Şimdi Ara

Trafik kazalarının sorumluları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Malesef ülkemizde trafik kazalarının önü alınamıyor.
    Duble yollar kazaları hatrı sayılır biçimde azaltsa da
    yine de kazalarda can ve mal kaybı oldukça fazla.

Şehir içinde kavşaklarda ve köşe başlarında çok kazalar oluyor.

E-5 yada Tem gibi çevre yollarında şerit değiştiriken çok fazla kaza oluyor.

Yada öndeki araca arkadan çarpma olaylarına çok sık rastlıyoruz.

Hava karardığı halde farlarını yakmayan, karşıdan ve dikiz aynasından görünmeyen birçok araç var trafikte.

köprüden uçtu, şarampole yuvarlandı haberlerini görüyoruz hep gazetelerde tvlerde.

vebenzeri birçok kaza.

Bir istatistik yapmadım, arayıp bulmadım ama
    genel olarak gözlemlerim ve trafikte bilfiil araç kullanımımdan dolayı tecrübelerim
    gösterdi ki bu kazaların hemen hemen hepsi kullanıcı yani şoför kaynaklı.

sinyal vermiyoruz,
    ayna kullanmıyoruz,
    yol hiç vermiyoruz,
    hatalı park yapıyoruz,
    kavşaklara çok hızlı giriyoruz,
    aracı tam gaz kullanıp aniden durmaya çalışıyoruz,
    öndeki aracı güvenli mesafeden daha yakın seyrediyoruz,
    birbirimize saygımız sıfır,
    aracımızın limitlerini çok zorluyoruz,
    araçlar nasıl olsa güçlü, iyi kaçıyor!!! deyip,
    aracın neler yapıp neler yapamayacağını hesaba katmıyoruz,
    aracımızın özellikle en önemli parçası olan lastilerine hiç mi hiç özen göstermiyoruz,
    yağmurlu havalarda fren mesafelerini arttığı hatta bazı lastiklerin hiç tutunmadığı gerçeğini bilmiyoruz.
    aracın ve yolun kaldıracağı güvenli hız sınırına hiç uymuyoruz,
    daha neler neler..

sonra da araçlar şarampole uçuyor, kavşaklarda duramıyor,
    yağmurda kayıyor vesaire vesaire..

yere 1 damla yağmur düşünce her yerde kaza..

Trafik kazalarının tek sorumlusu direksiyon başındakiler olmasa da
    kusurun en büyüğü elinde ehliyeti olan
    fakat araç kullanma yetisinde olmayan kişilerde.

• bunların yanında hiçbir uyarı levhası yada ışıklandırma olmamasından dolayı bir anda 3ten 2şeride düşen e5te araçlara saplanan bariyerler. en çok kaza yapılan kavşaklara hala trafik ışığı konulmaması para verip girdiğimiz otobanlarda yolların çatlakları çökmeleri kışın buzlanma ve kazadan sonra tuzlama çalışmaları yapan karayolları işletmesi yağmurda altyapı yetersizliği nedeniyle araçların tavanına kadar sulara gömülmesi (özellikle alt geçitlerde) rögar kapaklarının olmaması yada çalınması sebebiyle o kocaman deliğe düşüp arabasını parçalayan şanssız vatandaşlarımız 1 yılda 4 defa yol çalışması yapılan yollarımız da sebepler arasında olmalı....

edit: imla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForteVeloce -- 13 Kasım 2008; 14:37:37 >
  • Trafikte kaldıkça artık kaza diye bir şey olmadığına inamaya başlıyorum.

Her şey göz göre göre oluyor. Beyinsiz bir taksici hem de bilerek önünüze kırıyor. Vuruyorsunuz herife ne kadar çabalasanız da. Kaza mı şimdi bu. Görmeden farketmeden mi oldu. hayır. Göz göre göre.

Sollama yapmanın çok tehlikeli olduğu bir yoldasınız. Arkanızdaki araba hem sizi hem de önünüzdekini ikide bir sellektörle uyarıyor, geçecek beyefendi. Az ilerde kafa kafaya girmiş masum birisiyle, kenarda yatıyor kan içinde ağlıyor. Peki şimdi gerçekten hakediyor musun sen ambulans çağrılmayı arkadaşım. Bence hayır. Çünkü bu bir kaza değil. Kaza farkedilmeden gerçekleşir.

