Şimdi Ara

Z 5500 GERÇEK TEN 505 WATT MI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
4.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tibi

benim dediğim bose acoustimass 6 setin subwooferı kesinlikle atx kasa büyüklüünde değil çok daha büyük... daha bu öğlen baktım ve ep ye her gittiğimde 2-3 dk incelerim o yuzden beni yanıltamazzsın. ayrıca onun içindeki dizayn çok daha değişik.içinin fotograflarına bak. ve setin üstündeki yazıda güç= 500watt yazıyordu. ( bundan da eminim ) z5500 505 değilse bose acoustimass 500 watt hiç değil. yani bu kandırmaca sadeec multimedya setlerde yok galiba ??

Merhaba tibi

Amacım polimige girmek degil. Sadece bilincli olun bu safsatalara kanmayın.
    Biraz elektronik konusunda arastırma yapın cok kısa surede zaten anlarsınız.
    Biz burda Z5500 watt ından cok genel anlamda bir cok ureticiyi tartısıyoruz. Simdi digerleri yine
    abartı watt ları yazsa Z5500 de gercek gucunu yazsa sen ilk onyargı ile geri adım atarsın taki
    dinleyene kadar. Z5500 de bu politikayla hareket etmis. Bu multimedya icin degil piyasada
    satılan ev sinema amplileri icinde boyle malesef. Bir gun tuketici bilinclenecek ve ureticilere gulecek
    o zaman normal degerler yazılmaya baslar.
    Keske hepsi gercek gucleri yazsada bu tartısmalara girmesek.

Ayrıca Acoustimass® 6 Speakers system in 500 watt oldugunu nerden cıkardın.
    Sub kısmında 13 cm tek surucu vardır. Ve bu aktif sub kısmı besleme trafo degeri 135 watt tir.
    Ayrıca hic bir zaman bose urunleri icin watt degeri yazmaz.
    Sadece su aralıkta alıcılarla kullanılabilir der. Acoustimass® 6 Speakers system icinde
    10 ile 150 watt alıcılarla kullanılmasını onerir. Bende bir bose kullanıcısıyım.

Asagıdaki linkte Acoustimass® 6 Speakers system in pdf dosyasında tum teknik bilgileri bulursunuz

Birde amplide agırlık guc arttıkkca artar. Bunun sebebi gucle dogru orantılı olarak
    sogutucu ve besleme katları buyur. Sase buyur.

Z5500 cok doyurucu isini gayet iyi yapan bir sistem. Gercek 500 watt olmasada digerlerinden cok daha
    guclu oldugu belli. Boyle bilin yeter.

Cokta taktıysanız ve illa ogrenecegim diyorsanız :

Watt Olcme teknigi zor is ama evde yapılabilecek bir iki gozlemle az cok bu ortaya cıkar.
    Once yazdıgım gibi acın hoparlorlerin arkasında yazan ohm watt degerine bakın.
    Ampli besleme kısmındaki trafo watt, volt ve amper degerine bakın.
    En son olarakta cıkıs katında kullanılan entegre yada transistorlerin kod numarasını alın.
    Bu degerler yalan soylemez.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 8 Aralık 2005, 9:45:13 >

• Öncelikle herkese selam. @starway dostum, z5500 gerçek 500w olmaması (o da kesin değil) seni neden bu kadar zevklendiriyor. Zil takıp oynamadığın kaldı. Hatta şampanya falan patlatmadığın. Sanki ezeli bir düşmanı yenmiş gibisin. Dostum böyle şeyler çok yanlış. Ne öyle kulağınıza küpe olsun falan filan. Yakışıyormu hiç. Ne zaman bi konu açılsa ve orda bu konu hakkında bilgili arkadaşlar bilgilerini paylaşmaya başlasa ve bizlerde yararlanmaya kalksak böyle birkaç kendini bilmez çıkıp hemen işi sidik yarışına çevirmeye başlıyor.

