Şimdi Ara

Trance ile Techno arasındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet nedir? böle bir fark oladuğunu biliyorum ama farkı bilmiyorum çeşidi nedir yani.açıklarsanız iyi olur.

• arkadaş ne oldu sana on başımı oldun :)
  • ewet.bu arada saol cewar werme zahmetinde bulduğun için.zaten konuyu 9 kişi okumuş. bu bana birşey öğretti.ben bu forumda birtek bildiklerimi yansıtabilirim bunu öğretti.
  • Trance daha melodik ağırlıklıdır. Techno ise daha çok yüksek bpm lerde çalınan bir müzik türüdür. Aralarındaki farkı bu şekilde değilde dinleyerek daha rahat anlayabilirsin. Çok fazla müzik eğitimim olmadığı için fazla yardım edemeyeceğim ama dediğim gibi dinleyerek anlaman daha kolay.İİ Günler...
  • Techno az daha tekdüzedir. Örneğin club veya house music techno kadar hızlı değil, daha çok "rahat" bir dans müziği... trance'de ise techno ile kıyasla daha çok "efektler" vardır... daha karmaşıktır... daha agresifdir... daha çok kopartır.............. Dinlemen lazım, zevk meselesi.
  • haha anladım. o imzandaki linkte sadece reklam için bir club 2 müziğimi çalıyor yoksa benmi ayarlayamadım.gıcık oldum ya.
  • tamam aynıymış çok saçma bir sistem. 4 sn lik bir kısmı bize yutturmaya çalışıyorlar.ama parça güzel. bu arada burda çekmiyor neden acaba? bişeyler biliyorsan açıklama yaparsan sevinirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tiesto ney oluyor ya?bence 3 ü de denemez.hiç bir özellği yok.çok sakin çok hafif yani. trance2000 energy en serti bu elemanın ama energyler daha fazla gaza basıyor.
  • tamam buldum. light trance
    ama hakkını verelim melodileri çok güzel. en azından beni çok güzel rahatlatıyor. ama uçurmuyor ama rahatlama açısından güzel.[bgdnc2]
  • [bwlng]
  • trance muzıkle techno arasındakı farkı genel anlamda ayırmak gerekırse techno benım dusunceme gore ruhsuz olarak niteliyorum.Kötülemek degil ama daha cok duygusuz geliyor.Trance de ise daha genis bir melodik yapı var tekdüze degil.Tabii trance in kendi icinde melodic,progressive,hard v.s giib cesitleri oldugu gıbı techno nun da minimal techno gibi cesitli varyasyonları var.Ben daha cok trance dınledıgım ıcın bu konuda daha bılgılı oldugumu soyleyebılırım.Techno cok robotık gelıyor bana guzel parcalarda yok degıldı bundan seneler once 2 unlımıted ın no lımıt ını hatırlayın (gerci bu parca biraz euro-technoydu ama olsun genede ıngılterede 1 numara olmustu)onun oncesınde de technotronıc/pump up the jam parcasıyla buyuk bır basarı gostermıstı.Technonun zaten en verımlı yılları bu donemlerde oldu yılları tam veremıcem ama sanırım 88-94 olabilir.daha sonra trance su üstüne cıktı ve sanırım trance bayagı bı yol katetti.Nitekim hersey ortada :)
    anlat anlat bitmez benim kalemim yazmakla tükenmez
    Ayrıca light trance diye bi sey yok mıke :)
    Bu arada mıke sen ne kadar hard seviyosun olm bı sorun mu var sana hard trance onerıyorum ben pek sevmıyorum gerci:))
    Not: son 1-2 yıldır psytrance dıye bır tur cıktı cok dınlemedım bu tarz sarkıları bakalım daha neler cıkıcak:)

• Techno:
    90’ların sonlarına doğru Acid House’un büyük Britanya’yı kasıp kavurmasının ardından, geniş dinleyici kitlesi daha sert ve kural tanımaz temalar istemiştir. Bu ortam zaten patlamak için fırsat kollayan Techno için bulunmaz bir fırsat olmuştur. Acid House’a göre daha hızlı bpm’lere (beats per minute à dakikadaki vuruş sayısı) ve daha agresif bir yapıya sahip olan Techno, arayışta olan kitleye gereğinden çok daha güzel (doyurucu) bir şekilde cevap vermiştir. Günümüzde trendi yakalamış olan Techno, en hızlı gelişen modern müzik türlerinin başında yerini almıştır. Paul Van Dyke, Eat Static, Derrick May, Juan Atkins, Kenny Larkin ve daha sayılmayan bir çok isim, bu tarzı günümüzde başarı ile temsil etmektedir.
    -Acid:
    Techno’nun, TS-TR-303lerle müzik yapan koludur.
    -Detroit:
    Yıllar önce Derrick May, Juan Atkins ve Kenny Larkin’in ortaya çıkardığı; Techno’nun temel kolu olarak da değerlendirilen Detroit, genelde 4/4’lük vuruş+ritimleri enstürmanlara tercih eden bir dal olarak bilinir.
    -Gabber:
    Sert ve Hızlı Techno’dur. Lenny Dee,Delta-9, Ron D.Dore...
    -Happy Hardcore:
    Gabber’i daha pozitif versiyonu olarak değerlendirilen Happy Hardcore, dinleyicide çeşitli -değişik- duyguların açığa çıkmasını sağlayan hızlı bir dal olarak bilinir.
    -Intelligent Techno:
    Sıra dışı ve bir o kadar da agresif motifler içeren bu dal, mükemmel uyumsallık ve de dahiyane yaklaşımlarıyla diğer bir çok daldan sıyrılır. Beaumont Hannant.
    -Rave/Old Skool:
    Tüm Techno formlarının birleşimi olarak görülen Rave/Old Skool; Drum’n Bass, Trance gibi birçok tarzın kökeninde ve gelişiminde pay sahibi olmuştur. Bol içki ve druglı underground partilerin vazgeçilmez müziği olan Rave/Old Skool’un track’leri diğer tarzların track’lerine kıyasla daha uzun sürer. Solid 4/4’lük vuruşlar, sert elektronik motifler ve etkileyici baslardan oluşan Rave/Old Skool’u başlı başına bir tarz (genre) olarak görmek yanlış olmaz.