Göz göre göre masum insanları zor durumda bırakır da onların bir yerlere çarpmasına sebep olursan bu kaza değildir.

Sanırım asıl sorumlu bilinçsizlik ya da eğitim değil. Refleksleri araba kullanmaya yetmeyecek kadar zayıf insanların trafikte olması artı aşırı derecede risk alma davranışı.

• fanf1 ve 10ur_1 ikinizde haklısınız. Türkiye'de trafikte herşey pamuk ipliğine bağlı.
  • bence başlıca sebepleri,

dikkatsiz araç kullanma,
    takip mesafesinin ne olduğunu, hangi durumlarda artırılması gerektiğini bilmeme,
    ve en önemlisi insanların trafikte saygısız mahluklara dönüşmesi (mesela, sen takip mesafesi koyayım diyorsun, o mesafeye 3 araç giriyor)
    benim arabamda abc var def var yok şu lastiği bu lastiği var diye fazla güveniyoruz

hepsinin de kaynağı eğitim, eğitim şart!
  • benim şimdiye kadar 2 kazam var ikiside viraja hızlı girmekten
    1.si çok keskin viraja 90 la girip savrulup 2 metre aşağı uçtum
    2.si sarıyerde yağmur yeni yağmaya başlamıştı yolun kaygan olması nedeniyle yine viraja tutunamayıp başka bir araca uçtuk
  • Öncelikle kanunlarımız hem çok yetersiz hem de ceza alması gereken herkes dışarıda + sürücü kurslarındaki eğitimde yine yetersiz. Forumda yayınlanan videolara ben hep bu tür videoların derlenip kurallara uymazsanız yada dikkat etmezseniz kaza kaçınılmazdır altınızdaki araba ne olursa olsun diye sürücü kurslarında ders olarak konması gerekir. Bizim milletin çoğu ilk önce kaza yapar ondan sonra aklı başına gelir çünkü akıl edemez yada ilk yaptığı kazayı hafif atlatsa gaza gelir nasıl olsa bana bişey olmaz mantığında olur.
  • 1-Eğitim
    2-Saygı
    3-Bilinç
    4-Empati
  • quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

benim şimdiye kadar 2 kazam var ikiside viraja hızlı girmekten
    2.si sarıyerde yağmur yeni yağmaya başlamıştı yolun kaygan olması nedeniyle yine viraja tutunamayıp başka bir araca uçtuk

çekirge bir sıçrar iki sıçrar sözü tam sana göre. gereksiz maceralardan biran önce vaz geçersin inşallah.

bilinç ve trafikte saygı üst seviyelerde oldukça kazalarda düşüş önemli seviyede azalır. en basittinden, yollarımızın kötü olması bizim suçumuz değil ama bilinçli bir sürücü olarak otobanda yol bomboşken bile çok dikkatli gitmek gerekir.

• Yazılanların hepsi doğru diyebilirim..

Ufacık bir şey daha eklersek,

müşterisi olmayan bir taksiyi inceleyin.Trafikde gayet kurallara uyan, yol veren sakin sürüş ile yolda ilerleyen bir araç olarak yorumlarız..

aksine müşterisi olan bir taksiyi inceleyin.Gayet agresif, her yol onunmuş gibi sağdan sola zıplayan.Yol vermeyen tam bir maganda tarzı sürüş..

• quote:

Orjinalden alıntı: barcelona

quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

benim şimdiye kadar 2 kazam var ikiside viraja hızlı girmekten

çekirge bir sıçrar iki sıçrar sözü tam sana göre. gereksiz maceralardan biran önce vaz geçersin inşallah.

bilinç ve trafikte saygı üst seviyelerde oldukça kazalarda düşüş önemli seviyede azalır. en basittinden, yollarımızın kötü olması bizim suçumuz değil ama bilinçli bir sürücü olarak otobanda yol bomboşken bile çok dikkatli gitmek gerekir.

doğru diyorsun arkadaşım gereksiz maceralardan vazgeçmek gerekli esp gerçektende çok gerekli bende olsaydı belkide öyle bir kaza olmayacaktı

• bugün istanbul yolları tam bir keşmekeşti,
    yere 1 damla yağmur düştü ve heryer felç oldu.

sebebi ise yola göre araç kullanmayan,
    aşırı hız yapan, dengesiz fren yapan ve sağa sola bariyere çarpmış sürücüler.
    Bu kadar insanı yollarda mağdur etmeye kimsenin hakkı yok.

