Şimdi Ara

Trafik cezası 47/1-A, 60/1-C maddeleri itiraz hakkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu sabah 47/1-A, 60/1-C bu maddelerden dolayi 2166 tl ilk trafik cezami yedim. Olay gelişmesi söyle , cadde üzeri yaya geçidinde aracimi 4 lüler acik olarak durakliyordum,arkamdan da çekici geliyordu ikazda bulunmasina rağmen 2-3dk sürem olduğunu düşündüm ve ekmek almaya gittim , döndüğümde e-devlette bu cezayi gördüm. Toplam 2-3dk anca vardir. Bu cezalara itiraz hakkimiz bulunuyor mu?
    Çok teşekkürler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• aferim iyi söylemişsin ağzına sağlık inşallah bir gün yaya geçidinde dörtlüleri yakıp ekmek almaya gidersin. engelli yakını da ağzını burnunu kırar lüks arabanın anahtarıda sende kalmış olur. bir daha da böyle avel avel konuları gelip açmazsın. lüks arabaya garezimi varmış mış.. birader ekmek diye saman mı yiyorsunuz anlamıyorum ki

Bir ekip 100 bin kişinin yaşadığı yerde senin ihbarı verdiğin dakika hemen orada bitiverip ceza yazmasını mı bekliyorsun. Sırf sen ceza yedin diye kendine yediremeyip işsiz gibi gidip iki saat orada mı bekledin 😆😆 + 190 olman ne alaka? Çeksin eleman bıçağı bakayım yardır yardır kaçıyon mu kaçmıyon mu. Halaaa yaptığının hata olduğunu bildiğin halde işsizlik peşindesin. Git şikayet et. Hatalı yerde bir sürü hatalı park tespit ettim ahanda fotoları de. Onlara ceza yazılmadı benimkini de iptal edin de 🤣🤣 hey Allahım ya

Başkalarının hatası onu ilgilendirmez. Gerekli görüyorsa ilgili yerlere şikayette bulunsun. Bireysel olarak memura gidip "onalarda yapıyor yaz ceza!" demek, etki değil tepki yaratır.

Memurla inatlaşmak ve sürekli olay yerine gidip durumu gözlemlemek ve kafaya takmak yerine; yaya geçidine(yada kaldırım vs.) "kısa süreli bahanesi olsa dahi" park etmemek tüm bu kafaya takışı yok ederdi.

Biz millet olarak gerçekten miskiniz. 50-100mt ileri pak etmek yerine "illaki!" dükkanın/bankanın tam önüne 2. sıra oluşacak şekilde park edip trafiği berbat etmeyi çok severiz. Ben özellikle banka önlerinde çok rastlıyorum, tafik oralarda sıkışıyor sorun oluyor, yol rahatlayınca bakıyorsun 50mt. ileride bir sürü müsait yer var, keşke eskisi gibi memur ortalarda olsada cezaları yapıştırsa.

Yaya öncelikli geçitler var, adam yaya geçidine yaklaşırken yavaşlamak yerine aksine geçitten geçenin üzerine daha hızlı sürüyor! Beğenmediğimiz Makedonya da "yaya geçidi olmasa bile" yolun kenarında durup nereye gideceğim diye bakınanan adam için acaba karşıya mı geçecek bu kişi? diye yavaşlayıp önünde duruyor. Biz yaya geçidinden geçmek için, araba bizi ezip geçmesin diye fırsat kolluyoruz?

Geçmiş yıllarda 1 kere kırmıızı ışık cezası gelmişti, bir daha da çok dikkat ettim. Ama o ışığın olduğu yere gidip kırmızıda geçenleri takipte kalıp memuru/sistemi "niye niye?" diye sıkıştırma gereği duymadım. Bir kerede otobüs durağına yakın paketmişim, mesafe bana göre doğru ama kurala göre yanlış olsa gerek ki, cezayı yemişiz, gidipte orayı hergün arşınlayıp "buda yakın paretmiş, duda buda" ona da yazın bunada yazın, gibi bir hareketim olmadı. Onun yerine daha dikkatli olmayı tercih ettim.

Neyse. Bence iyi olmuş, herşey ders niteliğindedir. Başkalarını kollamak yerine, kendi hatana bakıp daha dikkatli olmayı seçmek kafa sağlığı açısından daha doğru olandır.

Ceza sabit, yaya geçidini işgalden ceza yemişsiniz, bunun 2 dakikası, 20 dakikası olmaz. İlgili maddelerde süre belirtilmediğine göre cezayı süre ile ilişkilendiremezsiniz. Mahkemeye itiraz ederseniz, yaya geçidini işgal etmediğinize dair karşı deliller sunmanız gerekir. Öyle bir şey olmayacağına göre boşuna mahkeme ile uğraşmayın, mahkeme cezayı iptal etmez.

