Şimdi Ara

Z 5500 GERÇEK TEN 505 WATT MI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
4.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam burada gördüğüm kadarıyla herkes tarafından beğenilen güzel bir set bende almayı düşünüyorum fakat kafama takılan bişey var bu set gerçekten 505 watt rms mi elektronik forumlarında bakıyorum 500 watt ın çok büyük bir değer olduğu ve devasa anfiler gerktirdiği falan yazıyor sizce durum nasıl

• 505w rms,1010w peak power
  • tylor şimdi benim kullandığım inspire t7700 z 5500 almak istiyorum sence iyi edermiyim müstakil evde oturuyorum ses sorunu yok bana güçlü bişey lazım t 7700 de güzel ama yorumları okudum sub. büyüklüğünü gördüm z 5500 gerçek ten güzel görünüyor
  • ses kartında gayet iyi,ses sorunu yoksa z5500 gayet alınası bir set
    quote:

Orjinalden alıntı: THUNDERBIRD

tylor şimdi benim kullandığım inspire t7700 z 5500 almak istiyorum sence iyi edermiyim müstakil evde oturuyorum ses sorunu yok bana güçlü bişey lazım t 7700 de güzel ama yorumları okudum sub. büyüklüğünü gördüm z 5500 gerçek ten güzel görünüyor
  • Yalan yaw kim kaybetmiş 505W'ı da bu alet bulacak,ufacık driverlerden o kadar güç çıkmaz bendeki 30cm Pioneer woofer 50W-60W RMS ancadır yaw.
  • quote:

ses kartında gayet iyi,ses sorunu yoksa z5500 gayet alınası bir set

ses sorunu yok ev bahçeli zaten sabahtan akşama kadar son ses dinlesem kimse karışamaz
    diablo xt kafamı karıştırdın neyse sonuçta t 7700 den çok daha iyidir herhalde
  • Soyledigin dogru. 500 watt cok buyuk bir rakam. 500 watt lık bir guc yuklemesinde o hoparlorlerin parcasını bulamazsın. Ama firmalar sagolsun oyle abarttılarki bu olayı 500 watt kulaga az bile gelir oldu.
    Gercek RMS 500 watt lık sadece ampliyi tek basına yerinden kaldıramazsın. Hoparlorleri soylemiyorum bile.
    Bu sistem ev icin gayet yeterli multimedya sistemlerin en iyilerinden. Watt konusuna takılma cogu abartılmıs gercekdısı rakamlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Technics SA-DX 940 ve 5+1
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şimdi wolwerine gelecek , hepinizin kulağını çekecek.adamın dilinde tüy bitti z-5500 incelemesini millete anlatmaktan yahu.biraz insaflı olalım arkadaşlar,boş keseden sallamayalım.

kardeş müstakil evde oturuyorsan senin için en iyisi z-5500 almaktır.hiç kaçırma bence
  • şimdi wolwerine gelecek , hepinizin kulağını çekecek.adamın dilinde tüy bitti z-5500 incelemesini millete anlatmaktan yahu.biraz insaflı olalım arkadaşlar,boş keseden sallamayalım.

kardeş müstakil evde oturuyorsan senin için en iyisi z-5500 almaktır.hiç kaçırma bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: DEMİR_LEBLEBİ

şimdi wolwerine gelecek , hepinizin kulağını çekecek.adamın dilinde tüy bitti z-5500 incelemesini millete anlatmaktan yahu.biraz insaflı olalım arkadaşlar,boş keseden sallamayalım.

Yani 505W var mı diyorsun.

Bakın birşey daha diyeyim.
    Benim ampli 4x115W=~450W gücünde.Ve bu maximum kaldırabileceği yük miktarı,ve gerçekten de çok güçlü bir ampli.
    Benim Pioneer 30cm'i takıyorum,sesi 20/40 yani yarım yaptığımda odanın tüm camlar tarıldamaya va alt kattakiler de duvara girişmeye başlıyor.
    Basit bi ölçüm yaptım.Dijital avometre ile 15V civarı okudum o voltajda.Ve daha fazla ses açtığımda woofer distorsiyona başlıyordu.Buyrun W=I.V burdan gücümüz 56W civarı çıkıyor.Pioneer'ın sitesinde 150W Nominal güç diyor...

