Şimdi Ara

trojan yedim, çıkmıyor namussuz. yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dün akşam bilgisayarım bir yerden (sanırım java üzerinden) bir trojan kaptı. buraya kadar herşey normal. kolaylıkla çıkarabilirdim bunu. ama bir acaiplik oldu ve bilgisayar kendini kapattı. kapatırken de sistem ayarlarını değiştirdi gözümün önünde.

bilgisayarı yeniden açtığımda kullandığım avast anti-virus programı (versiyon 4.7 professional) deliler gibi ötmeye başladı. trojan'ın adını ve yerini buluyor (windows/system 32/univrst...) gibi bir şey.

hatta avast bir de program yükletti bana; "winreanimator". ona da tamam dedim. hatta bu program bir tarama yaptı ve 50'ye yakın spy falan da buldu. sonra sil dedim.... veeee, bilin bakalım ne oldu... programı parayla satın almamı istedi.

bunun üzerine başka programlar aramaya başladım ve SpyHunter version: 3.4.9 indirdim. kurdum, çalıştırdım, o da 200 e yakın spy falan buldu. e tamam dedim, iyi. sonra sil dedim bunları... o da sildi... ama sildikten sonra, bazılarının tam olarak silinmediğini ve restarttan sonra silineceğini söyledi. onlara da tamam... sonra da restart ettim. ama bir de ne göreyim, bu system32 içindeki univrs gibi isimli trojan hala orada, avast deliler gibi bağırıyor hala (bunu size yazarken de). gidip elle sileyim dedim. dosyayı buldum, sildim. listeden kayboldu. ama değişen hiç bir şey yok. hala paşam bilgisayarı bağırtıp duruyor...

bu acaip durumdan nasıl kurtulabilirim. eğer birileri bana acilen yardımcı olabilirse çok sevinirim.
    zamanınızı aldım ama yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

saygılarımla...

• winreanimator başlı başına sahte antispyware yazılımı.Yani bunun yüklenmesini avast değil bilgisayarına giren zararlı yüklemeni istemiş.Yükleyince de doğal olarak pc ne dünya kadar zararlı çektin.Sahte antispyware ların hep yaptığı gibi.Yani az zararlı varken winreanimator indirerek iyice çoğaltmışsın başındaki belayı.

http://www.majorgeeks.com/Malwarebytes_Anti-Malware_d5756.html

http://www.majorgeeks.com/RogueRemover_d5360.html

http://www.arovaxantispyware.com/

http://www.emsisoft.com/en/software/free/

Birde hijackthis ile tarattır.Forumda ilgili başlıkta nasıl silmen gerektiği de yazıyor.

Hepsi güvenli kipte yapılmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 15 Mart 2008; 16:52:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Midgardian

winreanimator başlı başına sahte antispyware yazılımı.Yani bunun yüklenmesini avast değil bilgisayarına giren zararlı yüklemeni istemiş.Yükleyince de doğal olarak pc ne dünya kadar zararlı çektin.Sahte antispyware ların hep yaptığı gibi.Yani az zararlı varken winreanimator indirerek iyice çoğaltmışsın başındaki belayı.

http://www.majorgeeks.com/Malwarebytes_Anti-Malware_d5756.html

http://www.majorgeeks.com/RogueRemover_d5360.html

http://www.arovaxantispyware.com/

http://www.emsisoft.com/en/software/free/

Birde hijackthis ile tarattır.Forumda ilgili başlıkta nasıl silmen gerektiği de yazıyor.

Hepsi güvenli kipte yapılmalı
    hijackthis ile tarattırdım ama durum hala (not: şimdi o taratma işleminin güvenli kipte olması gerektiğni gördüm. bir de öyle deneyeceğim)... peki dostum, eğer hijackthis işe yaramaz ise, yukarıda verdiğin programlardan en ço hangisini önerirsin. yani hepsini yükleyip çorba olsun istemiyorum haliyle. bu sefer birbirlerini tanımıyorlar... mesela hijackthis, spyhunter'ı ? işareti ile gösterdi. tanımlayamadı.

ayrıca ilgin ve yardımların için çok teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: xantiago

hijackthis ile tarattırdım ama durum hala (not: şimdi o taratma işleminin güvenli kipte olması gerektiğni gördüm. bir de öyle deneyeceğim)... peki dostum, eğer hijackthis işe yaramaz ise, yukarıda verdiğin programlardan en ço hangisini önerirsin. yani hepsini yükleyip çorba olsun istemiyorum haliyle. bu sefer birbirlerini tanımıyorlar... mesela hijackthis, spyhunter'ı ? işareti ile gösterdi. tanımlayamadı.

