Şimdi Ara

TREO 650 HAKKINDA HERŞEY :şiddetle tavsiye: aldım rahat ediyorum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
1
Favori
18.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim treo da rsetliyor kendini. özellikle telefon ayarları ile uğraşırken. Ne yapayım hard reset deneyeyim mi? telefona kaydettiğim bütün kişi bilgileride kayboluyor mu bunu yapınca. Ayrıca mintones adlı programın resetletme gibi bir sabıkası var mı acaba?
  • Arkadaşlar bu treo 650 nin en son güncellemesi nedir?

bu cihaza güncelleme yapınca garanti kapsamı dışında kalır mı

ayrıca bu son güncelleme türkçe kullanımı siler mi?
  • Teknosa internet sitesinde stoklara girmiş duyurulur
  • Bluetooth kulaklık hediyesi yokmuş.Başka bir bluetooth kulaklık alsak kullanabilirmiyiz telefonda.
  • Ok hard reset içinde kırmızı düğmeye ve arkasında düğmeye basmak gerekiyomuş sorun halloldu teşekkür ederimBirde buna linuz yükleniyormuş nasıl yükleniyo bilen varmı bunu türkçe anlatacak biri var mı?Linux emule yükleyince sd wifi çalışırmı acaba ?
  • gerçekten arkadaşlar şu wi fi olayı sd den çalıştırıla bilir mi?
  • valla treo 650 de wifi de olsaymış yüzyılın telefonu olacakmış.

çok güzel ve dahili hafızasına nazaran çok seri bir cihaz.

pilide çok kuvvetli.

hayırlı günler.
  • Konu başlığına ters bir durum olarak treo aldım, hayatım karıştı ve sorundan kurtulamıyorum. Alette telefon özelliği verimli bir şekilde çalışmıyor. Telefon menusunde zaman zaman reset atıyordu. Hard reset yapmak zorunda kaldım sonunda.Şimdide türkçeleştirme programını kuruyorum yönergeleri uyguluyorum telefonda hangi işlemi yaparsam yapayım reset atıyor. açılıyor şebeke bulamıyor.İngilizce de sorun yok.Ayrıca palm beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. Telefonda çok normal olması gereken ses kaydını bile yazılım olarak yüklemeniz gerekiyor. yani alet neredeyse bomboş ve oldukça kararsız çalışıyor. mp3 için bir program video için başka bir program, mp3 leri ring tone yapmak için bir program.. böyle uzayıp gidiyor. ve tabi bu programların çoğu paralı illegal kurmak zorundasınız. Bana en garip gelenide, içinde bir explorer tarzı program bulunmayışı. Örneğin sd kartı takıyorum algılıyor. Bir sayfa açıyor ama boş klasör dosya yok. Bir program kuruyorsunuz nereye kuruyor belli değil. Kaldırmak istiyorsanız böyle bir şansınız yok bunun içinde başka program bulmanız gerekiyor.Bir win ce kullanıcısı olarak beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı bu alet. Onda birini yapamıyor benim palmin yaptıklarının. İade etmeyi düşünüyorum. Bu yazıyı da hakkında hiç bir olumsuz yazı yazılmamış olmasından dolayı yazıyorum. Dikensiz gül bahçesi değil. (Olabildiğince deneyimlerimi yazdım ve karalamamaya çalıştım, umarım alacak olanlara yararlı olur.)

• quote:

