Şimdi Ara

transistörün muadilini nnasıl bulabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • [simage][simage]arkadaşlar evde kullandığım akülü vidalama cihazı içinde bulunan transistör arızalandı.eski pilleri bittiği için Lithium-ion pil takmıştım. piller zorlama sırasında ısınacakmı diye deneme yapıyordum. Sanırım çok fazla zorladım. transistörden pot diye bir ses geldi. şuanda tek devirde çalışıyor. yavaş dönmesini sağlayan kısımzzarar gördü sanırım. direk hizlida başlıyor. içinden çıkan transistör PH4847 kod numarasına sahip. Sakaryada elektronik parça satan yerlerde yok. muadilini bulabilirsin ancak dediler. bu transistör ün muadili olabilecek transistör hangisi nerden bulacağım bunun muadilinin hangi transistör oldunuz yardımlarınızı bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Transistörün Muadilini Bulma

Transistörleri değiştirme ihtiyacı, proje tasarımı veya onarımı sırasında yaygın olarak karşılaşılan bir durumdur. Aşağıdaki adımları izleyerek transistörün muadilini kolayca bulabilirsin:

mosfet muadili bulma:

1. Transistör Model Numarasını Belirle: Transistörün üzerinde yer alan model numarasını not al. Bu, muadillerini aramanıza yardımcı olacaktır.

2. Transistör Muadil Listesi Kullan: Çevrimiçi veya basılı olarak bulunabilecek transistör muadil listeleri mevcuttur. Bu listeler, belirli bir transistör için potansiyel muadilleri gösterir.

3. Transistör Muadili Bulan Program Kullan: Transistör muadillerini bulmanıza yardımcı olacak birçok çevrimiçi ve yazılım tabanlı program mevcuttur. Bu programlar, transistör model numaranızı girerek potansiyel muadilleri listeler.

4. Teknik Özellikleri Karşılaştır: Potansiyel muadilleri değerlendirirken, transistörünün teknik özelliklerini (örn. voltaj, akım, güç dağılımı) karşılaştırmak önemlidir.

d13009k transistör yerine ne olur:

1. Çapraz Referans Tabloları: Üreticiler, kendi transistörlerine karşılık gelen diğer üreticilerin transistörlerini listeleyen çapraz referans tabloları sağlar. Bu tablolar, alternatif muadiller bulmanıza yardımcı olabilir.

d882 transistör muadili:

1. Uygulama Notları: Transistör üreticileri, belirli uygulamalar için transistör önerilerini içeren uygulama notları yayınlar. Bu notlar, muadil seçiminde yardımcı olabilir.

irfz44n muadili:

1. Tedarikçilerle İletişime Geç: Elektronik tedarikçileri, transistör muadilleri konusunda bilgi ve destek sağlayabilir.

Transistörün muadilini bulmak, elektronik projeleri ve onarımları için önemli bir adımdır. Yukarıdaki adımları takip ederek doğru muadili bulabilir ve cihazının sorunsuz çalışmasını sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Parçanın net bir resmini ekleyin bir bakalım tam olarak neymiş önce onu belirleyelim.
    Aynı özelliklerde başka bir şey uyabilir muhtemelen.
  • kukubara kullanıcısına yanıt
    parçanın resmini çektim

• Fet tipi transistör kanımca, yüksek akımla çalışan motor hız kontrol devrelerinde sıkça kullanılıyor. GDS ayakları dikkate alınarak herhangi bir muadil mosfet denenbilir.

• Benzer devrelerde IRF540 görünüyor ama sizin devrenin bağlantıları kontrol edilmeli mosfet p mi yoksa n kanal mı. Elinizdeki yanmış fet üretici tarafından özel kodlandırılmış herhalde öyle bir ürün kodu bulunmuyor çünkü.

• Üzerindeki GDS ayak belirtisinden MOSFET olduğu netleşti.
    Lâkin hiç duymadım bu malzemeyi, google'da da net bir şey yok.
    Tahmin ediyorum düşük gerilimli yüksek amperli N-kanallı bir şey olsa gerek.
    Tahminim doğru ise yerine IRFZ44, IRF2807 veya daha yüksek amperli olan IRF3205 uyacaktır.
    Bacak bağlantıları da aynı hiç bir değişiklik yok.
    Hatta bu saydığım mosfetleri hurdaya çıkmış UPS lerin içinde de bulabilirsiniz. Sağlam olanları seçilip denenebilir.
    Çilingiroğlu elektronikten IRFZ44 almıştım bir kaç ay önce bulunabilinen bir parçadır.
    Parçayı monte ederken yalıtımına dikkat edin gövdesi ortadaki ayakla direk bağlantılıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukubara -- 12 Şubat 2016; 22:13:09 >
    elimde çalışmayan eski psu var fakat içinde yazdıklarınızı bulamadım. başka çeşit mosfet kullanmışlar. bugün elektronik parcacisindan dediğiniz mosfetleri alıp deneyeceğim. inşallah calistirirlar. bendeki akülü vidalamanin kaçamper cçektiğini multimetre ile ölçmüştüm bozulmadan önce. İki hızvar bendeki vidalamada. yavaş hızda 4 amper çekiyor. hızlı devirde 8 amper, hızlı dönerken mandreli tuttuğumda yani yükte 12 amper çekiyor. bu mosfetler bu değerlere uygun mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    elimde çalışmayan eski psu var fakat içinde yazdıklarınızı bulamadım. başka çeşit mosfet kullanmışlar. bugün elektronik parcacisindan dediğiniz mosfetleri alıp deneyeceğim. inşallah calistirirlar. bendeki akülü vidalamanin kaçamper cçektiğini multimetre ile ölçmüştüm bozulmadan önce. İki hızvar bendeki vidalamada. yavaş hızda 4 amper çekiyor. hızlı devirde 8 amper, hızlı dönerken mandreli tuttuğumda yani yükte 12 amper çekiyor. bu mosfetler bu değerlere uygun mu?

