Yani demek istediğim, herhangi bir dosya almadan sadece açık portlar üzerinden trojan bulaşabilir mi? Örneğin multiplayer oyun oynarken ben antivirus ve firewall ı kapatıyorum. Sizce bi yerden dosya almadan virus ,trojan vb şeyler sadece açık portlar üzerinden bulaşabilir mi? Teşekkürler.
trojanı bilmem de womlar bulaşıyor..
sanmam ama sadece trojan bulasmasi icin dosya almana gerek yok.. pek bilinmeyen guvenli olmayan sitelerden dahi bulasabilir ki sitelere yuklenen trojanlari cok hizli download edersin farkinda olmadan tabi guvenli programin aktif degilde
quote:
Orjinalden alıntı: holywars
sanmam ama sadece trojan bulasmasi icin dosya almana gerek yok.. pek bilinmeyen guvenli olmayan sitelerden dahi bulasabilir ki sitelere yuklenen trojanlari cok hizli download edersin farkinda olmadan tabi guvenli programin aktif degilde
Yok onu biliyorum da galiba wormlar dosyaya ihtiyaç duymadan açık portlardan giriyormuş arkadaşın da dediği gibi. Sonra da açık kapı bırakıyormuş arkasında. Arkadaşım multiplayer oyun oynarken birden bire bağlantısının kullanıldığını anlamşı çünkü ping süresi çok yüksekmiş (999) gibi. Bi bakmış kaspersky ve galiba norton mu zone alarm mı bilmem firewall kapalıymış kaspersky nin daha demin sildiği exe dosyası geri gelmiş. Onun için sordum ben de kapatıyorum da ondan. Yani açık portlardan giren bu wormlar exe dosyası download edebiliyor galiba bilgisayara o zaman.