Öte yandan size ceza kesilip diğerlerine kesilmemesi sizin cezayı iptal nedeni olamaz çünkü suçunuz sabit, siz o cürmü işlemişsiniz, bunun da cezası verilmiş. Mahkemeye bu iddiayla giderseniz mahkeme davayı görmeyi reddeder.

Ben suç işledim ceza verildi, başkaları da aynı suçu işledi onlara ceza verilmedi, öyleyse benim cezamı da iptal edin diye bir mantık son derece hatalı bir mantıktır. Doğrusu, aynı suçu işleyen diğerlerine de ceza kesilmesidir. Verilmemişse, cezayı vermesi gereken memurun kusuru vardır. İlgili memurları amirlerine şikayet edersiniz ya da kusur değil, yetkiyi kötüye kullanma olduğunu düşünüyorsanız savcılığa ilgili memurlar hakkında suç duyurusunda bulunursunuz.

Yani sizin muhatabınız mahkeme değil, bulunduğunuz ilin emniyet müdürlüğü (Cimer de olabilir) ya da savcılıktır.

Cezanın haksızlığı iddianıza katılmam mümkün değil ama trafik polislerinin görevlerini hakkaniyetle ve layıkıyla yapmadıkları tespitinize de sonuna kadar katılıyorum. Trafik polisleri kestikleri cezalarla değil, kesmeleri gerekip kesmedikleri cezalarla ayrımcılık yapıyorlar ve hem de bunu sürekli yapıyorlar.

Bunun üzerine yanlış bir motivasyonla da olsa gittiğiniz için sizi tebrik ederim.

• ne diye itiraz edeceksiniz acaba? aafv.

• yolun ortasında, e5te dörtlüleri yak dur yırtarsın ama yaya geçidi ve otobüs durağı önüne park edene acımıyorlar sanırım. çünkü her türlü kuralsızlığı yapanlar dahi bu ikisinin önünü boş bırakıyor. ordan belli.

• OzzY® O kullanıcısına yanıt
    2dk durmaya 2166 tl ceza mi olur. Gözgöze geldik zaten polisle , ceza yazdiktan sonra da yediemin otoparkinda ugradim dedim böyle böyle 2dk için bunu yapmaya hakkiniz yok , lüks araba garenizin varsa al anahtar senin olsun diye söylendim.

• AlperInTheHouse A kullanıcısına yanıt

aferim iyi söylemişsin ağzına sağlık inşallah bir gün yaya geçidinde dörtlüleri yakıp ekmek almaya gidersin. engelli yakını da ağzını burnunu kırar lüks arabanın anahtarıda sende kalmış olur. bir daha da böyle avel avel konuları gelip açmazsın. lüks arabaya garezimi varmış mış.. birader ekmek diye saman mı yiyorsunuz anlamıyorum ki

• Ne alakasi var ? Ayni yerde bugün 2 saat bekledim , 3 defa ihbarda bulundum. Yaya geçidinde park eden araçlari plakasina kadar söyledim , 3 defa çekici geçti hiç birinde de fotoğraf çekip ceza yazmadilar ,buna ne diyeceksin? Hepsinin ispati var zaten pazartesi sulh ceza gideceğim. Engelli yakinini da bilmem , 1.90 lik adama bulasacagini sanmam + yaya yolunu tamamen kapatma sözkonusu değil. Cezaysa ceza buna bişi demem bana cezayi ayni dk sinda kesip bunlara bişi yapmamasi düşündürücü .

Bir ekip 100 bin kişinin yaşadığı yerde senin ihbarı verdiğin dakika hemen orada bitiverip ceza yazmasını mı bekliyorsun. Sırf sen ceza yedin diye kendine yediremeyip işsiz gibi gidip iki saat orada mı bekledin 😆😆 + 190 olman ne alaka? Çeksin eleman bıçağı bakayım yardır yardır kaçıyon mu kaçmıyon mu. Halaaa yaptığının hata olduğunu bildiğin halde işsizlik peşindesin. Git şikayet et. Hatalı yerde bir sürü hatalı park tespit ettim ahanda fotoları de. Onlara ceza yazılmadı benimkini de iptal edin de 🤣🤣 hey Allahım ya

• kuralin 2-3 dakikasi olmaz. yasak yasaktir

kabullen ode. mahkeme seni haksiz bulacak cunku

• Aracin bulunduğu yerin 100m ilerisinde yediemin otoparki var zaten , 3-4 tane çekici default olarak orada bekliyor. İhbar ettim bildirdim , bildirmeme rağmen oradan geçen ve boş giden çekici bana ceza yazarken bu araçlara bakmadi bile , fotoğrafta çekmedi hepsinin mobese kaydi var. Bana araçtan iner inmez ceza yaziyor, diğer araçlar 2 saat orada duruyorsa art niyet ararim. Parasinda da değilim olayin , ayrimcilik yapmalarindayim. Basiniza bir gün gelirse dediğimi anlarsiniz. Ayni zamanda yaya olduğumu , her yaya geçidinde durduğumu da belirteyim. Çoluk çocukça şeyler yazip durmayin , öneri olarak varsa beklerim.

