Şimdi Ara

Z 5500 GERÇEK TEN 505 WATT MI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
4.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakıyorum,Wolverine abimiz gelmemiş,ikarahal abim sağolsun gereken doğru yorumu da yapmış.
    Şimdi Z-5500 505W'tır diyenlerin sesi çıkmaz oldu.Burda kim bilgisizmiş onu da görmüş olduk!

Ama bu konuya ilk mesajımı yazdığıma pişman oldum. Bence çok gereksiz yere tartıştık,çünkü kimse beni anlamıyor.Ve eminim anlamamakta da devam edecekler.

Bırakın Logitech Z-5500 505W diye reklamını yapsın.Ben 60W woofer'ım ile 188W wooferdan daha güçlü şekilde camları çatırdatmaya devam edeceğim.

Bu arada W=Vkare/R değil miydi.Madem o satelliteler 62W imiş,8ohm üzerinde 22V geçmesi gerekiyor.
    Sizce o satellitelar AC22V karşısında ne yapar?

Hepinize iyi günler.Konuşma şeklimden dolayı kalbinizi kırdıysam özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 8 Aralık 2005, 17:49:33 >

• Bakın değerli arkadaşlar,ben ne Logitech fanatiğiyim,ne polemik yaratırım,ne cevap veririm böyle 37374387 defa yazılmış şeylere Ama gerçekler şunlar,DİKKATLİCE OKUYUN,ben Z-5500'ü şu anki setler içinde,ki buna KLIPSCH PROMEDİA dahil,hepsini dinledim almdan önce ve aldım ve ŞU ANLIK daha iyisi olduğunu sanmıyorum bu alanda,tabii bu zevk meselesi o ayrı konu!!! Ayrıca hep dediğim birşey vardır,beni ne Logitech bağlar ne Creative ne Klipsch ne Jazz ne benzerleri vs...Ben parayı sokakta kazanmıyorum,benim için öncelikli olan en iyi f/p dir her zaman,verilen parayı sonuna kadar haketmesidir önemli olan,ben memnun kalmadığım ürünü 2 gün evimde tutmam,ne LOGİ dinlerim ne CREATİVE ne vs...Kim hangi ürünü iyi yapıyorsa onu alırım,icabında LOGİTECH'i satarım onun parasıyla CREATİVE yada benzerlerini alırım,bunları neden yazıyorum,ben AT GÖZLÜĞÜ TAKMIŞ,KENDİ KULLANDIĞIM ÜRÜN ENNN İYİSİDİR diyen,HELE HELE ASLAAAA MARKA FANATİĞİ BİRİ DEĞİLM KİMSE KİMSENİN CEBİNE PARA KOYMUYOR,HİÇBİR MARKANIN REKLAMINI YAPAMAM KUSURA BAKMASINLAR HİÇBİRİ,AMA MEMNUN OLDUĞUM ÜRÜNÜ HERŞEYİYLE YAZARIM,GEREK İYİ GEREK KÖTÜ YANLARINI Daha önce defalarca bunlar yazıldı çizildi,bu yazım kimseye hitaben değil,bu konudaki SONNN yazımı yazıyorum,değerli arkadaşlar,bu işten benim kadar hatta belki daha da fazla anlayanlar,biliyorsunuz ki bahsettiğiniz elektronik dilini burda birçok kişi anlamıyor bu birincisi,ikincisi,bahsettiğiniz çoğu kriter Hi-Fi setlere yönelik kriterler,oysa burda bahsettiğimiz bir MULTİMEDYA SET!!!Ayrıca,evet bende aynı zamanda bir Hi-Fi ciyim,evimdede 2X90 ve 2X60 watt olmak üzere 4 adet kolon var ve stereo amfime bağlı bir çifti ve elbet stereo apayrı bir zevk,şimdi demek istediğim,LOGİTECH'in tekbir uydusu o 60 wattlık kolonlardan çıkan kadar çok ses veriyor mu vermiyor mu?Burda herkes bu şekilde anlatımdan anlar ama... EVET,Logitech'in tekbir uydusundan çıkan ses,tekbir kolonumdan çıkan ses kadar ses veriyor,ama sizin anlamadığınız ve saçma kıyaslamalar yaptığınız fark şurada başlıyor,kolon 3 yollu,devasa ahşap kabin,her sürücüsü ayrı ayrı ve MİD-BAS-TİZ olmak üzere frekansları ayırıp harika ses veriyor,ve hepsinden de önemlisi PİONEER DC-Z93 model yaklaşık 15 senelik devasaa bir amfi tarafından besleniyor ve AVR değil STEREO AMFİ,fark elbet var,nerde var mesela,küçük uydulardan elbette ki KOLON dan çıkan ses gibi dolgun ses çıkmaz,tizler o kadar net ve midler o kadar yoğun çıkmaz elbet,yarattığı sahne de apayrı tabii ki,ama şu var,Z-5500'ün uydularında ise gayet net,dengeli bir ses var,ve SON SESTE İSE ASLAAA bozmayan bir ses var ve kaliteyi asla bozmuyor Bu birçok Hi-Fi de dahii olmayan bir durum,şu aralar bile alacağım yeni Hi-Fi sette beni çoğu setin kesmemesinin asıl nedeni Z-5500'den sonra yaptığım dinletiler,ve bu beni aşırı masrafa sokuyor,Z-5500 den sonra şimdi AVR eşliğinde set kuracağım zaman beni kesen sete çok para dökmem gerekiyor,ama benim ki bir hsatalık,hep daha iyisi vardır ya,bir süre sonra belki z-5500'den de iyisi çıkar,çıkacaktırda,belki CREATİVE yapar belki yine logitech yapar belki başka markalar(MULTİMEDYA OLARAK) Son olarak söyleyeceğim şudur,bu WATT karmaşasındaki tartışma çok yersiz,başka konular mı yok,ama şu bilinsin ki,bu set tamamen GERÇEK DEĞERLERİ YANSITIYOR,BEN çeşitli setler dinlemeyen,bu konuda bilgisi olmayan haybeye atıp tutan biri olsam 2 tane yükses ses duyunca OHAAAA O NE ? derim birçok kişi gibi ama değilim,sesin iyisinden kötüsünden anlarım,ayrıca bu setin cezbeden diğer bir yanı ise SES ŞİDDETİ,evet belki GERÇEK ve belki biraz acı ama bu set giriş seviyesi birçok Hi-Fi sete göre daha iyi ses veriyor ve tatmin ediyor,nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama teknoloji ilerledikçe herşey küçülüyor ve bunun en iyi örneklerinden biri bu settir,hepinize saygılar,hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affan -- 8 Aralık 2005, 18:39:35 >

