Şimdi Ara

Trigue 5600 ve z-5500 300ytl fark değermi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ses sistemi yükseltme arefesindeyim.Bir tarafta Trigue 5600 var diğer tarafta z-5500 arada 300ytl'de fark var.Düşün düşün çıkamadım işin içinden.Şöyle sıralıyayım kafamdakileri.

-5500'ün ne kadar kaliteli olduğu ve tutulduğunu biliyorum ama trigue'de çok kişiden övgü almış bir model.
    -Aradaki rms farkı çok önemli değil gibi geliyor ki zaten sesi %30 ların üzerine pek çıkaramıyacağım.
    -trigue daha ergonomik
    -Ama tüm bunlardan sonra Trigue seçersem aklım z-5500'de kalırmı acaba?O kadar yüksek güç hep aklımı kurcalarmı?
    -E ama 300ytl'de baya baya bir para ortadirek vatandaşım sonuçta

Kısacası tamam z-5500 istiyorum ama gücünü kullanamadıktan sonra 300ytl fazla vererek tercih etmek te mantıksız gibi sanki.

Ne yapsam bir türlü karar veremiyorum.Özellikte Trigue 5600 kullanmış arkadaşların yorumları çok önemli benim için.

Lütfen şu tarz yorumlar yapmayınız.

-Düşünme z-5500 al
    -Trigue tek geçerim
    -300ytl verilmez
    -z-5500'den çok memnunum vs.

Yani demek istediğim beni aydınlatıcı ve bilgilendirici yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.

Teşekürler.

• t-5600 ü son ses açamadıktan sonra z5500 almanın pek bir mantığı yok gibi AMA..... kısık seste bile z5500 ayarındaki setlerin ses rengi çok farklıdır. Ben yine de z5500 alıp sesin gücünün farkına varamıycaksam z5500e yönelmezdim.
  • madem sesi fazla açamayacaksın o zaman t-5600 al ve kısık seste kaliteli müziğin tadına bak z5500 alırsan 300 lira fazla para vereceksin sistemin hakkını veremeyeceksin t5600 e göre müzikleri daha dengesiz bir seste dinleyeceksin bence t5600 fiyat ve müzik performansı bakımından z5500 den daha iyi ayrıca ses gücüde sana yeterli gelecektir
  • bence z5500 daha mantıklı setin dizilimini iyi yaparsanız en iyi verimi alabilirsiniz , set iyi olmasına rağmen dizilişten dolayı çok ses kaybı olabiliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

t-5600 ü son ses açamadıktan sonra z5500 almanın pek bir mantığı yok gibi AMA..... kısık seste bile z5500 ayarındaki setlerin ses rengi çok farklıdır. Ben yine de z5500 alıp sesin gücünün farkına varamıycaksam z5500e yönelmezdim.

Demişsinki "düşünme z5500 al veya Trigue tek geçerim" gibi yorumlar yapmayın.Bende bunun üzerine diyorumki düşünme Wolverine'yi dinle.Bende onu zamanında dinledim iyikide dinlemişim.Wolverine arkadaşımız(yoksa hocamızmı desem)bu forum için yani bizim için özellikle bu konuda büyük bir şans.Onun değerli yorumları her zaman bana yardımcı olmuştur.Aynı şekilde bende zamanında ona danışmıştım.Z5500 almak istiyordum ama alsam sesin gücünün farkına varamıyacaktım çünkü apartmanda oturuyordum.Oda bana aynen sana dediği gibi z5500 ün sesini açamadıktan sonra z5500e yönelmezdim daha alt seviyelerdeki sistemlere bak dedi bende onu dinledim ve şimdi anlıyorumki iyiki onu dinlemişim.Yaşadığın yer müsait olmadıkça çok yüsek seslere ulaşmanın imkanı yok.Ayrıca buda gösteriyorki Wolverine arkadaşımız forumdaki en bilgili ve en tarafsız yorum yapan arkadaşımız.Bazıları onun z5500 fanatiği olduğunu logitech fanatiği olduğunu herkese z5500 aldırmaya çalıştığını söyedi ama burada ve benim yaşadığım örnekte görüldüğü üzere hiçte öyle değil.Bana z5500 ü al deseydi düşünmeden alırdım.Ama o doğru olanı söyledi bana z5500 ün fazla olacağını söyledi bende onu dinledim.Dediğim gibi o bu forumda en bilgili en objektif insan.Kısacası baltazar_16 arkadaşım senin soruna cevabım Wolverine yi dinlemen olur.

