Şimdi Ara

Trafik Cezası- Cep Telefonu ile videoya kaydetme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün öğlen Ankara'da Seğmenler parkına gidelim dedik. Felaket bir kalabalık vardı. Arabalar yol kenarına 3 sıra halinde park etmişti.
    Durum böyle olunca bizde boş bulduğumuz bir yere park ettik.
    Çıkarken motorsikletli trafik polisi elinde cep telefonuyla 3. sıraya park eden arabaları videoya alıyordu. Ya da biz öyle sandık, çünkü telefonun kamerası arabalara dönük şekilde indi yokuştan aşağı yavaş yavaş.
    Ceza mı yazdı acaba diye içime bir kurt düştü. Böyle bir uygulama olabiliyor mu? Cep telefonuna kaydedip, sonra ceza yazma gibi?

• TwinExist kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, park cezalarını uzun zamandır böyle kesiyorlar. Genelde resim çekerler, demek ki sıradan boş geçmemek için video'ya geçiş yapmış memur. Çoğu kimsenin haberi yok, resimle belgelenen araç çekilmemişse,makbuzda bırakmadıklarından sileceğe, genelde sürpriz sonra ortaya çıkıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Viper74

Geçmiş olsun, park cezalarını uzun zamandır böyle kesiyorlar. Genelde resim çekerler, demek ki sıradan boş geçmemek için video'ya geçiş yapmış memur. Çoğu kimsenin haberi yok, resimle belgelenen araç çekilmemişse,makbuzda bırakmadıklarından sileceğe, genelde sürpriz sonra ortaya çıkıyor

Köşeyi döndüler o zaman çünkü nerden bakılsa 30-40 araç vardı. Karum'un biraz yukarısından protokol yolunun başına kadar 3 sıra park vardı.
    Biz de tam çıkarken denk geldik belki şans eseri kesmezler ceza Tam sol sinyali verdim yola çıkacaktım önümüzden geçti elinde telefon ile.

• Mahkemelerde kanıt yok diye cezalar iptal edilmeye başlayınca, artık bu yöntemle kendilerini sağlama alıyorlar.

Cep telefonu ile aracı ve plakasını çekip ceza tutanağını yazarlar, eve gönderirler..

Foto yok diye mahkemeye itiraz eden olursa, delil olarak bunu gösterirler. Mobese olmayan yerlerde uzun zamandır cep telefonu yada fotoğraf makinesi ile bunu uyguluyorlar.

Ceza tutanağın gelirse, geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Mahkemelerde kanıt yok diye cezalar iptal edilmeye başlayınca, artık bu yöntemle kendilerini sağlama alıyorlar.

Cep telefonu ile aracı ve plakasını çekip ceza tutanağını yazarlar, eve gönderirler..

Foto yok diye mahkemeye itiraz eden olursa, delil olarak bunu gösterirler. Mobese olmayan yerlerde uzun zamandır cep telefonu yada fotoğraf makinesi ile bunu uyguluyorlar.

Ceza tutanağın gelirse, geçmiş olsun.

Teşekkürler hocam.
    Valla böyle bir uygulama yapacaklarını bilseydim, Çankaya İÖO civarında park eder yürürdüm. Herkes öyle 3 sıra halinde bırakınca, bir problem olmaz mantığı ile bulduğum boşluğa girdim.
    Tutanak bekleyelim bari artık.
    Tahmini ne zaman ulaştırırlar adrese tutanağı? İlk cezam olabileceği için pek bir bilgim yok.

• TwinExist kullanıcısına yanıt
    Ne kadar fotoğraf ve video çekseler de, bence gerektiğinde kotalarını doldurmak için kullanıyorlar bu cezaları. Yoksa herkesin posta kutusunu aynı anda cezaları gönderseler, daha çok tepki çeker, forumda ve sokakta daha çok konuşulurdu belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Viper74

Ne kadar fotoğraf ve video çekseler de, bence gerektiğinde kotalarını doldurmak için kullanıyorlar bu cezaları. Yoksa herkesin posta kutusunu aynı anda cezaları gönderseler, daha çok tepki çeker, forumda ve sokakta daha çok konuşulurdu belki.

Bakalım artık hatalıysam eğer ceza yazılsın ancak 30-40 araçlık belki daha fazla konvoy vardı. İyi malzeme çıkmıştır o zaman polise.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun ceza yemişsiniz..bende bugün emniyet kemeri takmadığım için ceza yedim

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihsaskom

Geçmiş olsun ceza yemişsiniz..bende bugün emniyet kemeri takmadığım için ceza yedim

Teşekkürler hocam.
    Sürü psikolojisine uydum maalesef. Herkes park edip bırakmış, bende bırakayım dedim.
    Sağlık olsun, ders oldu bana da. Erken ödeme ile 66 liraymış park cezası yanlış bakmadıysam.
    Arabadaydım keşke tutanağı direk verseydi eve göndereceklerine. İçime dert olmazdı yedim mi yemedim mi diye.
    Size de geçmiş olsun.
  • Bana da böyle ceza geldi. Videoya aldı. Gördüm ama is isten gecmisti. 2 3 sonra da ceza geldi. Gecmis olsun :)

• Aklıma şu video geldi nedense

https://youtu.be/0ndX6Tf3ui0

• bir keresinde alışverişten çıktım. baktım arabanın arkasında polis dijital fotoğraf makinasıyla aracın fotoğrafını çekiyor, park cezası yazacak elinde koçan var. yanında da çekici mafyası.
    dedim ki:
    -buraya park yapmak yasak ama duraklamak serbest, bak orada tabela var. sen bu aracın kaç dakikadır burada olduğunu biliyor musun? saat, dakika tuttun mu? da ceza kesmeye çalışıyorsun.
    o da cevap olarak:
    -her araç için bunu yapamayız vaktimiz yetmez dedi.
    kanuni olarak haklı olduğum için cezayı kesemedi. çektim gittim.
    bu da böyle bir anımdır işte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.