Şimdi Ara

Trafik terörü makas atarak kazaya ramak bırakan mahlukat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese. Az önce trafikte yaşadığım terörü anlatmak istiyorum. Hala sinirden elim ayağım titriyor. İş çıkışı kırmızı ışıkta bekliyorum. Sağ tarafta bir araç solunda da ben varım. Ortada bir göbek var göbeği geçip karşı yola geçeceğim. Sarı yanar yanmaz hareket etmeye başladım ve sağ taraftaki aracın 1-2 sn önünde kalkmış oldum. Karşı yola girerken sağımdan tam gaz basmaya başladı ve sağ tarafta da park halinde araçlar var son gaz sağımdan basarak geçti frene dokundum tabi. Yoksa çarpma an meselesi. Sinirle herifin plakasını almayı unuttum. Ama orası şehrin işlek yeri olduğu için her yerde mobese var. Sizden fikir almak istediğim bir iki husus var.

Birincisi, ben bu adamı şikayet etmek istesem mobeseden tespit edilme imkanı var mı yani uğraşırlar mı?
    İkincisi trafiği tehlikeye düşürmekten ya da makas atmaktan dolayı bir yaptırımı olur mu?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Trafikte hepimiz gergin oluyoruz ama 6 yıldır aktif kullanıcı olarak bu kadar gerildiğim sayılıdır.

Trafik terörü makas atarak kazaya ramak bırakan mahlukat!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolasx -- 9 Nisan 2020; 19:18:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Boşa uğraşırsınız karakollar işlem yapmaz savcılığa gidin derler, kaza gibi bir durum da yok, uğraştığınızla kalırsınız. Makastan ceza yemez, yaptığı makas değil çünkü. Böyle şeyler yüzünden kimsenin ceza yediğini duymadım ben, polis zaten çevirip durdurmadığı veya radarla yakalamadığı sürece ceza falan yazmıyor.

Bir kaç ay önce TEM FSM civarında bi Symbol makas atarak geldi, en sol şeritte ilerliyordum, nasıl becerdiyse direkt bana sağdan dalıyordu, aynadan görmemle kendimi sol bariyere doğru atmam bir oldu, Allahtan orda bariyer arası bayağı boşluk var. Vurmasın diye ona 1 araçlık yer açmak zorunda kaldım. Kaçıyordu bastım arkasından yakaladım, akıcı trafikte önünü kesip yolun 2 şeridini trafiğe kapattım ortalık curcunaya döndü, indim yüzüne yüzüne bütün sülalesini sıradan geçirdim araçta 3 kişiydiler haplı mıdır esrarkeş midir sadece yüzüne mal mal bakmakla yetindiler. Arabaya baktım, adam resmen sağ kapımdaki tozu silmiş milimetrik olarak kurtarmışım. Geri bindim hızımı alamadım sinirle bunu sıkıştırmadığım mı kalmadı, camı açıp tekrar seyir halinde küfür etmediğim mi kalmadı neler neler, velhasıl 5dk geçince de çok pişman oldum. İtin köpeğin yüzünden trafiği de birbirine kattım, insan olmaktan çıktım. Benim tavsiyem kaza durumu olmadığı sürece her trafik canavarıyla uğraşmayın kendinizi yorduğunuzla sinir stres sahibi olduğunuzla kalırsınız. Eskiden her şeye çok celallenirdim şimdi selektör korna bile kullanmaz oldum, eşşek olsa eğitirsin de bunlara ne yapsan boş, en iyisi görmezden gelmek.

• şahsen cinayet olmadıkça o mobeseleri kullandıklarına asla inanmıyorum. mobeseler kullanılıyor olsa taksiciler ve dolmuşçular böyle araç kullanamazlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Boşa uğraşırsınız karakollar işlem yapmaz savcılığa gidin derler, kaza gibi bir durum da yok, uğraştığınızla kalırsınız. Makastan ceza yemez, yaptığı makas değil çünkü. Böyle şeyler yüzünden kimsenin ceza yediğini duymadım ben, polis zaten çevirip durdurmadığı veya radarla yakalamadığı sürece ceza falan yazmıyor.

