Şimdi Ara

Z 5500 GERÇEK TEN 505 WATT MI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
4.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yılmaz bak abicim saçma sapan konuşma. biz yırtınıyoruz teknik detayları bile araştırıp konuya açıklık getirmeye çalışıyoruz ama senin yaptığına bak. şimdi adamın setine niye laf ediyosun? çoluk çocukluk etmeyin. adam z5500 500w değil mega works 1500 w mı demiş ???!! bişeyler araştır ve buraya yaz. ayrıca STARWAY sende nie adamları gaza getiriyorsun? ne bu kulağına küpe olur filan? biraz ciddi ol
  • zamanında logitech için gerçek 500 watt diyenler vardı onlara benim lafım gaza getirmek filan yok ortada
  • kardeş iyi güzelde onlara benim lafım diyosun ama sen nerden biliyosun gercek 500w olmadığını bi tarafına tel sokup akımmı ölçtün aletin? iikide gaza getirdiin filan yok ha. adam çat die cevabı yazmış. yarına filan senin mesajını gören lafı sokar konu dağılır kitlenir. biraz yapıcı ol
  • quote:

Dostum Rms - Pmpo ve bu gibi bir çok ifadenin gerçek anlamdaki watt ile ilgisi olmadığını anlatmaya çalışıyoruz.

kimsenin setine kötü diyen yok böye reflekslerede gerek yoktamı geriyor.

şu an için en iyi set z-5500 olabilir ama "gerçek 505 watt rms" felan filan olduğu için değil.

İşin kısası watta değil alınan keyfe bakmak lazım, 50watt set 500 wattan daha fazla keyif veriyorsa o tercih edilmeli, yeni bir sistem almak isteyen arkadaşlarımızın bunu mutlaka bilmesi gerek diye düşünüyorum.

rakamlara kanıp bilinçsiz tüketici olmayalım.

yaptığın araştırma için teşekkür ederim. ama bu konuda sorulna soru kulağa en hoş gelen set değil z5500 ün gerçekten 505 watt olup olmaması. adamlar neye dayanarak o setin özelliklerine 505 watt yazmışlar onu soruyoruz burda. bizde biliyoruz herhalde '''İşin kısası watta değil alınan keyfe bakmak lazım, 50watt set 500 wattan daha fazla keyif veriyorsa o tercih edilmeli, yeni bir sistem almak isteyen arkadaşlarımızın bunu mutlaka bilmesi gerek diye düşünüyorum. '''...

• arkadaşlar uzun zamandır ilk defa forumda bir konu bu kadar teknik detaya inilerek bilimsel bir şekilde tartışılmış , sevgili logitech'ciler kimse setinize laf etmiyor , hiçbir fake de gelip gigaworks z5500'ü yer gibi laflar etmemiş o yüzden lütfen ortamı bozmayalım herkes düşündüğünü koysun ortaya
  • ben z5500'e kötü demiyorum ama zamanında z5500 kullananlar gerçek 500 watt diyorlardı artık ikharal ve tender arkadaşlarımızın açıklamalarından sonra gerçeği anlamışlardır diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starway -- 7 Aralık 2005, 23:25:12 >
  • @tibi

Dostum yazıda en basit şekliyle RMS ve PMPO değerleri tanımlanmış

Bende herkes kadar bir kullanıcıyım ve teknik bilgim okuduğum kadar, ama öğrenmeye çalışıyorum ve herkes fikrini söylerse mutlaka hepimize faydası olacaktır.

orada diyorki RMS aslında gücü ölçmede çok anlamlı değildir.

Ben en basit şekilde açıklamaya çalıştım, 100 WATT bir Marshall gitar anfisinin yanında hiçbir multimedya setin sesinin duyulacağını sanmıyorum, çünkü bilenler için 100 watt gerçekten ciddi bir rakam.

Ben gitar çalarken 20 watt anfimin bile sesini açamazken çok rahat dtt3500 ile son ses muzik dinliyorum, o zaman anlıyorumki bu rms birebir ses ölçüsü değil.

Multimedya set üreticileride muhtemelen tüketicinin kulagı doyarken gozu ac kalmasın mantıgıyla bu degerleri kullanıyorlar.

Kötü firmalar pmpo diyor

daha iyi firmalar Rms diyor.

Ama aslında konuşmamız gereken şey RMS değeri yüksek olan iyimidir? bence kesinlikle değildir ve bu konudaki yanlış yargının ortadan kalkması gerekir.