• watt ile RMS birbirine girdi milletin kafasını ammada karıştıyorlar ama z 5500 kesinlikle 505 watt olamaz rms degerleridir onlar..
  • root mean square'in ne olduğunu yazıldı ama dikkatli okunmamış. ortalama değerlerin kareleri toplamının n-1'e bölünmüş durumunun kare köküdür. yani direkt olarak standart sapma oluyor.

oda şartlarındaki setler için pek bu kadar takmanıza gerek yok.
    z5500 hala bilgisayarda en iyi set değişen birşey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meta7 -- 8 Aralık 2005, 18:57:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

bende bir z5500 kullanıcısıyım ama kim demiş z5500 gelmiş geçmiş en iyi multimedia speaker setidir diye. klipsch promedia ultra 5.1 den haberin yok galiba.inan ban bu seti bir kere dinle z5500 ün sesi radyo cızırtısı gibi gelir

Z 5500 GERÇEK TEN 505 WATT MI

Yok artık! Abartılırda bu kadar abartılmaz Klipshch promedia dediğin set analog ve z5500 sınıfında olan bir set ve fiyatı z5500 den biraz daha pahalı. Ben Bose'u da dinledim Jamo da dinledim JBL de dinledim z5500 onların yanında bile radyo cızırtısı gibi kalmıyor Klipsch in yanında mı radyo cızırtısı kalacak? Bu kadar abartmayın Allah aşkına bahsettiğin set kamasonic falan gibi fason bişey olsa dersin radyo cızırtısıymış bunlar ama Z5500 hiç bir setin yanında radyo çızırtısı gibi kalmaz merak etme THX belgesini havadan vermiyorlar!

