Şimdi Ara

tropico 4 (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
7
Favori
73.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

quote:

Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_

İlk oyundan beri deli gibi oynarım Tropico serisini zira 3 ile 4 arasında öyle büyük bir fark göremedim. Ama yinede saatlerce başında tutuyor.

Benim taktiklerimi vereyim size , özellikle imigrant office -i iyi kullanın. Nüfusa göre iş yerleri açın. Yani 50 adam varsa adada gidip 300 adamlık tarla , maden vb... yapmayın. Önce adanızda ki bütün işsizleri iş sahibi yapın. Sürekli adada işsiz var mı diye kontrol edin. İşsizler eğer 10 adetden fazla ise İmigrant Office -den Tropico First -ü seçin ve adaya göç alımını kapatın. Onları iş sahibi yaptıktan sonra yeniden göz alımını açın.

Ev için apartman bana yetiyor zira şu ana kadar pek de fazla tuzluya kaçmadım bu ev işinde. Üniversitelerin yanına sadece daha iyisini yaptım profesörler basıp gitmesin diye.

Eğitim aşırı önemli en kısa zamanda Üniversite yapın yoksa üniversite mezunları için deli gibi para dökersiniz ortaya.

Para sıkıntım şu ana kadar hiç olmadı. Harita açıldığı gibi hemen adada Tobacco , Coffee ve özellikle Sugar yetiştiriliyor bakın. Şeker tarlalarından deli gibi para geliyor unutmayın . Hele bir de yanına Rom fabrikası açarsanız asla para sıkıntısı yaşamazsınız.

Sonra madenlere bakın , önce demir madenlerini halledip bir silah fabrikası açın inanılmaz para bırakıyor bu fabrika. Daha sonra altın madeni açın ve jewellery fabrikası açın. Ama unutmayın hepsini birden açmayın önce nüfus sonra iş.

Ordu yapmayı unutmayın kesinlikle yoksa rebel atakları başladı mı oyunu kaybedersiniz. Bana bir kere tam 23 adet saldırdı neye uğradığımı şaşırdım. 3 tane Armory ve 1 adet Army Base yeterli olacaktır ordunuz için. Askerlere her zaman 2-3 peso fazla verin çünkü kolayına asker bulunmuyor.

Turizm işi adaya ahenk katıyor ama bir o kadar da masraflı , paranız çoksa girin yoksa girmeyin boşuna öyle ahım şahım bir para getirmiyor. Döktüğünüz parayı geri alamadan bölüm bitiyor zaten.

Eğer sorularınız varsa severek yanıtlarım zira en sevdiğim oyunlardan biridir. Bir de Beach Life diye bir oyun vardı bir zamanlar onu da çok seviyordum ancak ikincisi çıkmadı malesef...

Oyun kıtlığı olan bir zamanda Tropico 3'ü gördüm ve bi bakıyım nasılmış diyerek başladım bu oyuna. Oyun acaip sardı beni Tropico 3'ü 3 kere Absolute Power'ı 2 kere bitirdim. 1-2 Gün önce de Tropico 4'ü bitirdim. Tropico 3 ve 4'ü bitirdikten sonra Tropico 1 ve 2'yi oynamak nasıl olur. Çünkü 2 bundan 8 sene önce çıkmış. Attan inip eşeğe binmiş gibi olacaksa hiç oynamayım. Ama grafikler dışında çok fark yok dersen onları da bi deneyim. Fikrin nedir. Oynama dersen 3 ve 4'ü tekrar oynuycam : )

Tropico 1 -i seversin eminim hatta daha bile çok sevebilirsin :) Tabi ki grafiklerden bir şeyler bekleme ama sesler müzikler atmosfer aynı hatta daha bile iyi. Tropico 2 -yi ben sevdim ama sen sever misin bilmem zira o kominist küba havasından çıkmış ve tortura misali korsan adalarını yönetiyorsun. Ama bence seversin indir yine...

