Şimdi Ara

Wattmetre Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar geçen gün "Logilight EM0003" isimli wattmetre ürününü aldım, hatta piyasadaki en kaliteli ürünü araştırdım ve buna karar verdim.Ancak sanki ölçümleri yanlış yapıyor gibime geldi.Sadece pc kasasını buna bağladım ve boştayken ve yükteyken çekdiği watt değerlerini gözlemledim.
    Pc kasadaki bileşenler;

1-Anakart: Asus Z270A Pro
    2-İşlemci: İntel® Pentium® G4400
    3- Ekran Kartı: Sapphire R7 260X
    4- Ram: Kingston 8GB HyperX Fury Black DDR4 2400MHz
    5- 1 Adet 500 GB HDD 7200 Rpm
    6- 1 Adet 250 GB SSD
    7- 1 Adet DVD-RW
    8- 1 Adet Kasa fanı 12 cm

Aşağıya fotoğrafları ekliyorum, boşta ve yükte aldığım değerler, arkadaşlar epeyde para verdim sizlerden gelen yorumlara göre iade etmeyi düşüneceğim.Bu arada cihaz için 120 tl ödedim.

Wattmetre SorunuWattmetre SorunuWattmetre Sorunu

• Peki cihaza fiş vs takmadan da mı yine aynı 36.6 watt değerini gösteriyor? Pc takılıyken belki de arkadaki anahtardan kapatmadan da bir miktar enerji çekiyordur tıpkı televizyonlar gibi. O yüzden sordum fiş takılı değilken de mi aynı diye.
  • elinde masa lambası varsa, onun üzerinden çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsin. boşta derken, windows yada başka bir işletim sisteminden kapatmayı kastediyorsan,(kasanın önündeki düğmede dahil) elektronik cihazlar, stand-by durumunda bile güç çekerler.(anahtarlamalı güç kaynağının içindeki direnç bobin ve trafolardan enerji geçiyor.) kasanın üzerinde anahtar varsa, onu kapattıktan sonra, waatmetreye gene bak. bu arada dijital ölçü aletleri boşta olsalar bile değer gösterebilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karadvt

Peki cihaza fiş vs takmadan da mı yine aynı 36.6 watt değerini gösteriyor? Pc takılıyken belki de arkadaki anahtardan kapatmadan da bir miktar enerji çekiyordur tıpkı televizyonlar gibi. O yüzden sordum fiş takılı değilken de mi aynı diye.
    pc açık ama herhangi bir işlem yapmadan yani oyun v.s açmadan 40 watt felan oyun felan açınca 130 watt a kadar çıkıyor.Pc kapalı iken psu anahtarı açık iken 2 watt felan anantar kapatınca 0 watt oluyor.Benim aklıma takılan pc açık yükte değilken nasıl 40 watt güç harcar ekran kartı bile sanırım boştayken zaten bu kadar watt çekmesi lazım sonuçta işlemci var ram var anakart var dvd var hdd ssd var bunlarla beraber sanki boşta çok az gibi bu değer.Benim tahminim pc açık boştayken en az 150 watt felan çekmesi gerek gibi.

• Pcnin düşük güç tüketmesi iyi birşey aslında. Donanımlar ve işletim sistemleri enerji verimliği konusunda çeşitli optimizasyonlar yaparlar. İhtiyaç duyulmayan sistemleri uyku bekleme moduna alarak enerji tasarrufuna katkıda bulunurlar.

Oyun oynarken bile sistem her zaman %100 de çalışmaz. Oyun tipine, çözünürlük, sahnedeki hareket eden nesne sayısı vb durumlara göre değişken bir güç tüketimi olur.

Benchmark programları ile işlemciyi ve ekran kartını %100 yükte çalıştırarak yeni ölçümler yaparsanız değerlerin daha yüksek çıktığını göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 10 Ağustos 2019; 20:9:17 >
  • Değerleriniz gayet normal.
    Benim bilgisayar i7 6700K, 2x8GB DDR3 Ram, 512GB SSD, 1TB HDD, ekran kartı dahili.
    Boşta iken monitör hariç 35 Watt civarı tüketiyor. İşlemci %100 çalıştığında 120-130 Wattlara çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bomanti -- 10 Ağustos 2019; 20:27:31 >
  • O donanıma göre değerleriniz normal görünüyor aslında. Ama normalde PC kapalıyken görmeniz gereken 30W değerini açıkken masaüstünde görmeniz beni de düşündürdü.

