Şimdi Ara

Tristana Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
6.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. Bu benim ilk rehberim olacak Allahın izniyle. Hadi başlayalım.
    *Neden Tristana
    Eğer ad carry olarak oynayacaksanız bilinki tristana en iyi carrylerden biridir. Neden derseniz ilerleyen levellarda artan range ile en iyi rangelerden biri. Rocket Jump sayesinde hareket kabiliyeti çok iyi ve özellikle kill ve assist almında Rocket Jump cd tekrar dolması savaşlarda bol bol ordan oraya uçmanızı saglar yada savaşın ortasında az canlı bir rakip görüp üstüne atlayıp öldürüp sonra geri kaçmayı kolaylaştırır. Ultisi düşmanı iterki yine güvenliği açısından oldukça yararlı olup sivir vayne gibi düşman ad carrilere atınca onların size vuramayacağı bir mesafeye iter ve siz onlara vurmaya devam edersiniz. Hız konusundada oldukça faydalı olan "Q" su savaşlarda sizi çoştururken bir yadan düşmanı terletir. "E" skilli ise 50% lik regen kesmesi pek çok durumda çok iş yapıp farm yaparken de çok işinize yarar.

Skill Gelişimi:
    İlk 8 levela kadar W sonrada E ye yüklenin. 8 de ve sonra Q a yüklenin çünkü artık güzel item dizmiş oluyoruz. Bunu yapmamızın sebebi oyun başı W ve E ile adam kesmen ilerleyen zamnlarda gelişen itemlerle Q ile terör estirmek.

İtem Gelişimi:
    Bot+3 bot alıp gidin. İlk başta amacınız Berserk+2xdoran blade olsun. Buda tamamlanınca bf sword+vamp+zeal gidin. Sonra direk inf bitirin. Sonra phantom tamamlayın ve duruma göre önce yada sonra last whisper ile guardian angel yapın. Son olarak ta bloodthirst yapın ve bol bol elixir için.

Summoner Spells:
    Çokta bir seçenek yok. Flash alacan bir kere. Bende zıplama var flasha gerek yok deme. Flash senin asıl güvencen. 2. spel olarak öncelikle heal öneririm. Az can basıyor deme zaten senin çokta bir canın olmayacak.
    Runelar:
    Yıllar süren araştırmalar ve yazışmalar sonucu açıklıyorum. Şaka şaka:D
    Mark > 2 yada 3 tane ad gerisi armor pen
    Gyphs > magic resist
    Seals > armor
    Quints> ad
    Bu sayede 8.5 ad 13 armor 12 magic resist 12(yanılmıyorsam)armor pen olacak.
    Masteriler:
    Offense agırlıklı damage veren ne varsa. Defenseden ise 30 can veren yere kadar açın derim.
    ***Önemli bilgiler:
    Takım savaşlarında yerini yurdunu bilecen hacı yoksa seni o daglarda delik deşik delerler. Önüne gelene focuslan. Fırsatını buldukça düşman ad carye odaklanlanacam diye mal gibi adamların dibine girme. Tehlikeden uzakdur. Terli terli su içme. Oyun başı minionlarla savaşmayıp son vuruş yapın. Farm önemli hacı. 20 dakkada 150-200 arası farmın olacak. Base gidecegin zaman minionları hızlı hızlı kesip pushlayıp gidecenki farm kaçırmayasın. Güvenli oldukça düşmanı rahatsız edecen vuracan kıracan ayıp edecen. Rocket jump kullanırken atlayabildigin yere dikkat et. Atlayabileegin mesafenin ötesine atlamayı denersen atlayabilecegi kadar atlar. Buna çok dikkat edin. Rocket jump düşmanı slow etmek için kullanabilirsin. Kendi güvenliğini her zaman düşün. Ultini seni kovalayanlardan kurtulmak için kullanabilirsin ki özellikle ulti+rocket jump bide flash oo asfalt ağladı be. Heal skilini kendine sakla ama körü körünede bencil olma. Red buff her zaman senindir senin kalacak. Müsahitse blue buff da çok işe yarar çünkü ben bir çok savaşta mana olmadıgı için öldüm. Düşmanın neler yapabileceğini bil. Misal geçen akali var karşıda ben çalılardayım baktım bu birine zıpladı bir daha bir daha derken aha ulti şarkı bitti demekki güvenle ona dalabilirim. Öylede oldu adama daldım bön bön baktı kaçmaya çalıştı ama ne fayda.

