Edit: Arkadaşlar sizden ricam başına vs. gelen varsa diye konuyu öne çıkarmanız olacak, şimdiden teşekkürler Merhaba arkadaşlar, Bugün mail adresime “Siparişiniz kargoya verildi” şeklinde mail geldi. Açıkçası taşındığımdan bir sürü sipariş verdim, dedim herhalde geçmiş siparişler vs. Ardından bir tane daha mail geldi, merak edip baktım nedir ne değildir diye birisi hesabımdan kedi malzemeleri sipariş etmiş. Trendyol hesabıma girmeye çalıştım, giriş yapamadım. (Buraya kadar okuyan herkesin de düşündüğü gibi, “Ben hacklendim” diye düşündüm) Her neyse şifreyi değiştirip giriş yaptım, bir de ne göreyim? Hesap ismi değişmiş, numara değişmiş, adres değişmiş. Hemen aceleyle tüm hazırlanan siparişleri iptal ettim, kargolananlar 100₺ civarıydı, ucuz yırttık dedim. Şimdi buraya kadar her şey normal seyrinde, şifreyi kaptırmış ve dolandırılmış biri gibi gözüküyor, haklısınız. Sorun şu ki, kayıtlı kredi kartları kısmına baktım “Vakıfbank” kartı kayıtlıydı ve garip tarafı bana ait değildi. “Başka birisi benim mailimi kullanarak üye mi oldu acaba?” dedim fakat benim önceki siparişlerim ve bildirimlerim aynen durmakta. Adres kısmına bakayım dedim, benim ev adresim ve diğer kişinin hesabı aynı anda mevcut. Sanki birisi iki hesabı tek hesap haline getirmiş gibi garip bir durum söz konusuydu. Bana ne şifre sıfırlama maili geldi, ne de bir bildirim. Trendyol’u aradım, hesap bilgilerinizi güncelleyin, diğer kişinin kart bilgilerini silin başka bir şey yapamayız diyorlar. Bi hesaplarınızı kontrol etmenizi öneririm, başına gelen varsa paylaşırsa sevinirim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 6 Ağustos 2020; 21:6:50 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Trendyol hacklendi mi? (SS’li)
-
-
Yukarı. Trendyol Cüzdana bakiye de aktarabiliyorsunuz kart bilgileriyle, 3D Secure kapalıysa geçmiş olsun. Demin 1 lira olarak denedim, iptal ettim sonra para gelmeden etmeden. Dikkat ediniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok ilginç bir durum olmuş. Ben de şimdi kontrol ettim hesabımı, herhangi bir anormallik yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: trkgncrÇok ilginç bir durum olmuş. Ben de şimdi kontrol ettim hesabımı, herhangi bir anormallik yok.
Adamlara diyorum ki, yarın öbür gün bana gelirlerse dolandırıcısın diye napıcam diyorum biz bir şey yapamayız her şeyi silin hemen diyor
İptal ettiğim siparişler Trendyol Cüzdanım kısmına yansıdı. Bunları nasıl aktaracağım şimdi? Adam parasını nasıl geri alacak?
Adamı Instagramdan vs bulup yazmak istedim ama başıma da dert almak istemiyorum açıkçası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 6 Ağustos 2020; 17:31:44 >
Diğer adres açık adres mi?
Çalıntı kartla senin hesaptan alışveriş yapacak olmasınlar?
Diğer adreste numara varsa bi arayıp yoklayabilirsim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bu işi neden hesap hackleyip yapıyorlar? Zaten üyelik bedava.
-
Sizin mağdur olacağınızı sanmam açıkçası. Hesap sizin sonuçta, işlem yapan o. Milyonda bir ihtimal belki mail adresleriniz aynı, arada birinizde nokta var diğerinizde yok, şifreler de aynı. Bu noktayı koymayı unuttu hop sizin hesaba girmiş oldu falan ama yok yani imkansız
-
quote:
Orijinalden alıntı: an agony
Diğer adres açık adres mi?
Çalıntı kartla senin hesaptan alışveriş yapacak olmasınlar?
Diğer adreste numara varsa bi arayıp yoklayabilirsimValla hocam çalıntı kartla kedi maması falan almaz kimse herhalde
quote:
Orijinalden alıntı: trkgncrSizin mağdur olacağınızı sanmam açıkçası. Hesap sizin sonuçta, işlem yapan o. Milyonda bir ihtimal belki mail adresleriniz aynı, arada birinizde nokta var diğerinizde yok, şifreler de aynı. Bu noktayı koymayı unuttu hop sizin hesaba girmiş oldu falan ama yok yani imkansız
İsimler de farklı hocam. Kaldı ki şifremi değiştirmişler ama bana mail vs gelmedi.
Millet değişik ya. Madem başkasının hesabından sipariş vereceksin niye kendi kartınla veriyorsun. Gerçi siparişi veren başkasının kart bilgisini, sizin de hesabı çalıp ikisini birden kullanmıştır belki. Bence ismi, adresi, telefonu bir yere not edin. Çıkar kesin kokusu yakında.
-
Korkudan hemen kartlari kaldirdim vaalla ama anormallik yoktu hocam
quote:
Orijinalden alıntı: trkgncrMillet değişik ya. Madem başkasının hesabından sipariş vereceksin niye kendi kartınla veriyorsun. Gerçi siparişi veren başkasının kart bilgisini, sizin de hesabı çalıp ikisini birden kullanmıştır belki. Bence ismi, adresi, telefonu bir yere not edin. Çıkar kesin kokusu yakında.
Öyle yaptım da sanmam öyle bir şey olacağını esasen. Tüm şifrelerim farklıdır, ben bile bilmem. Beni korkutan o şifrem bulunduysa demek ki bi yerden açık var ben de ya da orda. Hacklenme falan olduğunu ben sanmıyorum açıkçası, kedi malzemesi sipariş etmez herhalde başka birisi
Sipariş geçin hocam sizde
-
quote:
Orijinalden alıntı: CelonfixSipariş geçin hocam sizde
Adamın parası benim hesapta kaldı, trendyolu arıyorum bir şey yapamayız diyor ne yapacağım bilmiyorum
kartı kaydetmek zaten başlı başına saçma bir işlem. biri trendyolun veritabanına erişmiş olabilir. hatta bunları deepwebte satanlar felan varmış diye bir yazı okumuştum.
-
kişinin telefon numarasından ara durumu anlat parasını iade et. muhtemelen hesabın çalınıp indirim kuponu falan kullandırılmıştır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: -Altugkişinin telefon numarasından ara durumu anlat parasını iade et. muhtemelen hesabın çalınıp indirim kuponu falan kullandırılmıştır.
Nasıl iade edeyim hocam, Trendyol cüzdanımda duruyor para. Hadi diyelim iade ettim, bir de Trendyol parayı geri isterse bir sürü iş
Trendyol çalışanlaro bişeyler karıştırıyor olabilir :)
Adamin nosu varsa durumu anlwt sen benim mailime hesabima neden giriyorsun diye
Cüzdandan da karta iade seçeceği var, kendi hesabıma baktım 1 haftadir kargoya verilmesini beklemem haricinde bi sorun yok
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- cesaret veren ilaçlar
- zonguldak nasıl bir yer
- the north face orjinal olduğunu nasıl anlarız
- neden çirkinim
- teramisin dudak uçuğuna iyi gelir mi
- exxen filmleri
- türk çay emojisi
- telegram indirim kanalları
- kasım indirimleri ne zaman
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X