Şimdi Ara

Trafikten dolayı arabasını kullanmayıp motor alan var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kış geldi ben motoru garaja koydum baharda keyfini sürerim artık. Alacaksan Honda pcx çok memnunum çekiş süper km 10krş daha ne olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki tekeri çok seven, ama güvensiz olduğu için motor alamayan var..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun zamandır bunu düşünüyorum hatta A2 ehliyetine de yazıldım, aklımda abs fren sistemli YAMAHA Xmax 250 var; fakat ekonomikliği ve devamlı şehir içinde kullanacağımdan ötürü yeni çıkan Yamaha D'elight alacağım herhalde. Böylece ucuza, düşe kalka acemiliğimi de atabilirim herhalde.

• Korkmasam ben de alırım.
    Ama bu sürücülerle İstanbul içinde hayalden öte gidemez benim için
  • benzin fiyatindan dolayi desek

• Honda cbr 1000rr ve honda cbf150 motorum var arac olarak nissan juke :) sehir ici trafikte cbf150 benzin yakmiyor zaten depoyu nezaman doldurdugumu unutuyorum, hafta sonu gazlama modifiye yada luks otolari madara etmek icin 1000rr, aile icin 4 teker juke :) motor candir.

• Ben de aynı düşüncelerle kursa yazıldım, haftasonu direksiyon sınavına girip öncelikle ehliyetimi alacağım.

Motor olarak aslında hedefim honda integra ya da piaggio x10'du ancak başlangıcı PCX'le yapacağım sanırım. Ve fakat 2 ayda yetersiz gelecek diye hala endişem var, acaba direkt integra mı alsam hala kararsızım. (Yakıt ve fiyat fazla olacak biraz tabi)

• Küçük şehirler için özellikle kışı sert geçmeyen yerler için çok mantıklı ama büyük şehirlerde motosiklete binmek bence çok ama çok tehlikeli. Ayrıca kışın binememek gibi bir durumda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Küçük şehirler için özellikle kışı sert geçmeyen yerler için çok mantıklı ama büyük şehirlerde motosiklete binmek bence çok ama çok tehlikeli. Ayrıca kışın binememek gibi bir durumda var.

bence de;

istanbul gibi bir yerde ancak kısa mesafe ve tek kişi kullanılabilir.
  • hem motorum hemde aracım var fakat motora binmeye zamanım olmuyor 15 günde 1 hafta sonları gezdiriyorum geçen yaz motorcu arkadaşlarla çamlıdere ye ayaşa kısa mesafeli yolculuklar yapıyoruz motor 2006 model 5 bin km de mondial mct aracımda 2001 opel frontera 3.2 hem hanımın hemde benim işyerimin yakın olması ayrıca oğlumun kreşininde aynı yerde olması nedeniyle aracıma binmek zorunda kalıyorum motor hakikaten özgürlük
  • benimde hem aracım, hem motosikletim var, inanın motosiklet gibisi yok, trafikte çok büyük rahatlık, istediğin yere gir istediğin yere parket, ailemle bineceksem, peuegot tepee aracıma biniyorum, ama kendi başıma isem, aprilia srv850 motosikletim ile alayına gaz verip geçiyorum:)
  • kursa yazılıyorum bu ay içinde ehliyet için önümüzde ki bahardan itibarende motor kullanmaya başlıcam, araç kullanmak istanbul'da kesinlikle vakit kaybı.Arabayı uzun yola giderken kullanıcam artık.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Araç yüzünden vefat eden sayısı da yadsınamayacak kadar az. Aynı zamanda motorsikletlerin emniyet şeridini kullanabilmeleri bence büyük avantaj kimsenin arasına girmeden basıp gidiyorlar.
  • Alacaksaniz ybr 125 falan alin.Dediginiz motorlar fazla yakar ve daha pahalidir.Yamahanin konforu da iyidir,sehir ici 2-2.5 lt yakar

• Ayrı bir yolu olmadığı müddetçe bu ülkede motosiklete binmem ben ...

Biraz biraz motor sürücüsü dikkatli kullanmaya başladı ama, hala 60-70 le orta şeride düşen dingiller var, ulen senin yerin orası mı, bi kafanı çevirde trafiğin akışına bak kaçla gidiyor millet, takmış kaskını, etrafını görmüyor zaten, domuz gibi burnunun dikine gidiyor ... gece gece belanı mı arıyon, canına mı susadın, haspam tır ları otobüsleri solluyor bide fındık motorla, dedim ses etmiyim sollasın çekilir kenara, çekilmedi karetta ... binaenaleyh çaktım selektörü öylesine, baktım hiç taktığı yok, 6. viteste konforlu konforlu gidiyordum ki, benim şalterleri attırdı delüğanlı, pedalı yapıştırdım döşemeye, delecem tabanı nerdeyse.. artık otm.vites kaça düştü bilmiyorum, 4 belki de 3, dibindeyim, önce bi dipgaz verdi motor devri ayarlamak için, motorun kükremesiyle kendini şeritten bi atışı vardı ki, görülmeye değer, sonra mı ??? aynadan hızla kayboldu, egzos gazıyla boğulup zehirlendi herhalde, bi daha da görmedim kendisini zaten

Netekim motor kullanmak zor iş azizim ...