ayrıca ilgin ve yardımların için çok teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Sırası ile denemen gerek çünkü nasıl tepki vereceklerini belirsiz.İlk ikisi temizlemezse diğerlerine bakman gerekecek.Yani şu temizler bu temizler diyemeyiz.Mecburen çorba olacak.Hepsini indirip sıra ile tarattırıp silersen sorun olmaz.Silineceğide kesin değil çünkü winreanimator diğer sahte antispyware lara göre birazdaha zor silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midgardian -- 15 Mart 2008; 17:22:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Midgardian

Sırası ile denemen gerek çünkü nasıl tepki vereceklerini belirsiz.İlk ikisi temizlemezse diğerlerine bakman gerekecek.Yani şu temizler bu temizler diyemeyiz.Mecburen çorba olacak.Hepsini indirip sıra ile tarattırıp silersen sorun olmaz.Silineceğide kesin değil çünkü winreanimator diğer sahte antispyware lara göre birazdaha zor silinebilir.

Alıntıları Göster
    peki dostum, eğer silemezse ne olacak? yani hiç böyle bir şey başıma gelmedi ama gelirse ne olacağını merak ediyorum doğrusu...

teşekkürler tekrar.

• quote:

peki dostum, eğer silemezse ne olacak? yani hiç böyle bir şey başıma gelmedi ama gelirse ne olacağını merak ediyorum doğrusu...

teşekkürler tekrar.

Alıntıları Göster
    Başka programlar da söyleyeceğim ama silinmezse işin ucu malesef format a gidecek.
    Eğer format a giderse hazır format atmışken bilgisayarına Acronis True Image kurup bütün driverları programları yükledikten sonra Acronis ile imaj alırsan birdaha başına bu tip birşey geldiğinde 5dk da windows un ilk haline geri gelir.Bu da öneri olsun.

• quote:

teşekkürler tekrar.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: xantiago

teşekkürler tekrar.

format...

• quote:

Orijinalden alıntı: metalok

quote:

teşekkürler tekrar.

format...

Alıntıları Göster
    teşekkürler... ama tabi siz bilgisayar konusunda kurtsunuz, format sizin için hiç sorun değil. fakat benim için aynı şey geçerli değil malesef... ben bilgisayarımın driverları bile nerede bilmiyorum. üstelik de laptop kullanıyorum. neyse artık. o zaman gelirse yapacak bir şey yok demektir.

• quote:

teşekkürler... ama tabi siz bilgisayar konusunda kurtsunuz, format sizin için hiç sorun değil. fakat benim için aynı şey geçerli değil malesef... ben bilgisayarımın driverları bile nerede bilmiyorum. üstelik de laptop kullanıyorum. neyse artık. o zaman gelirse yapacak bir şey yok demektir.

Alıntıları Göster
    antivir kullan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AŞKINN

antivir kullan.

Alıntıları Göster
    herkes de bu numarayı yiyor sahte antivirler, anti spywareler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerista -- 15 Mart 2008; 18:36:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerista

herkes de bu numarayı yiyor sahte antivirler, anti spywareler....

Alıntıları Göster
    Winreanimator adlı sahte güvenlik yazılımından kurtulmak için ;

http://trguvenlik.blogspot.com/2008/03/winreanimator.html

• quote:

Orijinalden alıntı: ertanak

Winreanimator adlı sahte güvenlik yazılımından kurtulmak için ;

http://trguvenlik.blogspot.com/2008/03/winreanimator.html

Alıntıları Göster
    daha iyi bir a.v kullan bundan sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: CaBBaR.

daha iyi bir a.v kullan bundan sonra

Alıntıları Göster
    bence bi format daha iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: sddecar

bence bi format daha iyi olur

Alıntıları Göster
    kaspersky ya da nod32 indirip silmeye çalış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olgi

kaspersky ya da nod32 indirip silmeye çalış

Alıntıları Göster
    başlığına koptum arkadaşım yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:Kutikul@:.

Alıntıları Göster
    kardeşim aynı olay benimde başıma geldi, 2 gün pc'yi bağırttı ama 2 günün sonunda kasper-sky bir güncelleme daha yaparak ancak silebildi.

bu tür şeylere dikkat etmelisin, kasper-sky kurup taratabilirsin, vazgeçme:), kolay gele

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syyıldız -- 16 Mart 2008; 1:02:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .:Kutikul@:.

