Şimdi Ara

trafik cezası kesildi (soru)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sola dönülmez levhası bulunmayan bi yoldan sola dönüş yaptım caddeden ileri gidiyordumki polis durdurdu ters yönde gidiyorsun diyerek 77 tl ceza kesti

üstelik yoldan 10 yıldır gidiyorum son 1 yıldır kapatmışlar. levha olmadan ceza kestiler gidip ödiyimmi yoksa itirazmı edeyim.:)

• Aslinda itiraz edebilirsin sokagin tarihli bir resmini cekip detaylica ve ceza makbuzunuda o sekilde itiraz edebilirsin.. Ama sokakta herhangi bir uyarici levhanin olmadigina %100 eminsen..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dur işareti var. sola dönülmez işareti yokki. ben müneccimiyim. nerden bilicem sola dönüşün yasaklandığını. :) cezayı kesen polise orada varmı dedim var dedi bende bişey demedim. ama yokmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcmnyk

dur işareti var. sola dönülmez işareti yokki. ben müneccimiyim. nerden bilicem sola dönüşün yasaklandığını. :) cezayı kesen polise orada varmı dedim var dedi bende bişey demedim. ama yokmuş

Dostum ozaman soyledigim sekilde tarihli bir fotograf cekerek itiraz edebilirsiniz.. Ama bunu hemen yapman gerek cunku 1 gecede oraya levhayi koyarlar ozaman cezayi odemek durumunda kalirsin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dur işareti varsa duracan arkadaşım müneccim olmaya gerek yok. son 1 yıldır hiç dikkatini çekmedi mi madem o kadar yıldır o yolu kullanıyorsun.
  • dur işaretini girilmez işareti ile karıştırıyorsunuz.dur işaretinde zaten DUR yazar
    sizin girdiğiniz sokağın başındaki işaret şudur
    [simage]
    [/simage]

dur levhası
    [simage]
    [/simage]
  • quote:

Orijinalden alıntı: STasdemir

dur işaretini girilmez işareti ile karıştırıyorsunuz.dur işaretinde zaten DUR yazar
    sizin girdiğiniz sokağın başındaki işaret şudur
    [simage]
    [/simage]

dur levhası
    [simage]
    [/simage]
    dur levhası
    [simage]
    [/simage]

sadece bu var yolun başında bu işarette bildiğin dur anlamında diye biliyorum.

ama bunun olması gerekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcmnyk -- 21 Aralık 2013; 13:19:59 >

• dediğiniz gibiyse eğer arkadaşların dediği gibi tabelanın resmini çekip itiraz edebilirsiniz
  • birde polis cezayı kesti imzayı attım aldım bu sorun olurmu . sen zaten imzayı atmışsın diceklerse gidip ödiyim boşuna uğraşmim :)
  • Dur değildir o girilmez levhasıdır. Önce sola dönülmez tabelası dediniz sonra dur levhası oldu. Kısaca Polis 1 - Siz 0
  • o imza cezayı kabul ediyorum anlamına gelmez
    cezayı size tebliğ ettiklerine dair imzadır.size tavsiyem % 25 indirimden faydalanmak için bir an önce cezayı ödeyin.
    sonra gidin itirazınızı yapın.çünkü itiraz ettiğinizde dava sonuçlanana kadar indirimden faydalanacağınız süre dolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

Dur değildir o girilmez levhasıdır. Önce sola dönülmez tabelası dediniz sonra dur levhası oldu. Kısaca Polis 1 - Siz 0

dostum bildiğin dur levhası var girilmez levhası falan değil üstünde dur yazıyor bu levha yola çıkmadan önce dur anlamındadır öyle hatırlıyorum.sola dönüşü engellemek için ayrıca sola dönülmez levhası gereklidir. girilmez levhasıda o yola koyulamaz zaten girilmez levhası koyulursa o yolda caddeye çıkmamassın anlamına gelir sağa dönüp gidebiliyorsun halbuki zaten girilmez levhası olsaydı dur levhası olamazdı

dur levhasının anlamı
    Dur Levhasının anlamı: Tali yoldan anayol kavşağına gelindiğini bildirir. Kavşak girişinde durulur. Anayoldan gelen araçlar varsa ilk geçiş hakkı onlara verildikten sonraDur Levhasının Anlamı harekete geçilerek kavşağa girilir.

