Şimdi Ara

Tramer saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şimdi benim araca tali yoldan çıkan biri vurdu sol arka çamurluktan %100 kusurlu olarak bulundu fakat benim aracımın tramerindede o kazanın ücreti çıkıyor nasıl oluyor bu?

• Bunlar hep malum sitelerde "karşı tarafın masrafını da bana yazdılar, ondan trameri yüksek görünüyor, aslında benim avuç içi kadar yer boyanmıştı"nın sonuçları.

Kazada kimin ne kadar kusurlu olduğu önemli değil. O kazaya bağlı olarak aracınıza ne kadar masraf yapıldıysa Tramer'de çıkar.
  • Evet çıkar. Tramerde aracınıza yapılan işlemlerin bilgileri çıkmaktadır. Karşı tarafın %100 suçlu olması hasarın onun trafik sigortasından karşılanmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civilengineer23 -- 23 Haziran 2019; 16:37:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar hep malum sitelerde "karşı tarafın masrafını da bana yazdılar, ondan trameri yüksek görünüyor, aslında benim avuç içi kadar yer boyanmıştı"nın sonuçları.

Kazada kimin ne kadar kusurlu olduğu önemli değil. O kazaya bağlı olarak aracınıza ne kadar masraf yapıldıysa Tramer'de çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbqhe

Bunlar hep malum sitelerde "karşı tarafın masrafını da bana yazdılar, ondan trameri yüksek görünüyor, aslında benim avuç içi kadar yer boyanmıştı"nın sonuçları.

o malum sitenin sonuçları değil, o tramer sisteminin düzgün olmamasının sonuçları

bazıları uyanıklık yapıp sallasa da gerçekten böyle bir durum var, aracın hasar rakamı çıkacağına eğer araç sahibi hatalıysa iki aracın tüm onarım bedelinin yazıldığına da, araç ağır hasar aldıysa, hasar rakamı yerine sigortadan yapılan toplam ödeme yazıldığına da kendim rastladım, iki rakam arasında da 50 bin tl olabilince de haliyle insanlar mağdur oluyor aracını satmaya çalışırken

• quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

o malum sitenin sonuçları değil, o tramer sisteminin düzgün olmamasının sonuçları

bazıları uyanıklık yapıp sallasa da gerçekten böyle bir durum var, aracın hasar rakamı çıkacağına eğer araç sahibi hatalıysa iki aracın tüm onarım bedelinin yazıldığına da, araç ağır hasar aldıysa, hasar rakamı yerine sigortadan yapılan toplam ödeme yazıldığına da kendim rastladım, iki rakam arasında da 50 bin tl olabilince de haliyle insanlar mağdur oluyor aracını satmaya çalışırken

Alıntıları Göster
    Dilekçe yazıyorsunuz sigorta şirketine düzeltiyorlar.
    Normalde nadir olan bir durumdur ancak sarı sitedeki tüm araçların başına bu durum gelmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bbqhe

Bunlar hep malum sitelerde "karşı tarafın masrafını da bana yazdılar, ondan trameri yüksek görünüyor, aslında benim avuç içi kadar yer boyanmıştı"nın sonuçları.

ben park halinde bir araca çarptım tramer sorgulayınca çarpma yazıyor ve tutarı çıkıyor ama benim aracımda bir hasar yok servise bile götürmedim detay yazınca değişen parça çıkmıyor yani karşının hasarı yazılı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sn0wFlake -- 23 Haziran 2019; 18:57:22 >
  • bbqhe B kullanıcısına yanıt
    Ve özellikle belirtelim.. ( KARŞI TARAFIN MASRAFINI BANA YAZDILAR) Diye bir olay yok... böyle şeylere inanıp hasarsız diye hasarlı araç almayın

kimse kimsenin hasarını başkasına yazmaz.. hangi araç tamir gördüyse tamir gören araca hasar yazılır ve yapılan işlem ücreti yazılır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

Dilekçe yazıyorsunuz sigorta şirketine düzeltiyorlar.
    Normalde nadir olan bir durumdur ancak sarı sitedeki tüm araçların başına bu durum gelmiştir.