• klipsh'in analog olması z5500 den çok daha kaliteli ses verdiği gerçeğini değiştirmez zira bana göre klipsh daha kaliteli bir set dikkat edin BANA GÖRE diyorum.
  • bir audiofile olarak bende bir şeyler söyliyeyim
    evimdeki home cinema sistemimi uzun araştırmalardan sonra her aletin en iyisini alarak kurdum
    toplam değeri 25000€(diyeceksiniz delimisin veya çok zenginsin)hiç birisi değil sadece,müzik ve ses hastası!yeni araba almaktansa,iyi bir müzik sistemini tercih ederim.
    şimdi bendeki müzik sisteminde,4 tane anfi var,yani her hoparlör çifti için 1 ampli(power ampli)
    bu anfilerin bir tanesi sadece 2x100 watt evet sadece bu kadar.bu gücü çıkarmak için içinde 2 tane trafo var.trafoların bir tanesi 15 kg.aletin toplam ağırlığı 50kg,fiyatıda 5000€ vermiştim.
    bundan 4 tane var.4x50kg=200 kg.yani 4 ampli 4x100watt
    sadece toplam 800watt rms ses çıkarabiliyor.bir amplinin 2x100 watt çıkarmak için 900 volta ihtiyacı
    yani bir anda çok büyük bir elektrik enerjisine ihtiyacı var.onun içinde özel bir elektrik trafosuna ihtiyacın var.Yoksa bütün evin kabloları ateş alır.bu elektrik trafosuda bahsettiğiniz logitech aletin bir kaç misli fiyatı.
    şimdi size bırakıyorum 500 watt tartışmasını!

• quote:

Orjinalden alıntı: 2000watts

bir audiofile olarak bende bir şeyler söyliyeyim
    evimdeki home cinema sistemimi uzun araştırmalardan sonra her aletin en iyisini alarak kurdum
    toplam değeri 25000€(diyeceksiniz delimisin veya çok zenginsin)hiç birisi değil sadece,müzik ve ses hastası!yeni araba almaktansa,iyi bir müzik sistemini tercih ederim.
    şimdi bendeki müzik sisteminde,4 tane anfi var,yani her hoparlör çifti için 1 ampli(power ampli)
    bu anfilerin bir tanesi sadece 2x100 watt evet sadece bu kadar.bu gücü çıkarmak için içinde 2 tane trafo var.trafoların bir tanesi 15 kg.aletin toplam ağırlığı 50kg,fiyatıda 5000€ vermiştim.
    sadece toplam 800watt rms ses çıkarabiliyor.bir amplinin 2x100 watt çıkarmak için 900 volta ihtiyacı
    yani bir anda çok büyük bir elektrik enerjisine ihtiyacı var.onun içinde özel bir elektrik trafosuna ihtiyacın var.Yoksa bütün evin kabloları ateş alır.bu elektrik trafosuda bahsettiğiniz logitech aletin bir kaç misli fiyatı.