kapiş. :)

• quote:

quote:

Dur değildir o girilmez levhasıdır. Önce sola dönülmez tabelası dediniz sonra dur levhası oldu. Kısaca Polis 1 - Siz 0

dostum bildiğin dur levhası var girilmez levhası falan değil üstünde dur yazıyor bu levha yola çıkmadan önce dur anlamındadır öyle hatırlıyorum.sola dönüşü engellemek için ayrıca sola dönülmez levhası gereklidir. girilmez levhasıda o yola koyulamaz zaten girilmez levhası koyulursa o yolda caddeye çıkmamassın anlamına gelir sağa dönüp gidebiliyorsun halbuki zaten girilmez levhası olsaydı dur levhası olamazdı

dur levhasının anlamı
    Dur Levhasının anlamı: Tali yoldan anayol kavşağına gelindiğini bildirir. Kavşak girişinde durulur. Anayoldan gelen araçlar varsa ilk geçiş hakkı onlara verildikten sonraDur Levhasının Anlamı harekete geçilerek kavşağa girilir.

eğer sola dönüş yasak ve giriş yasak levhaları olmadığına kesin eminseniz ilgili yerin resimlerini çekip 2 hafta içinde itiraz edin hocam.

• quote:

quote:

quote:

dur levhasının anlamı

eğer sola dönüş yasak ve giriş yasak levhaları olmadığına kesin eminseniz ilgili yerin resimlerini çekip 2 hafta içinde itiraz edin hocam.

bugün gelirken durup inceledim. sadece dur lehvası vardı. burda bana yapılan bi haksızlık varsa hakkımı aramak istiyorum yoksa 70 tl için uğraşmim.o yüzden size danıştım. araştırmalarıma göre levhanın olmadığı yerde ceza kesme hakları varmış deniyor ama ben nasıl bilicem o yola girmemem gerektiğini bu rda bi hata var :)

• benim çalıştığım sokağın başında 10 gün öncesine kadar girilmez levhası vardı. galiba tabela düşmüş ve belediye yetkililerine haber vermelerine rağmen hala gelip takmadılar.sizin durum da böyle olabilir.polis o sokağın tek yön olduğunu zaten biliyordur ancak tabela olmadığının farkında değildir.sizin durum da bu şekilde ise burada belediyenin kusuru vardır çünkü bu tabelaları belediye koyar
  • itirazmı ediyim diyosun yani
  • cezayı yeni yediyseniz ödeyeceğiniz tutar 60 TL gibi rakam olur
    size kalmış gerisi
  • quote:

quote:

quote:

quote:

dur levhasının anlamı

bugün gelirken durup inceledim. sadece dur lehvası vardı. burda bana yapılan bi haksızlık varsa hakkımı aramak istiyorum yoksa 70 tl için uğraşmim.o yüzden size danıştım. araştırmalarıma göre levhanın olmadığı yerde ceza kesme hakları varmış deniyor ama ben nasıl bilicem o yola girmemem gerektiğini bu rda bi hata var :)

siz sokağın giriş resimlerini çekin hocam sonra şikayetinizi yapın şayet tabela falan yoksa %90 ceza iptali olur gibime geliyor. İlgili trafik tabelasının olmadığı durumlarda trafik polisinin acil ve özel durumlar haricinde kendi kafasından kural geliştirme hakkı yoktur. Şikayetinizi düzgün birşekilde kaleme alırsanız daha etkili olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 21 Aralık 2013; 15:53:12 >

• cazayı ödemeye karar verdim. 80 milyon için uğraşmaya değmez :D
  • itiraza gerek yok gitti geldi o parayı harcayacaksın zaten,kaybettıgın zamanda cabası.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.