Önerim konuyu sil cezanı öde. Ayrıca çekici ceza yazamaz. Çekicilerle birlikte trafik polisi oluyor. O da her zaman çekici içinde değiller. Mobesenin orada olması ve diğerlerine ceza yazılmamış olması senin cezanın haksızlığını kanıtlamaz. Eğer ceza yememiş olsaydın işsiz gibi saatlerce bekleyip o da park etti bu da park etti bekledi. Fotolarını çektim demezdin. Vatandsşlık görevini yerine getirmen için ceza yemen gerekiyormuş. Geçmiş olsun 👹👹👹

• Hayir ayni polis pazar günü sabah 8 de geçen sene evin önünde çekti aracimi, 1 sene kadar takip ettim pazar sabah 8 de araba çekildiğini görmedim , yanlis park edilen yerde. Ceza ödemekten gocunmam bana koymaz , bana yazilan ceza ayni dk sinda oluyorsa diğer hatali park edilen yerlere neden çekici + içindeki trafik polisiyle(yeşil kiyafet oluyor bunlarin üzerinde) 2 defa geçmesiyle foto çekme + ceza yazma marifetini tercih etmiyorlar onu eleştiriyorum.
    Yasak yere park etmenin de bir usulü olmali , ikaz etti diyelim ne kadar sürem var niye belirli değil? Ceza yaziyorsa herkese neden eşit değil? Kendi görüntüm harici ispata değer mobese görüntüleri var, saat araligi belli.
    Senin demenle konuyu sileceksem işimiz var , ne yani bu forumda başka kimsenin basina gelmeyecek mi ?

Eğer görevde ihmal var ise 112yi arayacaksınız ihbar oluşturacaksınız. O polisin görevini ihmal ettiğini yada size bir garezinin olduğunu düşünüyorsanız şikayet edeceksiniz. Hiç bir 112 ihbarı göz ardı edilmiyor. Hemen araştırılır. Gerekirse soruşturma açılır. Ama dediğin gibi değilse ibre sana döner. Ayrıca her önüne gelen hatasını bildiği halde art niyetinden egosundan hazmedemeyişinden konu açarsa ohhoo bizimde işimiz gücümüz var.

onun itirazini milletvekillerine yapin kanun degissin benim yorum yapma hakkim yok.

siz kusur islemissiniz, polis gorevini yapmis, mahkemenin yapacak bir seyi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 31 Mart 2024; 2:23:49 >
  • OzzY® O kullanıcısına yanıt
    Mahkemenin yapacagi arastirma ,ayni yerde başka araçlar varken ceza yazmayip, boş giden çekici ile çekme işine de girmeyip görevlerini yapmamasi, ben 2dk durdum diye ceza yiyorsam ayni dk sinda bunlar için neden bir aksiyon almadilar arastirsinlar , suç görüntülerle sabit zaten , benim derdim milletvekili vs değil , trafik polislerinin keyfi davranisi,belki de kiskancligi.
    Cezadan kacis yok onu anladim öder geçerim problem değil , görev ihmali konusunda arastirsinlar ne diyecekler merak ediyorum.

• Ysv ode gitsin Mr. Lightning e para lazim malum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kusura bakmayın ama anlamadığınız nokta bunun 2 dakikası 3 dakikası yok,zaten adam uyarmış ilkinde,yok dörtlüyü açtım,yok beşinciyi bekledim gibi kavramları yok bu işin, yanlışlarda ''ceza yazdiktan sonra da yediemin otoparkinda ugradim dedim böyle böyle 2dk için bunu yapmaya hakkiniz yok , lüks araba garenizin varsa al anahtar senin olsun diye söylendim.'' burda devam etmiş zaten,kabullenin cezayı ödeyin bu kadar basit

iyi hafta sonları

yav he he. keske hakim olsaydim da bide mahkemeyi gereksiz yere mesgul etmekten ceza yazsaydim.

ortada bir suc varsa, yani kamu gorevlilerinin gorevini suistimal etttigini dusunuyorsaniz gider savciliga suc duyurusunda bulunursunuz savcilik arastirir. mahkemenin zaten arastirma gibi bir gorevi olmaz.

• Paşa paşa ödeyin, bir daha da yapmayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • UltimateRs U kullanıcısına yanıt
    Hocam derdim cezaysa ceza , ayni yerden bugün de oy verme için geçtim , yine ihbar ettim ,yine çekici geçti gitti hiç bişi yapmadigini gözümle gördüm + mobese kamerasi var. Normalde çeker götürürler bunlari , ceza yazacaksa da foto çeker e-devlete işler geçer , foto çekme işi yoktu , basip gittiler. Eşit muamele etmelerini istiyorum sadece , devlet bizim polis de bizim vergilerimizle iş yapiyorlar, değnekci gibi araba seçerek ceza yazacaklarsa bu ülkede işimiz yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.