Babam anayolda giderken yan yönden önüne çıkan araca çarptı. Kusurun karşı tarafta olduğu trafik kaza raporuyla tescilli.
Aracımız 2004 Fiesta Tdci. Kaskoda değeri 13000TL olarak gösterilmiş. Karşı tarafın kaskosu yok.
Eksper aracın perte ayrılmasına karar verdi.
Babam tüm bu kaza olayından bir yılgınlık içine girdi ve kaskodan 13000TLyi alıp olayı kapatacak.
Ancak bu benim içime sinmiyor. Merak ettiğim konular var.
1) Bizim aracın değeri kaskoda 13000TL değil 15000TL olsaydı durum nasıl değişirdi o zaman 15000 mi alırdık? 2) Aracımız temizdi ilk sahibi bendim benden de babama geçmişti 80000kmde son derece temiz bir arabaydı emsal bir arabayı bugün piyasadan kaça bulabiliriz? 3) Bizim hiç kaskomuz olmasaydı ne olacaktı? Suç karşı tarafta olduğu için zaten karşı taraf karşılamayacak mıydı? 4) Babama dedim ben olsam karşıdaki kişiye mahkeme açarım dedim. Yanlış mı düşünüyorum. Benim düşünceme göre bizim aracın değeri en azından 16-17dir. 13 alacağız sadece sokağa çıktık yolda giderken 3bin zararımız olacak.
Mantığımda bir hata var mı? Bu işlerde uzman olanlar fikir verebilir misiniz? Bizim durumumuza düşen insan ne yapmalı? 13 bini alıp oturmalı mıyız? Yoksa yapılacak ne var?
Mantığın kesinlikle hatalı kaskoyu 13 binde yaptırıp sonra benim arabam 16 lira ederdi diyip mahkemeye gitmeyi düşünmek çok komik bi düşünce , kaskoya az para verelim diye fiyata ses çıkarmadıysan bunada ses çıkarmıcaksın , ayrıca 13 binden az öder kasko 12 bin alırsan iyidir öpde başına koy , kasko sana parayı ödiyecek sonra karşı tarafın sigortasından bunu tahsil edicek , sende kasko olmasaydı sen karşı tafaın sigortasından alacağın üst limiti alırdın ama ne kadar olurdu bilemem , sonuç olarak geçmiş olsun senin peder haklı....
12 alırsan öp de başına koy ayaklarına inanmayınız.
13 bin tl nin kuruşu kuruşunu alırsınız kaskonuz sizle pazarlık yapmaya çalışcakdır kesin ve net tavrınızı koyun vermek zorundalar.