Şimdi Ara

transistorlerin saglamlik kontrolu nasil yapilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pnp/npn tipi transistolerin saglamlik kontrolu en saglam ne sekilde yapilir,

• simdi kullandıgın transistörler silisyum transistor ise 0.7 germanyum ise 0.2 volt kutuplama voltajı vardır. eger olcu aletini diyot bolumune getirip base ve emiter arasına uçları dokundurduğunda bu voltajlardan herhangibi biri gorunmesi lazım ama kısa dervre yani 0.001 falan gorunuyorsa muhtemelen transistor yanmıstır yada iletimini kaybetmiştir. bide sağlamlık olcumu yapabilen olcu aletleri vardır bunlar ile işini rahatlıkla gorebilirsin.
  • 3 delik metoduyla
    Ölçü aleti üzerinde bulunur kendileri
  • Baz emiter veya baz kollektor arasi diyot ölcme kademesinde 0.6-0.7 V arasi gösterirse genelde saglamdır. Direnc kademesindede ölcüm yapılabilir. Ayni bacakalr arasi yüksek direnc göstermeli. Bi taraf az yüksek biri daha düsük ama en az Mohm degerinde.
  • ölçüm yapmak istediğin tr yegöre değişir emiter,beyzve collektör uçlarını ölçerek bilebilirsin
  • kollektor emiter büyük ohm büyük ohm yani sonsuz ohm göstermelidir.
    kollektor beyz küçük ohm büyük ohm
    emiter beyz küçük ohm büyük ohm göstermelidir.
    diğer anlatılanlara göre daha basit anlatımı budur herhalde herkesin yapabilmesi için
    e-c 50kohm-200Kohm/50Kohm-200Kohm
    b-c 300ohm-3000ohm/50Kohm-200Kohm
    b-e 300ohm-3000ohm/50Kohm-200Kohm
  • birde pnp mi npn anlamak B ucuna + C ya da E ucuna - ucunu değdir avometrenin küçük direnç okursan eğer 300ohm 3000 ohm gibi npn büyük direnç gösterirse pnp
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    0-100 kalkisi nasil yapilir?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Katalogtan hfe değerine bak. Sonra AVO ile trz'ü ölç. Aynıysa ok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: samray

3 delik metoduyla
    Ölçü aleti üzerinde bulunur kendileri

ya bu üç delik metodunu ben bir türlü çözemedim birazcık anlatabilir misiniz ?
    emiter collector base kolalrını kesin dogru takıyorum ama ölçüme iş geldiğinde ne gözlemem gerekli bilmiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.