Şimdi Ara

trafik sigortası kazadan doğan zararı kaç gün içerisinde ödemekle yükümlüdür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 6-7 şubat gibi kaza yaptım. kusur karşı taraftaydı. eksperdi falan aracı 3 binden fazlaya yaptırdım. sigorta şirketine dosya 13 martta(bana 16 mart dediler bizim ustaya 13 mart demişler) ulaşmış. şu ana kadar tarafıma ödeme yapılmadı. ne zaman aradıysam ya incelemede diyorlar ya da sistem gün verecek diyorlar. sigorta şirketinin bu ücreti ödemesi için yasal olarak belli bir aralık yok mu. canlarının istediği zaman mı yatıracaklar paramı

• Öncelikle geçmiş olsun.

8 İş günü içerisinde bütün evreklar tamamlanmışsa ödeme yapmakla yükümlüdür firma.Benim çalıştığım Anadolu , Ray ve Sompo Japan firmalarında bazı durumlarda 12 güne de sarktığını gördüm.Sormamda bir sakınca yoksa karşı tarafın sigorta firması hangi firmadır?

Siz şu adresle iletişime geçin en iyisi ;http://sigortatahkim.org/
  • hocam ege sigorta. 8 iş günü içinde ödemesi gerektiği nerde yazıyor acaba. öyleyse pazartesi bir avukata başvurup yasal süreci hemen başlatayım. o sigorta tahkimi de aradım daha kaç gün içerisinde sigortanın parayı ödemesi gerektiğini bile bilmiyorlar.
  • Kanun budur hocam :)

İşte hep söylüyorum lakin kimse inanmıyor. En iyi trafik sigortası ucuz olanı değildir. Karşıdaki kişiui mağdur ediyorlar. üstelik sizin durumunuzda size çatpan araç sürücüsüne rücu etme hakkınız var o uğraşabilir sigorta firmasıyla.

Yarın sabahtan sizinle görüşeyim yardımcı olayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün bir kaç avukata danıştım. pek bilgileri yok gibiydi ama 5-6 ayda yatıranlar var dava açsak 2 yıl sürer gibi laflar ettiler. dava açmak mantıklı değil dediler. valla nasıl bir iş anlamadım. bunun kanunu nerde. bu sigortalar hangi kanuna göre böyle başıboş hareket ediyorlar.
  • Aynı olay başımdan geçti ve sana adım adım yapacaklarını anlatıyorum. Hiç avukattı tahkim komisyonuydu uğraşmana gerek yok şuanda.

1-Sigortacılık Genel Müdürlüğü'ne ilgili linkten başvurunu yapıyorsun. Durumu açıklayan ve plaka dosya hasar numarası gibi bilgilerini vererek durumu izah et.Link

2-Sigortacılık Genel Müdürlüğü şirket ile resmi yazışma yapıyor, belirttiğin mail adresini kontrol et cevap oraya gelecek. Talebin karşılanmadıysa karşılanmadı olarak işaretleyerek ilgili sistemden geri gönderiyorsun. Büyük ihtimalle ege sigortada batmış sigorta şirketlerindendir.

3- Talebin karşılanmadığı için güvence hesabından tutar sana ödenecek.http://www.guvencehesabi.org.tr/ Bu kurum senin adresine posta yolu ile belge gönderecek ve o belgenin arkasındaki bilgileri doldurup imzalayıp geri yollayacaksın. Sana hasar bedeli güvence hesabından ödenmiş olacak.

Bizzat yaşayarak tecrübe edindiğim bir durumdur. Bende Hür Sigorta isimli batık şirketten paramı bu şekilde alacağım,evrakları imzaladım dün gönderdim güvence hesabına.

Takıldığın yer olursa sorabilirsin.

• kuvars10 tşk. hemen başvuracağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hemen başvur hocam, yaklaşık süreç 40 gün kadar sürüyor. Sigortacılık Genel Müdürlüğü'ne başvuruyu yaptığında sigorta şirketi cevap veriyor oraya ve sana mail geliyor, 15 gün içerisinde talebinizin karşılanıp karşılanmadığı ile ilgili bize geri dönüş yapın diye. Zaten bu firmalar ödeme güçlüğü çektiği için talebi karşılayamıyorlar. Siz 15 gün beklemeden talebinizin karşılanmadığına dair dönüşü yapın. Boşuna 15 gün daha beklememiş olursunuz.
  • yazılı olarak başvurdum 15 gün içinde ödeyin yoksa hazine müsteşarlığına şikayet edeceğim diye. 15. günde yatırdılar parayı. tşk. kuvars10 hocam.
  • cruelman54 C kullanıcısına yanıt
    Hocam paranızı aldığınıza sevindim, hakkımızı yedirmemek lazım. Hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.