Şimdi Ara

TRAFiK TESCiL İŞLEM ÜCRETİNİN GERİ TALEP EDİLMESİ / ALIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıfır Otomobil Alanlar Dikkat Trafik Tescil İşlem Ücretini Geri Talep Edebilirsiniz

Mahkeme, ‘ruhsat tescili’ adı altında yaklaşık 600 tl’ye varan fazla parayı haksız buldu. Mahkeme bu paraların tüketiciye iadesine karar verdi… Karar diğer vatandaşlar için de emsal teşkil ediyor…

Sıfır otomobil alanların sık sık karşılaştığı bir kalem “trafik tescil işlemleri” ücreti… Çoğunlukla oto galerisinde yeni araba heyecanı ile gözden kaçan bir detay. Peki trafik tescili için 450 ila 750 lira arasında ödenen bu para nereye harcanıyor? Bir çoğunun merak etmediği bu soruyu bir vatandaş araştırdı ve konuyu tüketici hakem heyetine taşıdı. Tüketici mahkemesi de dün önemli bir karara imza attı. Mahkeme, davalı otomotiv şirketinin davacıdan 206.85 lirayı fazla tahsil ettiğine hükmetti. Ve bu paranın yasal faizi ile ödenmesine karar verdi. Bu karar emsal niteliğinde.. Vatandaşların parayı geri almak için tüketici mahkemelerine başvurması gerekiyor… Zira Türkiye’de her yıl 1 milyon civarında otomobil satıldığı düşünülürse, vatandaşın tahsil edeceği para faiziyle beraber her yıl için 300 milyon tl’yi buluyor.

Yazı Alıntıdır. Alındığı yer:http://uzmanasor.org/sifir-otomobil-alanlar-dikkat-trafik-tescil-islem-ucretini-geri-talep-edebilirsiniz/#ixzz2FbIYsvXS
    Yasalar Gereği Link Kaldırılamaz

Ayrıca;http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22199559.asp

Çok güzel ve yeni bi haber, acaba geçmişe dönük 2007de sıfır alıp sonra sattığımız araç içinde başvuruda bulunup geri iade alabilirmiyiz ? Bilgisi olan üstadlar yardımcı olursa bi çok kişi faydalanır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet886 -- 20 Aralık 2012; 16:28:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet886

Çok güzel ve yeni bi haber, acaba geçmişe dönük 2007de sıfır alıp sonra sattığımız araç içinde başvuruda bulunup geri iade alabilirmiyiz ? Bilgisi olan üstadlar yardımcı olursa bi çok kişi faydalanır..

1 yıl için geçerli.
    2011 aralık ayından sonra alınan araçlar için.
  • Teşekkürler, evet verdiğim diğer linkteki haberdede geçiyormuş dikkatimden kaçmış :S o zaman 2011 Aralıktan itibaren araç alan arkadaşlar hakkınızı arayın, bırakmayın paranızı
  • Eee ben şimdi 29 mayıs 2012 tarihinde sıfır km Connect aldım Sönmez-Koç Bursa Ford Yetkili satıcısından.

Şimdi ne kadar para almam gerekiyor ve nasıl almam gerekiyor biri bana bunu açıklarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinbektas

Eee ben şimdi 29 mayıs 2012 tarihinde sıfır km Connect aldım Sönmez-Koç Bursa Ford Yetkili satıcısından.

Şimdi ne kadar para almam gerekiyor ve nasıl almam gerekiyor biri bana bunu açıklarsa sevinirim.

Yeni bi uygulama olduğu için bilgiye sahip fazla bi kişi yok gibi sanıyorum. Tüketici mahkemesine veya ilçenizdeki hakem heyetine bilgi almak için bi uğrayın derim veya sigortacınızlada olabilir bilgisi varsa, trafik tescil işlemi ücretinin bir kısmı olduğu için en azından benden daha iyi fikir yürütebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet886 -- 22 Aralık 2012; 1:03:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.