• Peki Z5000'ün 500 watt olmadigi söyleyen arkadaslara soruyorum, gercekten kac watt acaba?
  • quote:

evet haklısın eger logitech oraya gercek değerini yazzsaydı eminim çoğu kişinin haberi bile olmıcaktı bu setten. ya biri harbiden ölçsün şunun değerlerini yada kimse artık şu 500 watt şu 1500 watt filan demesin

ama tabi bu konuşulanlar z5500 ün gelmiş geçmiş en iyi multimedya hoparlör seti olduu gerceğini değiştirmez.. kimsenin kafası karışmasın

bende bir z5500 kullanıcısıyım ama kim demiş z5500 gelmiş geçmiş en iyi multimedia speaker setidir diye. klipsch promedia ultra 5.1 den haberin yok galiba.inan ban bu seti bir kere dinle z5500 ün sesi radyo cızırtısı gibi gelir

Z 5500 GERÇEK TEN 505 WATT MI

• quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

quote:

evet haklısın eger logitech oraya gercek değerini yazzsaydı eminim çoğu kişinin haberi bile olmıcaktı bu setten. ya biri harbiden ölçsün şunun değerlerini yada kimse artık şu 500 watt şu 1500 watt filan demesin

ama tabi bu konuşulanlar z5500 ün gelmiş geçmiş en iyi multimedya hoparlör seti olduu gerceğini değiştirmez.. kimsenin kafası karışmasın

bende bir z5500 kullanıcısıyım ama kim demiş z5500 gelmiş geçmiş en iyi multimedia speaker setidir diye. klipsch promedia ultra 5.1 den haberin yok galiba.inan ban bu seti bir kere dinle z5500 ün sesi radyo cızırtısı gibi gelir

Z 5500 GERÇEK TEN 505 WATT MI

aykut hocam bizde aynı şeyi anlatmaya çalışıyoruz ama anlayan yok herkese göre değişir o bana göre z5500 den çok daha kaliteli bir set bu benim fikrimi değiştirmez zamanında logitech megaworks kavgaları olurken megaworks gerçek 500 watt değil ama logitech gerçek rms değerini yazıyor ve gerçek 500 watt diyenler vardı şimdi anlasınlar neyin ne olduğunu

• neyi anlayacaz kardeş. Ortada bilimsel bi test mi yapıldı adamın biri bose setinin resmini koymuş. Bundan kim ne anlayacak. Özellikle @starway hemen ..k atmaya hazırsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: The Ghost

neyi anlayacaz kardeş. Ortada bilimsel bi test mi yapıldı adamın biri bose setinin resmini koymuş. Bundan kim ne anlayacak. Özellikle @starway hemen ..k atmaya hazırsın.

ilk önce düzgün konuş belliki z5500 kullanıyorsun ben sete kötü demiyorum asla kötü demedim ama sen bu forumda yokken z5500 için gerçek 500 watt diyenler vardı yukarda ikharal ve tender arkadaşlarımızın bilimsel açıklamalarından sonra bu sete daha önce gerçek 500 watt diyip keyif çatanlara dedim ben bu set gerçek 500 watt değil size göre 500 watt olabilir ama bana göre değil şimdi ben burda kalkıp megaworks gerçek 500 watt desem sen bana tepki göstermeyecekmisin ? aynı şey işte ben hem z5500'ü dinledim hem s750'yi hemde klipsh promedia'yıyı dinledim içlerinde en kaliteli sesi promedia'dan duydum ben promedia'yıy beğendim belki sen beğenmezsin bu iş zevki işi, örneğin sen müziği basslı dinlemeyi seversin ben ise tizli daha çok severim zevkler ve renkler tartışılmaz z5500 güçlü bir set ona lafımız yok ama bana sorsalar hangisini tercih edersin diye kesinlikle promedia'yıyı gözüm kapalı alırım zevk meselesi anladınmı şimdi

• Sen bu setin 500 w olmadığına ikharal ve tender arkadaşlarımızın açıklamalarından sonramı karar verdin? ikharal ve tender arkadaşlar, yahu nerdeydiniz bugüne kadar. Bakın birsürü tartışma çıkmış ve sizin yaptığınız açıklamayla tartışma bitmiş ve bazı arkadaşlar rahatlamış.
  • quote:

Sen bu setin 500 w olmadığına ikharal ve tender arkadaşlarımızın açıklamalarından sonramı karar verdin? ikharal ve tender arkadaşlar, yahu nerdeydiniz bugüne kadar. Bakın birsürü tartışma çıkmış ve sizin yaptığınız açıklamayla tartışma bitmiş ve bazı arkadaşlar rahatlamış.

dostum bak 700 wattlık mono bir anfi bile koca futbol stadyumuna fazla geliyor sen kalkıpta benim setim gerçek 500 watt mı diyorsun anlamadım orasını bi açıklarmısın ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: starway

quote:

Orjinalden alıntı: Resident

Ses sitemini avometre ile ölçemezsiniz.Hem avometrenin değerleri yetmez hemde avometreler Dc üzerine bindirilmiş Ac işaretleri ölçemezler.Ses sistemi spektrum analizer ile ölçülür ve fiyatları (güçlü ses sitemini test edebilecek cinsten ) 20000 dolar civarıdır.RMS değeri sinüs dalga için standarttır fakat ses sinyali sinüs değildir. SİNC işaretlerin birleşimidir.O yüzden de kimse evinde ses sistemini ölçümünü yapamaz hele avo ile falan uğraşması gereksiz.

çok güzel açıklamışsın spektrum analizer ile en doğru ölçümü yapabilirsiniz ama tabi hoparlör üreten firmaların çoğu bu aleti kullanmadan yani teste tabi tutmadan bile üstüne şu kadar watt diye etiketi basıyor

Bizim Doç 8000 dolarlığı getirmişti ağzım açık kaldı bu aletler çok komplike,en ufak distortionu gösteriyor ki kendi iş yapısındaki ditortionun çok az olması lazım bunun için de çook pahalılar.
    Bu arada hoparlörlerde güç, empedans değeri olan 8ohm da harcanamz .Bu hoparlörlerin AC giriş empedansıdır ama asıl iç kısmında Drive kısmındaki daha yüksek empedansta güç harcanır,( ohm akımın daha fazla çekilmesi için giriş empedansıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 8 Aralık 2005, 13:30:43 >

• Dostum benim demek istediğim; rms terimi gerçek güç olarak nitelendirilmiş. Öyleyse neden Logitech gibi büyük bir firma neden gücü şişirip koysun oraya. Ayrıca test verileri buraya koyularak aksi ispatlanmadıkça ben z5500 ün 500w olduğunu bilecem. İngilizcesi iyi arkadaşlar yabancı sitelerden bu konuda bilgi aktarırlarsa çok iyi olur. Bakalım onlar bu konuda ne düşünüyor. @Wolwerine dostumun ingilizce öğretmeni olduğunu biliyorum ayrıca ses konusunda bir bilgiye de sahip ondan ricam cevapsız bu sorulara bir cevap yazması.
  • sadece logitech değilki abartı rakamlar kullanan çoğu kaliteli setlerde var bu olay şu yazdığım M.P (music power) gücünü iyi okuyun ;

M.P (Musical Power) Müzik Gücü

Hoparlörlerine güvenen bazı markaların tanıtımları haricinde pek bir yerde rastlayamayacağınız bu tanım, hoparlörün ses kalitesi konusunda belki de en belirleyici değerleri verir. Çünkü bu değeri belirlemede hoparlörün distorsiyon (o anda ölçümü yapılan veya Osilaskopta gözlenen frekanslardaki sinüs işaretinin bozulması-yani bozulan sesler) üretmeye başlamadan hemen önceki çalıştığı gücü Watt cinsinden ifade eder. Ölçümü yapılırken müzik veya konuşma (SES) yaklaşık frekanslarında (25Hz' den küçük çeşitli frekanslarda) sinyaller hoparlöre verilir ve distorsiyona girdiği Watt değeri müzik gücü olarak belirlenir.