Orjinalden alıntı: tamay_aytam

Konu başlığına ters bir durum olarak treo aldım, hayatım karıştı ve sorundan kurtulamıyorum. Alette telefon özelliği verimli bir şekilde çalışmıyor. Telefon menusunde zaman zaman reset atıyordu. Hard reset yapmak zorunda kaldım sonunda.Şimdide türkçeleştirme programını kuruyorum yönergeleri uyguluyorum telefonda hangi işlemi yaparsam yapayım reset atıyor. açılıyor şebeke bulamıyor.İngilizce de sorun yok.Ayrıca palm beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. Telefonda çok normal olması gereken ses kaydını bile yazılım olarak yüklemeniz gerekiyor. yani alet neredeyse bomboş ve oldukça kararsız çalışıyor. mp3 için bir program video için başka bir program, mp3 leri ring tone yapmak için bir program.. böyle uzayıp gidiyor. ve tabi bu programların çoğu paralı illegal kurmak zorundasınız. Bana en garip gelenide, içinde bir explorer tarzı program bulunmayışı. Örneğin sd kartı takıyorum algılıyor. Bir sayfa açıyor ama boş klasör dosya yok. Bir program kuruyorsunuz nereye kuruyor belli değil. Kaldırmak istiyorsanız böyle bir şansınız yok bunun içinde başka program bulmanız gerekiyor.Bir win ce kullanıcısı olarak beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı bu alet. Onda birini yapamıyor benim palmin yaptıklarının. İade etmeyi düşünüyorum. Bu yazıyı da hakkında hiç bir olumsuz yazı yazılmamış olmasından dolayı yazıyorum. Dikensiz gül bahçesi değil. (Olabildiğince deneyimlerimi yazdım ve karalamamaya çalıştım, umarım alacak olanlara yararlı olur.)

Tek sorunda karşılaşan sensin sanırım.bende bugün siparişi verdim teknosada ürünün gelmesini bekliyorum.Bakalım nasl bir cihaz.bu tarz şeylere 6600dan sonra merak sardım.6600a yüklemediğim program kalmamıştı.ama bir çoğunu kullanmadan sildim.ilk yüklediğim programlardan sadece alarm programını hala kullanmaktayım.Bi pda almak istiyordum ama fiyatları yüksek olduğundan alamıyordum.teknosa kampanyasını duyar duymaz elime para geçer geçmez siparişi verdim.umarım senin karşılaştığın sorunlarla karşılaşmam.

• quote:

Orjinalden alıntı: tamay_aytam

Konu başlığına ters bir durum olarak treo aldım, hayatım karıştı ve sorundan kurtulamıyorum. Alette telefon özelliği verimli bir şekilde çalışmıyor. Telefon menusunde zaman zaman reset atıyordu. Hard reset yapmak zorunda kaldım sonunda.Şimdide türkçeleştirme programını kuruyorum yönergeleri uyguluyorum telefonda hangi işlemi yaparsam yapayım reset atıyor. açılıyor şebeke bulamıyor.İngilizce de sorun yok.Ayrıca palm beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. Telefonda çok normal olması gereken ses kaydını bile yazılım olarak yüklemeniz gerekiyor. yani alet neredeyse bomboş ve oldukça kararsız çalışıyor. mp3 için bir program video için başka bir program, mp3 leri ring tone yapmak için bir program.. böyle uzayıp gidiyor. ve tabi bu programların çoğu paralı illegal kurmak zorundasınız. Bana en garip gelenide, içinde bir explorer tarzı program bulunmayışı. Örneğin sd kartı takıyorum algılıyor. Bir sayfa açıyor ama boş klasör dosya yok. Bir program kuruyorsunuz nereye kuruyor belli değil. Kaldırmak istiyorsanız böyle bir şansınız yok bunun içinde başka program bulmanız gerekiyor.Bir win ce kullanıcısı olarak beni büyük bir hayal kırıklığına uğrattı bu alet. Onda birini yapamıyor benim palmin yaptıklarının. İade etmeyi düşünüyorum. Bu yazıyı da hakkında hiç bir olumsuz yazı yazılmamış olmasından dolayı yazıyorum. Dikensiz gül bahçesi değil. (Olabildiğince deneyimlerimi yazdım ve karalamamaya çalıştım, umarım alacak olanlara yararlı olur.)

valla şaşırdım;
    öncelikle;

cihaz aldığımda zaten türkçe idi.

şu ana kadar 10 gün olacak aldığımadan beri toplasan 3 kez reset atmıştır oda benim uğraşlarım sonucu.

telefon özelliğinden çok memnunum. ses kalitesi ve bluetooht kulaklıkla performansı çok güzel.

dediğin gibi ses kaydı standart değil ama netten indirilebiliyor.

mytreo.net sitesinden indirdiğim programlar.

explorer tarzı file manager programı "fileprog". dosyaları ilebiliyor rename yapabiliyor kesip kopyalayabiliyorsun.