4 tane oval hoparlörüm var,max. net ses verdikleri 10V felan oluyor.Yani o da 25W eder,bazı frekanslarda 15V'ü görürler ama bobinden kokular gelmeye başlıyor.Max. 55W oluyor yine aletler.
    Ben bu ürüne bakıyorum 8cm hoparlörleri ve 25cm woofer'ı var.
    O ufacık satellitelarar 60W'tan fazla değer biçmişler,benim woofer ile karşılaştırın gerisi size kalmış.

Aynı şey woofer için de geçerli,25cm pek de kaliteli olmayan bir woofer'a 188W demişler,ben bu güçle 3 woofer gümbürdetirim.Ayrıca o sistem komple 505W olsa,sesi iyice açınca her bas verdiğinde ampullerin gidip gelmesini sağlamalıdır.Yani elektrik hattında voltaj dalgalanmasına sebep olur.Benim ampli öyle yapıyor valla.

Buyrun ben bunları düşünüyorum,o değerlere aldanmayın derim.Ama piyasada bulacağınız hazır sistemlerin üst seviye olanlarındandır.Paranız varsa kaçmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 6 Aralık 2005, 17:33:36 >

• affan eskiden diablo xt ne dedi bilmiom ama şimdi öyle z5500 kullanıcılarını rencide edici bişey dememiş. dediği şeylerden hiçbişey anlamadım ama bi sorup soruşturmak gerekiyor. o RMS olayının aslını. koskoca firmaların yalan değer yazacağını zannetmiyorum ama rms watt dediği belki başka bşieydir. ben izmirde benim ses sistemiyle yakından ilgilenen arklara sööledim beyler istanbula geldinizde bana gelin 250 watt megaworks var film kasarız dedim . bana bi taraflarıyla güldüler sinirim bozuldu. olayın aslını çok merak ediyorum
  • lütfen arkadaşlar tartışmıyalım artık yaw.... zaten z-5500 ün nası olduğunu çoğu kişi biliyor fazla bişi sölemiyelim bence yani tartışma falan olmasın diye yaa
  • diablo iyi güzelde adamlar oraya 505 watt RMS yazmış. belki diorum o rms olayı yüzünden senin bahsettiğn değerlerle tutmuyordur birbirini. artık ne ölçümü yaptıysan...
  • Dostum aslında sana cevap bile vermemem gerek ama diğer arkadaşlar bilsin diye yazıyorum,ben FİZİKÇİYİM,bütün günüm elektronik devreler boardlar arasında geçiyor ve sana diyorum ki yakınından z-5500 olan bir arkadaşının evine git ve eline akım ölçer alıp akımı ölç,hoparlörlerin de direnci 8OHM,P=I kare x R formülünden sonucu bulup P(GÜÇ=WATT) bana kaç ewatt olduğunu bir yaz lütfen,senden efendi bir şekilde bunu rica ediyorum,somut şeylerle geliyorum sana,kafadan sallamıyorum,bilp bilmeden konuşma ve "25 CM PEK DE KALİTELİ OLMAYAN BİR WOOFERA 188 WATT DEMİŞLER"kısmını birdaha oku ve sana cevap vermemem için bana bir sebep göster,wooferın nesi dandikmiş bi söle bakıyım bana Hakkaten boş konuşuyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affan -- 6 Aralık 2005, 18:04:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tibi

diablo iyi güzelde adamlar oraya 505 watt RMS yazmış. belki diorum o rms olayı yüzünden senin bahsettiğn değerlerle tutmuyordur birbirini. artık ne ölçümü yaptıysan...

tibi abicim anlatamadım,zaten RMS demek,bir anlamda yalansız net güç demektir.Ama 62W yazmışlar diyorum.Bir 30cm woofer 65W rms ancadır.Galiba anlaamadım.Ürünün ses kalitesine birşey demiyorum.
    Ama Watt değerleri çok abartılı.Kimse 500W ses veren bir sistemi öyle bir fiyata satmaz.
    Gerçek 500W veren bir sistem 1000YTL eder...
  • wolwerin'e pm attım arkadaşlar,gelsin ve takdire şayan açıklamarıyla bizi aydınlatsın.

hoş olmaz mı?

azımız şöööleee bi açık kalsın...

