< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (224. sayfa)
-
-
Sık karşılaşılan bir durummuş.
Dikkat edin diyor sigortacı arkadaşlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben o servis ile anlaşmalı diye parasını verip poliçe kestireceğim. Onlar arada bir yerde anlaşmasını iptal edecek, kullanmak istediğimde, yok orası artık diyecek?
Zaten bu ülkede sigorta şirketleri iyice şımardı, sürekli zam zam zam.
Her yıl yenilemeler +%200~300 güncellenmiş olarak geliyor, artış ivmesinde dur durak yok!
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Üzerine ilk kez araç alacak bir kişiye ortalama ne kadar trafik sigortasi cikiyor
bu konuda çok fazla parametre var. yaşınız, alacağınız arabanın kullanım tipi, şirketlerin dönemsel olarak belirlediği fiyatlar gibi.
-
Bu ay itibariyle otomobil cinsi olarak ilk kez araç alacaklar için 4. basamak taban fiyatı 9888TL'dir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SigortaTower -- 22 Nisan 2024; 0:59:6 > -
babamın üzerine kayıtlı araç için trafik sigortası teklifi alıyoruz, absürt rakamlar çıkıyor. forumdan Erol bey'le görüştüm, hasarsızlık indirimi kısmı boş görünüyor diyor. eski dönemde kullandığı ve sonra sattığı aracın döneminde hiç kazası yok, hasarsızlık indiriminden yararlanamıyoruz. eski aracın bilgilerini de göremiyoruz e-devlette. var mı benzer sorunu yaşayan?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ülkede ADALET denen şey yerle bir olduğundan herşey normal.
-
peki hocam bu hasarsızlık indiriminde zamanaşımı var mıdır?
örneğin 8. basamaktayız. otomobili sattık, 10 sen sonra tekrar otomobil aldık,
kaldığı yerden devam eder mi? bu linkte süre bağımsız 3 sene sonra örneği verilmiş doğru mudur?
https://www.sigortam.net/hasarsizlik-indirimi-trafik-sigortasinda-gecerli-mi
-
arkadaşlar bu Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi nden araç sigortası için fiyat teklifi aldığımda sigorta acentelerinden 1000tl ye ye yakın daha az çıkıyor, sigorta acenteleri mi kandırıyor bizi yoksa Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi mi ?
Sbm.org.tr 4.600 tl çıkan sigorta teklifi için sigorta acentesi 5400 tl diyor hangisine inanacağız.
-
Geçen hafta sbm den aldığım tekliften sonra en düşük fiyatı veren (4600) firmanın sitesine girip oradan yaptırdım. Acentelerde aynı fiyatı vermişti hatta sigortam.net daha uygun rakam verdi, sorduğunuz acente ek teminatlar ekliyor olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
dediğiniz gibi olabilir hocam , mesela hepiyi sigorta diye bir site 5466 lira fiyat çıkardı allianz sigorta ise 4620 lira teklif çıkardı ama ikisi arasında teminat farkı var , hepiyi iki adet teminat daha eklemiş biri "ihtiyari mali sorumluluk sigortası diğeride ferdi kaza sürekli sakatlık ve vefat sigortası" bunların olması çok gerekli mi onları bilemedim.
-
Merhaba hocam,
ihtiyari mali sorumluluk dediğimiz olay, trafik sigortasında karşıya verdiğimiz hasarla alakalı bir durum. standart bir trafik sigortası karşıya verdiğin hasarın 200.000 TL karşılamakta. ek buna 100.000 TL ekliyor bildiğim kadarıyla Hepiyi Sigorta.
Aracın kaskosu varsa imm ye gerek kalmıyor kaskonun içinde zaten oluyor.
Tavsiyem taban fiyatı bulduğunda kestirmen. Eğer istersen o fiyat farkına zaten bazı firmalar fazlasıyla imm poliçesi kesiyor.
Bu arada Hepiyi Sigorta, Doğan Holding kuruluşudur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escape_454 -- 15 Mayıs 2024; 22:9:6 > -
Teşekkürler hocam en uygun hangisi verirse ondan kestireceğim, allianz verdi şuan 4600 küsür.
