Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (211. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.632
Cevap
104
Favori
385.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İçerik önemli.Nedir bu full kasko? Yani acente her yerde var değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: szymek61

İçerik önemli.Nedir bu full kasko? Yani acente her yerde var değil mi?

Full kaskodan kasıt, muafiyetsiz kasko hocam.

Örneğin manevi tazminat klozu, çoğu online sigorta satış sitesi manevi tazminat klozunda muafiyet uyguluyor, yani manevi tazminat taleplerini sorun olduğunda cebinizden ödüyorsunuz.
    Bir diğer muafiyet ise: yine online satış sitelerinde "anlaşmalı yetkili servis" sistemidir, bu şu demektir, siz şirketin anlaşması olmayan yetkili serviste araç yaptıramazsınız demektir.
    Üzerinde oynanan bir diğer kloz, imm klozudur, bu değer karşı araç veya cisimlere verilen hasarları karşılar online satış siteleri 10bin liraya dahi poliçe oluşturuyor. Bu tutar 100-250 veya sınırsız olarak poliçeleştiriliyor, örneğin sınırsız imm +141TL farkla eklenebiliyor. Yani mevcut poliçeniz olsa dahi sınırsız imm poliçesi ile range rover, ferrari gibi bir araca çarptığınızda hasar tutarı 5milyon dahi olsa kaskonuz ödüyor, siz kuruş para ödemiyorsunuz. Diğer türlü ise, trafik sigortası 43bin lira ödüyor, kaskonuz online aldıysanız genelde 10bin ödüyor, 53binliranın üzerini cebinizden ödüyorsunuz.

Daha sayılabilecek birçok nokta var, ancak uzun gider, bunlara dikkat etmeniz yerinde olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SigortaTower -- 24 Haziran 2021; 0:29:34 >

• 3 Temmuz'da aracımın trafik sigortası ve kaskosu bitecek. sigortam.net ve sbm üzerinden bazı teklifler aldım ancak online yaptırırsam, inşallah olmaz ama bir kaza anında muhatap bulmakta zorlanır mıyım bundan emin olamıyorum. Ankara içinde hizmet veren bir sigorta acentesine ihtiyacım var.

Ek olarak trafik sigortasında genel olarak en ucuzunu yaptır geç deniyor, bu herhangi bir sorun yaratmaz mı gerçekten en ucuzunu yaptırıp geçmek mi lazım?

Kasko yaptırırken olmazsa olmaz şartlar nelerdir, neleri özellikle kontrol edip poliçe kapsamına sokmak gerekir? İMM denen bir husustan bahsediliyor, bunun 500 bin olması tavsiye ediliyor sanırım bu karşı tarafa hasar vermem durumunda sigortamın karşılamadığı farkı kaskonun karşılaması demek.

Bu gibi hususlarda yardıma ihtiyacım var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bacala

3 Temmuz'da aracımın trafik sigortası ve kaskosu bitecek. sigortam.net ve sbm üzerinden bazı teklifler aldım ancak online yaptırırsam, inşallah olmaz ama bir kaza anında muhatap bulmakta zorlanır mıyım bundan emin olamıyorum. Ankara içinde hizmet veren bir sigorta acentesine ihtiyacım var.

Ek olarak trafik sigortasında genel olarak en ucuzunu yaptır geç deniyor, bu herhangi bir sorun yaratmaz mı gerçekten en ucuzunu yaptırıp geçmek mi lazım?

Kasko yaptırırken olmazsa olmaz şartlar nelerdir, neleri özellikle kontrol edip poliçe kapsamına sokmak gerekir? İMM denen bir husustan bahsediliyor, bunun 500 bin olması tavsiye ediliyor sanırım bu karşı tarafa hasar vermem durumunda sigortamın karşılamadığı farkı kaskonun karşılaması demek.

Bu gibi hususlarda yardıma ihtiyacım var.

Hocam kendim sigortacıyım trafik sigortasında ucuzunu yaptırabilirsiniz.. kasko olsa idi size şu şirket iyidir şu şirket kötüdür diye yorum yapardım..

kaskoda ben en az imm 500 bin öneriyorum, neden derseniz trafik sigorasındaki 43 bin olan teminat yetmiyor bazen karşı araca çarptınız degerli bir araç pert ettiniz kalan miktar bu size rücu oluyor sonradan.. 43 binden sonra kaskonuzun immsi devreye giriyor

kaskoda en az 15 günlük yılda 2 defa ikame araç ( istediginiz segmenti seçtireiblirsiniz abc, d,e aracınıza göre :) ( 30 günde yaptırabilirsiniz veya onarım süresincede ) size kalmış extra prim alırlar..

orjinal cam ( aracın üzerindeki cam orj ise )

en az manevi tazminat %50 olmalı.. teklif pdfsinde muafiyet yazıp yine muafiyetleri okuyabilirsiniz kasko vs yaptırırken acenteden yaptırman her zaman iyidir muhatap olur karşında hocam.

herhangi bir kaza durumunda pert vs oldugunda acentenin etkisi olur pert olmuyorsa bile pert yapmaya zorlar veya pert oluyor az miktar çıkıyor 3/5 üzerine yine koydurur.. dosya sorumlusu olsun bölge müdürü olsun onlarla görüşüp yine etkisi olur acentenin..

sigortanızı yetkili a acenteden yaptırın yeterlidir.. şube olanlarıda tavsiye etmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackMon -- 24 Haziran 2021; 11:27:50 >

• BlackMon B kullanıcısına yanıt

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, kasko da yaptıracağım için kasko şirketlerine ilişkin tavsiyelerinizi de öğrenmek isterim.