Bir kaç ay önce TEM FSM civarında bi Symbol makas atarak geldi, en sol şeritte ilerliyordum, nasıl becerdiyse direkt bana sağdan dalıyordu, aynadan görmemle kendimi sol bariyere doğru atmam bir oldu, Allahtan orda bariyer arası bayağı boşluk var. Vurmasın diye ona 1 araçlık yer açmak zorunda kaldım. Kaçıyordu bastım arkasından yakaladım, akıcı trafikte önünü kesip yolun 2 şeridini trafiğe kapattım ortalık curcunaya döndü, indim yüzüne yüzüne bütün sülalesini sıradan geçirdim araçta 3 kişiydiler haplı mıdır esrarkeş midir sadece yüzüne mal mal bakmakla yetindiler. Arabaya baktım, adam resmen sağ kapımdaki tozu silmiş milimetrik olarak kurtarmışım. Geri bindim hızımı alamadım sinirle bunu sıkıştırmadığım mı kalmadı, camı açıp tekrar seyir halinde küfür etmediğim mi kalmadı neler neler, velhasıl 5dk geçince de çok pişman oldum. İtin köpeğin yüzünden trafiği de birbirine kattım, insan olmaktan çıktım. Benim tavsiyem kaza durumu olmadığı sürece her trafik canavarıyla uğraşmayın kendinizi yorduğunuzla sinir stres sahibi olduğunuzla kalırsınız. Eskiden her şeye çok celallenirdim şimdi selektör korna bile kullanmaz oldum, eşşek olsa eğitirsin de bunlara ne yapsan boş, en iyisi görmezden gelmek.
    Anladım kısaca uğraşmaya değmez diyorsunuz. Hocam böyle şeyler yaşayınca hazmedemiyorum. İnan senin yaptığını yapmış olsam şu an içsel olarak daha rahat olurdum belki de. Sonradan ben de yakaladım camı açıp ralli mi yapıyoruz ne biçim sürüyorsun gibisinden bir iki kelime söyledim o kadar. Ama ilk mesajımda da dediğim gibi plakasını almak yine aklıma gelmedi. Neyse yapacak bir şey yok bu saatten sonra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolasx -- 9 Nisan 2020; 23:4:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Görkem !

şahsen cinayet olmadıkça o mobeseleri kullandıklarına asla inanmıyorum. mobeseler kullanılıyor olsa taksiciler ve dolmuşçular böyle araç kullanamazlar..
    Haklısınız sanırım öyle.

• quote:

Boşa uğraşırsınız karakollar işlem yapmaz savcılığa gidin derler, kaza gibi bir durum da yok, uğraştığınızla kalırsınız. Makastan ceza yemez, yaptığı makas değil çünkü. Böyle şeyler yüzünden kimsenin ceza yediğini duymadım ben, polis zaten çevirip durdurmadığı veya radarla yakalamadığı sürece ceza falan yazmıyor.

Aman diyim hocam öyle tipler pek tekin değil. Cahiller, bilgisizler, insanların 5₺ için birbirini vurup öldürdüğü dönemdeyiz. Çok şükür diyip geçin, yazık olur, adam yerine de koymuyolar Türkiye'de öylelerini 5-7 yıl yatop çıkarlar yine yaparlar aynısını. Size ailenize olur olan. Korna basın selektör atın uyarın, anlamayacaklardır ama tepki. İnsanlar sıkıntılı, dönem sıkıntılı, sakin olup sabır çekip bulaşmamakta fayda var. Bama da oluyor ben de zor dayanıyorum ama, insan canının önemsiz olduğu bir devirdeyiz. Boş verin.

• Legolas sende biraz heyecan mı aramışssın ne adam çakallık yapmış sağdan kaynak yapıp gaza basıp geçicek sende gaza basmışsın kaldı ki ortada birşey olmamış istanbulda biz ölüm olmadıgı sürece konu açmıyoruz artık Allah korusun alış bunlara yada bırak gitsin yani çakalla ne uğraşıcan mutlu olur kendi dünyasında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperfex

Legolas sende biraz heyecan mı aramışssın ne adam çakallık yapmış sağdan kaynak yapıp gaza basıp geçicek sende gaza basmışsın kaldı ki ortada birşey olmamış istanbulda biz ölüm olmadıgı sürece konu açmıyoruz artık Allah korusun alış bunlara yada bırak gitsin yani çakalla ne uğraşıcan mutlu olur kendi dünyasında
    Kısmen haklılık payınız var tabi hocam.Ama inanın kolay kolay hiç kimseye uymam çoğu kez yol veririm o an refleks olarak sabrım taştı sanırım.
  • hiçbir şey yapamazsınız, enerjinizi boşa harcamayın.
    tek yapmanız gereken o an aynı hareketi kendisine yapmanızdı.
  • quote:

Ben bu hikayeye inanmadım çünkü bahsettiğin tipler, 3 kişi de olmanın kendilerine vereceği cesaretle, seni orada öldüresiye döverler ve hastanelik ederlerdi.. 2 metre bile olsan, 3 kişiyle başa çıkamazsın.. İyi derecede boks falan bilmiyorsan.. Üstelik bilsen bile, seni bıçaklayabilirler, sopayla her tarafını kırıp, yol kenarına atabilirlerdi.. Özetle, o şekilde bir diklenmeden sonra, kurtulma olasılığın çok düşük olurdu.. Birkaç ay geçmiş bile olsa, buraya yazamayacak durumda olurdun..

