Şimdi Ara

TRİPODSUZ OLMUYOR YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni makine aldım fotoğraf çekmeyi öğrenmeye çalışıyorum ama sürekli makinenin yanında sallanıyor işareti çıkıyor tripodla kullan diyor 20 ye yakın foto çektim bi tanesi fena değildi en düzgün çıkanı siteye koyup göstercektim ama ilk yüklerken boyut büyük dedi küçülttüm scriptli foto dedi. nasıl yükliceğimi söylerseniz bide sonuçta heryere tripodla gidilmez tripodsuz nasıl daha güzel çekebileceğimizi söylerseniz sevinirim

• makina nedir?
  • canon sx 220 hocam hani çekilen fotoları araştırdım millet baya iyi çekmiş ama ben daha alışamadım heralde
  • Eğer makineniz manuel ayarlara izin veriyorsa ;

Aşağıdaki seçenekleri aynı anda ya da teker teker deneyin . En iyi sonucu yakaladığınız değerlerden devam edin.

- Enstantane değerini yükseltin ; hızlı enstantane seçin . ( 1/100 den hızlı ) .
    - iso değerini arttırın .
    -Diyaframı küçük seçin örneğin ; f22 yerine , f5.6 seçin .

*** Ellerinizin titremesini önlemek için Derin bir nefes alın ve nefesinizi tutun 3'e kadar sayıp deklanşöre basın .
  • hocam dediklerinizi denedim bu seferde flaşsız çok karanlık oldu biraz 1/20 5.6 seçtim iso 400e çıktım biraz daha düzgün çıktı gibi ama hala karanlık kaldı foto yine uyarı çıktı makinede ama daha net çıktı en azından
  • quote:

Orijinalden alıntı: faroukhan

hocam dediklerinizi denedim bu seferde flaşsız çok karanlık oldu biraz 1/20 5.6 seçtim iso 400e çıktım biraz daha düzgün çıktı gibi ama hala karanlık kaldı foto yine uyarı çıktı makinede ama daha net çıktı en azından

Kapalı , az ışıklı mekanlarda verdiğim ayarlarda fotoğraf karanlık çıkacaktır .. iso 800 yapıp 1/15de deneyin. .

Yukarıda verdiğim ayarlarla oynayarak dengeyi yakalayabilirsiniz. . Deneme-yanılma yoluyla ; makinenin çalışma prensibini anlayabilirsiniz . .

Biraz daha açıklarsam ;

- Enstantane hızını gözün açılıp kapanması gibi düşünün , Göz 1/20 saniyede açılıp-kapanırsa x birim ışık girecektir , ama 1/1000 saniyede açılıp-kapanırsa çok daha az ışık girecektir , 1/1000de fotoğrafınız net çıkacaktır,hareketi yakalayabileceksiniz ama ışığın az olduğu yerde fotoğraf bu değerde karanlık çıkacaktır .

- Işığın az olduğu ev çekimlerinde ;

-f değerini makinenizin izin verdiği en küçük değere getirin .
    -iso hızını 200 ile 1600 arasında değiştirin, iso arttıkça fotoğrafınızdaki ışık miktarı artıcak fakat kumlanma olucaktır.
    -Enstane değerini elinize göre ayarlayın . . 1/20 , 1/15 ev çekimlerinde idealdir.
    -Beyaz ayarını ; Floresan veya tungsten'e getirin .

Saygılar .
    -

• Zamanla elinizi titretmemeyi öğrenirsiniz.Ayrıca is özelliğinin açık olduğundan emin olun. ben son denemelerimde 1/8 e kadar elimi titretmeden çekebiliyorum. ilk başlarda gündüz bile elimi titretiyordum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam çok sağolun ya bariz düzelme oldu enstantaneyi anlatışınızda çok iyiydi :D son çektiğim bi kaç foto baya iyi çıktı netlik tam ama biraz daha ışıkla oynamam lazım
    lupura dediğin gibi eller titriyo biraz bende farkındayım alışcaz bizde inş. :)
    makinede artık uyarmaz oldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faroukhan -- 12 Mayıs 2011; 21:45:40 >
  • hocam fotograf çekerken kolları ileri doğru itttirip ekrana bakarak çekmeyin. Kolları dirseklerden yukarısını gövdenize yaslayıp mümkünse vizörden bakarak çekin. Çekerken nefes almayın, ve tek el yerine 2 elinizle tutun. Ayrıca deklanşör sert ise 2sn oto çekime alıp çekin. Bazılarını görüyorum tek eline almış makineyi ileri doğuru uzatmış kolunu, bir deklanşöre basışı var, nasıl çekiyorlar öyle merak ediyorum...
  • Bu arada makinenin modeline dikkat etmemişim. O makineyle 1/60 ta bile titretmeden çekim yapmak çok zor olur. Makinenin tasarımında ele oturuş diye birşey yok.hele zoom yapınca daha zor olur. işiniz zor. elastik küçük tripodlardan tavsiye ederim.
    mesela
    http://www.tripodfoto.com/weifeng-wt-0101-masa-tripodu.670.p

enstantene ayarıyla oynamak bir yere kadar sonuç verir. Çünkü değeri yükselttikçe iso da yükselir böylece kumlu fotoğraflar ortaya çıkar. Küçük boyutta belli olmaabilir tabi.
  • vizör yok ekrana bakmak zorundayım ama iki eli kullanıyorum kendime hafif desteklemeye çalışıyorum bu bi iki tavsiyeyle daha iyi oldu ama ele tam oturmaması zor oluyo tabiki 1/20lerde fena değil gibi şimdilik ama daha altını kurtarmıyo :D şimdilik ışıklı ortamda çekiyorum iso yu çok yükseltmemeye çalışıyorum 400 800 gibi biraz daha memnunum şimdilik zaten çok aşırı zamanım olmuyo foto için o yüzden bunu aldım seneye slr e geçcez vakit ve parayı bulunca :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.