• Arkadaşlar 'military coup' isminde bir mesaj aldım 10 dk sonra beldeiye binam yıkıldı oyunda bitti son savemi açıyorum ne yaparsam yapim merkez binam yıkılıp oyun bitiyor bunu engellemenin bir yolu yokmu?
  • Askerlerin maaşlarını arttır hemen 10 peso ve Army Base yaptır.
  • Maaş arttırmakmı nasıl?
  • Ana binanın üstüne tıkla orada wages vardır onu arttır. Sonra armory yaptırdıysan onun üstüne tıkla orada da wages var onları da arttır.
  • Dediklerini yaptım problem ortadan kalktı teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andromeda--x -- 13 Eylül 2011; 17:29:23 >
  • Rica ederim dostum
  • İşsizlik oranına nereden bakıyoruz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0y7o07

İşsizlik oranına nereden bakıyoruz ?

Oyun içerisinde sol alttaki menünün en üstünde 4 tane simge var. Onların en sağında Show Almanac simgesine tıklayıp Economy bölümünden bakabilirsin. İşsizleri ve ihtiyaç duyulan işçi sayısını yazar en altta
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pafnus

quote:

Hocam benim sorunun çözümü nedir yüklerken administratör olarak oturum açmak istiyor..Ama ben tek oturum kullanıyorum..Bir türlü anlam veremdim yardım lütfenn

Yükleme sorununu hallettim şimdi de crack yapamadım bir türlü...Fairligth dosyalarını oyunun kurulu olduğu klasöre kopyaladım oyunu açtım bir üyelik istedi üyelik aldım cd key istiyor..Fakar fairlight cd keyini yazıyorum bir türlü kabul etmiyor cd key not valit gibi bir şey yazıyor yardım lütfeen ..

ben de internetten birsürü cd key buldum ama işe yaramadı. Sonra interneti keserek girdim oyuna. Her seferinde de öyle yaptım. İstersen cd key ve çalışan crack ara istersen oyuna girerken o cd key ekranını geçene kadar interneti kapat. O zaman giriyor.

Çok sağolasın kardeşim interneti kesince oyun açıldı fakat bir sorunun var gider 20.000 civarında gelir 916 yani arada uçurum var....916 lık gelir de 3 tane farm kurdum onlardan geldi..Şimdi ne yapacam diye düşünüyorum gelir yok devlet batıyor...Vergi koymayı düşündüm ama nasıl vergi koyuluyor?

• Bi sorum daha olacak.
    İlk görevin sonlarındayım ve seçimleri kazanmam gerektiği söyleniyor fakat 20 yıldır seçimleri bekliyorum fakat hala seçimler olmuş değil. Nasıl seçim yapmalıyım.
    2- Düşük gelirli insanlar için ne yapabiliriz mesela inşaat işçilerinin geliri 1 dolar bunu nasıl arttırırız veya bu kişilere nası yardım ederiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andromeda--x -- 13 Eylül 2011; 20:05:43 >
  • Orta seviye ingilizce yeterli mi acaba bu oyun için?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam benim sorunun çözümü nedir yüklerken administratör olarak oturum açmak istiyor..Ama ben tek oturum kullanıyorum..Bir türlü anlam veremdim yardım lütfenn

Yükleme sorununu hallettim şimdi de crack yapamadım bir türlü...Fairligth dosyalarını oyunun kurulu olduğu klasöre kopyaladım oyunu açtım bir üyelik istedi üyelik aldım cd key istiyor..Fakar fairlight cd keyini yazıyorum bir türlü kabul etmiyor cd key not valit gibi bir şey yazıyor yardım lütfeen ..

ben de internetten birsürü cd key buldum ama işe yaramadı. Sonra interneti keserek girdim oyuna. Her seferinde de öyle yaptım. İstersen cd key ve çalışan crack ara istersen oyuna girerken o cd key ekranını geçene kadar interneti kapat. O zaman giriyor.

Çok sağolasın kardeşim interneti kesince oyun açıldı fakat bir sorunun var gider 20.000 civarında gelir 916 yani arada uçurum var....916 lık gelir de 3 tane farm kurdum onlardan geldi..Şimdi ne yapacam diye düşünüyorum gelir yok devlet batıyor...Vergi koymayı düşündüm ama nasıl vergi koyuluyor?

