Şimdi Ara

Trafik kazası kim haklı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
2
Favori
4.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tracy

quote:

Orijinalden alıntı: aga baba

Videoyu 1.45 ten itibaren izleyebilirsiniz. Kamyoncu suçlu olduğunu kabul etti ama eve gelip kameradan kontrol ettim bence tüm suç meganda. Megane sürücüsü kazandan sonra doğal olarak şoka girmişti kamyoncu o anlık rahatlatmak için mi öyle söyledi acaba? Bence kamyoncunun suçu yok gibi yanlış mı düşünüyorum?

link:http://www.youtube.com/watch?v=FynQIPs4xFo

hocam baya yavaş kullanıyorsun arabayı. bana mı öyle geldi yoksa?

Ruh halime göre hocam:) acelem yoksa ve sinirli değilsem, açarım radyoyu sakin sakin giderim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aga baba -- 8 Temmuz 2014; 21:50:21 >

• Zaten Megan çift şeritli bağlantı yolunun sağ tarafı boş olduğu halde soldan direk otoyola çıkıyor.
    Sağdan çıksa hızlanma/emniyet şeridinden yoluna gidecek.
    Bereket başkalarının canını yakmamış acemi.
  • O yolda çok kaza oluyor. Ya viraja hızlı girip arabayı toplayamıyorlar ya da böyle yola atlayınca arkadan vuruyorlar.
  • damperci abinin suçu yok adam dümdüz gidiyor
  • Windows MovieMaker ile videoyu kırpsaydınız keşke

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aga baba kullanıcısına yanıt
    Video nun 1.51 saniyesindeki pozisyonda ist.bayrampaşada ben kaza yaşamıştım. Araç İBB kar küreme aracıydı ve öncama yol kenarındaki karları fırlattı ön camım çamurlu kar oldu silecekler çalışmayınca bende ani fren yapınca önümü görmez bir halde benim aracın sol ön çamurluk onun kar küreme bıçağının altına girdi. Yarı yarıya suç oranı vermişlerdi.
  • megan olay öncesinde geziniyordu zaten pek istikrarlı şerit takibi yaptığı söylenemez. kamyoncunun hatası tam ramak kala arkasından bindirmiş olması suç onun üzerine kalmış şu durumda.
  • suç kesin meganın cünkü siz tabela var tali yoldan çıkıyorsunuz kamyoncu şerit değişmiyor kendi şeridinde giderken megane yola çıkıp hafif sol yapıyor .Normalde yola çıkınca ana yoldan gelene yol vermek gerekirse durmak zorunda.Ben kamyoncunun yerinde olsam hayatta kabul etmem...

• Kesinlikle megan sürücüsü suçlu.

Bende benzer bir durumla karşılaşmıştım.Yolumda giderken sağımdan kamyon sağa sinyal verip direk atladı ama Allah tan ben frene asıldımda sadece çamurluğu götürdü.Araba da 90 model kartal olduğu için aramızda hallettik kazayı.Zaten arabanın boyası falan kalkmıştı ve heryeri çizik içindeydi.
  • Bence iki sürücüde hatalı. Yaralanma vs oldumu peki?
  • Hibir zaman kamyonların sağından geçmemek hatta yaklaşmamak gerek,

Rus ların meşhur kaza videolarında bu kazanın tıpatıp örneği o kadar çok ki !!
  • Kazada ben de megane'ın hatalı olduğunu düşünüyorum.

Şeridine en sağdan devam etse, bir sorun olmayacak aslında, nedir bu sola geçme eğilimi?
    yavaşlamayı kendimize yediremiyoruz sanırım sağ şeritlerde, hemen sola geçme derdi de böyle kazalara sebep oluyor.

acemi şoförlere tavsiyemdir, en sağ şeridi hiç bırakmayın, asla şerit kazası yapmazsınız.
  • Kısmen benzer bir olay geçen benim başıma geldi, acemilik dönemlerim olduğundan sizin de fikrinizi almak isterim:

E-5 üzerinden Düzce'ye gidiyorduk, hızım 70 civarıydı, doğal olarak sağdaydım. 300 metre kadar ileriden bir araç yan yoldan hızlanma şeridine girdi, hızlanmaya başladı ve sola doğru geçmeye meyletti, ondan hızlı olduğumdan sol şeride geçmek istedim ancak arkada soldan daha hızlı gelen bir başka araç olduğunu görünce şeridimden ayrılamadım, yavaşlamak yerine 2 kez kesik korna yaptım ve hızımı artırdım, hafif solla aracı geçip sağ şeritten devam ettim ancak epey dibinden geçmiş olmalıyım ki ben geçince kornaya abandı. Sonrasında beni solladı, önüme kırıp fren yaptı sonra gazladı; kabahatli olup olmadığımdan tam emin olamadığım için herife uymadım, yoksa biraz ileride kırmızıda ikimiz de durduk, iş büyüyebilirdi.

Siz ne dersiniz, ben mi yavaşlamalıydım yoksa o mu yol vermeliydi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ellemon

Bence iki sürücüde hatalı. Yaralanma vs oldumu peki?

Yok hocam yaralanma falan olmadı. Megane sürücüsü ufak bir şoka girmişti, çevredeki araçlardan su bulduk, elini yüzünü yıkadıktan sonra kendine geldi.
  • Megane sürücüsü dikiz aynasını süs eşyası sanıyor herhalde. İnsan bir kontrol eder, ana yola bağlanıyorsun, ki yola bağlanırken kamyonu görüyor olması lazım başta, kamyon sol ön çaprazında çünkü. Kafa başka yerlere dalmış sanki. Kamyoncu zaten çarptıktan sonra anlamıştır Megane'ın oradaki varlığını, kör noktasından yaklaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 10 Temmuz 2014; 10:04:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sairfilmenam58

Kısmen benzer bir olay geçen benim başıma geldi, acemilik dönemlerim olduğundan sizin de fikrinizi almak isterim:

E-5 üzerinden Düzce'ye gidiyorduk, hızım 70 civarıydı, doğal olarak sağdaydım. 300 metre kadar ileriden bir araç yan yoldan hızlanma şeridine girdi, hızlanmaya başladı ve sola doğru geçmeye meyletti, ondan hızlı olduğumdan sol şeride geçmek istedim ancak arkada soldan daha hızlı gelen bir başka araç olduğunu görünce şeridimden ayrılamadım, yavaşlamak yerine 2 kez kesik korna yaptım ve hızımı artırdım, hafif solla aracı geçip sağ şeritten devam ettim ancak epey dibinden geçmiş olmalıyım ki ben geçince kornaya abandı. Sonrasında beni solladı, önüme kırıp fren yaptı sonra gazladı; kabahatli olup olmadığımdan tam emin olamadığım için herife uymadım, yoksa biraz ileride kırmızıda ikimiz de durduk, iş büyüyebilirdi.

Siz ne dersiniz, ben mi yavaşlamalıydım yoksa o mu yol vermeliydi?

İlk bakışta kabahat onda, siz anayoldan geliyorsunuz, yavaşlamak zorunda değilsiniz, onun kontrollü bir şekilde çıkıp size yol vermesi gerekiyor böyle bir durumda.

Fakat siz başta yavaş giderken tam o yola katılacağı sırada sonradan hızlandıysanız adamı iki arada bir derede bırakmış olabilirsiniz, eğer böyle olduysa sizde de biraz kusur var.

• kamyoncu hatasiz goruntuleri emniyete verin bosuna kamyoncunun yevmiyesini kesmesinler yazik,gunah adam sucsuz sag seritte yolunda ilerliyor megane hizlica onune kiriyor

• aga baba kullanıcısına yanıt
    Bence her türlü Megane hatalı kamyoncu normal seyrinde ve şeridinde. Megane sürücüsü biraz aptala bağlamış sanki o an. Hocam bu arada kamera marka ve model nedir? Cözünürlük çok iyi de.

• Megane + karayolları suçlu.

Gerçi kamyonda vurduktan sonra aracı yana atana kadar hiç fren yapmıyor.Tamam ilk anda kör noktada ama bir araca çarpınca da farkedilmez mi ya?
  • Kamera şart...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.