Şimdi Ara

triger kayışı ve kayış sesi hakkında!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
32.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracım 48000 de. 98 model accent. aracı alalı 11 yıl oldu. araç çalışırken çok hafif kayış sesi geliyor. acaba bu ses vantilatör kayışı mıdır yoksa triger midir? ayrıca araç 60bin e gelmedi ama trigeri değiştirmek gerekli mi? manisada oturuorm yazın 20 gün sonra edirneye gideceğim. edirnede enişte çok ucuza değiştirtcek. acaba orda mı değiştirtsem yoksa oraya gitmek sorun olur mu? teşekkürler şimdiden...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Triger Kayışı ve Kayış Sesi

Triger kayışı, motorun zamanlamasını sağlayan önemli bir bileşendir. Normal koşullar altında triger kayışı sessiz çalışır. Ancak, aşağıdaki durumlarda triger kayışında sorunlar yaşanabilir:

• Triger Kayışı Ses Yapıyor mu?

Triger kayışında aşınma veya gevşeme varsa, gürültülü bir çalışma sesi duyulabilir. Bu ses, kayışın kaymasına neden olan gevşek veya gergin bir kayıştan kaynaklanabilir.

• Triger Kayışı Arıza Sesi

Triger kayışının kopması veya hasar görmesi halinde, motor çalışmaz veya düzensiz çalışır. Bu durumda, yüksek bir kayış sesinin yanı sıra metalik bir sürtünme sesi de duyulabilir.

• Triger Sesi

Triger kayışı arızalanırsa veya aşınmışsa, motorun zamanlaması bozulur. Bu, motor performansında düşüşe, yakıt verimliliğinin azalmasına ve hatta motor hasarına yol açabilir.

Triger kayışının durumunu düzenli olarak kontrol ettirmek önemlidir. Uzaktan bir gürültü duyarsanız veya motor performansında bir değişiklik fark ederseniz, derhal bir oto tamircisine başvurun.

Triger kayışı sorunları erken tespit edilir ve onarılırsa, motorunuzun uzun ömürlü ve düzgün çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hyundaide triger seti 6 yıl yada 60000 km gelince değiştiriliyor hangisi önce gelirse
    10 yıl iyi dayanmış
  • cevabınız için teşekkürler. peki triger ses yaparmı? daha doğrusu yıprandığını sesten mi anlarız? gitmeden değiştireyim mi diyorsunuz?
  • o duyduğunuz alternatör yada varsa klima veya hidrolik direksiyon kayışlarından geliyordur. ucuzdur ve değişimi basittir.

triger kayışı ses yapmaz ve yıprandığı dışardan herhangi bir şekilde belli olmaz ömrü bittiğinde ansızın kopar.

11 sene gerçekten uzun bir süre triger için kesinlikle riske atmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: monster_89

cevabınız için teşekkürler. peki triger ses yaparmı? daha doğrusu yıprandığını sesten mi anlarız? gitmeden değiştireyim mi diyorsunuz?

Triger kayışının sesini duyamazsınız.

Bahsettiğiniz sesin V kayışının yani vantilatör kayışının sesi olması muhtemel.

Yılı veya km si geldiyse triger setini değiştirin.

Triger değişiminin zamanı gelmişse duyulabilecek tek ses eskiyen ve yıpranan rulman sesidir. O da kayış sesinden farklıdır.

V kayışı ucuzdur. Değişimi de kolaydır.

Kolay gelsin...
  • cevaplarınız için çok teşekkürler. peki accent triger seti değişimi işçilik dahil bana kaça patlar?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustyyyyy

o duyduğunuz alternatör yada varsa klima veya hidrolik direksiyon kayışlarından geliyordur. ucuzdur ve değişimi basittir.

triger kayışı ses yapmaz ve yıprandığı dışardan herhangi bir şekilde belli olmaz ömrü bittiğinde ansızın kopar.

Hocam tam ben yazdım. Bir de baktım ki siz de yazmışsınız zaten.

DH de artık soruları cevaplayacak bilgili arkadaşları sık görmek mutlu etti beni açıkcası.

Selametle...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

quote:

Orjinalden alıntı: mustyyyyy

o duyduğunuz alternatör yada varsa klima veya hidrolik direksiyon kayışlarından geliyordur. ucuzdur ve değişimi basittir.

Hocam tam ben yazdım. Bir de baktım ki siz de yazmışsınız zaten.

DH de artık soruları cevaplayacak bilgili arkadaşları sık görmek mutlu etti beni açıkcası.

Selametle...

üye olduğum günden beri yazılarını takip ettiğim kişilerden birisiniz üstadım.
    yetiştirenler sağolsun.

saygı ve selamlarımla hocam...

• quote:

Orjinalden alıntı: monster_89

cevaplarınız için çok teşekkürler. peki accent triger seti değişimi işçilik dahil bana kaça patlar?

Babamın 99 model Accent GLS'sinin, bir aya kadar önce, Triger seti diğer kayışları (klima, hidrolik direksiyon vb.) ve rulmanları değişti. Ankara Akbak'ta KDV ve işçilik dahil, ufak bir pazarlıkla 250 lira ödedim.

Size önerim kesinlikle yan sanayi ürün kullanmayın. Çünkü eskiden olduğu gibi büyük fiyat farkları yok. Hatta bazen servis daha ucuz bile olabiliyor. Tabi Hyundai için konuşuyorum. Bir örnek vermem gerekirse, sanayide 150 civarı denilen otm. şanzıman yağı değişimini serviste 125 liraya yaptırdım. Aynı şekilde ön amortisörlerim de sanayiden aldığım fiyata serviste değişti. Son bir örnek; aracımın yağ filtresi serviste 3,5 ytl+kdv. :) Aracım 96 Hyundai Elantra.

• arkadaşlar bu triger kayışı değişirken şu rulman denen parçanın da illaki değişmesi mi gerekir?
    ben de değiştireceğim de triger kayışını. set ten falan bahsediliyor . bu sete neler dahildir ve her araç için geçerli midir?
    benimki 94 şahin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: archaeologist

arkadaşlar bu triger kayışı değişirken şu rulman denen parçanın da illaki değişmesi mi gerekir?
    ben de değiştireceğim de triger kayışını. set ten falan bahsediliyor . bu sete neler dahildir ve her araç için geçerli midir?
    benimki 94 şahin.

quote:

Orjinalden alıntı: O.B.K

Set olarak değişmeli.

Zaten triger değişiminde asıl parayı işçilik tutar. Hazır açtırmışken de tüm rulmanları değiştirmek en doğrusu.

Rulmanlar zaten bi para da tutmaz. Gergi rulmanlarını, ve varsa(motora göre değişir) diğer rulmanları değiştirin. Bozuk rulman ilerde kayışı da koparabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.