Oyunda para kazanmanın yolları tarım, madencilik ve turizm. Bölüme başlar başlamaz oyunu durdurup mutlaka immigration office yap ki adaya göç alabilesin. Yoksa nüfusun çok yavaş artıyor. 2-3 tane Construction office yap. En az 4-5 tane şeker, tütün veya kahve tarlası kur. Tarla tipini seçtiğin zaman haritada yeşil yerler o bitkinin en iyi yetiştiği yerleri ifade eder. Yeşil yerlere o haritada hangi tarım ürünü iyi yetişiyorsa ondan kur... BAzı bölümler şeker için uygun oluyor bazıları kahve falan işte... 2-3 tane maden kuracaksın. Madenleri yollarla limana kadar bağlamayı unutma... Turizmi bazı bölümlerde mecburi görev olarak veriyor Onun dışında turizmle hiç uğraşmıyorum. Çok iyi para getiriyor ama birçok bina yapman lazım. O binaları yapabilmek için de önce tarım ve madenciliğe girmen gerekiyor. Yani turizm uzun hikaye. Dediğim gibi oyunun ilk 5 dakikasında mutlaka en azından 5 tane tarlan 2-3 tane madenin olsun... Gerisi yavaş yavaş gelir. Para kazanmaya başladıkça bi yandan halkın istekleri olan okul, üniversite, klinik, kilise, katedral falan yap, bi yandan da tarla maden sayısını arttır. Altın madenlerinin yanına mücevher fabrikası, demir madenlerinin yanına silah fabrikası, tütün tarlaların varsa sigara, şeker fabrikaların varsa rum distillery, kahve fabrikaların varsa Cannery kur. Yavaş yavaş gelişirsin. Vergi koyma diye bişey yok vergi affı var. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 13 Eylül 2011; 21:46:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: andromeda--x

Bi sorum daha olacak.
    İlk görevin sonlarındayım ve seçimleri kazanmam gerektiği söyleniyor fakat 20 yıldır seçimleri bekliyorum fakat hala seçimler olmuş değil. Nasıl seçim yapmalıyım.
    2- Düşük gelirli insanlar için ne yapabiliriz mesela inşaat işçilerinin geliri 1 dolar bunu nasıl arttırırız veya bu kişilere nası yardım ederiz

Normalde 20 yıl çok uzun sürmüş. O yazı çıkar çıkmaz seçimler başlıyor. Sanırım sen seçimleri yasaklayan edict'i uyguladın. Askeri edictlerde Martial Law var onu seçmişsen eğer iptal et. Çünkü onu seçince askeri sıkıyönetim oluyor ve seçimler yapılmıyor. Sorun ondan değilse Genel edictler bölümünde erken seçim var onu uygulamayı bi dene. Artık o da Olmazsa daha önce oyunu kaydettiysen oraya dön tekrar oyna. Yoksa en baştan başlaman lazım.
    Maaş artırmak için İnşaat işçilerinin olduğu binaya tıkla sağ tarafta menüsü açılır. Ordan maaşlarını artırabilirsin. Örneğin 5 yap ve hemen sağında 2 tane küçük buton var. Biri bütün inşaat işçilerinin maaşını o binayla aynı seviyeye ayarlar diğeri de eğitimsiz bütün işçilerin maaşını o binayla aynı ayarlar. Yani Eğitimsizlerin olduğu bi binayı seç maaşı 5 yap bütün eğitimsizleri 5 yapan butona bas. Sonra liseye gel lise mezunlarının maaşını artır. Sonrada üniversiteye gel tüm üniversite mezunlarının maaşını artır. Ayrıca fakir halka yardım etmek için edictler menüsünden genel edictler kısmında sosyal güvenlik, bedava yemek ve bedava ev seçeneklerini açabilirsin.

• beyler turızmı neredeyse herseyını kurdum dedım sadece turızmden para kazanayım sanırım dıger arkadasın dedıgı gıbı malıyetlı bır ıs zarar oranlarım 25.000 dolarlara kadar ınıyor bazen bı kazanıyorum bı zarar.hava alanı faalan acamadım.ayrıca fabrıka olayınıda ıyı yapamadım ama elektrık santrelı ve ruzgar turbınlerını kurdum sehre elektrık gıttı ara sırada ısyan cıkıyor ama kar yok paso zarar 10-15 bın cıkıyor yenıden - lere ınıyor en son 25.000 dolar ındı baydı cıktım oyundan verılen taktıklerle yenıden sehır kuracagım artık.mesela anlamadıgım bazı noktalar

1-1 adet tarla ıle sehrı gecındırebılıyormuyuz yoksa artırmakmı gerek
    2-restoran sayısı nasıl olmalı mısal yenı model bır restorant varsa eskısını yıkıpmı kuayım yoksa sehırde 2,3 restorant halkı daha ıyımı menun eder
    3-ben 2 tane lıman kuruyorum daha ıyı para gelsın dıye sacma bır taktıkmı ?
  • güzel gibi demodan gördüğüm kadarıyla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artyom

Orta seviye ingilizce yeterli mi acaba bu oyun için?

