Şimdi Ara

TRANSFORMATÖR SORUSU || ESŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar ertan hocanın yaptığı çözüm şekillerin yanında olan çözüm n sayılarına göre voltları bulup v=ır yaptı ama ben güçlerin değişmediğini düşünüp

Pilk=Pson dan yapmayı denedim o zaman farklı bir sonuç çıktı Vilk*İilk=Vson*İson

İdeal tranformatörlerde güç korunuyor diye biliyorum ertan hoca da öyle anlattı ama videonun sorular kısmında hocalardan biri güç sabit değil yazmış buradaki fark acaba lamba olması mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up bilen yok mu hiç :(

• Bilmiyorum geç mi kaldım sorun çözüldü ama
    Hocam transformatörlerin ideal olduğu verilmemiş zaten gerçek bir transformatör asla ideal olamaz sana en fazla ideal bir transfarmoterde diyerek soruya başlar ama onun dışında sen ideal diye alamazsın kafana göre o yüzden direk şunu yapacaksın sarım sayısı ile doğru orantılı çıkan voltaj
    Birinci zaten vermez ikincisinde iki katına çıkar yükseltici transfarmator üçüncüsü de alçaltıcı transfarmator

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam esş kitapta ideal yazmayanlarıda iedal diye çözdü ideal olmayanlarda da zaten yüzde verip verimini söylüyor bu sorunun nedeni lamba olmasymış

• luvwithope kullanıcısına yanıt
    Hocam siz diyince evet dikkat ettim de akımdan bakarsak cevap tersi çıkıyor. tam olarak neden böyleymiş açıklar mısın
  • Şöyle bi cevap geldi

TRANSFORMATÖR SORUSU || ESŞ
  • luvwithope kullanıcısına yanıt
    Zaten sarım sayısından da yüksek voltaj düşük akım bilgisine ulaşabilir demek istediğim şu : parlaklık lambanın gücü ile doğru orantılı yani i2.r ya da V2/R olmalı burada volta göre cevaplarsak böyle ama akıma göre düşünürsek tersi geliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kimya Kçç sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Bilgi sarmal tyt-ayt geometri
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @ertansinansahin hocam rahatsız etmek istemezdim ama buralar karıştı :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.