• Aşağıdaki yazıyı dikkatlice okumanızı öneririm ;

P.M.P.O (Peak Maximum Power Output)

Hoparlörlerinizin anlık olarak dayanabileceği maksimum gücü gösterir. Ancak bu, gücü tarif edebilmenin çok mantıklı bir yolu değildir. Sadece anlık olarak kaldırılabilecek yük miktarını temsil eder. Böyle olmasına rağmen bile bu sayı yinede abartılarak ürün paketlerinde kullanılır. Bazı ucuz bilgisayar hoparlör paketlerinde 9500 P.M.P.O gibi değerler bile görmek mümkün. Ancak o hoparlörler, bırakın anlık olarak bu güce dayanmayı, 9500W güç ile karşılaştıklarında bir anda 30 gram karbona dönüşürler. Ama sayı olarak RMS’den daha büyük rakamlarla ifade edildiği için ucuz sistemlerde P.M.P.O değerleri yazılarak hoparlörler olduğundan daha iyi gösterilmeye çalışılır. Kimi kitapçık ve broşürlerde (güç kaldırma) anlamına gelen Power Handling olarak da belirtilir ve hoparlörün zarar görmeden KISA SÜRELI olarak çıkabileceği gücü ifade eder. Genellikle üretici tarafından kullanılan malzemelerin bu değeri belirlemede rolü büyük olduğundan denemeler sonucunda Watt cinsinden bir değer belirlenir. (Firma biraz iyi niyetli ise denenir, çoğunlukla üfürülür) Bu değerin üzerine çıkan veya uzun süreli bu güçte çalışan hoparlörlerde diyafram yırtılması ve hareketli kısımların zarar görmesi KESİNDİR.Bugün özellikle bilgisayar malzemeleri ve düşük kaliteli müzik sistemleri satan firmalar, PMPO değerini vererek RMS değeri yerine bunu öne sürmektedir. Ancak kesinlikle yanlış fikir edinmenize sebep olacaktır. Normalde 20-25 (RMS) güce sahip bir hoparlör, sert mabran malzemelerinden imâl edildiyse 100-150W (PMPO) güçte ses vermese bile zarar görmeyeceği düşünülebilinir. Yüksek güçle çalışması gereken 1000-2000 Watt gibi dev bas hoparlörlerin bile genellikle (bazı istisnalar hariç) PMPO değerleri 250-300W' a ancak çıkar. Buradan da görüleceği gibi PMPO tanımını tanımlayabilmek, diğer değerlerle amprik bile olsa karşılaştırabilmek veya oranlayabilmek hatta formüle edebilmek nerede ise imkansızdır. Tadı MUZ gibidir. YİYENLER İÇİN, TADI NEYSE ODUR ! !

R.M.S (Root Mean Square)

Aslında alternatif salınımları (Alternasları) ölçmek için bir ölçü metodudur. Tam anlamı, değişik frekanslarda alınan ölçümlerin karelerinin ortalamalarının karekökünü ifade eder.(çok karışık oldu ama napalım, bize de okulda böyle öğrettiler) R.M.S ‘de bir hoparlörün gücünü ölçmek için çok mantıklı bir tanımlama olmasa da P.M.P.O’ dan çok çok daha fazla gerçekleri yansıttığı için hoparlörlerin gücünü tanımlamada sıkça kullanılan ölçülerden biridir. Çoğu zaman 15W RMS’ e sahip bir hoparlörün, 250W P.M.P.O’ ya sahip bir hoparlörden daha güçlü ve kaliteli ses verdiği gerçektir.

Çalışma Gücü (OP)

Bazı hoparlör broşürlerinde RMS yerine tam Türkçe karşılığı (çalışma gücü) anlamına gelen Operating Power tanımı da kullanılır. Hoparlöre bir veya üç metre uzaklıkta duran 96dB veya 86dB ses basıncı elde edilmesi sırasında hoparlörün harcadığı elektrik gücüdür. Watt cinsinden gösterilir ve hoparlörün minimum yıpranma ile verebileceği ses gücünü ifade eder. Hoparlör satın alırken özellikle RMS ve yazıyorsa OP güç değerine dikkat etmek gerekir.

M.P (Musical Power) Müzik Gücü

Hoparlörlerine güvenen bazı markaların tanıtımları haricinde pek bir yerde rastlayamayacağınız bu tanım, hoparlörün ses kalitesi konusunda belki de en belirleyici değerleri verir. Çünkü bu değeri belirlemede hoparlörün distorsiyon (o anda ölçümü yapılan veya Osilaskopta gözlenen frekanslardaki sinüs işaretinin bozulması-yani bozulan sesler) üretmeye başlamadan hemen önceki çalıştığı gücü Watt cinsinden ifade eder. Ölçümü yapılırken müzik veya konuşma (SES) yaklaşık frekanslarında (25Hz' den küçük çeşitli frekanslarda) sinyaller hoparlöre verilir ve distorsiyona girdiği Watt değeri müzik gücü olarak belirlenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starway -- 7 Aralık 2005, 23:34:14 >