• quote:

Orijinalden alıntı: Zopyros

Ben bu hikayeye inanmadım çünkü bahsettiğin tipler, 3 kişi de olmanın kendilerine vereceği cesaretle, seni orada öldüresiye döverler ve hastanelik ederlerdi.. 2 metre bile olsan, 3 kişiyle başa çıkamazsın.. İyi derecede boks falan bilmiyorsan.. Üstelik bilsen bile, seni bıçaklayabilirler, sopayla her tarafını kırıp, yol kenarına atabilirlerdi.. Özetle, o şekilde bir diklenmeden sonra, kurtulma olasılığın çok düşük olurdu.. Birkaç ay geçmiş bile olsa, buraya yazamayacak durumda olurdun..

Alıntıları Göster
    İnanmayabilirsin tabii sorun değil benim açımdan, ne yaşadıysam onu yazdım. O sinirle ilerisini hiç düşünmeden hareket ettim. Arabanın içinde kaç kişiler neciler ilk başta bakmadım bile, yollarını kesip arabadan indikten sonra farkettim.
    Ya madde falan kullanıyorlardı ya da suçluluk duygusu nedeniyle bir şey yapmadılar bilemem. Madde kullanıyor olmaları yüksek ihtimal çünkü aklı başında bir insanın yapacağı iş değildi, adam arabayı sığmayacağı bi yere bodoslama sürdü resmen.

Sonum yazdığın gibi de bitebilirdi, Türkiye şartlarında gayet de mümkün. Veya ben de bagajımdaki atıma 2 saniyede hazır yarı otomatiği kullanırdım 3. sayfa haberlerine konu olurduk.

• Çarpmanız an meselesi olmasaydı da çarpsaydınız,bırakın arabayı yaptırırsınız ücretsiz bir şekilde,değer kaybını da alırdınız.Uğraşmak istiyorsanız böyle uğraşıcaksınız.Pozisyondan anladığım kadarıyla size bir şey de olmazmış.Vurup sakat bıraksaydınız iti
  • quote:

Bende bir zamanlar, sizin gibiydim. Baktım trafikteki magandalar bitmiyor. Artık umursamaz oldum.

• quote:

İnanmayabilirsin tabii sorun değil benim açımdan, ne yaşadıysam onu yazdım. O sinirle ilerisini hiç düşünmeden hareket ettim. Arabanın içinde kaç kişiler neciler ilk başta bakmadım bile, yollarını kesip arabadan indikten sonra farkettim.
    Ya madde falan kullanıyorlardı ya da suçluluk duygusu nedeniyle bir şey yapmadılar bilemem. Madde kullanıyor olmaları yüksek ihtimal çünkü aklı başında bir insanın yapacağı iş değildi, adam arabayı sığmayacağı bi yere bodoslama sürdü resmen.

Sonum yazdığın gibi de bitebilirdi, Türkiye şartlarında gayet de mümkün. Veya ben de bagajımdaki atıma 2 saniyede hazır yarı otomatiği kullanırdım 3. sayfa haberlerine konu olurduk.

Alıntıları Göster
    Tüm indirimler içinde, adam başı 10 yıl alırdın bence.. ederdi sana 30 yıl.. Yaşın 30 olsa, 60 yaşında çıkardın.. Dede olsan da, geriye 20 yıl falan kalıyor. Fena süre sayılmaz.. Temizleseydin keşke. clint eastwood gibi, 3 tabut hazırlayın, tabutların boyu 180cm olsun, fazla gelirse de zarar etmez derdin.. sonra ver kurşunu ver..

• Araç kamerası alıp bu gibi durumlarda görüntüleri internete veya haber kanallarına gönderebilirsiniz. Şikayet mahkeme falan pek bir şey çıkacağını sanmıyorum, boş yere uğraşmış olursunuz. Ciddi bir durum varsa dediğim gibi en iyisi sosyal medya ve haber kanalları bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.