Şimdi Ara

[REHBER] Teemo nasıl oynanır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
28.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar.Bu rehber benim ilk rehberim olacak.Skillerin dağılımı ve item dizimini alıntı yaptım fakat bunlardan daha ağırlıklı olarak Teemo nasıl oynanır onu anlatacağım.

SKİLLER

Camouflage[PASİF]:Arkadaşlar bu skilde bilmemiz gereken şey Teemo hareket etmeden durduğu zaman(2sn) görünmez oluyor ve daha sonraki hareket edişinde atak hızını 2 saniye boyunca %40 arttırıyor.Güzel bir pasif ve bu pasifi düşman championlarından birinden kaçarken kullanabilirsiniz.Eğer sizin yanınıza gelmesinin 2 saniyeden az sürmeyeceğini düşünüyorsanız yerinizde kalın ve görünmez olun.

Blinding Dart[Q]:Öncelikle Blinding Dart'ın işlevinin ne olduğundan bahsedelim.Herkes görmüştür Teemo bu skili birine attığında üstünde sanki kara bulutlar dönüyormuş gibi olur ve ''Acaba bu skil ne işe yarıyor''diyebiliriz.Ve gerçekten çok işe yarayan bir skildir.Bu skilin puanını ne kadar arttırırsak karşı championun skillerinin geçersiz olma süresi o kadar artar.Kaçarken kullanabileceğimiz bir skil.Eğer sizi kovalayan champion Akali gibi skilleriyle öldüren biriyse bu skili atıpta kaçmanızı öneriyorum.

Move Quick[W]:Arkadaşlar bu skilde bilmemiz gereken şey hem pasif hem de aktif bir skildir.Bu skili öğrendiğiniz zaman eğer bir turret yada bir champ. size saldırırsa size ek olarak %10 hız verir.Bu verdiğiniz puanla %26'ya kadar çıkıyor.Şimdi aktifine geçelim.Bu skili bastığımız zaman Teemo 3 saniyeliğine kendi pasif hızının 2 katını almış oluyor.Kaçarken ve kovalarken çok işimize yarayacak bir skildir.

Toxic Shot[E]:Pasif bir skil olmasına rağmen Teemoyu Teemo yapan skildir.Her vurduğumuzda düşmanı zehirler ve bizim atağımızdan başka bir güçle düşmana vurur.Öncelikle canı az olan champler için korku veren bir skildir.

Noxious Trap[R]:Bu skil Teemoyu bir support haline getirebilir.Teemo işaretlediğiniz yere mantar koyar ve eğer düşman minion yada champlerinden biri bu görünmez mantarın üzerinden geçerse onlara hem damage vurur hemde onların hareket hızını yavaşlatır.Bu skili kullanma şeklimiz ise şöyle olmalıdır:Bu mantarı düşman champlerinin en çok geçtiği yerlere koyabiliriz.Ayrıca gank yememek için çevremizdeki çalılarada koymakda akıllıca olur.Şöyle ki bu mantarları çevremizde bulundurmamızın yararlarından bir taneside bunları kaçmak içinde kullanabiliriz.Düşman champler bunları göremediği için bizi kovalarken üzerlerinden geçtikleri zaman yavaşlarlar ve bizi yakalamaları zorlaşır.Ayrıca oyun sonlarına doğru bu mantarı ward olarakta kullanabiliriz.Düşmanlarımızın Barona gideceklerini varsayarak Baron yanına bir tane yerleştirip o bölgeyi gözleyebiliriz.

Blinding Dart > Toxic Shot > Move Quick > Toxic Shot > Toxic Shot > Noxious Trap > Toxic Shot > Toxic Shot >Blinding Dart >Blinding Dart > Noxious Trap >Blinding Dart > Blinding Dart > Move Quick > Move Quick >Noxious Trap > Move Quick > Move Quick (Arkadaşlar ben bu skill dağılımını daha çok kill almak için kullanıyorum.Arzu ederseniz skill dağılımınızı kendinizde yapabilirsiniz.)