Alıntıları Göster
    10 aracımdan 6 sında başıma geldi, dilekçeler bir yana ilgili personellerle onlarca kez telefonla konuşmama rağmen de bir düzeltme olmadı

çok fazla araç alım satım yaptım, hasarlı araç topladım, sigortadan ihalelerle arabalar aldım, canlı canlı yaşadım bunları, öyle bunu yapıyorsunuz şöyle oluyor diye bir şey işlemiyor, hele aracın mevcut sigortası geçmiş dönemde yanlış kaydı giren şirkette değilse düzeltme yaptırmak imkansıza yakın, bazen aracın satışında plaka değişimi yapılırsa kendiliğinden düzeliyor ki 4 araçta bu şekilde formalite satış yaparak kaydı düzeltebilmiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

Ve özellikle belirtelim.. ( KARŞI TARAFIN MASRAFINI BANA YAZDILAR) Diye bir olay yok... böyle şeylere inanıp hasarsız diye hasarlı araç almayın

kimse kimsenin hasarını başkasına yazmaz.. hangi araç tamir gördüyse tamir gören araca hasar yazılır ve yapılan işlem ücreti yazılır
    bir şeyleri büyük yazınca o doğru olmuş olmuyor

şu an kendi kullandığım aracı sigortadan sorgulatıp karşı tarafın masrafının da tramerde yazılı olduğunu bilerek daha sonra da plaka değiştirip o hasarların sistemden düşmesini sağlayarak aldım

uzun zaman sigortadan 43 bin tl hasar kaydı olan ve belgesini de aldığım aracın kayıtlı 99 bin lira hasar kaydını düzelttirmekle uğraştım, başarılı olamadım

bu işler öyle sandığınız gibi olmuyor her zaman yani
  • quote:

10 aracımdan 6 sında başıma geldi, dilekçeler bir yana ilgili personellerle onlarca kez telefonla konuşmama rağmen de bir düzeltme olmadı

çok fazla araç alım satım yaptım, hasarlı araç topladım, sigortadan ihalelerle arabalar aldım, canlı canlı yaşadım bunları, öyle bunu yapıyorsunuz şöyle oluyor diye bir şey işlemiyor, hele aracın mevcut sigortası geçmiş dönemde yanlış kaydı giren şirkette değilse düzeltme yaptırmak imkansıza yakın, bazen aracın satışında plaka değişimi yapılırsa kendiliğinden düzeliyor ki 4 araçta bu şekilde formalite satış yaparak kaydı düzeltebilmiştim

Alıntıları Göster
    Anladim. Nedense bana hic olmadida. Ustelik kendi araclarimiz haric haftada 20 hasar dosyasi ile ilgilenmemize ragmen. Nedense hep bu al satcilarin basina geliyor.
    Neyse olur oyle fazla şeyyapmamak lazim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 23 Haziran 2019; 19:56:35 >

• KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    sehven bir işlem yapılmış diye.. her araçtada aynı yalana inanacak değil insanlar.

Zamanında sigorta işiyle uğraştım neyin ne olduğunu senden daha iyi biliyorum merak etme

o zaman hiç kimse yalan söylemiyor herkesin aracı sigorta şişirmesi... herkesin aracında başkasının hasarı yazıyor...

allah allah bak sen şu işe yaw...
  • quote:

sehven bir işlem yapılmış diye.. her araçtada aynı yalana inanacak değil insanlar.

Zamanında sigorta işiyle uğraştım neyin ne olduğunu senden daha iyi biliyorum merak etme

o zaman hiç kimse yalan söylemiyor herkesin aracı sigorta şişirmesi... herkesin aracında başkasının hasarı yazıyor...