Şube olanlari tavsiye etmiyorum derken?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba. Ufak bir kaza yaptım suçluyum. Arka tamponu biraz yerinden oynadı karşı tarafın astrasi var 2016 sanirim. Tutanak tuttuk. Karşı taraf aradı ve 500lira ver hasar gözüksün istemiyorum dedi. Şimdi ben 7. Basamak hasarsızlık kaydindayim. Sigortadan yaptirrisa seneye kaçıncı basamağa düşerim? Bu sene 550 lira verdim sigortaya. Sigortam 500lira artar mı? Yani hangisi benim için daha mantıklı olur?
    Sigortadan yaptırmak mi
    Yoksa 500 lira verip sigortayı hiç kullanmamak mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maligezgin kullanıcısına yanıt
    6.basamağa düşer hocam. Aracınız otomobil ise 500lira oynamaz, -%15 indirim kaybınız olacaktır.
    Ayrıca karşı araçta çok ufak capliysa hasar, kaskosu da varsa mini onarımdan sigortanız bozulmadan yaptırabilir. Aynen bu şekilde belirtin, para vermenizi önermeyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: SigortaTower

6.basamağa düşer hocam. Aracınız otomobil ise 500lira oynamaz, -%15 indirim kaybınız olacaktır.
    Ayrıca karşı araçta çok ufak capliysa hasar, kaskosu da varsa mini onarımdan sigortanız bozulmadan yaptırabilir. Aynen bu şekilde belirtin, para vermenizi önermeyiz.

Hocam valla arka tampona sürttüm. Sol köşe tampon ya tırnak kırıldı ya çıktı bilmiyorum. Ama çok hasar yok.

Karşı tarafın kaskosu yok

Adam tramerde gozukmesin diye aradı beni.

Cepten 500 vermeyeyim öyleyse. Bir basamak düşecekse.

Adam da çakallık peşinde olabilir bilemiyorum ki

Çünkü tutanak tuttuk aldı gitti. Şimdi ben bu adama 500 lira yollasam ve adam da sigortadan işlemleri başlatsa hiç bişey diyemem. Hem sigortam gider hem nakit param

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 27 Haziran 2021; 22:5:38 >
  • ikinci el araç aldım. Araç babamın üzerine alındı. Şu an trafik sigortası ve kasko için nelere dikkat etmem gerekiyor? Trafik sigortasının ucuzunu seçsem sorun yaşar mıyım?

• erondem E kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba trafikte uygun olanı seçebilirsiniz sorun olmaz ama kaskoda tercihinizi büyük şirketlerden yana kullanmanız sizin yararıniza olacaktır.Kasko teminatlarinada gelecek olursak mutlaka muafiyet olmamasına dikkat etmeniz ve orjinal parça servis seçimi serbest olursa sizin için iyi olacaktır.İmm ne kadar yüksek olursa sizin için o kadar iyi olur(manevi tazminat dahil olarak)

Bilgilerinizi bize iletebilirseniz sizin için fiyat çalışması yapmak isteriz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erondem

ikinci el araç aldım. Araç babamın üzerine alındı. Şu an trafik sigortası ve kasko için nelere dikkat etmem gerekiyor? Trafik sigortasının ucuzunu seçsem sorun yaşar mıyım?

Hocam trafik sigortası teminatları sabittir, fiyat önemlidir.
    Kaskoda ise iyi firmayı uygun fiyata bulabilmeniz önemlidir. Örneğin aynı araca Anadolu sigorta 3000₺ fiyat sunarken, Allianz 2800₺, Axa ise 2000₺ fiyat sunmaktadır. Eğer acentede anadolu sigorta ve allianz varsa ve axa yoksa bu fiyatı bulma imkanınız yok demektir. Bu nedenle acentelik sayısı fazla bir şirketten fiyat çalışmanız yerinde olur. Örneğin, online satış sitelerinde maximun acente sayısına sahip şirkette 21 farklı acentelik bulunmaktadir, bu 21 şirketten size fiyat sunabilmektedir. Şirket olarak acentesi olduğumuz 30 farklı sigorta şirketi bulunmaktadır, bu nedenle fiyat konusunda hayli rekabetçi fiyatlar sunmaktayız.