Burdan devam ediyim dedim boğuldum yukarda. düşmanın boş anını kolla. Düşmanı takip et. Hangi skilleri kullandılar. Misal düşman "Q" yu attı boşa çeti enayi. Demekki bir süre çekilme tehlikesi yok. Vurun kahpeye. CC olan champların cclerini kullanıp kullanmadıklarınıda izle. Senin görevin düşmana uzaktan fiziksel olarak verebildigin kadar zarar vermek ve turretleri al aşşağı etmektir. Kulelere ne işler 2 şey. AD ve AS. ikiside tristanada bol bol var.
    Şimdilik bu kadar canlar aklıma gelen bunlar.
    Aha aklıma bişey daha geldi basit bir olay. Minionlar kuleye yaklaşıyorsa onları tanklayıp durdurun ki kule kesmesin.
    Soru sorun bakmayın öyle :D

• tristana oyun başo çok az hasar veriyor gibime geldi ashe ile felan daha fazla vuruyorum sanki bu neden acaba ? base damage ler de aynı gibi ad ratiolarımı düşük acaba ?
  • Bence oyundaki en kötü ranged ad carry kendisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silkroad Misafiri

Bence oyundaki en kötü ranged ad carry kendisi

En iyi carry master yi qnq
  • quote:

Orijinalden alıntı: DyingStar

quote:

En iyi carry master yi qnq

Tryn olumsuz oluo olm

• quote:

Orijinalden alıntı: zxcv321

Oyunun en zevkli Ad carry'si. Bir o kadar da iyi.

Pasifi ile bütün düşman ranged lere karşı bir adım öne geçiyorsunuz.
    Farm yapmak E skillinin pasifiyle çok kolay. Hatta bununla birlikte harrası da yapmış oluyorsunuz.
    Q skilli kule almak için kullanıyorum genellikle ama 1v1'de de çok işe yarar
    W skilli kaçarken ve kovalarken çok kullanışlı.
    Ultisi hatrı sayılır damage veriyor ve yanınızda Blitzcrank gibi bir support varsa rakip ne olduğiunu anlayamadan kendini sizin turret'ın altında bulur.

Rehber için yorum: Biraz resim ve video eklersen iyi olur. Gerekli yerlerde imla hatalarını düzeltmen de daha iyi olur. Bir de champion rehber bölümüne açaydın iyiydi.

• Şu ad carrylere en saçma bulduğum şey Infinity rushlamanız gereken ad carrye önce Zeal sonra Infi çıkmanız. Tamamen gereksiz. Ayakkabı > Doran's Blade gerektiği kadar > Infinity olmalı..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Warwick Benzeri Karakter?
    12 yıl önce açıldı
    CS:GO Silah Skinleri Rehberi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • skill sıralamanı beğenmedim farm yapıcaksınız ne diye w fullersin 1 tane aç yeter ? Eyi hemen fulleyin mesela 20 tane minion var e skiliyle çook kolay kesebiliyorsunuz en dayanıklı,rangei en uzun ad carrydir.Yakalaması çok zor.Zıplar,ulti,flash,birini keser zıplar vs vs.720 range yanılmıyorsam 18de çok iyi tavsiye ederim en sevdiğim ad carrydir.Bana göre en rahat ve çok farm yapılabilecek bir carrydirde tris.çok uzaktan adamları eriterek tf kazandırır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Liwe'ru

skill sıralamanı beğenmedim farm yapıcaksınız ne diye w fullersin 1 tane aç yeter ? Eyi hemen fulleyin mesela 20 tane minion var e skiliyle çook kolay kesebiliyorsunuz en dayanıklı,rangei en uzun ad carrydir.Yakalaması çok zor.Zıplar,ulti,flash,birini keser zıplar vs vs.720 range yanılmıyorsam 18de çok iyi tavsiye ederim en sevdiğim ad carrydir.Bana göre en rahat ve çok farm yapılabilecek bir carrydirde tris.çok uzaktan adamları eriterek tf kazandırır.