İTEMLER:

Arkadaşlar eğer Teemoda buildinizi berbat ederseniz bu skilleri ne kadar iyi kullanırsanız kullanın takımınıza yararlı olamazsınız.Hemen itemlere geçelim.

Doran's Blade(475) > Bots of Speed(350) > Mercury's Treads yada Berserker's Greaves > Dagger(420) > Dagger(420) > Malady(1825) > Recurve Bow(1050) > Wit's End(2000) > Madred's Razors(1000) > Recurve Bow(1050) > Madred's Bloodrazor(3800) > Phage(1315) > Giant's Belt(1110) > Frozen Mallet(3250) > Guardian Angel(2600)

Arkadaşlar geldik spellere.Benim önerdiğim speller Ghost ve Ignite.Biliyorsunuz biz adamımızı genelde Toxic Shot'un zehiriyle öldürdüğümüz için Ghost basıp düşmanı kovalarken daha fazla hit yapabilme şansımız olacaktır ve daha çabuk öldürebiliriz.Ghost zaten kaçmak için de kullanılabilir.Ignite ise Toxic Shot'un yetmediği yerlerde kullanılır.Fakat ''Ben Ghost'u sevmiyorum'' diyorsanız Ghost yerine Flash önerebilirim.

Geldik nasıl oynayacağımıza...

Arkadaşlar en baştada söylediğim gibi Teemo'nun pasifini iyi kullanmamız gerekiyor.Biliyoruzki bu pasif bize 2 saniyeliğine %40 atak hızı veriyor ki bu Teemo için çok önemli.Bunu kullanabileceğimiz yerler ise şöyle:
    1-Eğer top ya da botta kasıyorsanız arkadaşınız gittiği zaman herhangi bir yerde görünmez olun.Karşı taraftaki champlerden birini gördüğünüzde ise ilk olarak Blinding Dart atın ve paniklesin.Sonra %40 atak hızını aldığımız için arka arkaya vurun.Hem vuruşunuz hem de zehir canını götüreceği için spellerden birini kullanabilir ki bu sizin karınıza olur.Ya da direk öldürebilirsiniz.
    2-Yukarda da anlattığım gibi bu skili sizi öldürememeleri içinde kullanabiliriz.Eğer düşman champin size 2 saniyeden az bir sürede ulaşamayacağını düşünüyorsanız 2 saniye durun ve görünmez olun.Kendinize güvenebilirseniz sonrasında size verilen %40 atak hızıylada düşmanınızı öldürebilirsiniz :D

Geldik mantar kullanımına.Öncelikle mantarları çalıların arasında KESİNLİKLE yerleştirmemiz gerekir.Bu mantarlardan hem saldırırken hem de kaçarken çok yararlanacağız.Bu mantarları gank yememize karşı da kullanabiliriz.Ayrıca şanslıysanız az canla kaçan bir champdende kill alabilirsiniz(mantarın üstüne basarsa,yada arkadaşınız onu kovalarken onu yavaşlatıp arkadaşınızı öldürtüp asist alabilirsiniz.)Ve oyun sonuna doğru Baronda ya da oyun başlarında Dragon için kullanımına.Arkadaşlar Baron için Baronun etrafındaki 3 noktaya koymalıyız.Karşı taraftaki herkes uzak dövüş olmayacağı için yakın dövüşenlerden biri mantara basabilir ve bizde bunu farkedebilir hatta baronu bile çalabiliriz.Dragon için ise Dragonun önündeki yola 1 tane koymalıyız.Oyun ortalarında dragonu trydamere ya da master yi gibi yakın dövüşler kesmeye çalışacağı için mantara basarlar.

Evet arkadaşlar eğer bu dediklerimi yapabilirseniz biraz mantık biraz yetenekle kötü bir champ gibi görünen Teemo ile gerçekten iyi bir maç çıkarabilirsiniz.