• Ben varim mesala 2 araba var ama trafikte hicbir ise yaramiyorlar :) motor ehliyetimide aldim 125 ramzey ile kisa mesafedeki islerimi hallediyorum ilerleyen zamanlarda 250'lik almayi planliyorum istanbulda kesinlikle motor sart ;)

• Bu konu hortlatmaya değer bence..

Ben yılda 6 ay kadar araba kullanıyorum,6 ay da motorsiklet,arabayı bir kenara bırakıp motora bineceğim günleri iple çekiyorum..İstanbul trafiğinde özgürlük,ama araba kullanırken 2 motor kullanırken 3 misli dikkat lazım trafikte,1.kendin için,2.karşındaki bilinçsiz şöförler için,3.motora bindiğin için..

Ehliyetinizi alın (ben bir kaç bekleyemedim mayısta motoru aldım sınav ağustostaydı sanırım)
    Tam ekipmanla kullanın
    Çok dikkatli olun sürekli kimin ne öküzlük yapabileceğini hesaplayın..
    Trafik kurallarına uyun
    Veeeeeeeee özgürlüğün ve ekonominin keyfini çıkarın..
  • Benim melet 9-10 litre yakıyordu hep

Sucuturum olduğu zamanları özledim. Şehir içi agresif kullanımda 5.5 litre /220 km. Sakin kullanımda 250km
  • Ankara trafiğinden bıkıp motor almıştım havalar müsait olduğu sürece 150cc motorumla işe gidip geliyordum. Hem daha ekonomik hem de hızlı ve pratik oluyordu. Lakin son zamanlarda trafik sigortasına yapılan zamlardan dolayı motorun ekonomikliği kalmadı.

2012 yılında 66 TL ye yaptırdığım sigorta şu anda 300 lira oldu ankara için. Motorla şehir içi yılda 3-4 bin km yapılabiliyor. Motorum 13 kuruş arabam ise 23 kuruş yakıyor. km de 10 kuruş tasarruf ile 4000km de 520TL tasarrufunuz oluyor. Zaten motoru hiç kullanmasanız bile sigortası 300 TL, yıllık vergisi 100 TL, 2bin km de bir 40-50 tl yağ bakımı ile yaptırdığı yakıt tasarrufunu nötrlüyor. Üstüne trafikte kelle koltukta gitmeniz de cabası. Ayrıca koruma ekipmanlarını 35 derece havada giymek çıkarmak işkence.

Arabanız yoksa motor sahibi olmak mantıklı ama hem araba + hem motor = sıfır tasarruf şu anda. tek getirisi kızılay gibi yerlerdeki işlerinizi hallederken park derdiniz olmuyor. bir de güneş yokken rüzgarı hissederek gitmenin tadı güzel.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt
    ''Trafik sikisinca daha rahat ve guvenli gidiliyor ''

Güven? Abi seneye motor ehliyeti alıp Üni'de de bir motor edinmeyi düşünen biri olarak.

İzlediğim motor kazaları ve Altın Elbiseli Adam videoları sayesinde motorcuların hiçbir koşulda güvenli olmadığını söyleyeyim.

Bir ortam da konuşuyoruz adam arkadaşının anlattığı anlatıyor.

Adam ışıkta duruyor küllüğü boşaltmak için kapıyı açıyor sonra motor zınk diye kapının ucunda duruyor.

Bunu anlatırken bir daha aynı hareketi yapmış yine motorlu zor duruyor.

Sonra bu tarz adamlar trafiğe çıkıyor.

Otoban ve çevre yolu tarzı yerlerde emniyet şeridinden gitmek şart.Unutmayın her an önünüze bir otomobil trafikten sıyrılmak adına atlayabilir ve siz

duramayıp ya ona girersiniz ya da yanda bariyerler var oraya girip parça binçik olabilirsiniz.Size böyle de bir seçenek sunuyorlar.

Eniştem 20 yaşından beri motor kullanıyor şu an 60 üstü hala motoru var.Kendisinin büyük olarak 3 tane kazası var.

Ameliyat vs. hastaneye kaldırıldığı elinde hala platin var.

Dediği motor hastalık ama siz sakın başlamayın Türkiye'de kullanılmaz.Ben motor sürücüsüyüm ne kadar dikkat etsem bile bazen fark edemiyorum diyor.

Kısaca bu ihtimalleri göz önüne alıyorsanız alın derim.Bir CBR 125 r şekil şemal olarak güzel ve aynı zamanda ucuz bir motor.

Ya da Honda PCX tarzı konforlu sayılabilecek bir Scooter edinin derim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.