-
Hocam Alians bana da en iyi teklifi verdi ama online trafik sigortası yaptırmıyor yani ödeme kısmına ilerleyecek birbuton filan yok
Nasıl yaptınız
-
Dediğiniz gibi bende ödeme ile ilgili bir yer bulamadım allianz sitesinde, yakınımda bir sigorta acentesine gittim Allianz anlaşması olan orda bile çıkmadı, en düşük ray sigorta ve neova sigortadan çıktı teklif, neovayı tercih ettim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Saçma sapan bi olay, madem o fiyata verniyorsun ne demeye oyalıyorsun insanları di mi
Bana da Ray sigorta Koalay sitesi üzerinden en uygun fiyatı verdi.
Neova siz nerden baktınız
Hediye çeki veren bir yerden denk getirsek daha güzel olacak ama onlarda yüksek veriyor.
Sbm ile alakası yok fiyatların
Sompo japan Sbm de 4300 kendi sitesinde 11.000 lira fiyat çekiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 19 Mayıs 2024; 10:33:6 >
Allianzı internetten halledemeyince allianz anlaşmalı yakınımdaki sigorta acentelerine baktım, sigortacı allianz bizede çıkmadı dedi ray ve neova ve bikaç sigorta daha çıkıyor dedi, neovayı tercih ettik. sbmdeki fiyatlar ortalama fiyatları veriyor aslında doğru ama acenteler hangi sigortayla daha iyi anlaşıyorsa ordan teklif veriyor gibi geldi bana, mesela bikaç yıldır sigorta yaptırdığımız acente bize hepiyi sigorta diye biyerden teklif verdi 5600 küsür fiyat, çok gelince araştırdım internetten sbmde 4600 küsür fiyatlar çıkıyordu, eski sigortacıya söyledim 4600 lü fiyatlar çıkıyor internette diye biz o fiyatları göremiyoruz diyolar, her acentenin çalıştığı firmalar farklı oluyor heralde, bizde cebimize bakıcaz sonuçta en ucuz nereyse oraya yaptırdım. (telefondan yazıyorum yazım yanlışları varsa kusura bakmayın.)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
- Şigorta şirketi servis ağı anlaşmaları belli bir dönemde mi yenileniyor? anlaşması var ise o takvim yılı süresince anlaşmasının mevcut ve devam edeceğini varsayabilir miyiz? veya her fiyat teklifinde sifortayı arayıp servis ağı ile anlaşmasını ne zaman yenilediğini mi soralım, öğrenelim?
- araç ücretsiz çekici hizmeti kaç km çapında olduğu özel şartlarda yazıyor mu? bu km sınırları içinde yetkili servis yok ise sigorta şirketi daha uzak mesafeye taşıtmayı reddedebilir mi? diyelim 100 km sonrası taşımak istediğimiz yetkili servis 150. km de arabanın bulundğu noktadan, aradaki km farkını çekici hizmeti veren firmaya biz sigortalı olarak ödeyebilir miyiz? sigortanın bunu kabul etmeme ve tüm çekici hizmeti bedelinden kendini muaf tutma hakkı veya yaygın uygulaması mevcut mudur?
- kasko poliçelerini karşılaştırırken önem sırasına göre hangi klozlara dikkat etmeliyiz, 2024 senesi ekonomik koşulları ve sürekli değişen mevzuatlara göre teminat seçiminde poliçe fiyatını fala etkilemeden neleri ne kadar kapsam dahiline almalıyız?
şimdiden çok teşekkürler.
-
trafik poliçesine (zorunlu trafik sigortası) 200-300 civarı ek prim ile 1.5- 2- milyon tl karşı taraf hasar teminatı eklettiğimi hatırlıyorum. kasko tekliflerinde bu miktarda teminat için daha da yüksek ilave prim mi uygulanıyor? bu durumda trafik poliçesine ekletmek daha mantıklı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X