RESİMLER:

Teemo ile yaptığım en iyi oyunlardan biri :http://imageshack.us/f/196/lol1rp.jpg/

Skill tablosu :http://imageshack.us/f/818/verilecekskiller.jpg/

İtem tablosu :http://imageshack.us/f/267/esyalar.jpg/

Çok uzun olmuş olabilir ama Teemo ile gerçekten iyi oynamak istiyorsanız okumalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gardenerr -- 4 Mart 2012; 20:56:34 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

[REHBER] Teemo Nasıl Oynanır

Giriş

League of Legends'ın sevilen şampiyonlarından Teemo, rakipleri rahatsız eden ve takım savaşlarında fark yaratan bir karakterdir. Teemo'yu etkili bir şekilde oynamak için bazı temel stratejiler ve teknikleri bilmen gerekir.

Yetenekler

Teemo'nun dört temel yeteneği vardır:

• Kör Ok (Q): Teemo, bir düşmana gizlenerek veya görünürde bir ok atarak kör eder.
    • Zehirli Dart (W): Teemo, hedefini yavaşlatan ve zehirleyen bir dart atar.
    • Mantar Tuzağı (E): Teemo, düşmanları yavaşlatan ve patladığında hasar veren mantarlar yerleştirir.
    • Gerilla Savaşı (R): Teemo, hızını artırır, gizlenir ve savunmasını güçlendirir.

Teemo E Skilini Kullanma

Mantar Tuzağı (E), Teemo'nun en güçlü yeteneklerinden biridir. Mantarları akıllıca yerleştirerek düşmanları yavaşlatabilir, hasar verebilir ve pusu kurabilirsin.

Oynanış Stratejileri

Teemo genellikle üst koridorda veya ormanda oynanır. Erken oyunda, minyonları dürtmek ve rakipleri kör etmek için Kör Ok'u kullan. Zehirli Dart ile rakiplerini yavaşlatarak onları dürtmeye devam et.

Orta oyunda, Mantar Tuzağı'nı rakip ormanın girişlerine, çalılıklara ve takım savaşlarının yapılabileceği alanlara yerleştir. Bu mantarlar, düşmanları şaşırtabilir ve geri çekilmelerini engelleyebilir.

Geç oyunda, Gerilla Savaşı'nı kullanarak gizlen ve takım savaşlarına katıl. Düşmanları kör ederek ve mantarlar yerleştirerek takımını destekle.

İpuçları

• Teemo oldukça savunmasızdır, bu nedenle erken oyunda agresif oynamaktan kaçın.
    • Mantar Tuzağı'nı akıllıca yerleştir ve düşmanların onları fark etmesini engelle.
    • Teemo E si rakiplere yavaşlatarak kaçışlarını engelleyebilir.
    • Teemo E si, rakiplerin görüşünü engelleyerek pusu kurmak için kullanılabilir.
    • Teemo E si ile kaçarken hız kazanabilirsin.

Teemo'yu oyun tarzına ve takım kompozisyonuna göre uyarlayarak bu stratejileri ve teknikleri kullanarak etkili bir şekilde oynayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ozet geciyorum;right click'le
  • Emin degilim ama phantom dancer iyi olabilir gibi hem ms hem as hemde crit. Ms W skilli ile birlesince olumcul olabilir.
  • Wits end WTF?? İtemleri anlamadım ne as/ap ne as/ad kasmışsın bana göre fazla useless kalırsın
  • 2 frozen??
  • quote:

Orijinalden alıntı: Br00klyn28

2 frozen??

Karşı taraf beraber daldığında sağlam giriyorlardı zaten doran yerine koydum bişey kaybetmicektim atak hızım bana yetiyodu ve 3 k canlada yatmıyodum amacım buydu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThePsych0

Wits end WTF?? İtemleri anlamadım ne as/ap ne as/ad kasmışsın bana göre fazla useless kalırsın

useless kalırmıyım bilemiyorum fakat sana atak hızı için sunu soyleyebilirim malady+wits+madred zaten atak hızı için yeterli oluyor.Ayrıca witsdeki 30 magic resistance benim için baya iyi oluyor bilemiyorum ben genelde bu itemlerle iyi oyun çıkarıyorum.wits senin için saçma geliyorsa yerine başka attack speed kasabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThePsych0

Wits end WTF?? İtemleri anlamadım ne as/ap ne as/ad kasmışsın bana göre fazla useless kalırsın

Bana göre hem witsdeki attack speed hemde magic resistance işe yarıyor gibi.wits dizmek istemiyorsan yerine başka bir attack speed itemi dizebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dokomoko

Emin degilim ama phantom dancer iyi olabilir gibi hem ms hem as hemde crit. Ms W skilli ile birlesince olumcul olabilir.

