Şimdi Ara

Track CD Hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuyu nereye açacağımı bilemedim. Acil bilgi lazım. PCden de pek anlamam. Mesele şu MP3 cd'si yaptım. Araba sadece track cd çalıştırıyor. 18 parçadan onunu eklemedi hata verdi. Bu arada 19 parça vardı kapasite fazla vs. gibi bir şey yazınca birini sildik. Kabul etti. Yüklemede hata verdi. Yazılmış track cdye sonradan parça ekleyebilirmiyiz? Yoksa o cd gitti mi artık? Bir yakınım öyle olduğunu söylüyor. Ya da neden kabul etmediğini söyleyin. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvoorhees -- 22 Ağustos 2016; 2:30:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• malesef yazılmış bir track cd'sine ekleme yapamıyorsunuz.
  • Peki 18 şarkıdan 10'unun neden eklenemediğini biliyormusunuz? Dediğim gibi kapasitesi kabul etmeyince 1 şarkıyı sildim. Kabul etti. Sonra yükleme işinde 10 şarkı eklenemedi dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: kvoorhees

Peki 18 şarkıdan 10'unun neden eklenemediğini biliyormusunuz? Dediğim gibi kapasitesi kabul etmeyince 1 şarkıyı sildim. Kabul etti. Sonra yükleme işinde 10 şarkı eklenemedi dedi.

Normal cd ve dvd'lerde yazma işlemi bi defa yapılabiliyor ve üzerine maalesef yazamıyoruz. Ve track cd oluştururken nero programını açıyoruz müzik yazan kısmı tıklayıp ilk seçeneği seçiyoruz ve toplamda maksimum 80 dkklık bi track cd oluşturabiliyoruz. Ve o da maksimum 15-20 civarı bi parça sayısı ediyor. Peki neden durum böyle dediğiniz için (veya ben öyle anladım) aşağıdaki ''ALINTI'' yaptığım yazı size yeterli bilgiyi verecektir. Almadığı mp3 ler genelde ya dosyalarda hata olduğu için ya da dosya ismindeki desteklenmeyen karakterlerden dolayıdır. ( ben yaşadığım için bu şekilde açıkladım şarkı isimlerini 1-2-3 diye numaralandırarak sorunu çözmüştüm)

ALTTAKİ BU KISIM TAMAMEN ''ALINTIDIR''

Arabanıza müzik cd si yaparken 700 mb'lık cd aldınız. Bu cd ye iki farklı formatta şarkıları atabilirsiniz.

1- Mp3 formatı
    2- Audio formatı(track)

MP3 Formatı

Eğer mp3 formatında müzik atacaksanız arabanızın cd çalarının mp3 çalma özelliği olduğundan emin olmasınız. Arabanızda cd çalar var ise büyük ihtimalle mp3 çalma özelliğide vardır. Bu durumda bir mp3 şarkı ortalama 4 mb olduğunu düşünürsek 700/4 = 175, yaklaşık 175 mp3 şarkı atabilirsiniz.

Audio Formatı ( Track )

Audio formatı mp3 formatına göre sesi daha kalite çıkartan formattır. Hal böyle olunca audio ses dosyasının boyutu mp3 dosyasının boyutundan daha fazladır.

Audio formatı 44.1(44100) Khz frekansında 16 bit olarak mp3 dosyayı audio formata çevirir.

1 saniyelik mp3 şarkı audio formatında çevrildiğinde

44100 * 1(sn) * 16(bit) * 2(stereo) / 1024 * 8 = 172,265625 KB = 0,1682 MB denk gelmektedir.

Yani 1 saniyelik mp3 şarkı audio formatında 0,16 MB den gelmektedir.

1 dakikalık mp3 şarkı 60 * 0,16 = 10,09 MB denk gelmektedir.

Bu durumda 74-80 dakika yaklaşık 800 MB denk gelmektedir. Bu neden 700 küsür mb lık bir CD 74-80 dakikalık audio formatı almaktadır.

Yukarıdaki audio çevirme formülünde 2(stereo) kullanıldı. Arabalarda stereo müzik sistemi vardır. Stereo müziği iki farklı kanalda veren sistemdir. Örnek olarak bir kolonda darbuka sesi varken diğerinde bağlama sesi olması buna bir örnektir. Ses böyle tek kanalda çıktığına oranla daha anlaşılır ve kaliteli çıkmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 22 Ağustos 2016; 5:49:56 >

• MexeSs kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgiler için. Dediğim gibi o CDye 8 şarkı gitti. Önemli değil de bu sıkıntıyı çözebilirsem CDlere 16-18 şarkı atabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvoorhees -- 22 Ağustos 2016; 11:32:28 >
  • @MexeSs
    Aslına o kadar hesaba gerek yoktu. Ne olduğunu bilen pek kimse yoktur herhalde. Çarşıdan aldığımız CD-R'ın üzerinde 700MB 80 Min diye yazar. Veri olarak 700MB, audio cd olarak 80 min(minute, dakika) kayıt yapabilirsin diyo.
     Track CD Hakkında?

Track cd yazdırdığınızda en fazla bu kadarlık kayıt yapabilirsiniz. Fakat siz son şarkıda sorun yaşamamak için 75 dakikayı geçmeyin. Track cd tek oturumludur, üzerine tekrar ekleme yapılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 22 Ağustos 2016; 12:01:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Programa gerek yokmuş. Media playerdan oluyormuş. Ben de değişik programlarla uğraşıyordum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    mp3 leri track yapmak
    14 yıl önce açıldı
    CD Yazma Hakkında Herşey
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar merhaba, bundan yaklaşık 1 veya 2 ay önce windows media player'dan sorunsuz bir şekilde ses cd'si yani track olarak araba için cd doldurdum ve bunu sayısız biçimde doldurdum. ne hikmetse şimdi sorun oluştu ve yazmıyor. ''SÜRÜCÜNÜZ DİSKE BOŞLUKSUZ YAZMAYI DESTEKLEMİYOR. BOŞLUKSUZ DİSKE YAZMA İŞLEVİNİ KAPATMAK VE YAZMAYA DEVAM ETMEK İSTİYİYORMUSUNUZ'' diye bir ibare çıkıyor ve bu şeklide yazdıktan sonra arabada çalmıyor. öncelikle bu sorundan hemen sonra farklı 3 bilgisayarda denedim aynı yazı çıktı, daha sonra nero'yu denedim (ses cd'si olarak tabi) yine olmadı, media player'ı sıfırladım yine olmadı, farklı 3 marka cd denedim yine olmadı, yazdığım cd'leri farklı arabada denedim yine error verdi, işin ilginç tarafı bilgsayarda çalıyor ama arabada çalmıyor, demekki windows media player hata olduğunu anlıyor ve o yüzden bu uyarıyı veriyor. şunuda belirtiyim yazmak istediğim mp3'ler temiz ve süreleri cd'ye sığacak boyutta... Track CD Hakkında?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.