Herkes doğru dürüst araç kullanırsa bu kazaların çoğu olmayacak.

Bilince ihtiyacımız var.
    Hem de çok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: FANF1

bugün istanbul yolları tam bir keşmekeşti,
    yere 1 damla yağmur düştü ve heryer felç oldu.

sebebi ise yola göre araç kullanmayan,
    aşırı hız yapan, dengesiz fren yapan ve sağa sola bariyere çarpmış sürücüler.
    Bu kadar insanı yollarda mağdur etmeye kimsenin hakkı yok.

Herkes doğru dürüst araç kullanırsa bu kazaların çoğu olmayacak.

Bilince ihtiyacımız var.
    Hem de çok.

ben bu tip kişilere hayret ediyorum. Yerler ıslakken eskisi gibi agresif ve hızlı sürüyorlar ama araba eskisi gibi tutunmuyor. gerzeklikten başka bir şey değil.
  • Bazen kırmızı ışıkta beklerken, kendimi suçlu hissediyorum. Çünkü bazen arkamda ki "geçsene kardeşim haydi, gelen yok, sabahın erken saati" der gibi sellektör yakıyor ve kornaya basıyor. Ama ben de ona aldırış etmeden bekliyorum. Ya o arkamda ki trafik canavarına uyup, yeşil yanmadan kırmızı da hareket etsem ve o an bana birisi çarpsa? İşte onu düşünmüyor.
    Yukarıda yazılanlara harfiyen katılıyorum. Adam gece farlarını yakmıyor yahu. Hangi akla hizmet anlamış değilim.
    Mesela bir yolda sola sapak var ve o sapağa sapmak için ışığın yanmasını bekliyoruz. Tek şerit. Tüm arabalar peş peşe bekliyor. Ama bir tane densiz geliyor, uyanık olduğu için hemen sağdan ikinci şerit yapıyor ve orada hem bizim hakkımızı çiğniyor, hem de akan diğer trafiği allak bullak ediyor.
    İşte aşağıda ki fotoğrafı bir kaç hafta önce çektim. Sola sapacağım ve ışığın yanmasını bekliyorum. En öndeyim ve diğer arabalar arkamda. Yanıma bir RAV 4 geldi, kavşağın ortasında durdu. Hemen yanında bir taksi geldi, sonra yine bir taksi geldi ve durdu. En son gri bir Civic geldi ve o da benim yanımda durdu. Sola sapış tek şerit. Ama bu saygısızlar 2-3 şerit yapıp, normal akan trafiği de kilitlediler. Yeşil yandı ve sarı taksi hariç hiç birine yol vermeden hareket ettim.
    Bu hareket son derece cahilce ve saygısızca bir harekettir. Arabalar'da; en önde burnu gözüken gri RAV 4, yanında Corolla taksi, sonra Albea taksi ve hemen benim yanımda duran gri Civic. Yani arabalar da güzel arabalar. Ama içindekiler BOŞ.
    Eskiden boğaz köprüsünde ya da TEM yolu gişelerinde para kuyruğunda beklerken de hemen biri gelip öne geçmeye çalışırdı. Bunlara sinir oluyorum ve olurdum. Yol vermezdim.
    Adam, hava yağışlı ve yağmur yeni başlamış. Asfalt sabun gibi kaygan. Ama nafile, makas yapıyor. Ta dibime girmiş ve önüm de araba var. Eh, yani ben de o zaman açtım park lambalarını ve hafif frene dokundum ve bu sefer panik yapıp frenledi ve sonra bana sellektör yapmaya başladı. Eeee dedim senmisin dibime giren. Böyle korkuturlar adamı.
    Emniyet şeridinden gidenlere, hatalı sollama yapanlara, sinyali sola verip aniden sağa dönenlere, makas atanlara, bazen bom boş yolda yolu ortalayıp arkadaki arabaya yol vermeyenlere CAHİL, BİLİNÇSİZ, SAYGISIZ ŞOFÖR diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 19 Kasım 2008; 8:39:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Lazarotti

Yazılanların hepsi doğru diyebilirim..