Trance:
    Techno’yla benzerlikler gösteren Trance farklı oluğunu bpm’leri, kulağa hoş gelen melodileri ve 4/4lük vuruş stiliyle (farkı) belli eder. Techno’yla birlikte anılmasına (techno&trance şeklinde) rağmen tizzlere verdiği önem ve yoğunluk, onun agresiflikten öte üretken bir şekil almasını sağlar. Tüm dünyada ilgi ile dinlenen trance’in akla ilk gelen isimlerinden bazıları: Astral Projection, Rabbit in the Moon, Electric Skychurch...
    -Goa:
    Vuruşların ve melodilerin kenetlenmiş -birbirinin eksiğini kapatırcasına-şekilde birbirini takip ettiği Goa, Trance’in en çok dinlenen kolu olarak bilinir. Spicelab.
    -Hard Trance:
    TS-TR 303lerle üretilen Trance’idr. 4/4vuruşlarındaki sertlik ile dikkati çeker.
    -Melodic Trance:
    Klasik temalarla ve hoş melodilerle diğer kollardan sıyrılır. Büyülü motifler içerir. Doran, Joshua Ryan, Christopher Laurence...
    -Progressive Trance:
    Kulağa çok hoş gelen melodilerle üretken bir yapı sergileyen Progressive Trance, Ambient’ın ortaya koyduğu kalitede seçici yapıya sahiptir. Jam&Spoon.

• thanks
  • bu arada jam&spoon un yıllar oncekı muhtesem rigt in the nıght parcası cok guzeldı.Özellikle bir remix i :)Ama sonrasında pek guzel parca uretemedıler (bana gore).Hatta albümlerini almıstım odsseyy to anyone adlı parcasının harıcınde album vasata sayılırdı.Rave tarzında muzık yapan bir bayan sarkıcıyla calısmıslardı zaten rıght ın the nıght te kadının ısmı gelmıyor su an aklıma tuh :P
    Bir dönemler su isimler electronıc muzıkte adı gecıyodu..
    Capella(hatta anticapellası bıle cıkmıstı),urban cookıe collectıve,clubhouse (cok severim bunu adamın vokalı cok hos bende cesitli remixleri var her yerde bulamazsınız hatta p2p lerde bile :O))
    Neyse benden bu kadar simdilik...
    Bu arada goa yı pek sevmıyorum.en güzel melodic trance [gitar]
  • <b>tolgaabi</b> O senin yukarıda saydığın grupların tarzına biz "eurodance" diyoruz 94-98 yılları arasında birçok örneğine rastaldığımız bu müzik tarzının tam bir fanatiği olduğumu söyleyebilirim elimde geniş bir eurodance arşivi var ayrıca bu müzik hakkında daha geniş bilgi içinwww.eurokdj.com a bakabilirsiniz ... Burası kısaca eurodance ansiklopedisi olarak anılan bir site ...

Ben yıllarca birçok remix aradım durdum fakat dediğiniz gibi bunlara ulaşmak çok zor en son bi ara soulseek'te baya bi ulaşılıyordu fakat bugünlerde orasıda eski canlılığını kaybetmiş gibi ...

Arkadaşlar techno ile trance arasındaki farkı yeterince belirtmişler benim size bu konuda tavsiyem eurodance müziğin devamı yeni generasyonu diye tanımlanabilecek olan iki tarz; ortaya çıkış sırasına göre "dream" ve "vocal-trance" tir

• saol dostum
  • xander eurodance konusundahaklı olabilirsin ama sanırım trance in biraz daha sekıllenmesi bu gruplarla oldu ne dersin :P Ayrıca benle ıddıalasma yolmim :)))))
    Bu arada p2p lerde esikisi gibi parcaları bulamamanın sebebi cogu ınsanın cd yazıcılara kavusması :(
    xander hem senin yasın kac bakem :)
  • çok kibarsın canım.bu sözden sonra insanın okumak isteyişi varsa bile okumaz...
  • tyson noldu eah
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.