• quote:

Orjinalden alıntı: Affan83

Dostum aslında sana cevap bile vermemem gerek ama diğer arkadaşlar bilsin diye yazıyorum,ben FİZİKÇİYİM,bütün günüm elektronik devreler boardlar arasında geçiyor ve sana diyorum ki yakınından z-5500 olan bir arkadaşının evine git ve eline akım ölçer alıp akımı ölç,hoparlörlerin de direnci 8OHM,P=I kare x R formülünden sonucu bulup P(GÜÇ=WATT) bana kaç ewatt olduğunu bir yaz lütfen,senden efendi bir şekilde bunu rica ediyorum,somut şeylerle geliyorum sana,kafadan sallamıyorum,bilp bilmeden konuşma ve "25 CM PEK DE KALİTELİ OLMAYAN BİR WOOFERA 188 WATT DEMİŞLER"kısmını birdaha oku ve sana cevap vermemem için bana bir sebep göster,wooferın nesi dandikmiş bi söle bakıyım bana Hakkaten boş konuşuyorsun

Abi lütfen msn adresini yaz ben ekleyeyim ya da sen ekle beni forumu kirletmeyeyim.
    Ayrıca,diyorsun ki Watt=Ikare.R zaten benim verdiğim formülle aynı değerde bir formül..Ayrıca tanıdığı kimsede hazır ses sistemi yok maalesef sana Minton ölçebilirim.

Ayrıca,sen hiç çin malı hazır bir ses sisteminde kalite yüksek magnetli ve geniş frekans aralıklı woofer kullandıldğını gördün mü?[üstün firmalar hariç]
    Al işte frekans aralığı da ortada 33hz'den başlıyormuş....bilmem sence yeterli mi bu aralık.
    Optimum ses sisteminin 20Hz'Den başlaması gerekmez miydi?

• setin fiyatıda 800 milyon zaten az değil. neyse ya baksana affan ölçmüş ciddi ciddi. sende bi ölç belki bi hatan vardır ya.
  • diabloXT arkadaşım,ona bakarsan benim yeni kuracağım Hi-fi setinin wooferı yaklaşık 22 HZ'e iniyor,gerçi o kadarını zaten biz algılayamayız ama diyorum ki düşün ben bu kadar Hi-Fi sette dinleyen biri olarak bu wooferı beğeniyorsam vardır bişey,yoksa hiç bakmam gözünün yaşına Logitech miş vs...bağlamaz beni,iddaa ettiğim şey gerçek WATT gücü çıkıyor doğru ben ölçtüm çünkü,bu birincisi,ikincisi,bu set çoğu giriş ve bazı orta seviye Hi-Fi lere oranla hakkaten çok iyi ve woofer performansı özellikle hakkaten hele hele büyük bir alanda çok ama çok iyi,demek istediğim bu
  • Arkadaslar gerginlige hic gerek yok. Birbirinizi kırmaya degmez.
    Burası bir forum sayfası ve amac bilgi alısverisi. Yanlıssa duzeltilir, dogru ise fikirbirligine varılır.
    Bende yıllarca elektronik ses frekansı konusunda calıstım ve simdide bilgisayar donanım dunyasındayım.
    Oncelikle watt oyle kolay hesaplanacak bir sey degildir en basta bu ise bir avo metre yetmez.
    Netice itibarı ile Z5500 konusunda basarılı bir urun. Watt konusu ise gercekten cok derin bir konu.
    Hifi yada hiend dunyasında kullanılan sistemleri dinlediginizde zaten durumu anlarsınız.
    Gercek 2*50 watt transistorlu stereo bir ampli yada 2*20 watt gibi bir lambalı sistemi dinlediginizde bu watt tartısmasının ne kadar gereksiz oldugunu gorursunuz.
    Kapalı alanlarda dinlenebilecek gucler zaten bellidir fazlasi gereksizdir. Cunku bu fazla guc olumsuz sekilde size geri doner.

Bu konuda asagıdaki linkte guzel makaleler bulunmakta meraklıysanız bi bakın .

http://www.gesvages.com/makale.html

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.