"TCPMP" multimedia player. çalamadığı hemen hemen hiç bir şey yok. evimde starwars 3 dvd sini pocketdivxconverter programı ile divx e çevirdim koca dvd 210 mb ye indi. TCPMP programı ilede gayet güzel seyredilebiliyor. bu program mp3 leri ve 3gp dosyalarınıda ayet güzel çalabiliyor ve freeware.

bir diğer önemli programda "linkstart" programı bu program sayesindede yazılımları dahili hafızada değil kartta çalıştırıyorsunuz ama cihaz onları dahili hafızasında sanıyor. linkstart programı programları karta kopyalayıp yerlerine kısayollarını bırakıyor. ama linkstart programı dahili hafızaya kurulmalı.

mp3 leri ring tone olarak kullanmak için ise başka diğer ayarlamalarda yapmanıza izin veren ve freeware olan ( aslında shareware ama tek yaptığı beni register et demek kısıtlı kullnıma geçmiyor) altera.com.tr den indirebileceğin "phonetechnician" programı. bu program sayesinde mp3 ler ring tone olabiliyor.

kısaca toparlarsak; eksikliğini hisettiğin filemaneger için fileprog

multimedia player için "TCPMP"

mp3 ler için "phonetechnician"

ses kaydı için "callrec" yada mytreo.netteki "soundrec"

ayrıca programların nereye kurulacağını belirlemek için palm quick install ikonunu kullan. burada programın kartamı yksa ana hafızayamı kurulacağını belirleyebiliyorsun.

programları silmek için tümü menüsündekyen options tuşuna bas oradan sile bas. önüne bir menü gelecek yukardan kart yata telefonu seç içerde yüklü uygulamaların listeleri gelecek silmek istediğinin üstüne tıkla ve sil de. bu kadar basit.

treonun stylusa ihtiyaç duyulmadan kullnılabilmesi bile bu telefonu üstün yapıyor. boyutları çok iyi ayarlanmış

• evet geldiğinde bendeki de türkçe idi
    ancak maceraya hazırsanız hard reset yapın yada dil seçeneğinden türkçeyi kaldırın.İlkini eninde sonunda yapacaksınız. O dediğiniz programlar ve benzerlerini bende kurdum.Ancak bu işletim sisteminin bunları kendisinin yapamadığı ayıbını örtmüyor bana göre. Bu programları kurarak zaten bir çok telefonun normalde yaptığı işi yaptırmaya çalışıyoruz alete. Neyse hep olumsuz yazmış gibi olmayayım.Sonuçta benim sorunum aleti türkçeleştiremiş olmam.Türkçe yapıncada telefonu kulanamıyor olmam. Bahsettiğim gibi hard reset yapan herkes bunu deneyecek. Yarın arayayım bakalım Altera yı neyi yapamıyorum. Sonuçları paylaşacağım.
  • Türkçeleme ile ilgili sıkıntı yaşayanların problemini sanırım tahmin ediyorum.

Eğer hardreset atmış ve kutudan çıkan cd'deki Türkçe'yi kurmuşsanız problem yaşayabilirsiniz. Yeni Türkçe kurulum paketi için Altera teknik desteği arayın. Web sitelerine direk indirme linkini koyacaklardı.
  • arkadaşlar metrocity teknosa ya haber bırakmıştım akşam aradılar ellerinde 5 adet varmış ilgilenenlere duyrulur . Ben GPS olmaması ve push e-mail özelliği kuemanın da oldukça zahmetli olacağını düşünmem nedeni ile vaz geçtim almaktan umarım brisine faydam olur . Ayrıca ek bir bilgi , gelen ğartinin kutusundan kulaklık çıkmıyormuş.
  • cevap için teşekkür ederim. Sorunuma çözüm bulabilirsem buraya yazacağım.

quote:

Orjinalden alıntı: cryptooth

Türkçeleme ile ilgili sıkıntı yaşayanların problemini sanırım tahmin ediyorum.

