Şimdi Ara

TRANSISTORLER AKIM VE GERILIM KAZANCI YUKSELTMESI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • transistor akim ve gerilim yukseltirmi bir iki soruda yukseltir demis bazilarinda ise yukseltmez diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İkisini aynı anda yükseltmez, Gücü sabit tutup bazen akımı bazen de gerilimi yükseltiyorlar. P=Vi

• hocam transformator degil transistor dedim umarim yanlis anlamadiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kğll -- 10 Haziran 2019; 16:45:43 >
  • ben yükseltmez diye biliyorum sadece sinyal arttirici ve anahtarlama elemani olarak kullanilir

• HOCAM MUHENDISLIK SINAVI DEGIL BU CIKMAZ, CALISMAYIN.CIKARSA 50 TL VERIRIM
  • kğll K kullanıcısına yanıt
    Ah be, 11. sınıf olunca böyle oluyo. Kavramlar birbirine çok yakın olduğundan (isim olarak) herhalde böyle de denir diye düşünüp cevapladım. Kusura bakmayın hocam.

• Sinyal arttırmak ne demek acıklayabilcek var mı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Direnç ve Waat Hesaplama
    17 yıl önce açıldı
    hoparlor gercek guc değeri
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • RazzleDazzle R kullanıcısına yanıt
    Akım arttırma değil mi umut beyin videosunda var kısaca izleyiniz
  • sinyal yukseltici transistor gerilim artici tranformator

• Bende oyle biliyorum lakin simulasyon fen denemelerinde deneme7de akim yukseltir demis

• Şimdi transistörün 3 ucundan bahsediyorsak kollektörde, baseden gelen akım yükseltilir. Bu iki akımın oranına da akım kazancı denir. Eğer basit bir transistörlü yükseltici devre ise konuştuğumuz orada da çıkışta voltaj kazancı istenir. Yani voltaj kazancı vardır. Artı olarak bir devrede voltaj kazancı her zaman transformatörle olmaz.

Ayrıca, son 2 gündür gerek instagramda gerek burada görüyorum, bu diyottur, transistördür, niye bu kadar ayrıntısına giriliyor bu konuların anlaşılır gibi değil. 2 sene önce ben de sınava girdim, bunların bu kadar ıncığına cıncığına girildiğini hatırlamıyorum. Muhtemelen kitap yazan hocaların zor soru üretemeyip zor soru soracağım diye böyle saçmalamalarından dolayı böyle oluyor. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi büyük ihtimalle çıkmaz ama yine de hazırlıklı olun, kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.