Yine de emin olmak için masa lambası örneğini deneyebilirsiniz. Bir diğer arkadaşın benchmark testi önerisine de katılıyorum. Değerler sabit olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SMPS Düşük Voltaj Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Termostat Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    inverter Topraklama sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

O donanıma göre değerleriniz normal görünüyor aslında. Ama normalde PC kapalıyken görmeniz gereken 30W değerini açıkken masaüstünde görmeniz beni de düşündürdü.

Yine de emin olmak için masa lambası örneğini deneyebilirsiniz. Bir diğer arkadaşın benchmark testi önerisine de katılıyorum. Değerler sabit olmaz.
    35 ila 40 watt değerini pc açık iken masaüstünde görüyorum, furmark ve cpu bencmark'ı çalıştırınca 132 watt, pc kapalı iken dediğim gibi 2 ila 3 watt psu nun anahtarını kapadığımda ise 0 watt.Bu arada altı yedi çeşit değişik wattlarda ampul denedim değerler doğru çıktı.Bu arada hala şaşkınım 115 watt TDP değeri olan R7 260X' in tahminimce boşta en az 40 ila 50 watt çekmesi gerekir, nasıl oluyorda bende 36 watt çıkıyor daha bunun anakartı hdd si dvd si fanı varken.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bomanti

Değerleriniz gayet normal.
    Benim bilgisayar i7 6700K, 2x8GB DDR3 Ram, 512GB SSD, 1TB HDD, ekran kartı dahili.
    Boşta iken monitör hariç 35 Watt civarı tüketiyor. İşlemci %100 çalıştığında 120-130 Wattlara çıkıyor.
    130 watt kullanıyorsak neden 650 - 700 watt psu alıyoruz anlamış değilim.Bu arada ekran kartınız nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: raver

130 watt kullanıyorsak neden 650 - 700 watt psu alıyoruz anlamış değilim.Bu arada ekran kartınız nedir?

Alıntıları Göster
    600-700 Wattlık psular üst seviye ekran kartları veya birden fazla ekran kartı kullanımı için. Sisteminizin ihtiyacı yok ise veya overclock yapmayacaksınız veya ilerisi için yüksek psu almıyorsanız gereksiz.

Benim sistemde harici bir ekran kartı yok, işlemci içinde Intel® HD Graphics 530 ekran kartı mevcut.

Sizin işlemcinizin TDP değeri 54 Watt
    Ekran Kartınız 115 W
    30 Watt anakart + ram + hdd ler desek 200 Watt eder. 100% ekran kartı + işlemci kullanımında 200 Watt az harcar.

Psu'yu zorlamamak için 300 Wattlık bir psu seçimi işinizi fazlası ile görür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bomanti

600-700 Wattlık psular üst seviye ekran kartları veya birden fazla ekran kartı kullanımı için. Sisteminizin ihtiyacı yok ise veya overclock yapmayacaksınız veya ilerisi için yüksek psu almıyorsanız gereksiz.

Benim sistemde harici bir ekran kartı yok, işlemci içinde Intel® HD Graphics 530 ekran kartı mevcut.

Sizin işlemcinizin TDP değeri 54 Watt
    Ekran Kartınız 115 W
    30 Watt anakart + ram + hdd ler desek 200 Watt eder. 100% ekran kartı + işlemci kullanımında 200 Watt az harcar.

Psu'yu zorlamamak için 300 Wattlık bir psu seçimi işinizi fazlası ile görür.

Alıntıları Göster
    Tamamda boşta 35 ila 40 watt çekmesi sizce hala anormal değilmi bu durumda, boşta en az 80 ila 100 watt çekmesi gerekmezmi?

• raver kullanıcısına yanıt
    Buradaki hesaplama tüm donanımların hepsi tam kapasite çalışırken çekeceği güç.

Sistem boşta iken Anakart + SSD + Bir miktar işlemci + Ramler + Bir miktar ekran kartı + fanlar güç çeker.
    Tüm donanımları güç değerlerine bakmak gerekir.
    Değerleri tamamen afaki yazıyorum. Sistem boşta iken; Anakart: 7W + SSD: 1W + Ramler: 1W + İşlemci: 10W + Ekran Kartı: 10W + fanlar: 4W = 33Watt eder. Yüzde 92 psu verimi desek 35 Watt eder.

Kasa fanları hariç diğer tüm donanımlar sistem boşta iken az yükte iken fazla güç tüketir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bomanti -- 11 Ağustos 2019; 0:28:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.