Eğer Teemo oynayacaksan ilk olarak bu buildi deneyip sonra senin için gereksiz görünen item yerine phantom dizebilirsin sana kalmış belkide daha iyi bir build olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gardenerr

quote:

Emin degilim ama phantom dancer iyi olabilir gibi hem ms hem as hemde crit. Ms W skilli ile birlesince olumcul olabilir.

Eğer Teemo oynayacaksan ilk olarak bu buildi deneyip sonra senin için gereksiz görünen item yerine phantom dizebilirsin sana kalmış belkide daha iyi bir build olabilir.

Alıntıları Göster
    Böyle oynanmaz.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Bu skili öğrendiğiniz zaman eğer bir turret yada bir champ. size saldırırsa size ek olarak %10 hız verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Manicial

Bu skili öğrendiğiniz zaman eğer bir turret yada bir champ. size saldırırsa size ek olarak %10 hız verir.

Alıntıları Göster
    Anlamadım.21 level halinle build mi yazmaya başladın yoksa yan charın falan mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: mertkosova

Böyle oynanmaz.

Peki nasıl oynayabilirim önerin varmı ?
  • quote:

quote:

Böyle oynanmaz.

Peki nasıl oynayabilirim önerin varmı ?

http://www.solomid.net/guides.php?g=658
  • quote:

Böyle oynanmaz.

Adam hakli dagilin beyler. Teemo dedigin solo top gider solomid.net'te rainman'in rehberini oneririm. Bu build mobafire.comdan araklanmis zaten mobafire'da bi tane ise yarar build gormedim sirf mobafire yuzunden her yerde executioners calling cikan twitchler, glass-canon kasilan xin zhaolar falan var amele kayniyo agzina beraber. hatta dur linkini vereyim: solomid.net/guides.php?g=658
  • quote:

Orijinalden alıntı: SwiftShadow

quote:

Böyle oynanmaz.

Adam hakli dagilin beyler. Teemo dedigin solo top gider solomid.net'te rainman'in rehberini oneririm. Bu build mobafire.comdan araklanmis zaten mobafire'da bi tane ise yarar build gormedim sirf mobafire yuzunden her yerde executioners calling cikan twitchler, glass-canon kasilan xin zhaolar falan var amele kayniyo agzina beraber. hatta dur linkini vereyim: solomid.net/guides.php?g=658

Zaten ben build alıntı yazmıştım :D
  • quote:

quote:

Uzun süre önce teemo oynuyordum ama çok oynadıkça sıkılıyor insan hiç farklı bir buıld denemedim genelde mercury,malady ,black cleaver,bloodthirster, gerisi karşıya göre gidiyorum (daha doğrusu aklıma ıtem gelmedi :( )
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SwiftShadow

quote:

Böyle oynanmaz.

Zaten ben build alıntı yazmıştım :D

Alıntıları Göster
    Aynen bu buildi uyguluyorum madreds bloodrazor yerine nashors tooth alıyorum ölümüne as oluyo frozen mallet yerinede warmog alıyorum araya bide vampiric sıkıştırmak iyidir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Br00klyn28

2 frozen??

Karşı taraf beraber daldığında sağlam giriyorlardı zaten doran yerine koydum bişey kaybetmicektim atak hızım bana yetiyodu ve 3 k canlada yatmıyodum amacım buydu

Alıntıları Göster
    Anladığım kadarıyla bu bir offtank build. Ama bunlar yapması çok zor şeyler. Hele de teemo için. Her dakika tedirgin oluyorsun Teemo oynarken ister istemez. GP-Malzahar gank attığında şarap mantarı seni kurtarmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3Korner1Penaltı -- 4 Mart 2012; 22:54:24 >

• valla hocam eline saglik ama teemoyu ya hybird kasican yada full ap kasican otekisi biraz yaş ya
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.