• Son resimde üzerinde MOSPEC yazan parçalar MOSFET değiller. Üreticinin ismi sadece.
    Resimdeki parçalar ortak katotlu schottky diyottur, sizin aradığınız parça değil kesinlikle.
    Yine son resimdeki iki diyotun yanında bir tane olması gerek 3,3V kanalı için.
    Bazen atx psu ların 3,3V çıkışı mosfet ile hallediliyor hatta bu parça bile işinizi görebilir.
    Örneğin PHP45N03, 2SK2806, RFP25N05 isminde veya benzeri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukubara -- 13 Şubat 2016; 14:31:02 >
    sizin soylediginiz irf3205, irfz44 ile diğer arkadaşın söylediği irf540 aldım. 3205 i ilk önceddeneyeceğim. denediğim zaman sonucu yazarım. Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanpictures -- 13 Şubat 2016; 16:35:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: balabanpictures

sizin soylediginiz irf3205, irfz44 ile diğer arkadaşın söylediği irf540 aldım. 3205 i ilk önceddeneyeceğim. denediğim zaman sonucu yazarım. Teşekkür ederim

PH4847,,N channel mosfet,,90-94A 48V max. kapasiteli.Bu sebeple yerine en az IRF3205 olmalı.IRF540 çok çok zayıf kalır.Zamanla IRF3205'de bozulursa daha güçlülerini tercih edin.Ör;IRF1404,,IRF1405 gibi.Kolay gelsin.

• Bu arada devre kartında arızalı başka parçalarında olabileceğini göz önünde bulundurun.
    Hatta bir resmini ekleyin bakalım.
    içindeki devre kartı bu. 3205 i taktım. yavaş devirde çalışırken tam stabil casilmadi. bazen yavaş yavaş hızlanıyor yada hızlı devir gibi birden hızlanıyor. sanırım arıza sadece bu parçada değil.

• balabanpictures B kullanıcısına yanıt
    Psularda mosfet bulamazsın. Onlarda transistor kullanılır.

Ups cihazlarında mosfet olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3205 taktım. çalışıyor ama biraz garip çalışıyor. :) yavaş devirde hiç çalışmıyordu. parçayı değiştirdiğimde çalışmaya başladı fakat şuanda tetiğe az bastığımda yani yavaş devir konumundaiken yavaş başlıyor fakat hızlanarak son hıza çıkıyor. hızlı dönsün diye tetiğe tam basmadigim halde az basmayla bile hizlanip son devire çıkıyor. bu şekilde de işimi görecek halde. birden hızlı başladığında vidalama yapmak mümkün olmuyordu şimdi yavaş başlayıp yavaş devam etmiyor ama yavaş başladığı için vidalama yapabilecek durumda. Vakit ayırıp yorum yazdığınız için teşekkür ederim. bu şekilde gittiği yere kadar gider artık. birdaha arıza yaparsa yenilemek şart oldu.

• merhaba arkadaşlar konuyu yeniden canlandıracağım ama yardımınıza ihtiyacım var mdd2605 mofsetin yerine ne kullanabilirim acaba yardımınız için şimdiden teşekkür ederim transistörün muadilini nnasıl bulabilirim
  • Google'a alternative yazınca bu çıktı. Kılıf farklı ama hiç bulamıyorsanız bir şekilde uydurup kullanabilirsiniz pdf dataşeti de var.
    https://alltransistors.com/mosfet/transistor.php?transistor=14404
  • Merhaba arkadaşlar, voltaj regülatörü bir parça, cx8828 8 bacaklı entegre yerine tavsiye edebileceğiniz bir şey var mıdır? şimdiden teşekkürler 🖐️ https://twitter.com/Busyman444/status/1531686916986388480/photo/1

• Merhaba ssf7509 mofset yerine hangini takabilirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.