• Arkadaşlara katılmamak elde değil bir malzemeyi kullanamadıktan sonra kullanmayacağım şeye extra para bayılmak yanlış olur.Z5500 Tartışılamaz ama ben bile bazen sesi açamadığım için dediğim oluyor acaba bu kadar para vermekle mantıklı bir iş mi yaptım ama bi de neyi var uyduları ve basını güzel ses kartını uyumlu bağlarsan kısık seste dahi z5500 den vazgeçemezssin...
  • Öncelikle çok teşekürler cevaplarınız için.

Trigue kullanıcam galiba ama hep z-5500 içimde ukde olarak kalırmı sorusu var.Karar veremiyorum bakalım hayırlısı artık.
  • Hocam bende apartman daresinde oturuyorum ama yılın 2 ayı (temmuz-ağstos) çok rahat sesi istediğim kadar açabiliyorum.Ayrıca bazı filmlerin sesi gerçekten kısık oluyor ve sesi köklemek zorunda kalıyorum ve ancak tatmin ediyor.Nitekim film performansına da zaten diyecek yok.Artık karar senin.
    quote:

Orjinalden alıntı: baltazar_16

Öncelikle çok teşekürler cevaplarınız için.

Trigue kullanıcam galiba ama hep z-5500 içimde ukde olarak kalırmı sorusu var.Karar veremiyorum bakalım hayırlısı artık.
  • Dostum şöyle söyleyeyim, ben philps A5.600 setini almıstım.4 sene önce bende bu iki set arasında kalmıstım.100watt rms 3 kaynağa aynı anda bağlanabilme ve uzaktan kumandası vardı.Çok açamicam sesini zaten yurtta kalıcam die onu aldım.4 sene geçti hala aklım z5500 de kaldı.Philipsin sesi kıskken bile psikilojikmidir bilmem kötü gibi geldi.bende bu sene ses sistemimi ailemden birine hediye etttim ve kendime bu sıralar z5500 alıcam inşalla.YAni aklına kalmasın bu sistemleri ekran kartı gibi 5 6 aylığüına deil 5 6 seneliğine alıyosun en az.Kıy biarz dahaparaya rahat ettir kendini.benim düşüncem bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sukulented -- 16 Eylül 2007; 16:21:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: micarus

Dostum şöyle söyleyeyim, ben philps A5.600 setini almıstım.4 sene önce bende bu iki set arasında kalmıstım.100watt rms 3 kaynağa aynı anda bağlanabilme ve uzaktan kumandası vardı.Çok açamicam sesini zaten yurtta kalıcam die onu aldım.4 sene geçti hala aklım z5500 de kaldı.Philipsin sesi kıskken bile psikilojikmidir bilmem kötü gibi geldi.bende bu sene ses sistemimi ailemden birine hediye etttim ve kendime bu sıralar z5500 alıcam inşalla.YAni aklına kalmasın bu sistemleri ekran kartı gibi 5 6 aylığüına deil 5 6 seneliğine alıyosun en az.Kıy biarz dahaparaya rahat ettir kendini.benim düşüncem bu

Micarus çok doğru söylemiş. Bu tür kaliteli sistemleri sık sık değiştiremiyoruz. İleriye dönük de düşünmek lazım. Sana garanti veriyorum tam verimle kullanmayacağını düşündüğün ve fazla para verip zarar etmek istemediğin z-5500, Trigue' i aldıktan sonra aklına takılacak ve keşke diyeceksin. Hatta belki birkaç ay sonra trigue' i satıp z 5500 almayı düşüneceksin. Eğer 300 ytl fazla verebilecek durumun varsa bence z- 5500 al, en iyisinin sende olduğunu bil, kafan rahat olsun. Ayrıca z- 5500 kısık seste de mükemmeldir. Yüksek seste ortalığı birbirine katan subwoofer, kısık seste de derinden tatlı tatlı vurur. Kimseyi rahatsız etmez ama sen yinede bass ı hissedersin. Yani her ses kademesinde Trigue' den birkaç gömlek üstün bir sistemdir.

• @M.BULUT arkadaşım, değerli görüşlerin için teşekkür ederim. Sen de mutluysan kararından ben de mutluyum.
  • Arkadaşlar çok çok teşekürler.Z-5500'e doğru geçiş yapmaya başladım.Ah şu Trigue'yi test etme şansım olsaydı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

@M.BULUT arkadaşım, değerli görüşlerin için teşekkür ederim. Sen de mutluysan kararından ben de mutluyum.

Ben gerçekleri söyledim değerli dostum Wolverine.Sen bu forumda bana ve bir çok kişiye yardımcı oldun.Bunun için sana her fırsatta teşekkür ediyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.