Şimdi Ara

trafik cezası nasıl itiraz edilir - dava masrafları ne olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar henüz elime tebligat gelmedi sistemde gördüm 2 3 gün önce yazılan bir ceza bulunmakta ben ödemek istemiyorum bu sebep ile itiraz etmek istiyorum nereye nasıl yapağım onaylanmaması durumunda mahkeme ücretleri ne kadar oluyor araç farklı kişi adına kayıtlı kullanan benim

• birde tebligat gelmesini beklemeye gerek varmı
  • Ceza detayını yazarsan kazanıp kazanamayacağın konusunda yardımcı olabiliriz. "arkadan yazılma" diye tabir edilen ceza yemişsin, örneğin EDS ye girmişsen istediğin kadar itiraz et yine de ödersin cezayı bu tarz ceza yazımlarında genelde sistem otomatik yazıyor. Yok eğer sigara, kemer vb şeyler ise ve ceza yazanın elinde foto yok ise yüksek ihtimalle kazanırsın. Bu arada cezaya itiraz etmek için önce cezayı ödeyip makbuz ve ceza tebligatı eşliğinde trafik mahkemesine itiraz etmek zorundasın,ceza sana tebliğ edilmeden ve ödemeden itiraz edemezsin faiz işler... Bu arada yakın zamanda adres değişikliği yapmamış isen ya adresine gelir ya da bağlı olduğun muhtarlığa. Geçmiş olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2004 yılında 3. Ayda yediğim park cezasını tebellüğ etmeyi beklerken yakın tarihlerde anadolu yakasında hiç gitmediğim bir ilçede plakama yazılmış bir ceza olduğunu ve indirimli ödeme süresinin geçmiş olduğunu öğrendim. Ceza rakamı da benim yediğim park cezasından fazlaydı. Araştırmaya başladım motorlu taşıtlar vergi dairesindeki memura izah edip sordum o da beni sarıgazideki motorlu taşıtlar vergi dairesi merkezine yönlendirdi. Oraya gidip durumu izah ettim böyle bir ceza yemem imkansız o ilçede hayatım boyunca hiç bulunmadım dedim. Memur sağolsun arşive gidip ıslak imzalı ceza tutanağını buldu getirdi. Görüldü ki polis memurunun çince yazdığı el yazısındaki plakanın bir harfi yanlış değerlendirilip dolayısıyla yanlış girilmiş. R harfi B olarak yüklenmiş bilgisayara... Memur hemen 10 saniyede düzeltti ve cezayı gerçekten yiyen plakaya yükledi. Ertesi gün sorguladığımda benim plakamda sistemde ceza görünmüyordu..
    Gerçekten beklediğim park cezası da 6 ay sonra adresime tebliğ edildi indirimli olarak ödedim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 24 Mart 2020; 15:59:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MuammA_

Ceza detayını yazarsan kazanıp kazanamayacağın konusunda yardımcı olabiliriz. "arkadan yazılma" diye tabir edilen ceza yemişsin, örneğin EDS ye girmişsen istediğin kadar itiraz et yine de ödersin cezayı bu tarz ceza yazımlarında genelde sistem otomatik yazıyor. Yok eğer sigara, kemer vb şeyler ise ve ceza yazanın elinde foto yok ise yüksek ihtimalle kazanırsın. Bu arada cezaya itiraz etmek için önce cezayı ödeyip makbuz ve ceza tebligatı eşliğinde trafik mahkemesine itiraz etmek zorundasın,ceza sana tebliğ edilmeden ve ödemeden itiraz edemezsin faiz işler... Bu arada yakın zamanda adres değişikliği yapmamış isen ya adresine gelir ya da bağlı olduğun muhtarlığa. Geçmiş olsun
    Ceza Maddeleri
    73/C, 47/1-A, 78/1-A

bizim buradaki bekçiler ile papazım bana kafayı takmışlar bi ne vi mimliyim bekçi beni durdurmak istemişti geç fark ettiğim için durmadım olayn bundan sonra gerçekleşmiş plakaya yazılmış yani cep telefonum aracımın telefon tutucusu üzerinde bluetout ile araca bağlı aynı anda yotubeden müzik açıktı emniyet kemeri de takılıydı bunu o güne ait mobese kameralarından görülebilir durumda diğer made garibime giden de du polisin dur ihtiranına uymama diye yazılmış 1 cisi dur ihtirarı yapan polis değildi bekçiydi 2 ciside uyarı yapmadı tam döndüğüm sırada arkamdan hafifçe koşup durdu biraz karışık anlattım ama drum bu şekilde kısca bekçinin dur ihtiarı na uymadığım için arkamdan kafalarına göre doldurmuşlar

edit: montum da siyahtı araçta siyah fark edilmemiş de olabilir kemer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 24 Mart 2020; 16:40:46 >

• CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    anladım fakat ben bunu nasıl itiraz edeceğim ne yapmam lazım sizin gittiğiniz yerleremi başvurayım ceza daha tebliğ edilmedi adresime ondan önce yapabilir miyim beklemeliyim araç sahibi gelmesi gereklimi ben yapabilir miyim
  • berke_17. kullanıcısına yanıt
    Dur ihtarına uyumamışın gereği yapılmış iyi de olmuş. Konu kilit benim için...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    Sizin konu "maddi hata" olduğu için mahkemeye gerek kalmadan düzeltilir. Her ne kadar dijital ortama geçilse de hala bazı durumlarda elle yazılır cezalar. Maddi hata yok bu konuda ihlal ve ihtara uymama var o yüzden mahkemeye verse bile zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MuammA_

Sizin konu "maddi hata" olduğu için mahkemeye gerek kalmadan düzeltilir. Her ne kadar dijital ortama geçilse de hala bazı durumlarda elle yazılır cezalar. Maddi hata yok bu konuda ihlal ve ihtara uymama var o yüzden mahkemeye verse bile zor.
    ihtarı son anda gördüm ama ne yapıyım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.