Şimdi Ara

Trojan.NSIS.StartPage.af - pp2345.com -- kurtulamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kardeşimin bilgisayarına bulaşmış. Açılış sayfası olarak hep pp2345.com çıkıyor. interneti çok yavaşlatıyor. birçok site açılmıyor. şimdiye kadar denediğim hiçbir virüs programı bulamadı. google'da aşağıdaki virüsün yol açtığı yazıyor ama çözüm bulamadım.

Trojan.NSIS.StartPage.af.

denediğim programlar

malwarebytes
    nod32
    avg
    hitman pro3.5

kurtulma yolunu bilen varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanocak -- 24 Eylül 2010; 16:45:32 >

• benim bildiğim bu virüs sadece başlangıç sayfasını değiştiriyo bide
    C:\(veya d sistem neree kuruluysa)Documents And Setttings\(eğer vista veya win7 kullaniosaniz Users veya Kullanıcılar oluyo bu klasör)Local Settings\Application Data(v veya w7 de AppData)\da log tutuyo diye biliyorum açılış sayfasını belirli reg dosyasını değiştirerek değiştirebilirsin dediğim yere gittiğinde klasörleri tek tek aç içindeki şüphelileri sil ayrıca Eset SysInspector la tarama yaparak daha kolay çözüme ulaşabilirsin kendisi silmez ama çok yardım eder ben sana reg yolunu vereyim bi sn. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\MAIN de start page den deistirebiliyosun...
    ayrıca HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Current Version\Run veya aynısının HKEY_CURRENT_USER le başlayan yolundan virüsün pc başlangıcında açılmasını engelleyeblirsin ama sana tavsiyem çalıştır a msconfig yazıp başlatma sekmesinden ayarlarsan daha güvenilir ve kolay olur..
    dosya silme konusunda tam orda olup olmadiini bilmiyorum ama SysInspector sana tam yolu söyler biraz bilgisayar kullanmayi bilmen lazim ama..

• teşekkür ederim.
    akşam eve gidince deneyeceğim.
    sonucu yazarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.