1.si : Range'i en uzun ad carry Kog, Trist değil.
    2.si : W'nin 1. seviyede cd 22 iken 5. seviyede 14. 8 saniye fark var ve 8 saniyede düşman seni eritir.
    3.sü : E en son fullenir.
  • Orijinalden alıntı: ejderha11

Bot+3 bot alıp gidin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Burn

Şu ad carrylere en saçma bulduğum şey Infinity rushlamanız gereken ad carrye önce Zeal sonra Infi çıkmanız. Tamamen gereksiz. Ayakkabı > Doran's Blade gerektiği kadar > Infinity olmalı..

+1 zaten ie siz vampiric ne yapıcaksın ki? Sana ne kadar life steal vericek? Ki last hit yaptığın lanedeyken... Infinity çıkana kadar potion çok daha iyi iş görür vampiricten ve zeal konusunu da sen belirmişsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ColdHeart

tristana oyun başo çok az hasar veriyor gibime geldi ashe ile felan daha fazla vuruyorum sanki bu neden acaba ? base damage ler de aynı gibi ad ratiolarımı düşük acaba ?

e skilli early op burstun 1 levelde 110 dmg vuruyor azmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lien-

quote:

Orijinalden alıntı: ColdHeart

tristana oyun başo çok az hasar veriyor gibime geldi ashe ile felan daha fazla vuruyorum sanki bu neden acaba ? base damage ler de aynı gibi ad ratiolarımı düşük acaba ?

e skilli early op burstun 1 levelde 110 dmg vuruyor azmı

Alıntıları Göster
    Resim yok, aciklamalar kisitli, alayci bir uslup ve anlatimdan cok direk sunu alin sunu yapin tarzi olmus. Ustelik konu yanlis yerde :S

Edit:
    Forum ve bolum kurallarini bir kez daha okumani tavsiye ederim. Ama heseyden once konusma tarzina dikkat et.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

En kötü ranged carry MF ile Varus.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Indelicate.

quote:

Alıntıları Göster
    Son kez güzel güzel söylüyorum. Adamlara cevap verecep yazdıgım mesajları siliyorsun. O kadar iyi biliyorsan sen yaz rahat bırak insanlar belki bişey öğrenecek. Adam masteri cary derse bende sinir olurum sinir olursam agır konusurum. Sonuçta bişeyler aktarıyozu şurda insanların bilgi alma haklarını niye ihlal ediyorsun .

• quote:

quote:

mf ve caitlyn olacaktı yanlış yazmışsın
  • quote:

quote:

hayır caitlyn
  • quote:

Orijinalden alıntı: HellRazor

quote:

skill sıralamanı beğenmedim farm yapıcaksınız ne diye w fullersin 1 tane aç yeter ? Eyi hemen fulleyin mesela 20 tane minion var e skiliyle çook kolay kesebiliyorsunuz en dayanıklı,rangei en uzun ad carrydir.Yakalaması çok zor.Zıplar,ulti,flash,birini keser zıplar vs vs.720 range yanılmıyorsam 18de çok iyi tavsiye ederim en sevdiğim ad carrydir.Bana göre en rahat ve çok farm yapılabilecek bir carrydirde tris.çok uzaktan adamları eriterek tf kazandırır.

2.si : W'nin 1. seviyede cd 22 iken 5. seviyede 14. 8 saniye fark var ve 8 saniyede düşman seni eritir.

1.Range'i en uzun ad carry ulti açmış bir twitchtir.
    2.Hadi görüşürüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CreonCe -- 15 Ağustos 2012; 17:09:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CreonCe

quote:

quote:

2.Hadi görüşürüz

1-) Ulti ile, ultinin cd ise 100 sec. Bu durumda Kog daha avantajlı.
    2-) lol.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CreonCe

quote:

quote:

2.Hadi görüşürüz

1-) Ulti ile, ultinin cd ise 100 sec. Bu durumda Kog daha avantajlı.
    2-) lol.

önceki yazdıklarına göre farketmez sonuçta kogun w skillininde bi cdsi var

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.