Alıntıları Göster
    değerli arkadaşlar,

sorunu hallettim.

winreanimator programından kurtuldum. fakat bundan çok emin değilim. o yüzden hala bir opsiyon bırakıyorum çözüm için. yine de aynı sorunları yaşayabilecek arkadaşlar için özetleyeyim durumu.

trojan'ı yediğim kısım zaten yukarıda yazıyor. ona girmiyorum. çözüm için bi ton spyware falan indirmeme rağmen sonuncusu, ve en etkilisi, Malwarebytes'Anti Malware oldu. fakat programın ismine çok güldüm, yani göz göre göre yediğim için bu trojan'ı, ancak benim gibi mallara hitap eden bir spyware programı olabilirdim, ki zaten de bu programın adından da anlayacağınız gibi için de bi ton "mal" var...

neyse bu programı indirdim, update ettim, sonra bilgisayarı restart ettim. ama açılırken F8 suretiyle, güvenli mod'da açtım. sonra bu mal'lı program vasıtasıyla (Malwarebytes'Anti Malware) bilgisayarı scan ettim. sonra çıkan virüsleri, spy ya da adware leri bir güzel sildim. karantinadalere gittim, onları da sildim. sonra bilgisayarı tekrar çalıştırdım. ohhhhh. miisssss...

trojan çıktı arkadaşlar. dinsizin hakkından imansız gelirmiş. yedik bitirdik. hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

son bir not: programı, yani Malwarebytes'Anti Malware, indirdiğim adres:http://www.majorgeeks.com/Malwarebyt...are_d5756.html

hepinize çok teşekkürler. bir hafta kadar başlığa "ÇÖZÜLDÜ" ibaresini koymayacağım. eğer gerçekten çözüldüyse, ancak o zaman o bilgilendirme oraya gidecek... malum artık spyware'lere bile güvenilmiyormuş...

çok sağolun bayanlar, baylar...
    saygılarımla.

• quote:

değerli arkadaşlar,

sorunu hallettim.

winreanimator programından kurtuldum. fakat bundan çok emin değilim. o yüzden hala bir opsiyon bırakıyorum çözüm için. yine de aynı sorunları yaşayabilecek arkadaşlar için özetleyeyim durumu.

trojan'ı yediğim kısım zaten yukarıda yazıyor. ona girmiyorum. çözüm için bi ton spyware falan indirmeme rağmen sonuncusu, ve en etkilisi, Malwarebytes'Anti Malware oldu. fakat programın ismine çok güldüm, yani göz göre göre yediğim için bu trojan'ı, ancak benim gibi mallara hitap eden bir spyware programı olabilirdim, ki zaten de bu programın adından da anlayacağınız gibi için de bi ton "mal" var...

neyse bu programı indirdim, update ettim, sonra bilgisayarı restart ettim. ama açılırken F8 suretiyle, güvenli mod'da açtım. sonra bu mal'lı program vasıtasıyla (Malwarebytes'Anti Malware) bilgisayarı scan ettim. sonra çıkan virüsleri, spy ya da adware leri bir güzel sildim. karantinadalere gittim, onları da sildim. sonra bilgisayarı tekrar çalıştırdım. ohhhhh. miisssss...

trojan çıktı arkadaşlar. dinsizin hakkından imansız gelirmiş. yedik bitirdik. hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

son bir not: programı, yani Malwarebytes'Anti Malware, indirdiğim adres:http://www.majorgeeks.com/Malwarebyt...are_d5756.html

hepinize çok teşekkürler. bir hafta kadar başlığa "ÇÖZÜLDÜ" ibaresini koymayacağım. eğer gerçekten çözüldüyse, ancak o zaman o bilgilendirme oraya gidecek... malum artık spyware'lere bile güvenilmiyormuş...

saygılarımla.

Alıntıları Göster
    Ben şimdilik hal olmuş sayarak geçmiş olsun diliyorum arkadaşım.
    Bir arıza çıkarsa buradayım yine.

• quote:

değerli arkadaşlar,

sorunu hallettim.

saygılarımla.

Alıntıları Göster
    quote:

değerli arkadaşlar,

sorunu hallettim.

saygılarımla.

sen sağol dediğin gibi bekle, çünkü bana 2 gün çektirdi, hatta DH ile tanışmamı da o trojan sağladı, galiba sana da aynısı olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: syyıldız

quote:

değerli arkadaşlar,

sorunu hallettim.

saygılarımla.

sen sağol dediğin gibi bekle, çünkü bana 2 gün çektirdi, hatta DH ile tanışmamı da o trojan sağladı, galiba sana da aynısı olmuş

Alıntıları Göster
    @Brooklynzu... senin yardımın olmasaydı, şu anda hala can çekişiyor olurdum dostum. teşekkürler.

@schen7... gerçekten tüylerimi diken diken yaptın, soğuk terler döktürdün bana. hiç bitmeyen alien filmi gibi hissettirdin kendimi. trojan'ım nüksedecek diyorsun sanırım. allah korusun. bana çektirdiği 24 saat beterdi... bu arada DH nedir acaba? (cahilliğimi mazur görerek tabi)....

tekrar teşekkürler ve minnetler...

saygılarımla.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.