Ufacık bir şey daha eklersek,

müşterisi olmayan bir taksiyi inceleyin.Trafikde gayet kurallara uyan, yol veren sakin sürüş ile yolda ilerleyen bir araç olarak yorumlarız..

aksine müşterisi olan bir taksiyi inceleyin.Gayet agresif, her yol onunmuş gibi sağdan sola zıplayan.Yol vermeyen tam bir maganda tarzı sürüş..

müşterisi olmayan taksicilerin de geneli böyle dikkat ettiğim kadarıyla
    klasik olmasın ama cidden bu işin çözümü iyi bir eğitim,herkes yanlış yaptığı için doğru yapanlarda yanlış yapmaya mecbur kalıyor,dikkat edin sağ şeritler her zaman sol şeritten boş oluyor..ve sollama yapmak için mecbur sağ şeridi kullanıyorsunuz,doğrusunu bilseniz de yanlış yapmaya mecbursunuz!!

• Evim Bostancıda ve çoğu kez görüyorum ve yaşadım. Trafik kuralları deyin aklıma ilk olarak Münübüsçüler geliyor, Hele o Kadıköy - Pendik hattında çalışanlar. Birgün duraktan 17 Kadıköy - Pendik Otobüsüne bindim, Göztepeye yaklaştık ışıklarda bekliyoruz kalabalık olduğu için ben ön tarafta şöförün yanında ayaktayım, Biz en sağdayız yanımızda 2 tane münübüs şöförler konuşuyorlar ve ne olduysa önümüzdeki duraktaki yolcuları almak için münübüsçünün biri direksiyonu bize kırdı diğer de önümüzden sağımıza geçti, Arkadaşlar görseniz resmen eşkiyalık o iki münübüsçü bizi önüne geçirmedi. Alay eder gibi herkesi solluyorlar ve bu sebeplerden çok kaza oluyor münübüs caddesinde. Üstte bir arkadaş yazmış ve aynen katılıyorum.

- Eğitim
    - Saygı
    - Bilinç
    - Empati

• Herkes eceline susamış gibi hızlı gidiyor.benzin mazot pahalı diye yakınıyorlar 150 ile gidiyorlar.duble yollar iyi oldu ama millet daha çok gaza basmaya başladı.90 la giden bir elin parmağını geçmiyor.

külüstür diye tabir edilen araçlar bile 100 le gidiyor

Ne geliyorsa başımıza hızdan geliyor.sinyal veren yok ..................vb.
  • quote:

Orjinalden alıntı: br251

Herkes eceline susamış gibi hızlı gidiyor.benzin mazot pahalı diye yakınıyorlar 150 ile gidiyorlar.duble yollar iyi oldu ama millet daha çok gaza basmaya başladı.90 la giden bir elin parmağını geçmiyor.

külüstür diye tabir edilen araçlar bile 100 le gidiyor

Ne geliyorsa başımıza hızdan geliyor.sinyal veren yok ..................vb.

öyle bi hale geldik ki yavaş gitmek suç oldu.arkadan tampona kadar dayanıp veriyolar sellektörü gözümüze gözümüze sağa çekilsen aynı dertböyle böyle mecbur kalıyoruz..indirip birkaçını sopalayacaksın anca

• bu fotoyu dün çektim,
    hafif virajlı yola hızlı giren Hyundai Starex minibüs kontrolünü kaybediyor ve bariyere geçiriyor,
    işte görüldüğü gibi yan dönüyor.
    Bu açıdan görülmüyor ama aracın sağ önü dağılmış.

oysa hızını biraz düşürerek girse,
    yada lastikleri ne durumda bilse bu kaza olmayacak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.