allah allah bak sen şu işe yaw...
    başıma bizzat geldi kaç kere diyorum zamanında sigorta işiyle uğraştım ben daha iyi bilirim diyorsun, sen bilmeye devam et

herkesin aracı sigorta şişirmesi diyen yok ama sigorta şişirmesinin de tamamen yalan olduğunu iddia ediyorsan sen spor olsun diye yapmışsın o işi ne araç parça fiyatlarından ne yetkili servis işlerinden gram haberin yok, piyasada bedeli 140 bin tl iken bir aracın farına 7500 euro yazılmasını yaşadım ben kendim, çekme ile düzelecek ki daha sonra düzelen çamurluk hasarı için coupe araca 36 bin tl komple yan tarafın değişmesi yazılıp perte çıkarılmasını gördüm ki o aracı kendim aldım kullandım uzun süre

sürekli ezbere şeyler yazıyorsunuz otomatik mesaj gibi, size göre otomobil tamiri yapan herkes dolandırıcı, ihaleden araba alan herkes dolandırıcı, e haliyle ihaleye araç çıkaranlar da dolandırıcı, her şeyi bir tek forumda o dolandırıcı bu dolandırıcı diyenler biliyor

• Ben hala çözemedim bu işi hala aklım basmıyor duran aracım çarpıldı far değişecek parası elden ödendi ama tramer işlenmiş.kimi araçta da hiçbirşey yok ama ağır hasar kaydı var

• Bunlar anlaşılıyor da ya servislerin normalde 1x maliyeti olan hasar kaydını sırf sigorta şirketini söğüşlemek için 5x fiyatına faturalayıp tramer kaydınızı şişirmeleri olayı ne olacak? Buna bir itiraz imkanı yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Haziran 2019; 2:3:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

başıma bizzat geldi kaç kere diyorum zamanında sigorta işiyle uğraştım ben daha iyi bilirim diyorsun, sen bilmeye devam et

herkesin aracı sigorta şişirmesi diyen yok ama sigorta şişirmesinin de tamamen yalan olduğunu iddia ediyorsan sen spor olsun diye yapmışsın o işi ne araç parça fiyatlarından ne yetkili servis işlerinden gram haberin yok, piyasada bedeli 140 bin tl iken bir aracın farına 7500 euro yazılmasını yaşadım ben kendim, çekme ile düzelecek ki daha sonra düzelen çamurluk hasarı için coupe araca 36 bin tl komple yan tarafın değişmesi yazılıp perte çıkarılmasını gördüm ki o aracı kendim aldım kullandım uzun süre

sürekli ezbere şeyler yazıyorsunuz otomatik mesaj gibi, size göre otomobil tamiri yapan herkes dolandırıcı, ihaleden araba alan herkes dolandırıcı, e haliyle ihaleye araç çıkaranlar da dolandırıcı, her şeyi bir tek forumda o dolandırıcı bu dolandırıcı diyenler biliyor

Alıntıları Göster
    Benim de başıma bizzat geldi ama yazmazlarmış baksana yalan söylüyoruz sanırım :)

• quote:

+1

• o kadar araç aldım sattım hiç karşıma hasarı benim araca işlenmiş araç almadım bir aracım mübarek lunaparkta çapışan araç olarak çalışmış onda bile karşı aracın hasarı benim araca yazılmadı bir iki araçta yanlışlık olabilir ama istisnai durumlar hepsi öyledir manasına gelmiyor genelde al/satcı cambaz kesimin savunduğu bir durum nasıl milleti üteriz varsa bir durum alırsınız belgesini koyarsınız satarkende rahat satılır ama belge koyan olmaz çünkü öyle bir durum yoktur var olan araçlarada tamir belgesini çıkartır veya başka belgelerde güvenle araç satılır

• m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    Valla hocam ilk defa bu aldığım arabada oldu aldıgım gün arabaya çarptılar

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Bunlar anlaşılıyor da ya servislerin normalde 1x maliyeti olan hasar kaydını sırf sigorta şirketini söğüşlemek için 5x fiyatına faturalayıp tramer kaydınızı şişirmeleri olayı ne olacak? Buna bir itiraz imkanı yok mu?
    siz sigorta şirketlerini para sacan hayır kurumu gibi çalışan bir işletme olarak mı görüyorsunuz öyle sigorta şirketlerini tokatlayamazsın ticari hayatını bitirirler eksper bir daha ekmek bulamaz sigorta ile sorun yaşayanlara bakın anlarsınız şüpheli bir durum varsa ödemez alamazsın hasar kaydını yükselmesi hasar işi yapan firmaların hiç biri macunla ve tamirle uğraşmaz tamir demek sorun demek o yüzden yenisini takar geçer

• AMC kullanıcısına yanıt
    nazarlık olsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.