Şimdi Ara

EURO 2024 Final İspanya-İngiltere Maçı şifresiz izleme: Sinyal yok hatası için TRT1 frekans güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
2
Favori
3.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    EURO 2024 heyecanı başlar başlamaz futbolseverler maçlar hakkında araştırma yapmaya başladı. Ülkemizde ise maçlar TRT 1 ekranlarında izleyicilerle buluşuyor. Ancak EURO 2024 devam ederken, "TRT 1 sinyal yok", "TRT 1 yayını neden şifreli" ve "TRT 1 frekansı mı değişti" gibi sorular maç yayınlarını izlemek isteyen pek çok sporseverin gündem konusu oldu. Peki 6 Temmuz, 22.00’de TRT 1’den canlı yayınlanacak Türkiye - Hollanda maçını uydu üzerinden şifresiz izlemek için ne yapmak gerekiyor? İşte TRT 1 frekans güncelleme ve TRT 1 sinyal yok hatası çözümü... 

Bildiğiniz gibi EURO 2024'te son 2’ye kalan İspanya ve İngiltere karşı karşıya gelecek. Dolayısıyla TRT 1 sinyal yok hatası veya TRT 1 frekans güncelleme nasıl yapılır? sorusu pek çok futbolsevelerin araştırdığı konu oldu. Bunun nedeni ise TRT'nin UEFA kuralları gereği ülke dışında şifre uygulamasına gidiyor olması.

TRT 1 neden şifreli?

TRT 1’in zaman zaman şifreli yayın yapmasının ana nedeni, yayın hakları gereği diyebiliriz. Özellikle spor müsabakaları, filmler ve özel etkinliklerin yayın hakları, genellikle ulusal sınırlarla sınırlı. Bu nedenle, TRT 1 frekansı üzerinde bu tür içerikler yayınlanırken sadece Türkiye sınırları içinde izlenmesini sağlamak için şifre uygulaması kullanılabiliyor. TRT 1 sinyal yok hatası ile karşılaştığınızda ise, birkaç basit adımı takip ederek TRT 1'i şifresiz olarak izleyebilirsiniz. Ayrıca "TRT 1 sinyal yok" ve "TRT 1 yayını neden şifreli?" sorularına da TRT'den açıklama paylaşıldı.

"UEFA, lisans verdiği tüm yayıncılardan 'Uluslararası Yayın Hakları Sınırlılık' kuralına uyulmasını kesinlik şartıyla talep etmektedir. Bu çerçevede UEFA, EURO 2024 yayınlarına Türkiye dışından erişilebildiği yönündeki şikâyetleri Kurumumuza 'Yaptırım' uyarısıyla iletmektedir. Belirtmek isteriz ki UEFA tarafından belirlenen sinyal seviyeleri ve uygulanması zorunlu şifreleme politikaları nedeniyle uydu sinyal gücümüzü belirli seviyenin üstüne çıkaramamaktayız. EURO 2024 karşılaşmalarının yer aldığı TRT 1 kanalımızın canlı yayınları, Türksat 4A uydusu üzerinden ve sadece Türkiye’yi kapsayan mevcut frekans üzerinden UEFA’nın belirlediği uydu güç seviyeleri ve şifreleme politikaları çerçevesinde izlenebilmektedir.

TRT 1 güncel frekans bilgileri

TRT1 ve TRT Spor frekans ayarları

• Uydu: TÜRKSAT 4A

• Frekans: 11794

• Polarizasyon: V (Dikey)

• Sembol Oranı: 30000

• FEC: 3/4

Ayrıca Bkz.Telefonu televizyona bağlama nasıl yapılır? (Kablosuz & Kablolu)

TRT 1 frekans güncelleme nasıl yapılır?

1. Ayarlar ya da Kurulum menüsüne girin.

2. Tek kanal arama menüsüne girin.

3. Uydu alanında Türksat "Türksat 42° E" ve Türksat Ankara Paket seçin.

4. Şebekede ara kısmını açık hâline getirin. 

Bu ayarları yaptıktan sonra TRT 1 Sinyal Yok hatası olmadan Euro 2024 maçlarını şifresiz olarak canlı olarak izleyebilirsiniz.  Ancak TRT 1 halen şifreli olarak görünüyor ise, manuel frekans güncelleme adımlarını takip edebilirsiniz. 

1. Menü Tuşuna Basın: Kumandanızın menü tuşuna basarak televizyonun ayarlarına giriş yapın.

2. TP Ekle: Menüden "TP Ekle" seçeneğini bulun. Bu seçenek genellikle ayarlar veya kanal ayarları bölümünde yer alır.

3. Güncel Frekans Bilgilerini Girin: "TP Ekle" seçeneğine girdikten sonra, mavi tuşa basarak yeni TP ekleme ekranına geçin.