• tender ev arkadaşımda marshall 30 wattlık gitar amfisi var. tamam gercekten çok güçlü 10 inç driverı var ve sesi açtığımızda yarısına kadar, etraf yıkılcak gibi oluyor yani gercekten o ses gücünden 17 kat daha güçlü bir ses düşünemiyorum. yani bazı arkadaşlar diyor ses sistemimi yarısına kadar açıyorum aman evden kaçmak istiyorum çok güçlü filan. ( abarttıkça abartıyolar ) o konuda haklısın. ama ben yinede ölçüm yapılmasından yanayım. ve affan fizikçiymiş ayrıca ses sistemleriyle ilgileniyormuş. ama bu logitechin 500 watt değerinin yalan olduuna şiddetle karşı çıkıyor bu da beni düşündürüyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tibi

tender ev arkadaşımda marshall 30 wattlık gitar amfisi var. tamam gercekten çok güçlü 10 inç driverı var ve sesi açtığımızda yarısına kadar, etraf yıkılcak gibi oluyor yani gercekten o ses gücünden 17 kat daha güçlü bir ses düşünemiyorum. yani bazı arkadaşlar diyor ses sistemimi yarısına kadar açıyorum aman evden kaçmak istiyorum çok güçlü filan. ( abarttıkça abartıyolar ) o konuda haklısın. ama ben yinede ölçüm yapılmasından yanayım. ve affan fizikçiymiş ayrıca ses sistemleriyle ilgileniyormuş. ama bu logitechin 500 watt değerinin yalan olduuna şiddetle karşı çıkıyor bu da beni düşündürüyor.

bende onu anlatmak istiyorum tibi kardeş düşünebiliyormusun 30 wattlık bir gitar anfisi bile "sözde" 500 wattlık logitech ten daha güçlü ses veriyor diyorsun işte anlatmak istediğim bu

• yani bu da göz önüne alınması gereken kriterin watt olmadığını gösteriyor
    quote:

Orjinalden alıntı: starway

quote:

tender ev arkadaşımda marshall 30 wattlık gitar amfisi var. tamam gercekten çok güçlü 10 inç driverı var ve sesi açtığımızda yarısına kadar, etraf yıkılcak gibi oluyor yani gercekten o ses gücünden 17 kat daha güçlü bir ses düşünemiyorum. yani bazı arkadaşlar diyor ses sistemimi yarısına kadar açıyorum aman evden kaçmak istiyorum çok güçlü filan. ( abarttıkça abartıyolar ) o konuda haklısın. ama ben yinede ölçüm yapılmasından yanayım. ve affan fizikçiymiş ayrıca ses sistemleriyle ilgileniyormuş. ama bu logitechin 500 watt değerinin yalan olduuna şiddetle karşı çıkıyor bu da beni düşündürüyor.

bende onu anlatmak istiyorum tibi kardeş düşünebiliyormusun 30 wattlık bir gitar anfisi bile "sözde" 500 wattlık logitech ten daha güçlü ses veriyor diyorsun işte anlatmak istediğim bu

• evet haklısın eger logitech oraya gercek değerini yazzsaydı eminim çoğu kişinin haberi bile olmıcaktı bu setten. ya biri harbiden ölçsün şunun değerlerini yada kimse artık şu 500 watt şu 1500 watt filan demesin

ama tabi bu konuşulanlar z5500 ün gelmiş geçmiş en iyi multimedya hoparlör seti olduu gerceğini değiştirmez.. kimsenin kafası karışmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tibi -- 8 Aralık 2005, 0:26:42 >
  • quote:

evet haklısın eger logitech oraya gercek değerini yazzsaydı eminim çoğu kişinin haberi bile olmıcaktı bu setten. ya biri harbiden ölçsün şunun değerlerini yada kimse artık şu 500 watt şu 1500 watt filan demesin

ama tabi bu konuşulanlar z5500 ün gelmiş geçmiş en iyi multimedya hoparlör seti olduu gerceğini değiştirmez.. kimsenin kafası karışmasın

bu kısım sana göre arkadaşım bana göre veya başkasına göre değil o sana göre değişmeyen gerçek herkese göre farklılık gösterir bana göre ise klipsh promedia ultra 5.1 dir iki setide dinlemiş biri olarak benim zevkime göre klipsh çok daha iyi bir set

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starway -- 8 Aralık 2005, 0:35:36 >
  • bu işin lideri bose bile hiçbir ürününde 1000watt rms değeri geçmez.
    hepsinde standart verilen 200watt rms değerdir.
    demekki burda asıl önemli olan sesin yayılma durumudur.

