Şimdi Ara

Trafik kazası kim haklı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
4.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Galiba bir parça dediğiniz gibi oldu hocam. Ben hızımın fazla olduğunu, eğer onu geçmezsem fren esnasında zor durumda kalacağımı düşündüm sanırım, hızlanmamın nedeni biraz bu kaygıydı sanki. Kornayla ikaz etsem de zaten kısmen şeride girmişti, o nedenle ben de tam sol şeride geçmesem de hafif şerit ihlaliyle solundan geçip önüne kırdım sonra..
  • quote:

Orijinalden alıntı: babıesrar82

Bence her türlü Megane hatalı kamyoncu normal seyrinde ve şeridinde. Megane sürücüsü biraz aptala bağlamış sanki o an. Hocam bu arada kamera marka ve model nedir? Cözünürlük çok iyi de.

quote:

Orijinalden alıntı: aga baba

quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Hocam orası Tepeüstü İkea'nın orası değil mi?

Galiba orada kamyonun geldiği yerde sağdan çıkana çıkış izini tanı ya da yol ver tarzı bir şey var.

Bu arada konu sahibi videoyu şoför ve kamyoncuya verdiniz mi?

Evet Tepeüstü'nden otobana bağlantı yolu, kaza dan sonra kamyoncu suçunu kabul etti diye ben megane sürücüsüyle konuşup eğer sorun olursa görüntüleri yollayabileceğimi söyleyerek sadece megane sürücüsünün numarasını aldım, daha sonra arkadaşa mesaj da attım ama arkadaş istemedi görüntüleri. Yol ver tabelası bizim gittiğimiz şerit için olması lazım, yani yol hakkı kamyonda. Kamera modeli Seezeus RX300, forumda detaylı incelemeleri mevcut, youtube a yükleyince 1080p seçtiğimde bile biraz kalite düştü normalde biraz daha net, detaylı konu linki istersenhttp://forum.donanimhaber.com/m_74988670/tm.htm buradan bakabilirsin.

Yukardaki mesajda belirtmiştim hocam, kamera modeli Seezeus RX300.

@flyer_mig

Hocam emniyete bu tür olaylar(kamerayla kaydettiğim suç ihlallerini şikayet etmek) için gittiğimde bir oraya bir oraya yönlendirdiler hep elim boş döndüm, eğer görüntüleri nasıl vereceğim konusunda yol gösterirseniz seve seve yaparım.

• kamyonda kör noktaya denk gelmiş megane sürücüsü aynadan kontrollü çıksaydı
    kaza olmazdı diye düşünüyorum
  • 80% Megan'da 20% Kamyonda diye desteksizce atalım bakalım. Peki beyler kamera ile kaydedilen bir suçu ihbar ettiğimizde adli sistem bunu delil olarak görüyor mu? Kanunda nizamda yeri var mıdır?
  • Otobana baglanirken hicbir zaman baglananda gecis üstünlügü oldugunu görmedim, kamyona suc atmak yersiz. Yolda hafif kusur oldugunu düsünüyorum sürücüye seridin bittigini ve ya saga yada sola gecmeye karar vermesini ve hazirlanmasini belli etmesi gerekirdi.

O tabelada büyük ihtimal baglanti yolundan otobana giriyorsun, yol ver mahiyetinde koyuldu. Serit bitse ve tabela olmasa bile oradaki adamda sag seride gecis üstünlügü olmaz.
  • Kamyonun kör noktasında kalmış. Solu kontrol etmeden yola girmeye başlıyor. Sanki bir ara tereddüt yaşıyor gibi ya da o ara cidden içi uyuyor bilemedim. Her zaman derim trafikte kararsız kalmak çok tehlikelidir, hemen karar vermek gerekir.
  • Yol ver işareti olduğu için Megane %100 hatalı.
  • Kamyonun kör noktasında megane. Kendisinin bakması lazım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

quote:

Orijinalden alıntı: yolcum

Kimin haklı olduğunu bilmem ama bildiğim şey, şu kullandığınız araç içi kameraların, rusya gibi Türkiye'de de zorunlu olmasının gerektiğidir..
    Bizim memlekette maganda çok.. Baksanıza, en güzel örneği video işte.. Kaç şeritli yolda iki araç birbirine giriyor..
    Forumdaki " Araç içi kamera Tavsiyesi" konusunu kaç gündür inceliyorum.. Karar veremiyordum ama fazla uzatmadan yurtdışından bir tane getirtmek lazım..

Öncelikle yasal olması lazım. Aksi takdirde özel hayatı izinsiz görüntülemeye de girer. Kanun çıktıktan sonra (takmak yasak değildir diye) isteyen taksın, faydalı olur.

Ama yasal düzenleme olmadan sıkıntı çıkar. Örn: Adamı sevgilisiyle görüntülersin, karısı da görür, ondan sonra seyreyle cümbüşü...

Alıntıları Göster
    Özel hayatla filan ilgisi yok, kimsenin evini çekmiyorsunuz, sokağı çekiyorsunuz. Google gibi bir şirket de değilsiniz videoları/fotoğrafları herkesin ulaşımına açmıyorsunuz, ya da adamın karısına yollamıyorsunuz, emniyete ya da SBM'ye veriyorsunuz. Umuma açık yerlerde rahatlıkla çekim yapılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.