4. Frekans Bilgilerini Girin: Frekans: 11794 MHz, Polarizasyon: Dikey (V), Sembol Oranı: 30000, FEC: 3/4.

5. Okey Tuşuna Basın: Güncel frekans bilgilerini girdikten sonra "Okey" tuşuna basarak frekansları kaydedin.

6. Yeni Kanalları Bulun: Menüden çıkmak için "Exit" tuşuna basın ve kanal listesinin sonuna giderek TRT 1 HD’yi bulun.

Ayrıca Bkz.Türksat 42e frekans listesi 2024 (Tüm kanallar)

Kaynak:https://www.trt1.com.tr/frekans

• Frekans değişiminden ziyade, TRT sinyal gücünü sınırlıyor ki komşu ülkelerde maç izlenmesin.

Sanırım o gücü düşürülmüş sinyali de, küçük ve güçsüz çanak antenler almakta sorun yaşıyor.

Mesela bir sitenin çanağı ile gayet kaliteli izlenirken, normal küçük bir çanakla sinyal sorunu yaşanabiliyor.

• Aynı frekans değil mi bu? çözüm mü bu şimdi !

• Aynı haberi yapan yüzlerce site var, dh de bu tıklardan payımı alayım demiştir.  

• 34quagmire kullanıcısına yanıt
    Aynı değil, yükle de izle 😉

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu frekanslarla pazar günü hem köy hem de şehirdeki evde güncelleme yaptım. Maçlarda sorun yaşamadım. Aynı frekansları giren arkadaşım ise dünkü maçları izleyemedi. Ben anlamadım bu TRT'nin işini.

• türksat ankara paketi nedir? bunu seçeceğim bir opsiyon bulamadım.

• bir önceki maçta köydeydim ve hiçbir şekilde işe yaramıyor bu tarz şeyler

2 saat uğraşır kafayı yersiniz...

bu kanal için vergi veriyoruz birde :D saat 2'ye kadar pompaa

rezalet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 2 Temmuz 2024; 21:23:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Trt kapatılsın hepimiz rahat edelim

• Dünkü yayınlar rezaletti, o ayarlar olmuyordu. Resmi olarak turksat da net bilgilerin yayınlanması lazım, doğru dürüst yazan bildiren yok. Eski bilgiler var.

Aylardır izleyemiyordum, bu bende olmuyordu,
    Uydu: TÜRKSAT 4A
    Frekans: 11794
    Polarizasyon: V (Dikey)
    Sembol Oranı: 30000
    FEC: 3/4

Sonra çözdüm,
    FEC: 1/4 ile gösteriyordu, dün o da gitti, yayınlar çok kötüydü dün.

Sonra, dün bu ayarla izledim
    Frekans: 12280
    Sembol Oranı: 27500
    FEC: 1/4

Bugün bu ayarda %100 sinyal alıyorum:
    Frekans: 11794
    Sembol Oranı: 30000
    FEC: 1/4

Bunu ayarladıktan sonra tüm kanalları taratacaksınız, iki yüz küsürlü bir TRT1 kanalından izleniyor.

Sürekli frekans ve ayar değişirmi yahu, değiştiriyorlar işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yimmasabi -- 2 Temmuz 2024; 21:45:07 >

• Frekans değişiminden ziyade, TRT sinyal gücünü sınırlıyor ki komşu ülkelerde maç izlenmesin.

Sanırım o gücü düşürülmüş sinyali de, küçük ve güçsüz çanak antenler almakta sorun yaşıyor.

Mesela bir sitenin çanağı ile gayet kaliteli izlenirken, normal küçük bir çanakla sinyal sorunu yaşanabiliyor.

• Aynı frekans bi kapanıyor bi açılıyor, saçmasapan bir iş, birçok maçı izleyemedik ama allahtan bizim maçta açtılar sağolsunlar!  

• Şu şifre işi çok gıcık ediyor beni...

Ama işte futbolun tüm amacı da bu tabii. Futbol endüstrisi.

• Bi ton haraç alıp milleti saçma salak şeylerle uğraşyırıyorlar. İğrenç bir kurum

• tv aboneliği olanlar bu sorunu hiç yaşamıyor sanırım. kablo tv var bende hiç problem yok

• CoreXXX kullanıcısına yanıt

Çünkü sadece belirli alana hizmet veryor onlar, bu kısıtlama genel olarak uydudan yayın yapan kanallara yönelik kısıtlama bu, yani farklı ülkeden senin hizmet aldığın yayını alamazlar.

hani kural haklı, her ülkenin kendi yayın kanalı var, reklamıydı vs kazançlarını koruyacak tamam da, trt sinyal kalitesini çok fazla düşürdü, zaten çoğu kişinin çanak anteni 50-60 oranında çekiyor, sinyali bununda altına düşürdüğü için yayın komple gidiyor.

sd yayınında sorun yok bu arada ondan izleniyor, neyse ki dün hd yayında da sorun çıkmadı.

• başka kanal da olsa aynısı olacaktı. şampiyonlar ligini gelecek sene ücretsiz illeyeceksin bu sayede exxen işkencesi daha mı çok hoşuna giderdi.

• BJK kullanıcısına yanıt
    ankara frekansı sorunsuz ama avrupa frekansı sinyali izlenemeyecek hale kadar düşürüyor büyük küçük fark etmiyor.

• Xloud X kullanıcısına yanıt
    keşke önce haberi okusaydın.

• Sekman Pistonu kullanıcısına yanıt
    frekansı girdiğinde zaten bu paketi seçmiş oluyorsun.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.