500watt lık logitech'in bose'den daha iyi ses verebileceğini hiç sanmıyorum.
    subwoofer ağırlıklarınada bakarsak logitech subwoofer'ları 200watt rms'lik bose setlerindeki subwoofer ağırlıkları ile neredeyse aynı. ama hacim olarak 5'te bir felan. zira bose subwoofer atx kasa büyüklüğünde.
    bose subwoofer'da gördüğüm en temel unsur salon ne kadar büyük olursa olsun bas sesler salonun her tarafına aynı şiddetle yayılarak etkilemesi. ben bose acoustimas sürümünü 2000'de test etmiştim. salon büyüklüğü fazla idi(>60m2). tek kelimeyle mükemmeldi. misal olarakda büyük bir düğün salonunu ancak bununla etkilersiniz.

demekki kaliteyi belirleyen farklı standartlar var.
    temelde rms büyüklüğü daha kaliteli anlama gelmiyor. zira bose setlerde verilen subwoofer değerleri genelde 200 watts rms olarak geçiyor. bu yüzden sitesinde bile rms değeri vermiyor.
    root mean square(rms) de zaten ortalama bir değerdir accurate bir değer diildir. standart sapma hesaplarında kullanılabilecek bir faktör olabilir.

paranın alabileceği en iyi 5+1 mi? buda soru işareti ama bilgisayar için alınabilecek en iyi home theater sistemlerden olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meta7 -- 8 Aralık 2005, 0:39:05 >

• tabi ben oraya eksik yazmışım. fiyat/ performans oranına bakacak olursak en iyisi z5500 ( tabi gercekten güçlü bişey arıyanlar için )
  • yukardaki postumda özellikle kırmızı ile sesin en gerçek ölçü birimini belrirttim;

M.P (Musical Power) Müzik Gücü

Hoparlörlerine güvenen bazı markaların tanıtımları haricinde pek bir yerde rastlayamayacağınız bu tanım, hoparlörün ses kalitesi konusunda belki de en belirleyici değerleri verir. Çünkü bu değeri belirlemede hoparlörün distorsiyon (o anda ölçümü yapılan veya Osilaskopta gözlenen frekanslardaki sinüs işaretinin bozulması-yani bozulan sesler) üretmeye başlamadan hemen önceki çalıştığı gücü Watt cinsinden ifade eder. Ölçümü yapılırken müzik veya konuşma (SES) yaklaşık frekanslarında (25Hz' den küçük çeşitli frekanslarda) sinyaller hoparlöre verilir ve distorsiyona girdiği Watt değeri müzik gücü olarak belirlenir.
  • benim dediğim bose acoustimass 6 setin subwooferı kesinlikle atx kasa büyüklüünde değil çok daha büyük... daha bu öğlen baktım ve ep ye her gittiğimde 2-3 dk incelerim o yuzden beni yanıltamazzsın. ayrıca onun içindeki dizayn çok daha değişik.içinin fotograflarına bak. ve setin üstündeki yazıda güç= 500watt yazıyordu. ( bundan da eminim ) z5500 505 değilse bose acoustimass 500 watt hiç değil. yani bu kandırmaca sadeec multimedya setlerde yok galiba ??
  • Ses sitemini avometre ile ölçemezsiniz.Hem avometrenin değerleri yetmez hemde avometreler Dc üzerine bindirilmiş Ac işaretleri ölçemezler.Ses sistemi spektrum analizer ile ölçülür ve fiyatları (güçlü ses sitemini test edebilecek cinsten ) 20000 dolar civarıdır.RMS değeri sinüs dalga için standarttır fakat ses sinyali sinüs değildir. SİNC işaretlerin birleşimidir.O yüzden de kimse evinde ses sistemini ölçümünü yapamaz hele avo ile falan uğraşması gereksiz.
  • o iş yalan olur diyon yani... ok..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Resident

Ses sitemini avometre ile ölçemezsiniz.Hem avometrenin değerleri yetmez hemde avometreler Dc üzerine bindirilmiş Ac işaretleri ölçemezler.Ses sistemi spektrum analizer ile ölçülür ve fiyatları (güçlü ses sitemini test edebilecek cinsten ) 20000 dolar civarıdır.RMS değeri sinüs dalga için standarttır fakat ses sinyali sinüs değildir. SİNC işaretlerin birleşimidir.O yüzden de kimse evinde ses sistemini ölçümünü yapamaz hele avo ile falan uğraşması gereksiz.

çok güzel açıklamışsın spektrum analizer ile en doğru ölçümü yapabilirsiniz ama tabi hoparlör üreten firmaların çoğu bu aleti kullanmadan yani teste tabi tutmadan bile üstüne şu kadar watt diye etiketi basıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starway -- 8 Aralık 2005, 1:03:33 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.