|
Bildirim
Trafik cezalarının oranı 10 kat hatta 20 kat artması lazım. Adam diyorki 2500 lira ceza verdim yine yanlıyacam yine makas atacağım ver 30000 lira ceza bakalım yanlıyacak mı makas atacak mı. Bakalım Kırmızı ışıkta geçicekmi 5000 lira ceza yedimi.
Cezalara karşı ve adaletsiz bulduğum tek şey detes ler Bölünmüş yolda 110 yerine 30 yada 50km hız sınırı konup tuzak kurulması bunun haricindeki cezalar hepsi yerinde ve ceza bedelleri az. Trafiğin düzene girmesi için ceza oranlarının artamsı şart. Yurt dışında böyle. gel gelelimki Kafamı kurcalıyan ve hep haklı çıktığım bir konu var bunlar trafiği düzenlemek için yapmıyor ödenebilir cezalar ile para topluyorlar. Yalansa yaan deyin. Trafiği mi rahatlatacaksınız kaza oranını mı düşüreceksiniz CEZA ların bedelini en az 20 katı yapın bakalım kim kırmızı ışıkta geçicek kim yayaya yol vermiyecek kim ter yöne girecek kim hatalı yere park edecek bakın ozaman ne oluyor. Ama ödenebilir yaparsanız kimse ne kuralları ipler nede takip eder. Otabanda 120-110 la gideceğine 180 le gidip kenerda bekliyen süper zekalar olduğu sürece param var cezamıda ödeyip istediğim kadar basarım diyende. İşte bunları dedirtmemek ve canımızı korumak için Bu ceza sisiteminin tamamen değişip maddi oalrak ağır üzretler alınmalı. Emniyet şeridinimi kullanıyor araç 1 ay boyunca el koyulsun aracına, bakalım birdaha geçiyor mu. Örnekler uzayıp gider. Kimse demez cezalar artsın nedeni ceza ve kanuna karşı gelme isteği. Şahsen araç kullandığım halde ben artmasını istiyorum çünkü edepli ve kurallara göre araç kullanıyorum ve herkezinde bu kurallara uymasını bekliyorum. Hergün trafikteyim hergün herkes ralli yapıyor saliseler için yarışıyor sanki küfür edenden tutu kavga edene kadar. A noktasından B noktasına emniyetli ve strestsiz bir biçimde ulaşmak mühüm ama bizde adam ne yolla veriyorlar nede bakıyorlar resmen öküz gibi kullanıyorlar. Ben her seferinde yol verdiğimde karşıdaki adam yada hanfendi taparcasına selamlıyor beni , Olması gerekeni yaptığım halde. Uzattım ama Bu kaba halimizi bu trafiği eğitim değil Yüksek meblalı Cezalar kurtarır arkadaşlar. Bizim milletimiz iyilik yapanı s..ken bir toplum olduğu için eğitim değilde yüksek ceza ile düzelecek bir trafiğimiz var. NE kadar duyarlı olduğumuza bir örnek. Doalr almış başını giderken mazot 5 lira olmuşken ekonomik kriz yaşarken bimer ve çimere en çok şikayet edilen Araba Camlarındaki filmler oldu. Düşünün artık ne kadar duyarlı olduğumuz. Yazdıklarımla birşeylerin değişmiyeceğini biliyorum ama benimle hem fikir olanları görünce yanlız olmadığımı anlayıp kendimi avutuyorum. |
az abi az hızlı büyümemiz lazım 49 yap
|
Şu cezalar hakkıyla kesilse ve amaç gerçekten trafiğin düzenlenmesi olsa tamam da ansızın evinize gelecek zaten pahalı olan cezaların artık %14 zamlı olması insanı çileden çıkarır.
|
Bu yeniden değerleme oranı bir bakıma devletin resmi enflasyon açıklaması sayılır. Bu yüksek orandan sonra bakın bakalım aralık enflasyonu ne çıkacak!
|
Hakkıyla kesilse sonuna kadar destekliyorum saçma sapan şeylere zam yapacaklarına cezalara yapsınlar
|
Yazacağım şeyler bizim ülkede olmayacak fakat olması gereken şeyleri söyleyeceğim.
Bu cezalar caydırma amaçlı bak yanlış yapıyorsun dikkat et amaçlı yazılmıyor mu? Sanmıyorum. Zira zengin olan birisinin altında çok hızlı bir araç vardır. Hızlı gitme isteği daha da artacaktır ve adama yazılan bu cezalar çerez parası gibi gelecektir. Umursamaz her seferinde aynı şeyi yapar. Fakir olan birisi için cezalar caydırıcı ,zengin olanlar için çerez şeklinde olması komik. O yüzden zengin olanlara kazançlarına göre ceza kesilmeli ki adam hızlı gitmekten tamamen vazgeçsin. Bence hükümet bunun bilincinde fakat hükümet işleyişi zenginlere yönelik olduğu için, zenginlere sen hızlı gidiyorsun oradan 3 5 kuruş ver diyorlar sadece. |
Şu kırmızı ışıkta geçmenin cezasını en az 5000 tl yapacaksın bile bile insanların malına canına kast eden çok görgüsüz var.
|
Meaşallah maaşlara da böyle enflasyon oranında zamcıklar bekliyoruz
|
" ilkinde bin 2 lira, ikincisinde bin 256 lira, üçüncüsünde ve daha fazlasında 2 bin 18 lira para cezası "
Adam ALKOLLÜ araba kullanıyor siz 2. sefer 3.sefer yakalanırsa diye tarife yapmışsınız yazık , 2. de direk içeri at bakalım ALKOLLÜ araç kullanıp insanların canlarını tehlikeye atan kalıyormu... |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aviregal -- 30 Aralık 2017; 21:6:54 > |