/switch'lerde cpu gücü tasarrufu yapıyorlar. arıza durumunda ise bogon filtreleme ile arızanın kaynağını tespit edebiliyorlar. zaten bahsettiğimiz router'lar sorunsuz çalışması için üretiliyor, mesela cisco nexus 9K serisi 25bin saat çalışıp birkaç saniye down-time verebilecek kapasitede.

• UDP paket gönderip aradakileri bir kontrol etmek lazım ama Linux tabanlı bir işletim sistemi lazım tabii...

TCP üzerinden bridge yapabiliyor bazen ISS'ler...

• TürkNet Tracert - Bu Nasıl Oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 4 Temmuz 2022; 14:22:19 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.