Sağol

(NOT: Audiofile değil Audiophile olacak düzeltelim yanlış anlama ukalalık olsun diye yazmıyorum çünkü senin yazdığın ses dosyası anlamına geliyor )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaGeSuKo -- 9 Aralık 2005, 1:06:10 >

• tamamda senin yazdığın ingilizce
    benim yazdığım fransızca
    fark oradan geliyor
  • Aslında ses hastasıyım diyerek anlatmışsın durumunu ingilizce veya fransızca yazmana gerek yok bence Mümkün olduğunca türkçe konuşmaya çalışalım lütfen.
    Yine yanlış anlama sana demiyorum sadece forumdaki herkesten ricam bu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2000watts

bir audiofile olarak bende bir şeyler söyliyeyim

Sana katılıyorum arkadasım. Yalnız sanırım yanlıs yazım yada acele yazmaktan kaynaklanmıs 900 volt degeri cok fazla. 100 watlık bir cıkıs katını ortalama simetrik olarak 70 volt civarı total 140 volt yeterli gelir

Affan arkadasım multimedya icin ayrı hifi icin ayrı watt anlayısı olmaz. Ampli amplidir sonucta.
    Sınıfı degisir ama watt degeri standart bir olcudur. Multimedya ile hifi karsılastırması olmaz zaten, ordan alıntı yaparak bu konuda daha ciddi calısmalardan abartı rakamlardan uzak bilincli kesime hitap eden firmalardan ornek vermeye calısıyoruzki daha rahat anlasılsın. Bu islerin icindeysen ve meraklıysan ampliler icin entegreli, lambalı, transistorlu, fetli, mosfetli, a sınıfı, ab sınıfı, monoblok cıkıslar, besleme cesitleri, geri besleme, pisme sureci vb kavramları sende iyi bilirsin ve olayı daha net gorursun zaten. Belki bu konular buraya agır geldigi icin bu tablo cıkıyor ama dogru seyler bunlar. Aslında cok guzel acıklayıcı seyler yazıldı bu baslık altında. Bu konu buzdagı gibidir. Bir speaker kablosunu anlatmak bile sayfalarca surer.

Z5500 gercek watt ı neyse aynı sınıftaki digerleride ona gore daha dusuk watt lı zaten. Z500 fiyatına gore oldukca iyi kaliteli bir sistem bunun tartısılacak hic biryanı yok.

Ben konuyu daha farklı yone cekeyim. Daha derin bir konu bilgi olsun diye.
    Soyle anlatayım elimizde hiend ampli 100 watt ve yine hiend 120 watt speaker olsun. Sesini uygun buyuklukte bir yerde max acalım. Sizce duydugunuz sesin buyuklugu nedir 100 watt mı ?

Hayır degil. Cunku gunumuzun bobin, mıknatıs temelli hoparlorleri malesef aldıgı elektriksel enerjinin tamamını enerjiye ceviremiyor. Hoparlorler cesitlere ayrılır ve en randımanlısı %40 a varan verimle calısır. Bu verimide su camilerde gordugumuz orta band a hakim Hava tazyikli (borulu) hoparlörler verir.
    Evlerimizde kullandıgımız hoparlorlerde ortalama % 10 dur. Yani gercek 100 watt lık sistemde sizin duydugunuz ses 10 watt civarıdır.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 9 Aralık 2005, 10:23:47 >