?
  • quote:

quote:

Orta seviye ingilizce yeterli mi acaba bu oyun için?

?

Orta seviye ingilizce yeterli. Oyun baya karışık. İlk bölümlerde karışıklığından sıkılıp bırakmazsan zevkle oynarsın. Önemli olan ingilizce değil neyi nasıl yapman gerektiğini hangi binanın hangi işe yaradığını öğrenebilmek. Tutorial bölümüyle oyuna yardım alarak başlarsan daha ii olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

beyler turızmı neredeyse herseyını kurdum dedım sadece turızmden para kazanayım sanırım dıger arkadasın dedıgı gıbı malıyetlı bır ıs zarar oranlarım 25.000 dolarlara kadar ınıyor bazen bı kazanıyorum bı zarar.hava alanı faalan acamadım.ayrıca fabrıka olayınıda ıyı yapamadım ama elektrık santrelı ve ruzgar turbınlerını kurdum sehre elektrık gıttı ara sırada ısyan cıkıyor ama kar yok paso zarar 10-15 bın cıkıyor yenıden - lere ınıyor en son 25.000 dolar ındı baydı cıktım oyundan verılen taktıklerle yenıden sehır kuracagım artık.mesela anlamadıgım bazı noktalar

1-1 adet tarla ıle sehrı gecındırebılıyormuyuz yoksa artırmakmı gerek
    2-restoran sayısı nasıl olmalı mısal yenı model bır restorant varsa eskısını yıkıpmı kuayım yoksa sehırde 2,3 restorant halkı daha ıyımı menun eder
    3-ben 2 tane lıman kuruyorum daha ıyı para gelsın dıye sacma bır taktıkmı ?

1 tane tarla çok çok az. Yaklaşık olarak nüfusunun 30'da biri kadar yani nüfus 100 kişiyse 3 tane mısır tarlan olması gerekiyor. En az 2 tane Ranch olması gerekiyor ve her bölümde en az 1 tane balıkçı kurmalısın. Bunlar halka yemek yetiştirebilmek için gerekli. Onun dışında para kazanmak için oyuna başlarken en azından 5 tarla kuracaksın sonra zamanla arttıracaksın. Yoksa para kazanamazsın. Her Fırsatta her para kazandığında tarla veya maden eklemezsen para sıkıntısı çekersin. 4. sayfanın sonunda bi arkadaşa nasıl para kazanacağını anlattım oraya bakabilirsin.
    2- Restoran sayısı çok önemli değil. Yeni yaparken eskisini yıkma. Hatta oyunda hiçbir binayı yıkma. Hepsi mutlaka bi işe yarıyor. 3 restorant fazla ama onun yerine bar tiyatro gibi binalar yapabilirsin.
    3- 1 Liman biryerden sonra yetmemeye başlıyor. Ben de nüfusum 400'ü falan geçtiğinde bir liman daha yapıyorum. Nüfus ve tarlalar çok kalabalıklaştığı için limanın çevresinde çok fazla trafik sıkışıklığı oluyor ve ürünler limana ulaşamıyor. Başka bir yere garaj ve liman yapınca trafik rahatlıyor

• Köpeğimizi kaybettiğimiz bölüme geldim yani 13.bölüm ancak kafam kaldırmadı daha :) Bu sırada 12. bölüm baya baya zorladı zira haritada hiç maden yoktu. 13. bölüme başlayınca şöyle bir baktım ne var ne yok. Bolca maden var , 3 tane demir , 2 tane altın madeni var. Bu da en azından 1 takı fabrikası ve 2 adet Silah fabrikası eder. Bolca da şeker tarlası kurabileceğim yer var yani 1 adet de rom fabrikası kurarım. Kısacası paranın sıkıntı olmayacağı bir bölüme benziyor ancak bakalım ne isteyecek benden zira zorluğu %136 görünüyor :)
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.