Eğer hardreset atmış ve kutudan çıkan cd'deki Türkçe'yi kurmuşsanız problem yaşayabilirsiniz. Yeni Türkçe kurulum paketi için Altera teknik desteği arayın. Web sitelerine direk indirme linkini koyacaklardı.
  • Evet destek birimini aradım bana sim kartımdaki rehber bilgilerinde bulunan türkçe karakterlerin sorun çıkarmış olabileceğini söylediler. Palmtürkiye nin sitesinde zaten bunun çözümü anlatılıyordu dediler. Bende işi sağlama almak için azmettim sim kartta bulunan bütün numaraları palmdesk programına aktardım simi sildim ve alete türkçleştirme yazılımını kurdum. Evet sonuç sıfır. Aynı problem boş sim kartla bile ortaya çıktı. hata koduna baktım ne reset atıyor diye phone yani telefonun kendi yazılımı hata veriyor ve kapatıyor aleti. İngilizce de hiç bir sorun yok çalışıyor verimli bir şekilde. Benim tecrübelerim bunlar ben yarın bir daha aryacağım bakalım bir yorumları var mı bu yeni duruma, çünkü beni yönlendirdikleri sitede çok bir post yok. Tavsiyem şu an için eğer ingilizce kullanmak istemiyorsanız hard reset atmayın
  • Treo 650 ile gelen cdlerden türkçeleştirme ile ilgili olanının üzerinde yazılım yükleme cd'si yazıyorsa muhtemelen elinizdeki türkçeleştirme yazılımı telefon ile uyumsuz. Destek hattını tekrar aradım bana yeni bir türkçeleştirme versiyonunu maillediler. Evet denedim, bu türkçeleştirme paketi işe yaradı,sorunsuz çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamay_aytam -- 14 Mart 2007; 18:16:14 >
  • tamay bu türkçeleştirme mailini bana forward edermisin kadokg@yahoo.com.

teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar ben de treo 650 sahibiyim 2 sorum var.

1-
    Sizde cihazın müzik dinlemek için kulaklığı çıktı mı ? .Bende çıkan 2 kulaklık var biri bluetooth biri de kablolu ama tek kulak için.
    2-
    Bluetooth kulaklıktan müzik dinlemek mümkün müdür

teşekkürler..
  • bende aldım şiddetle tavsıye ederım
    AMA
    hard reset yapmaya mecbur kalanlardan biriyim
    kutunun ıcınden cıkan programları yukledıkten sonra değilde freeware olarak sunulan yada cracklenmiş programların kurbanı oldum sanırım
    forumlarda faydalı programları ararken tavsıye uzerıne kurdugum "Powerrun, LauncherX.verichat, ptunes, vs vs " programlrından sonra makına kendı kendıne öncelerı 3 saatte bir yada daha uzun aralıklarla reset atmaya basladı sonraları ise ardı ardına reset atmaya basladı bende hard reset atmaya mecebur kaldım tabikide buyuk bır hayal kırıklıgıyla daha makınayı alalı 1 gun olmadan makına sapıtmaya baslamıstı bile
    sonra gereklı ayarları yaptıktan sonra bırde baktım makına olmuş ıngılızce:) neyse kurulum cdsındekı turkce arayuzu falan yukledım tekrar ama nafile bırturlu eski halıne donmedı . kısacası kaldı ingilizce olarak
    tekrar gereklı programları yukledım docs to go adobe vs vs yalnız bu sefer daha dıkkatlı okuyorum forumları bı programı yuklemeden 3-4 forumda yorumlarına bakıorum bı sorun yasayan falan varmıdır dıe olumlu yorum yapılanı yukluyorum mesela lınkstart yukuyorum makineye extradan tcpmp yi yukluorum aradan 5 dakka gecmeden makına baslıyor yıne ardı ardına reset atmayave tekrar başa donuyoruz ve hard resete mecbur kalıyoruz. buu sefer şöyle bır kanıya varıyorum kendı kendıme powerrun yada lınkstart benzerı programlar makınaya zarar ve yuklenmemeli bu sorunu saymassanız ben treodan cok memnunum :) bana zaten gereklı olan ptunes doctogo tcpmp fazlasına gerek yok fantezıyede gerek yok :)
    benım şu 3 sorumu cevaplarsanız cok memnun olacam
    1 benım şuan bı eksığim kaldı oda msn verichat yuklemıstım problem yarattı huylandım işin aslı verichat harici başka msn programı yokmudur şöle makınaya reset attırmayacak :)
    2 bluetooth ile hotsync nası yapılır
    3 TREO yu nasıl turkcelestırecem sımdıden tesekkurler

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.