• en iyi 2+1 bilgisayar setide o zaman bose companion 3 oluyor. değerleri 2+1 315watt rms....
    daha yüksek değerde bir 2+1 yok henüz.
    dünya digitale geçmeye çalışıyor. siz hala analogdasınız. thx ses standartı analog sayesinde oluşmuyor malesef.
    5+1 ses anlayışının temelindede analog bir olay bulunmamaktadır.
    sanırım creative wi-fi idi...ile kullanılınca z5500 hala piyasa lideri....
    yeni creative kartı ile z5500 test eden oldu mu acaba?
  • @ikarahal arkadaşım,demek istediğim zaten watt değeri ile ilgili değildi,bunu söylemeniz bile yersiz,watt wattır ve değişmez elbet,size kastettiğim,söylenen bazı kriterler multimedya setler için geçerli diil Hi-Fi sistemler için geçerli diyorum,Hi-Fi setleri ele alıp multimedya bir sistemle karşılaştırmak bile saçma Yani deniyor ki,ben bilmemkaç bin euro verdim benimki bile ancak şu kadar güç üretiyordur,olur mu hiç deniyor,bende diyorum ki,alakasız tamamen,çünkü biz burada multimedya konuşuyoruz,Hi-Fi ile kıyaslamak da neyin nesi,ben bile evimde olmasına rağmen hiç kıyaslamadım evimdeki Hi-fi setle,sadece burda kıyasladım ilk defa ve ne farklılıkları olduğunu yazdım!!Ayrıca demek istediğim,90 wattlık güç için 15 KG'lik trafo lazım vs...sözlerine benim tepkim,konuyla tamamen alakasız,dediğime geliniyor yine çünkü,evet Hi-Fi bir sette besleme için 2 adet 15 kiloluk trafo gerekebilir ama Hİ-Fİ bir set için gerekli bu,yapmayın dostlarım,konu tamamen alakasız,Hi-Fi için kullanılan alet edavat,elde edilmeye çalışılan,ulaşılmaya çalışılan nokta apayrı,aynı koşullar multimedya sistemlerde sağlanmadığı için,15 kiloluk trafolar kullanılmadığı için adı MULTİMEDYA SET zaten ve daha bir çok kriter elbet...Bu demek değildir ki yine aynı gücü üretmek için illa belli şartlar gerekir,şu kadar trafo şu kadar şundan şu kadar bundan demek fazlasıyla gereksiz Bu arada z-5500'ün amfisi wooferın içinde olmakla beraber tamı tamına 15,5 Kilogram!Saygılar,hoşçakalın...

• Affan83 arkadasım

Cvp hakkı dogdu kusura bakma

Tamam iste Z5500 guclu bir ses uretiyor. Buda 15 kg agırlıgı ile dogru orantılı. Buyuk mıknatıslı buyuk bas driver, buyuk besleme devresi ve buyuk sogutucu ile bu agırlıga ulasıyor zaten.
    Z550 uzerindeki bas hoparlor 10 cm olsa o sesi alabilirmisin alamazsın.
    Yuksek guclu ses istiyorsan hoparlorun buyuk caplı membran a, yine buyuk caplı uzun sarımlı bobine ve guclu buyuk mıknatısa sahip olmalı. Buda belli bir agırlık demektir. Bu mantık ampli icinde gecerli. Belli sartlar gerekir derken bu manada.

Tartıstıgımız konu multimedya sistemler tabi ama bahsi gecen watt degerlerinin bu urunler icin aslında gercek dısı oldugu. Bu watt lar pro dedigimiz disco, acık hava konserleri ve stadlarda kullanılan sistemlerde anılır. Ev icin fazla ve gereksiz maliyeti yuksek bir guctur zaten. Seninle bunda hemfikiriz sanırım. Aynı dili konusuyoruz ama yanlıs anlasılmalar sozkonusu.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 9 Aralık 2005, 13:29:49 >

• quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

Aslında ses hastasıyım diyerek anlatmışsın durumunu ingilizce veya fransızca yazmana gerek yok bence Mümkün olduğunca türkçe konuşmaya çalışalım lütfen.
    Yine yanlış anlama sana demiyorum sadece forumdaki herkesten ricam bu.

bu ne kadar itici bir tavır böyle. bu ses sistemleri bölümünde 3-4 tane çok bilmiş arkadaş var.herkese karışıyorlar.kendilerindeb başka hiç kimsenin fikirlerine saygıları yok. z5500 ünüzle mutlu günler size. bu set de olmasaymış ne yapacakmışınız acaba çok merak ediyorum

