Şimdi Ara

tropico 4 (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
7
Favori
73.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu canlandırmak gibi olacak ama olsun hak eden bir konu
    Oyunu Steam yılbaşı indiriminden 5 dolara aldım ve buradaki bilgiler çok işime yaradı, paylaşımda bulunan arkadaşların ellerine sağlık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __Tyler Durden__

Konuyu canlandırmak gibi olacak ama olsun hak eden bir konu
    Oyunu Steam yılbaşı indiriminden 5 dolara aldım ve buradaki bilgiler çok işime yaradı, paylaşımda bulunan arkadaşların ellerine sağlık.

Oyun hakkında bilgisi olan arkadaşların oynanış ve ipuçları hakkında geniş bir anlatım yapmasını tekrar rica ediyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sefer33

quote:

Oyun hakkında bilgisi olan arkadaşların oynanış ve ipuçları hakkında geniş bir anlatım yapmasını tekrar rica ediyoruz.

Yapmak isterdim ama çok çok uzun sürer. Oyun çok detaylı. Zaten eski popülaritesini kaybetti. Oturup saatlerce yazsam 3-5 kişi anca okuyacak. Ben de dün oyun bulamayınca tekrar Tropico 4'e başladım. Çok eskiden yazdığım bir mesajı buldum umarım yardımcı olur... Takıldığın yerler olursa alıntılayarak sorabilirsin.

Oyunda mutlaka yapman gereken binalar var.
    ilk başta immigration office. Open Doors ayarlı olarak başlar zaten. O zaman devamlı göçmen gelir. İşsizlik başlarsa diğer modlara alırsın kimse gelmez
    Halkın yemek ihtiyacı için nüfusun 50'de 1'i kadar mısır tarlası, 3-4 ranch, 1veya2 balıkçı limanı mutlaka olsun. Bunları kurarken koyu yeşil yerlere koymaya çalış. Oralarda daha iyi yetişir ürünler. Muz, papaya ve ananas tarlaları da halkın yemek ihtiyacını karşılıyor fakat genellile üretim için uygun olan yeşil alanları mısıra göre daha az... Yaptığın bütün tarlaları yollarla şehir merkezine ve limana bağlamayı unutma. yanından mutlaka yol geçsin bütün binaların... Eğer açlıktan ölen olursa 1-2 tane daha yaparsın hepsinden. Açlıktan ölenleri ekranın üstünde ortada Starvation took... falan diye yazıyor.
    Madenler iyi para getiriyor. Maden ve petrol ne kadar varsa haritada hepsini kullanmaya çalış. Yollarla bağlamayı unutma.
    Foreing Office Dış ülkelerle olan ilişkileri geliştirir.
    Ministry - Oyunda edictler çok önemli. Edictleri uygulayabilmek için de bakanlar kurulu gerekiyor. Ministry yaptıktan sonra bakan atamayı unutma. Diğer binalardaki gibi çalışanlar kendiliğinden gelmiyor. Bakanları kendin ataman gerekir
    Clinic En az 2 tane... Elektrik üretmeye başladıktan sonra hospital yaparsın 2 tane de...
    Oyun başlar başlamaz en az 2 tane Construction Office sonra zamanla 1er 2şer daha yaparsın. Onlar bina yaptıkları için çok lazım oluyorlar.
    Transport Office. Bunlar da bütün malları ürünleri taşıyorlar. Nüfusunun %1-2 kadar yap. Mesela Nüfus 300'se 3-4 tane olsun
    Kilise ve Katedral yapsan iyi olur. Çünkü çoğu bölümde nüfusta dinciler çok fazla oluyor
    Custom office. İhraç ettiğiniz ürünlerin fiyatını artırıyor. Paranız olunca mutlaka yapın. Yıllık 10.000-20.000 Civarı ekstra getirisi var.
    Polis binasını seçtiğin zaman haritada kırmızı görünen yerlere yap. Orda suç oranı çok demektir. Oyunda bazen harita yeşil kırmızı sarı oluyor. kırmızı kötü yeşil iyi demek. Bi de ucuzundan bar yapıp Secret Agent edict'ini uygula. O barı gizli ajan binasına çevirir.Pahalı bi binayı çevirme boşuna paran gider. En ucuz şey bar..
    Haritaya başlarken etrafa bak yanardağ varsa İtfaiye kur.
    Market - dışardan yiyecek ithal ederek halkın gıda ihtiyacını karşılar
    Banka oyundaki bütün fiyatları zamanla düşürüyor. Lise üniversite yaptıktan sonra ilk işin banka kurmak olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sebastianbjk

quote:

Orijinalden alıntı: sefer33

quote:

Yapmak isterdim ama çok çok uzun sürer. Oyun çok detaylı. Zaten eski popülaritesini kaybetti. Oturup saatlerce yazsam 3-5 kişi anca okuyacak. Ben de dün oyun bulamayınca tekrar Tropico 4'e başladım. Çok eskiden yazdığım bir mesajı buldum umarım yardımcı olur... Takıldığın yerler olursa alıntılayarak sorabilirsin.

ilgin için teşekkür ederim kardeşim...aslında oyun güzel ve "Modern Times" ı çıkartarak firma, oyunun arkasında durduğunu gösteriyor...bende yeniyim,sana soracaklarım olacaktır.

