Şimdi Ara

Trileçe Tarifi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar son günlerde herkesin dilinde bu tatlı var. Güzel bir tarifini buldum ve denedim erkek halimle, çok da güzel oldu . Yapması biraz uzun sürse de haftasonu kafa dağıtmak için süper. Hemen geçiyorum tarife:

MALZEMELER

6 adet büyük boy yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Fırın kabını yağlamak için:

2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Şerbeti için:

4 su bardağı soğuk süt
    400 ml. krema

1- Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta beyazlarını derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ilave ettikten sonra mikserle, yüksek devirde krema halini alana kadar karıştırın.
    Yumurta sarılarını da katıp, mikser yardımıyla karıştırma işlemini sürdürün.
    2- Toz şeker eriyene kadar homojen bir şekilde karışan yumurtalara elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı katın.
    3- Tatlının içinde hava kabarcıkları kalması için; bu aşamadan sonra kek harcını bir spatula yardımıyla alttan üste doğru havalandırarak karıştırın.
    4- Tercihen dikdörtgen olan fırın kabını zeytinyağı ile yağladıktan sonra kek harcını fırın kabına aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
    5- Tatlının pandispanyasını önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Oda ısısında hafif bir renk alana kadar pişen tatlıyı fırından çıkartın. Oda ısısında dinlenmesi için bekletin.
    6- Sütlü şerbeti için; soğuk süt ve kremayı derin bir tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Ilınması için ocaktan alıp, bir kenarda bekletin.
    7- Pandispanyayı, keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimlere ayırın. Ilınan süt şerbetini bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirin.
    8- Şerbetini çeken tatlıyı arzuya göre soğuttuktan sonra dilim olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Kaynak : http://yemek.com/tarif/trilece/#.VHwlPjGUchI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NaebLis -- 1 Aralık 2014; 10:26:00 >

• Aynen, son zamanlarda bu tatlının adını sıkça duyuyorum. Muhtemelen tutturamayacağım için evde denemek hiç aklıma gelmemişti. Divan'da denk gelirsem alırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben daha farklı bir tarifi denemiştim içinde irmik vardı dışarıda yediklerim ile neredeyse yanı olmuştu, denemekte fayda var
  • çok seviyorum bu tatlıyı
  • Antalyaya Yolunuz düserse harika trileçemizden tatmanızı tavsiye ederim.
     Trileçe Tarifi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    STARBUCKS KAHVE TARİFİ
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.