Şimdi Ara

Transistör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ben bu bu transistör ne işe yarıyor anlamadım. Vikipedi;

Geçirgeç veya transistör girişine uygulanan sinyali yükselterek gerilim ve akım kazancı sağlayan, gerektiğinde anahtarlama elemanı olarak kullanılan yarı iletken bir elektronik devre elemanıdır.

Gerilimi ve akımı yükselttiğim de ne elde ediyorum ? Mikroişlemcilerde neden buna bu kadar gerek var ?

Basitçe anlatamıyorsan anlamamışşındır.

Albert Einstein

• Amplifikatör yaparken kullanılır.Ses elektriğe dönüştükten sonra transistore gider.Burada ses sinyali artar.Bu değişir.10 kat da artar.100 kat da.Yada akımı artırır.Bir de anahtar görevi görür.Yarı iletken olduğu için belli bir voltaj verdiğinizde iletime geçer ve devreyi açar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jesst17 J kullanıcısına yanıt
    Transistor emiter ve collector arasındaki geçirgenliği sar ucuna uygulanan voltaj ile değiştirilebilen devre elemanı. Şimdi base ucuna uygulanan gerilim artarsa transistorun gecirgenliği artar tam tersi durumda da azalır. Simdi base ucuna bir sinyal verirsen transistorun gecirgenliği sinyale göre artıp azaldığı için kolletor cıkışındaki gerilim artık base uygulanan sinyalin şeklini almıştır. Bu şekilde sinyali guclendirmiş olduk. Bir örnek...
    Bir de mantık kapılarının yapılmasında kullanılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 16 Eylül 2014; 22:04:36 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.