Forumdan onlarca arkadaşımıza kasko ve sigorta konusunda yardımcı olmaktayız, ana konumuz şuradadır:https://forum.donanimhaber.com/dh-uyelerine-ozel-kasko-saglik-konut-policelerinde-ek-10-20-indirim-15-cocuk-indirimi--145838341

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SigortaTower -- 2 Temmuz 2021; 23:50:15 >

Trafik sigortasında şirket önemli değil diyorlar ama bir ethica gerçeği var sürekli duyuyoruz çevrede..bu konuda ne diyorsunuz..ayrıca trafik sigortasına İmm ekletmek için ne yapmak gerekiyor ve sınırsız İmm primi ne kadardır..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Bugun babamin calistigi acenta kasko icin GRI sigorta isminde bir firmadan teklif verdi. Ilk defa kasko yaptiracagim icin cok anlamiyorum, sizce bu firmayi tercih etmelimiyim?

• Zurich Sigorta kasko "Benim arabam genişletilmiş kasko sigorta paket poliçesi " ni 04.03.2021 tarihinde 1 yıllık 1650TL tutarında yaptırdım. Ödemesini yaptım ve kafam rahat kaskom var diye rahat bir düşünceye girmiştim ama böyle olmadı maalesef. Şehir dışında tatildeyken bayram öncesi döner kavşakta başka bir araç gelip bana çarptı tutanak tutuldu polis ile ve ben ilk defa kasko firmasını aradım. Bana bayram yoğunluğu nedeniyle ikame araç veremeyeceklerini söylediler anlayışla bayram sonrasını bekledim. Aracım tekerden hasar aldığı için yürüyemez halde olduğundan 26.07.2021 Pazartesi günü Zurich sigorta müşteri hizmetleri çekici hizmetini kullanmak istedim. Saatlerce telefonda bekledikten sonra çekici yollayacaklarını söylediler 3 gün oldu hala çekici bekliyorum. bu süreçte en az 25 defa müşteri hizmetlerini aradım ve suratıma kapatıldı defalarca, çekici dosyasını bulamadılar, yok milas a yok izmire gidecek diye farklı farklı şeyler söyleyip süreyi uzattılar 12 de gelecek yok 13:30 da gelecek 15:00 de gelecek diye defalarca yalan söylediler. hala çekici yok, arayıp bilgi veren yok, daha araba yetkili servise gidecekte sonra kaza dosya açılacakta sonra ben yine 20 defa arayıp ikame araç isteyeceğim falan 3 gündür çekici gelmemiş bu nasıl bir kasko ve sigortadır. İhtiyaç olmadığında para alıp, ihtiyaç olduğunda hizmet yok. ne yapabilirim

• Quesary kullanıcısına yanıt

çok geçmiş olsun. mutlaka şikayet var a yazmışsınızdır ama ben yine söyleme ihtiyacı hissettim. Bence ayrı bir başlık acsan daha iyi olur. Sene sonuna doğru baya kasko yenileyen oluyor.(sene sonu kampanyası ile araç alan çok oluyor) Daha fazla gören olur. Fikir vermiş olur.

• Merhaba,kaza durumunda kusurlu olan tarafın trafik sigortası 43 bin liraya kadar ödemekle yükümlü olduğu rakamı ödemezse kasko devreye giriyor mu ? Bazen trafik sigortası önemsiz deyip geçiyoruz ama bu durumda onu da ödemeyen bir şirketten trafik sigortası yaptırmışsak kasko şirketi nasıl bir yol izliyor ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • McCandlesss kullanıcısına yanıt

Kaskoda yer alan teminat "İhtiyari Mali Sorumluluk Sigortası" teminatıdır. Motorlu Kara Taşıtları İhtiyari Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları'na baktığımızda; "Sigortacı, işbu poliçede gösterilen aracın kullanılmasından doğan ve Karayolları Trafık Kanununa ve Umumi Hükümlere göre aracın işletenine terettüp eden hukuki sorumluluğu ve bu poliçe teminat kapsamında olmak şartıyla Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası hadlerinin üzerinde kalan kısmını, poliçede yazılı hadlere kadar temin eder." ifadesi yer almaktadır. Yani; kusurunuz ile bir şeyin zarara uğramasına sebebiyet verdiyseniz ve bu şeyin uğradığı maddi zarar KAZMSS kapsamında(limit ve içerik olarak) kalıyor ise devreye girmeyecektir. Had ve limitlerin aşıldığı ölçüde kaskoda yer alan teminat uygulama alanı bulacaktır.

• professional3 P kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum ama zorunlu sigorta yaptırılın firma ödemekle yükümlü olduğu kısmı ödemezse ya da süreci uzatırsa kasko devreye girip imm ödemesi yapar mı ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hayır, yapmazlar. Limitlerin üstündeki ya da KAZMSS'nın kapsamadığı bir ödemeyi yaparlar sadece. Trafik sigortacınız ödeme yapmaz, borcu siz ödemek zorunda kalırsanız bunu dava yoluyla zaten rahatlıkla şirketinizden tahsil edebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.