Şimdi Ara

triyak sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar resım de kurulu olan devrede triyakları kullanamıyorum 1 . sürücüye de triyak çok saglıklı bir şekılde çalışıyor 2. sürücüye triyakı taktıgım zaman trıyak ısınıoyor ve yanıyor eger ikinci sürücüde kı yanmasa 1 sürücüdekı yanıyor yanı ıkı sürücüde trıyakları kullanmaıyorum tek surucude ıse sorunsuz çalışıyor ayrıca surucüden sadece tetıkleme alıyorum başka bir fonksıyonu yok amam neden 2 trıyakı kullnamıyorum arkadaşlar bir incelermısınız nerede hata yapıyorum trıyakın kodu BTA08 600 WAAT

http://img251.imageshack.us/img251/7730/srcyx9.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akfa -- 11 Eylül 2007; 21:39:13 >

• resim nerede?
  • yenıledım şimdi bakabılırsın
  • doğrusunu istersen anlayamadım ne yapmak istediğini.
  • resımden anlaşılacagına göre sısıtemı boyle kurdum yanı 24 volt kullanarak trıyak üstünden role cektırecem ama trıyaklar yanıyor yanı trıyaklan role cektırılmezmı
  • Transistörü neden kullanmıyorsun. Triac'lar A.Cgüç kontrolünde kullanılırlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 11 Eylül 2007; 22:14:55 >
  • valla bu işlerden pek anlamıyorum trıyakı secmemın nedenı çok küçük akımla tetıklenmesı surucunun tewtıkleme akımı0,50 v bunu transıstorle yapılırmı bılmem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LM1036 Ton Kontrol Sorunu..
    18 yıl önce açıldı
    Wattmetre Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Triyac demişsin ama resimde Tristör simgesi kullanmişsın.
  • Buradaki devreyi kurarsan tetikleme akımını elindeki aletlerle ölçemezsin bile.

Edit: ek devre.

İstersen bu devre biraz daha sade ve gayet iyi çalışır. Bunuda kurabilirsin.

triyak sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 11 Eylül 2007; 22:26:05 >
  • evet dogru acele cidim ondan kusura bakmayın trıyak o
  • resimdekiler tristör.motor sürücüsünden alacağın çıkış ile röle çalıştıracaksın anladığım kadarıyla.
    eğer sürücünün çıkışı yeterli ise,rölenin bir ucunu eksiye bağla ,diğer ucunu ise sürücü dediğin devrenin
    çıkışına bağla.ayrıca bağlantıların yanlış.tristörün nasıl bağlanacağı konusunda internette kısa bir araştırma yap.bu forumdada olması lazım tristörlü devreler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Buradaki devreyi kurarsan tetikleme akımını elindeki aletlerle ölçemezsin bile.

/>

yanlız surucunun pot çevırınce 0,50 v luk akım 24 v kadar cıkıyor o zamanda çalışırmı bu devre
  • örnek bir devre
  • quote:

Orjinalden alıntı: eloko

resimdekiler tristör.motor sürücüsünden alacağın çıkış ile röle çalıştıracaksın anladığım kadarıyla.
    eğer sürücünün çıkışı yeterli ise,rölenin bir ucunu eksiye bağla ,diğer ucunu ise sürücü dediğin devrenin
    çıkışına bağla.ayrıca bağlantıların yanlış.tristörün nasıl bağlanacağı konusunda internette kısa bir araştırma yap.bu forumdada olması lazım tristörlü devreler.

ben yanlış senbol çizmişim trıstor degıl trıyak o ayrıca çıkışım roleyı çektırecek kadar yeterlı degıl
  • Diğer devreyi kur
    quote:

Orjinalden alıntı: akfa

quote:

/>

yanlız surucunun pot çevırınce 0,50 v luk akım 24 v kadar cıkıyor o zamanda çalışırmı bu devre

• quote:

Orjinalden alıntı: eloko

örnek bir devre
    />

yaptıgım devrede trıstorde kullandım anot ve kototlarını bkarak bagladım oda çalışmadı sebebı rolenın bobın uçlarını birini eksıye dırek bağladım dıger ucunu trıstorun ucundan gecırdım tristorun dış ucuyla tetıkleme ucunda bır bır volt gecısı oluyar buda dırek tetıklenmesını sağlıyor yanı olmuyor sadece trıyaklan çalıştı ama sadece tek surucude 2 surucuye taktıgım zaman neden yanıyor onu anlayamıyorum 2 sıde bır bırınden bagımısız bunun teknık acıklaması yokmudur onu öğrenmek ıstıyorum one gore onlemler almakmıstıyorum

• quote:

/>

Edit: ek devre.

İstersen bu devre biraz daha sade ve gayet iyi çalışır. Bunuda kurabilirsin.

triyak sorunu

hocam bu son gonderdıgın devreyı aynısını yaptım evet çok ğzel çalışıyor yanlız 1,38 voltun altında çalışmıyor çok uğraştım ama daha aşşalara çekemedım akımı

• bu ne hız!simülasyon programında çalışıyorsun sanırım
  • çok deneme yaptıgım için 6 ay oldu hala çözemedım çözende cıkmadı cok devre denedım olmuyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: akfa

çok deneme yaptıgım için 6 ay oldu hala çözemedım çözende cıkmadı cok devre denedım olmuyo

bu devreyi kullan triac ile ac yükü anahtarlama yapabilirsin

besleme gerilimin 15V ise girişe 1k bağla
    yok 5 volt ise girişe 380 ohm bağla

MOC3020 triac sürücüsü.

triyak sorunu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.