• Arkadaşlar online kısmında Tropico Colonial State adlı senaryoyu ben yaptım. Baya uğraştırdı biraz zorlanabilirsiniz. Denerseniz ve puan verirseniz sevinirim. Kolay gelsin
  • arkadaşlar oyunda ithalat ve ihracatı nasıl yapıyoruz?Ben şuana kadar sadece oil gold iron ve tarla ile geliştim fabrika kurdum para geliyor gelmesinede oyunu daha gerçekci oynamak için diyorum menüleri fazla kurcalamadımda birisi sol alttaki menüleri açıklayabilir mi en soldaki mesela
  • Ben bu tarz oyunları oynamayan birisiyim, tavsiye eder misiniz? Karışık bir oyun mu, kolaylıkla kavrayabilir miyim olayı? Nasıl bir oyundur ?
  • karışık değil bugün biraz oynadım nüfusu 1300 kişiye getirdim , oyun başında halkın sağlık yemek güvenliğini sağlayıp , madenleri kullanıyorsun yada şeker tütün gibi hammaddeleri çıkarıp kurduğun fabrikada işliyorsun buda sana para getiriyor zor değil zaten adalarda çok çok büyük değil , oyunu kurduğunda youtubeden tropico 4 play gibi aratırsan anlatanlar var oyunu
  • arkadaşlar yaptığım madenler direk olarak yıkılıyor. sebibi ne?
    10. yılım tek geçim kaynağım yemek-odunculuk. başka yok. yardım edermisiniz?
  • Beyler haritada sağa sola dönemiyorum , dümdüz ileri geri ya
  • şuan oynamıyorum pc ye format attığımdan beridir yüklemedim daha ama oynadığım kadarı ile söyleyim oyunda diğerleri gibi bir ciddiyet soğukluk hissetmedim , gayet şirin geldi bana buda keyif veriyor , ayrıca fidel castro ve ada mapı olması ayrı bir gelişme hissi uyandırıyor , boş zamanında hoş vakit geçirtecek bir oyun kısaca bence
  • Tropico 4 Türkçe anlatımlı videoları bu konuda bulabilirsiniz: TIKLA
  • 3-4 Gündür oynuyorum oyunu çözdüm sanıyordum ki bu konuyu görene kadar o kadar bilmediğim şeyler varmış ki ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: xPhoenixx

3-4 Gündür oynuyorum oyunu çözdüm sanıyordum ki bu konuyu görene kadar o kadar bilmediğim şeyler varmış ki ..

Hoşgeldin...sevdinmi oyunu ?
  • Oyuna Türkçe çevri yapmak isteyen çıkar mı acaba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: britony

quote:

Orijinalden alıntı: WhiteSword

@emre544
    Elektrik üreten binalar belirli mesafelere elektrik ulaştırabilir.Elektrik ulaşmayan yerlere rüzgar türbini yapabilirsin.

@Darth Nihilus
    Oyunda Çin,Avrupa,Orta Doğu,Amerika ve Sovyetler var.

Elektrik ulaşmayan yerlere rüzgar türbini çok maliyetli olur. Onun yerine sadece elektriği taşımaya yarayan Infrastructures'ın içinde"Electric ..." var. Noktaları hatırlayamadım :D

Vayy demekki bunun icin battim her binanin yanina 1er tane tirbun koymustum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tropico 5'i bekliyordum ancak Mac kullandığım için biraz daha beklemem gerekiyor.. Resmi sitede bu yaz çıkacak demişler bekliyoruz..

Bu arada Tropico 4 Gold Edition'u satın aldım, Mac App Store'dan.. Henüz camping mode'da 4. bölümdeyim, yer yer zorlandığım noktalarda burada araştırma yaparak ilerleyeceğim..

kısaca güncel diyelim

• selam arkadaşlar. bina yapıyorum ancak bitmiyor binalar. en az ik üüç yıldır duruyor öyle. nasıl biter bunlar
  • Diğer başlıkta cevapladım

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.