• quote:

Sen bu setin 500 w olmadığına ikharal ve tender arkadaşlarımızın açıklamalarından sonramı karar verdin? ikharal ve tender arkadaşlar, yahu nerdeydiniz bugüne kadar. Bakın birsürü tartışma çıkmış ve sizin yaptığınız açıklamayla tartışma bitmiş ve bazı arkadaşlar rahatlamış.

Ben hep bu tartısmalardan uzak durmaya calısırım ama bu sefer duramadım :)
    Cunku sekilde goruldugu gibi uzayıp gidiyor bu konular.
    Polemik oluyor, yok benim kullandıgım cihaz kotu degil oluyor falan.
    Simdi yukarda klipsch gibi uzman bir firmanın urunu tartısmaya alınmıs.
    Bu firma hifi ve hiend sektorunde calısan yılların firması. Z5500 den iyi olmak zorunda zaten.
    Degilse klipsch i ayıplamak gerek.
    Bose ninde multimedya speakeri var. Ciddi bir rakamda istiyorlar. O da iyi olmak zorunda.
    Watt olayına neden bu kadar takıldınız hala anlamadım. Siz gercekleri bilin varsın onlar oyle yazsınlar.
    Cevremde birilerinde Z5500 olsaydı cıkıs katına bakar size ne oldugunu soylerdim.
    Tam olarak kac watt tır nedir boyle tartısmayla bulunmaz. Devre Seması gerekir yada acıp kullanılan malzemelere bakmak. Diyelimki 100 watt neyi degistirir. Kalitesi gucu kanıtlanmıs sınıfının ustunde.
    Bendeki bose 701 lerin 1 kolonunda 2 adet 20 cm bas driver kullanılmıs. 16 cm med ve 2 adette tweeter.
    Yani tek speaker 5 driver dan olusuyor. Bu kabin full range calısan muzik icin tasarlanmıs kabin. Ciddi bir fiyatıda var. Hicbir yerde watt ve frekans konusunda bilgi yok. Ben biliyorumki 150 watt bile degildir. Cunku 150 watt bile buyuk bir rakamdır. Benim RMS 90 watt lık ampli ile surunce zaten kendini belli ediyor.

Ciddi muhendislik calısması olan malzeme ve isciligi yuksek referance serisi Sony Es, Pioneer, Akai, Sansui, Technics gibi vintage yuksek fiyatlı baba ampliler bile 150 watt guce zor ulasırlar.
    Ev sistemlerinde bu buyuklukte watt lara gerek yok zaten. Uretciler bunu cok iyi bilir. Fazla ses odada bogulur.

Acoustimass 6 Series III 135 watt lık trafo kullanmıs. Normalde trafo gucu ampli gucuyle esit olmamalıdır. Yoksa trafo yuksek guclerde cayır cayır yanar. Gerekli beslemeyi saglayamaz. Buyuk firmalar bu konuda trafo gucunu ampli gucunden 2 yada 3 kat fazla tutarlarki peak lerde beslemeyi somurmesin asırı ısınmalarla zara gormesin hatta hoparlore bile zarar verir bu durum. Bu duruma gore Acoustimass 6 Series III e kac wattır denemez siz cıkarın.

Saat te 500 km yapan arabayı ne yapacaksın nasıl kontrol edip kullanacaksın. Buda boyle bir sey.

Hala bu kadar watt dir diye ısrar eden varsa elindeki sistemi dikkatlice acsın ve dedigim degerlere baksın daha somut konusalım. Noktayı koyalım. Pek koyulacak gibi gorunmesede :)

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 8 Aralık 2005, 15:00:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

quote:

Ben hep bu tartısmalardan uzak durmaya calısırım ama bu sefer duramadım :)
    Cunku sekilde goruldugu gibi uzayıp gidiyor bu konular.
    Polemik oluyor, yok benim kullandıgım cihaz kotu degil oluyor falan.
    Simdi yukarda klipsch gibi uzman bir firmanın urunu tartısmaya alınmıs.
    Bu firma hifi ve hiend sektorunde calısan yılların firması. Z5500 den iyi olmak zorunda zaten.
    Degilse klipsch i ayıplamak gerek.
    Bose ninde multimedya speakeri var. Ciddi bir rakamda istiyorlar. O da iyi olmak zorunda.
    Watt olayına neden bu kadar takıldınız hala anlamadım. Siz gercekleri bilin varsın onlar oyle yazsınlar.
    Cevremde birilerinde Z5500 olsaydı cıkıs katına bakar size ne oldugunu soylerdim.
    Tam olarak kac watt tır nedir boyle tartısmayla bulunmaz. Devre Seması gerekir yada acıp kullanılan malzemelere bakmak. Diyelimki 100 watt neyi degistirir. Kalitesi gucu kanıtlanmıs sınıfının ustunde.
    Bendeki bose 701 lerin 1 kolonunda 2 adet 20 cm bas driver kullanılmıs. 16 cm med ve 2 adette tweeter.
    Yani tek speaker 5 driver dan olusuyor. Bu kabin full range calısan muzik icin tasarlanmıs kabin. Ciddi bir fiyatıda var. Hicbir yerde watt ve frekans konusunda bilgi yok. Ben biliyorumki 150 watt bile degildir. Cunku 150 watt bile buyuk bir rakamdır. Benim RMS 90 watt lık ampli ile surunce zaten kendini belli ediyor. Ev sistemlerinde bu buyuklukte watt lara gerek yok zaten. Uretciler bunu cok iyi bilir. Fazla ses odada bogulur.

Acoustimass 6 Series III 135 watt lık trafo kullanmıs. Normalde trafo gucu ampli gucuyle esit olmamalıdır. Yoksa trafo yuksek guclerde cayır cayır yanar. Gerekli beslemeyi saglayamaz. Buyuk firmalar bu konuda trafo gucunu ampli gucunden 2 yada 3 kat fazla tutarlarki peak lerde beslemeyi somurmesin asırı ısınmalarla zara gormesin hatta hoparlore bile zarar verir bu durum. Bu duruma gore Acoustimass 6 Series III e kac wattır denemez siz cıkarın.

Saat te 500 km yapan arabayı ne yapacaksın nasıl kontrol edip kullanacaksın. Buda boyle bir sey.

Hala bu kadar watt dir diye ısrar eden varsa elindeki sistemi dikkatlice acsın ve dedigim degerlere baksın daha somut konusalım. Noktayı koyalım. Pek koyulacak gibi gorunmesede :)

Saygılar.

Sayın hocam açıklamalarınız çok yerinde sizin yazılarınızı turkeyforumda'da okumuştum burada da döktürüyorsunuz maaşallah

• tibi tarafından silinmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibi -- 8 Aralık 2005, 17:04:16 >
  • quote:

ikarahal ben acoustimass 6 nın 500watt olduunu cevahir ep de bose acoustimass 6 nın üstünde yazan yazıdan okudum. neyse arkadaşlar konu dağıldı millet yine birbirine laf sokuor stresini atıyor. the ghost bişey araştırmadan gelip burda tartışma ortamı oluşturacak yorumlar yapma. starway dün saçma sapan konuştu cevabınıda aldı. ama sonra hakikaten araştırıp geri geldi. burası b.k atma platformu değil.
    zaten bu işin sonu yok baksanıza 20 bin dolarlık ölçüm aleti gerekiyormuş... ölme eşeğim ölme

dün kim saçmasapan konuştu benmi ??? ben kimseden cevabımı almadım merak etme fikrimi söyledim sadece

• quote:

o kadarda değildir bea
  • tibi tarafından silinmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibi -- 8 Aralık 2005, 17:02:43 >
  • the ghost
    forumumuzun kurallarını hiç okumadığın hem tavırlarından hemde imzandan belli oluyor

üyelere hitap şeklinizi belli bir seviyenin altına düşürmeyin ve forumumuzun düzenini bozmayın lütfen ...

gereksiz mesajlar bir defaya mahsus silinecektir devamında gerekli işlem yapılacaktır
  • imza konusunda kurallar sayfasını açarak hazırladığıma emin olabilirsin. Nersinin uymadığını söylermisin? Mesajlar konusunda ise girilen polemikten doğan bir usluptu.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.