• @aykutx dostum,bence yanlış bir yere takılmışsın,anlamsız geldi bana,sen buna laf ediyorsan diğer Hi-fi forumnlarına bak,adını vermiyim burda ama orda millet noktalama işaretini yanlış kullanıyor diye basbayaa tartışıyorlar,bu uyarıyı ha Megesuko kardeşimiz yapmış ha sen yapmışsın ha başkası,hiç farketmez,keşke hepimiz böyle dikkat etsek,ama bence olaya direk Z-5500 fanatiği birkaç kişi diyerek farklı bir açıdan girmişsin ve bence ortamı gerici bir yazı yazmışsın,burda kimse bilmiş diil,herkes bildiği kadar yazıyor,herkesin fikrine de herkesin saygısı olduğunu düşünüyorum,emin ol aynı şekilde sana bir başkası böyle yanaşsaydı,yani senin attığın mesaj gibi bir cevap atsaydı ona da aynı şekilde tepki gösterirdim,ne gerek var şimdi olmuş bitmiş bir konunun üstüne böyle bir yazı yazmaya,sence doğru mu dostum?Boşuna gerginlik olucak şimdi,bu hoş birşey mi?Tüm arkadaşlar için söylüyorum ve bu benim fikrim,yine herkes dilediği gibi hareket eder ama ip elbet biryerde kopar,bence lütfen elimizden geldiğinizce yapıcı olalım ve bardağın dolu kısmından bakalım,bol paylaşımlı günlere devam etmek dileğiyle,hoşçakalın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Affan -- 9 Aralık 2005, 15:06:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Affan83

@aykutx dostum,bence yanlış bir yere takılmışsın,anlamsız geldi bana,sen buna laf ediyorsan diğer Hi-fi forumnlarına bak,adını vermiyim burda ama orda millet noktalama işaretini yanlış kullanıyor diye basbayaa tartışıyorlar,bu uyarıyı ha Megesuko kardeşimiz yapmış ha sen yapmışsın ha başkası,hiç farketmez,keşke hepimiz böyle dikkat etsek,ama bence olaya direk Z-5500 fanatiği birkaç kişi diyerek farklı bir açıdan girmişsin ve bence ortamı gerici bir yazı yazmışsın,burda kimse bilmiş diil,herkes bildiği kadar yazıyor,herkesin fikrine de herkesin saygısı olduğunu düşünüyorum,emin ol aynı şekilde sana bir başkası böyle yanaşsaydı,yani senin attığın mesaj gibi bir cevap atsaydı ona da aynı şekilde tepki gösterirdim,ne gerek var şimdi olmuş bitmiş bir konunun üstüne böyle bir yazı yazmaya,sence doğru mu dostum?Boşuna gerginlik olucak şimdi,bu hoş birşey mi?Tüm arkadaşlar için söylüyorum ve bu benim fikrim,yine herkes dilediği gibi hareket eder ama ip elbet biryerde kopar,bence lütfen elimizden geldiğinizce yapıcı olalım ve bardağın dolu kısmından bakalım,pol paylaşımlı günlere devam etmek dileğiyle,hoşçakalın...

+1 affan kardeş seni genelde böyle yapıcı olurken görüyorum ve gerçekten hoşuma gidiyo bravo walla ama tabi bazende olsa bazı kişiler seni dellendiriyo yani ama yinede durumu idare ediosun

• @venom800 kardeşim desteğin için teşekkür ederim,hoşçakalın,görüşmek üzere
  • forumda bu konuda en çok en dikkatli affanın ve ikharalın yazılarını okuyorum çok seviyeli ve bilgi içerikli yazıyorlar. konu kitlenmiyor dolayısı ile. okurken sıkılmıyorum. umarım dğer arkadaşlarda daha seviyeli olurlar ( ben dahil )
  • affan83@
    magesuko@

Arkadaşlar sizler zamanında logitech z5500 gerçek 500 watt veriyor diye foruma yazmıştınız bunu adım gibi hatırlıyorum lütfen bu dediğiniz lafı itiraf edin setin gerçek 500 watt olmadığını herkes biliyordu ama tartışma çıkmasın diye söylemiyorduk şimdi sizden ricam bir logitech z5500 kullanıcısı olarak bunu zamanında demiştik ama şimdi gerçeği öğrendik demenizdir, bunu polemik yaratmak için değil forumda z5500 alacak olan diğer arkadaşların bu konuyu iyi anlamaları açısından yazıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starway -- 9 Aralık 2005, 19:39:46 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.